Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Sivalkodnak a brit liberálisok, mert Bermudán beszüntették a melegházasságot

2018. február 11. 10:28

LONDON, 10:28

A jogilag Nagy-Britanniához tartozó szigetcsoport túlnyomóan keresztény lakosainak nyomására az ország kormányzója nemrég úgy döntött, eltörli a homoszexuálisok számára korábban megadott házasságkötéséhez való jogot. Ez pedig természetesen kiverte a biztosítékot Londonban, ahol hatalmas sivalkodásba kezdett a liberális politikai elit.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, Bermuda területén tavaly decembertől vált legálissá a homoszexuálisok számára, hogy házasságot köthessenek egymással, dacára annak, hogy a lakosok egy népszavazás keretében ellene szavaztak. Nem is telt el sok idő, John Rankin kormányzó ugyanis a múlt héten úgy döntött, mégsem engedélyezik az LMBTQ tagjainak, hogy összeházasodjanak. Ehelyett maradt számukra a bejegyzett élettársi kapcsolat.

A népakarat effajta lekövetése pedig úgy tűnik, Londonban ismeretlen jelenség.

Hiszen a brit Munkáspárt már a döntést követően nem sokkal jelezte, mindent megtesznek, hogy megakadályozzák a rendelkezés hatályba lépését. Nem is voltak restek, jelezték a brit külügyminiszter, Boris Johnson felé, hogy ideje lenne lépni.

Fotó: MTI Fotóbank

Leghangosabb kritikusuk, Helen Goodman szerint akár nyomásgyakorlással is rá kellene venni Bermudát arra, hogy állítsák vissza a melegházasságot, mert az új szabályozás másodrendű állampolgároknak tekinti a homoszexuálisokat.

Bermudának egyébként saját kormánya és alkotmánya van, de jogilag Nagy-Britannia tengerentúli területe, vagyis az Egyesült Királyság alá tartozik. A védelmi és külpolitikai kérdésekről például Londonban döntenek, a szuverenitása tehát korlátozott.

A szintén baloldali brit képviselő, David Lammy már egészen messzire nyúló érvelést használt fel arra, hogy megmagyarázza, miért kell beleavatkozni egy tőlük független döntésbe. Elmondása szerint "amikor 1620-ban Bermudába kerültek a rabszolgáink, elnyomottak, szegregáltak és jogaiktól megfosztottak voltak. Éppen ezért olyan fontos észrevenni, hogy az olyan vezetők, mint

Nelson Mandela, Desmond Tutu és Barack Obama nemcsak a rasszizmus ellen küzdöttek, hanem a leszbikusok, melegek és biszexuálisok jogaiért is."

A Zöldek politikusa, Caroline Lucas pedig botrányosnak nevezte a fejleményeket, majd arra utalt, Nagy-Britanniának mindenáron arra kell törekednie, hogy megváltoztassa Bermuda ez ügyben tett döntését.

A liberálisok eddig szégyellték az imperializmust, de most már inkább hasznot húznának belőle

Érdemes megjegyezni, a brit baloldal eddig rendre olyan emlékezéspolitikát tűzött a zászlajára, amely szégyenkezve, a gyarmati birodalom akár pozitív hozadékait is inkább eltagadva beszélt az ország múltjáról. Törekvéseik számtalan történelmi szimbólum eltörlését és még egyes ételek, élelmiszeripari cikkek nevének a megváltoztatását is eredményezték, csak azért, hogy Nagy-Britannia magáévá tehesse a történelmi öngyűlölet kultúráját.

Csakhogy a fent említett, baloldali megszólalások egytől egyig arról árulkodnak, eszük ágában sincs lemondani az egykori gyarmati birodalomhoz tartozó gondolkodásmódról, ha érdekük éppen úgy kívánja.

Ráadásul az egész ügy attól válik a liberálisok számára igazán szánalmassá, hogy az a John Rankin kormányzó írta alá a melegházasság eltörlését engedélyező módosítást, akit korábban Tony Blair volt munkáspárti miniszterelnök delegált Bermudára.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Hamarosan újra találkozik Trump és Kim Dzsong Un

Hamarosan újra találkozik Trump és Kim Dzsong Un

amerika, london, párizs

Február végén találkozik Donald Trump amerikai elnök Kim Dzsong Un észak-koreai vezetővel - jelentette be pénteken, helyi idő szerint a kora délutáni órákban a Fehér Ház.

Kis kerítésmustra: a szomszédtól a világ túlsó feléig

A nemzetek szuverenitásuk megőrzése érdekében világszerte lépéseket tesznek a tömeges illegális bevándorlás megfékezésére. Magyarország mellett Szlovénia, Bulgária is szigorú határellenőrzési pontokat hozott létre, és a határvonalakat masszív kerítéssel/határfallal védik. Ausztráliának pedig ott a "természetes kerítés", az óceán.

A migrációs válság kezdete óta több antiszemita atrocitás történt

A migrációs válság kezdete óta több antiszemita atrocitás történt

kétharmad

A Migrációkutató Intézet szerint több vizsgált nyugat- és észak-európai országban erősödött az antiszemitizmus és nőtt az antiszemita indíttatású atrocitások száma a migrációs válság kezdete óta.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei.

"Pannónia vadembereiről" írt Putyinnak címzett levelében egy román politikus

A román szocialista párt környékén már régóta feltűnt egy bizonyos Ninel Peia nevet viselő honatya, aki baloldaliságát remekül ötvözi a legelvadultabb román nacionalizmussal. Ez a fickó most közzétett egy nagyon zavaros és kissé értelmetlen levelet/felhívást, amelyben leginkább Putyint, Németországot és természetesen az örök ősellenséget, Magyarországot ostorozza. A felhívást egyenesen Oroszország vezetőjének címezte.

Újabb csúcsot döntött a nemi erőszakok száma Svédországban

Újabb csúcsot döntött a nemi erőszakok száma Svédországban

amerika, london, párizs

2005 óta emelkedik a nemi erőszakok száma Svédországban. 2015-ben, a migránsválság évében egy átmeneti esés után az addigi évekhez képest meredekebb emelkedés figyelhető meg. Különösen aggasztó, hogy a támadások közel fele kiskorúak ellen irányul.

Ennél már nincs lejjebb: közös tüntikézést jelentettek be Gyurcsányék a Jobbikkal

Ennél már nincs lejjebb: közös tüntikézést jelentettek be Gyurcsányék a Jobbikkal

kétharmad

A Jobbik végleg betagozódott a Soros-féle bukott baloldal soraiba: Gyurcsány Ferenc pártja egy közösen megszervezett tüntetést jelentett be a Jobbik egyik országgyűlési képviselőjével.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére