Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Sivalkodnak a brit liberálisok, mert Bermudán beszüntették a melegházasságot

2018. február 11. 10:28

LONDON, 10:28

A jogilag Nagy-Britanniához tartozó szigetcsoport túlnyomóan keresztény lakosainak nyomására az ország kormányzója nemrég úgy döntött, eltörli a homoszexuálisok számára korábban megadott házasságkötéséhez való jogot. Ez pedig természetesen kiverte a biztosítékot Londonban, ahol hatalmas sivalkodásba kezdett a liberális politikai elit.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, Bermuda területén tavaly decembertől vált legálissá a homoszexuálisok számára, hogy házasságot köthessenek egymással, dacára annak, hogy a lakosok egy népszavazás keretében ellene szavaztak. Nem is telt el sok idő, John Rankin kormányzó ugyanis a múlt héten úgy döntött, mégsem engedélyezik az LMBTQ tagjainak, hogy összeházasodjanak. Ehelyett maradt számukra a bejegyzett élettársi kapcsolat.

A népakarat effajta lekövetése pedig úgy tűnik, Londonban ismeretlen jelenség.

Hiszen a brit Munkáspárt már a döntést követően nem sokkal jelezte, mindent megtesznek, hogy megakadályozzák a rendelkezés hatályba lépését. Nem is voltak restek, jelezték a brit külügyminiszter, Boris Johnson felé, hogy ideje lenne lépni.

Fotó: MTI Fotóbank

Leghangosabb kritikusuk, Helen Goodman szerint akár nyomásgyakorlással is rá kellene venni Bermudát arra, hogy állítsák vissza a melegházasságot, mert az új szabályozás másodrendű állampolgároknak tekinti a homoszexuálisokat.

Bermudának egyébként saját kormánya és alkotmánya van, de jogilag Nagy-Britannia tengerentúli területe, vagyis az Egyesült Királyság alá tartozik. A védelmi és külpolitikai kérdésekről például Londonban döntenek, a szuverenitása tehát korlátozott.

A szintén baloldali brit képviselő, David Lammy már egészen messzire nyúló érvelést használt fel arra, hogy megmagyarázza, miért kell beleavatkozni egy tőlük független döntésbe. Elmondása szerint "amikor 1620-ban Bermudába kerültek a rabszolgáink, elnyomottak, szegregáltak és jogaiktól megfosztottak voltak. Éppen ezért olyan fontos észrevenni, hogy az olyan vezetők, mint

Nelson Mandela, Desmond Tutu és Barack Obama nemcsak a rasszizmus ellen küzdöttek, hanem a leszbikusok, melegek és biszexuálisok jogaiért is."

A Zöldek politikusa, Caroline Lucas pedig botrányosnak nevezte a fejleményeket, majd arra utalt, Nagy-Britanniának mindenáron arra kell törekednie, hogy megváltoztassa Bermuda ez ügyben tett döntését.

A liberálisok eddig szégyellték az imperializmust, de most már inkább hasznot húznának belőle

Érdemes megjegyezni, a brit baloldal eddig rendre olyan emlékezéspolitikát tűzött a zászlajára, amely szégyenkezve, a gyarmati birodalom akár pozitív hozadékait is inkább eltagadva beszélt az ország múltjáról. Törekvéseik számtalan történelmi szimbólum eltörlését és még egyes ételek, élelmiszeripari cikkek nevének a megváltoztatását is eredményezték, csak azért, hogy Nagy-Britannia magáévá tehesse a történelmi öngyűlölet kultúráját.

Csakhogy a fent említett, baloldali megszólalások egytől egyig arról árulkodnak, eszük ágában sincs lemondani az egykori gyarmati birodalomhoz tartozó gondolkodásmódról, ha érdekük éppen úgy kívánja.

Ráadásul az egész ügy attól válik a liberálisok számára igazán szánalmassá, hogy az a John Rankin kormányzó írta alá a melegházasság eltörlését engedélyező módosítást, akit korábban Tony Blair volt munkáspárti miniszterelnök delegált Bermudára.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Öt EU-s tagállamba vándorolhatott Kadhafi titkos pénze

Öt EU-s tagállamba vándorolhatott Kadhafi titkos pénze

amerika, london, párizs

Moammer Kadhafi egykori líbiai diktátor pénzalapjait 2011-ben befagyasztotta az ENSZ. Vagyis azokhoz elvben nem lehetne hozzáférni, a közelmúltban azonban kiderült, hogy több százmillió euró hiányzik ezekről a számlákról. A legújabb információk alapján a líbiai pénzügyi alapokat összesen 5 EU-s ország csapolhatta meg. Belgium, Nagy-Britannia, Németország, Olaszország és Luxembourg érintett.

Bekérették az ukrán külügyminisztériumba az új, kinevezett magyar nagykövetet

Orbán Viktor miniszterelnök és Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes legutóbbi, Ukrajnával kapcsolatos kijelentései miatt problémáznak az ukránok.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt a mai nap.

Mesterséges intelligenciával cenzúrázzák a férfiak nyilatkozatait

Mesterséges intelligenciával cenzúrázzák a férfiak nyilatkozatait

fehér férfi

High-tech módszert talált a Financial Times, hogy kevesebb férfi nyilatkozzon a cikkeikben.

Munkatársunkat megbüntette a Facebook, amiért a homoszexuálisokról mert írni

Munkatársunkat megbüntette a Facebook, amiért a homoszexuálisokról mert írni

censored

A jobboldali véleményt tűzzel-vassal üldöző Facebook-cenzúra ismét lecsapott, ezúttal Horváth Zsófia munkatársunkat, a Pszicho sorozatunk arcát tiltotta a Facebook három napra.

Orbán: összefogásra van szükség a közép-európai országok között

Orbán: összefogásra van szükség a közép-európai országok között

kétharmad

A magyar kormányfő a dunaszerdahelyi Mol Labdarúgó Akadémia megnyitó ünnepségén hangsúlyozta a közép-európai országok együttműködésének fontosságát.

Románia 100 éve alatt Moldva csak még jobban leszakadt Erdélytől

100 év után is még mindig Erdély a legfejlettebb területe Romániának. Sőt, mostanra gazdaságilag még jobban leszakadt Erdélytől Moldva - mondja Lucian Boia román történész, aki szerint bár a területét az elmúlt évszázadban sikeresen megtartotta Románia, most mégis nagy gondban van az ország, mert a lakosai milliószámra költöznek el.

Soros György rajongója Svédország új miniszterelnök-jelöltje

Soros György rajongója Svédország új miniszterelnök-jelöltje

amerika, london, párizs

Újabb érdekes állomásához érkezett a svéd kormányalakítási procedúra.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére