Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Sokba kerül nekünk a bevándorlás

888.hu

2015. november 13. 14:44

A magyar állam egy migránsra naponta 4400 forintot, havi szinten 132 000 forintot költ.

Az OECD legfrissebb jelentésében foglalta össze, hogy az Európát sújtó bevándorlásnak milyen gazdasági hatásai lehetnek az érintett országokra nézve. A jelentés kiemeli, hogy rövid távon milyen költségeket okoz a válság Európa számára. Az OECD szerint a válság gazdasági hatásának értékelése nagy kihívást jelent, hiszen a menekültek végső tartózkodási helye sok esetben nem egyértelműen beazonosítható.

A bevándorlási hullám soha nem látott méreteket öltött az elmúlt időszakban. Csak a Szíriával szomszédos országok 4 millió szíriait szállásolnak el, míg az EU folyamatos migrációs nyomással néz szembe. Figyelembe véve a helyzet összetettségét, nem valószínű, hogy a helyzet rövid távon javulni fog.

Az érintett országoknak problémák széles körével kell foglalkoznia:

  • tengeri életmentés
  • azonnali segítségnyújtás menekülteknek és menedékkérőknek
  • a határőrizet újbóli megerősítése
  • az uniós koordináció és tehermegosztás mechanizmusainak javítása mind a kibocsátó, mind a tranzit országokban.

Ezeket az intézkedéseket tovább kell vinni, néhány esetben ezeket meg kell erősíteni. Ennél is fontosabb, hogy ezeket ki kell egészíteni olyan közép- és hosszabb távú kihívásokra is reagáló lépésekkel, amelyek szem előtt tartják a menekültek és gyermekeik integrációját valamint a migrációs rendszerbe vetett bizalom újjáépítését"

– mondta Angel Gurria OECD főtitkár.

A jelentésből kiderül, hogy:

az OECD országok a költségvetési kiadások fokozásával reagálnak a válságra. Nemzetállami és európai szinten is további összegeket csoportosítottak át, egyfelől a migrációs rendszerek fenntartása, másfelől a kibocsátó- és tranzit országok megsegítése érdekében.

(forrás: OECD)

A válság kibontakozásával, 2016-ban és 2017-ben Németország 0,5 százalékos GDP arányos évi plusz kiadással számol, amelyet az újonnan érkezők ellátásra és a már ott lévők munkaerőpiacra való integrálására kell elköltenie. 2016-ban Ausztria a GDP 0,15 százalékával, Svédország pedig a GDP 0,6 százalékával emeli a menekültügyi rendszer fenntartására és integrációra fordított forrásokat.

Az Európai Bizottság 2015-2016-ra 9,2 milliárd eurós plusz kiadást jelentett be a migrációs krízis következtében.

Az is kiderül, hogy a becslések szerint a teljes európai gazdaságban mindössze a GDP 0,1-0,2 százalékával nőhet a belső fogyasztás a migráció hatására.

Az OECD jelentése kifejti, hogy jelentősek az újonnan érkezett menedékkérőknek nyújtott kiadások, beleértve a humanitárius segítségnyújtást, élelmiszer-ellátást, szállást, alapjövedelem biztosítását, valamint a kezdeti kiadásokhoz szintén kapcsolódó nyelvi képzést, oktatást. Ezen felül a befogadó államoknak költeniük kell a menekültek képességfelmérésére is, mielőtt megkezdik munkaerőpiaci integrációjukat.

Kiderül a tanulmányból, hogy éppen a befogadás kezdeti időszaka a legdrágább, és csak az első egy év után kezd el fokozatosan csökkenni a migránsok integrálására fordítandó pénzösszeg (ez is csak a menekültügyi rendszer ideális működése esetén várható el, ez pedig most az EU-ban nem adott – szerk.).

A migránsoknak járó havi juttatás országonként különböző képet mutat, de az első évben 8-12 000 euró közötti összeggel kell számolni menedékkérőnként. Ez persze gyors elbírálással csökkenthető volna, de, mint látjuk, a német bürokrácia is nagyon nehezen birkózik meg a kérelmek hatalmas tömegével.

Idehaza egy migránsra naponta 4400 forintot költ az állam, ez havi szinten 132 000 forint, éves szinten pedig 1 584 000 forintos kiadást jelent.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Három éve az egész ország ünnepelt

Ma is pályára lép majd a nemzeti tizenegy, de három évvel ezelőtt ezen a napon sokkal fontosabb mérkőzésre került sor.

A szégyen elkerüléséért játszik ma a magyar válogatott

A szégyen elkerüléséért játszik ma a magyar válogatott

hajrá, magyarok!

Utolsó szakaszába érkezik a Nemzetek Ligájának csoportköre: minden szinten és csoportban eldől, hogy ki esik ki, és ki játszhat az adott divízió megnyeréséért.

Nem Magyarországon, hanem az Európai Parlamentben köpik szembe a demokráciát

Nem Magyarországon, hanem az Európai Parlamentben köpik szembe a demokráciát

amerika, london, párizs

Nem nyugszanak a migránspárti brüsszeliták, ismét az Európai Parlament (EP) elé citálják a migránsvízumok ügyét. Szerdán ugyanis nem lett meg az abszolút többség a "humanitárius célú vízumok" bevezetését kezdeményező határozatról szóló európai parlamenti szavazáson.

A holland liberálisoknak már Fekete Péter is rasszista

A bíróság egyelőre elutasította a karakter betiltását célzó javaslatot.

A kormány az EU-hoz és az ENSZ-hez fordul a migránskártyák miatt

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője csütörtökön bejelentette: a kormány Brüsszelhez és az ENSZ-hez fordul a migránskártyák ügyében.

Bóday Pál: a baloldal kisajátítja a zöldtémákat

Bóday Pál: a baloldal kisajátítja a zöldtémákat

ökojobb

Bóday Pállal, a Macskaárvaház Alapítvány kuratóriumi elnökével beszélgettünk arról, hogy a környezet- és állatvédelem témája nem csak a baloldalé, hogy a vegetarianizmus nem egy libsi divathullám, hogy egyre több az "ötperces állatvédő", valamint, hogy még ma is létezik a megélhetési állatvédelem.

Továbbra is rengeteg migráns érkezik Németországba

Továbbra is rengeteg migráns érkezik Németországba

amerika, london, párizs

Nem érzékelhető az Európai Unió területére irányuló migrációs hullám enyhülése Németországban, amelyre továbbra is erőteljes nyomás hárul.

Orbán: nemzetibb, jobboldalibb európai politikai életre számíthatunk az EP-választás után

Magyarország tartozzon az Európai Unió öt legjobb országa közé, ahol a legjobb élni, lakni, dolgozni - mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Budapesten, a Várkert Bazárban, a Magyar Diaszpóra Tanács VIII. plenáris ülésén.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére