Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
century-on
 
 
 
 

Sokba kerül a világnak a hátrányos megkülönböztetés

888.hu

2015. szeptember 29. 17:59

28 ezer milliárd dollár - ennyivel több javat tudna a világ termeli, ha a nőkre is a férfiakkal egyenértékűként tekintene a munkaerőpiac.

Jelen állás szerint a föld minden második lakosa nő. A McKinsey Global Institute eljátszott a gondolattal, hogy mivé lenne a világ, ha a munkaerőpiacon is épp ilyen arányban képviseltetnék magukat. Egy sokkal gazdagabb hely lenne.

A következő 10 évben 26 százalékkal nőne a GDP világszerte, ha holnaptól a nők a férfiakkal azonos munkavállalási esélyeket kapnának (egyenlő fizetés, munkaórák száma, dolgozók aránya). Ez összesen huszonnyolcezer milliárd dollárnyi globális többletet jelentene a mostani, "rendes ügymenethez" képest. Viszonyításképp: ez nagyjából az USA és Kína együttes gazdasági teljesítményével egyenlő.

via GIPHY

Az MGI-nél készítettek egy kevésbé idealisztikus forgatókönyvet is. Ez azzal számol, hogy az egyes országok a következő évtizedben csak annyit tesznek a nők hátrányos munkaerőpiaci megkülönböztetésének eltörléséért, amennyit a régiójukban az ebben élen járó ország épp most tesz. Ha a következő tíz éven belül mindenki átveszi legszüfrazsettebb szomszédja best practice eljárásait, azzal 12 ezer milliárd dollárral növelhetjük a globális GDP-t, azaz hozzáadhatunk a megtermelt javakhoz még egyszer annyit, mint amit Németország, Japán, és az Egyesült Királyság most előállít.

(MGI)

OLVASTAD MÁR?

century-on
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Herr Tusk, a hű szolga

Herr Tusk, a hű szolga

piszkostizenkettő

Tusk kiváló példa arra, mit jelenít meg ma Brüsszel: olyan politikusokat, akik a brüsszeli/berlini elitnek tett hűséges szolgálataikért pozíciót kaptak, és akiket árulónak tartanak saját hazájukban.

Így hazudik a magyar emberek arcába a balra fordult Jobbik

Így hazudik a magyar emberek arcába a balra fordult Jobbik

kétharmad

Az úgynevezett néppártosodás következtében a Jobbik a liberális politikai erők kegyeit kezdte keresni, többek között ezért hirdeti fennhangon az utóbbi időben Európai Ügyészséghez való csatlakozást. Alig három éve még homlokegyenest ellenkező állásponton volt a Jobbik - felmerül hát ismételten a kérdés: kit akar a kamunéppárt hülyének nézni?

Harmincéves lenne a mai Magyarország legkártékonyabb pártja

Harmincéves lenne a mai Magyarország legkártékonyabb pártja

kinyílott a pitypang

Természetesen a megboldogult SZDSZ-ről van szó! Mondják, hogy halottról vagy jót, vagy semmit: de az SZDSZ szelleme máig kísért, nézzük hát nyolc bűnüket!

Kiállsz Orbán Viktor mellett? Azonnal letilt a Facebook

Kiállsz Orbán Viktor mellett? Azonnal letilt a Facebook

censored

A baloldali, a jobbikos és az indexes maffia jelentgető brigádjai nagy sikert könyvelhettek el a mai napon, ugyanis Megadja Gábor 888-as Facebook-oldalát törölték Zuckerbergék. Az ok egészen szürreális.

Ne vicceljünk már: a gender szakért való sivalkodás nem az oktatás autonómiájáról szól

Szerdán az ELTE TáTK-n és a BTK egyes tanszékein is minden a genderről fog szólni. De miért?

Juncker fejest ugrott a hülyeségtengerbe

Juncker fejest ugrott a hülyeségtengerbe

amerika, london, párizs

A kvótakirály természetesen védelmébe vette az ENSZ migrációs csomagját. Az Európai Bizottság (EB) elnöke szerint azért nem akarnak az országok csatlakozni a migránspaktumhoz, mert nem ismerik annak a tartalmát.

Bulgária is csatlakozott a lázadókhoz: nem írják alá az ENSZ migrációs paktumát

Újabb ország mondott nemet az ENSZ azon paktumára, amely emberi jogként ismerné el a migrációt.

Azt tanítják a sorosista civilek az illegális bevándorlóknak, hogyan verjék át az EU-s határőröket

Azt tanítják a sorosista civilek az illegális bevándorlóknak, hogyan verjék át az EU-s határőröket

amerika, london, párizs

Újabb hangfelvételek bizonyítják: a magukat humánusnak, szolidárisnak tartó sorosista álcivilek azon ügyködnek, hogy kijátsszák a határellenőrzést, hogy így segítsenek a migránsoknak a törvények áthágásában.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére