Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

Simon Gábor volt MSZP-alelnök ügyében idén már nem születik elsőfokú ítélet

2018. május 31. 07:05

Legalábbis a tények alapján ez valószínűsíthető. A bírónő betegsége miatt elmaradt a Simon Gábor és társa elleni büntetőper a Fővárosi Törvényszéken. Az MSZP volt alelnökének ügye 2014-ben, a választási kampány kellős közepén robbant ki, amikor kiderült, hogy egy lottó ötösnyi pénzt tart a saját nevén, külföldi bankszámlákon és ezzel nem tud elszámolni. A régóta húzódó per szeptember 27-én folytatódhat, várhatóan a könyvvizsgálói szakértői vélemény lesz terítéken.

Simon Gábor volt MSZP-s alelnök.

A volt szoci alelnök ügyvédje a Magyar Időknek nyilatkozva elmondta, hogy a védelem új szakértő kirendelését kéri, mert hiányosnak tartják a könyvvizsgáló munkáját. Ugyanakkor továbbra sem született meg az ügy adócsalási részét döntően befolyásoló törvényes adóhiánybecslés, amivel kapcsolatban már két és fél éve nincs eredmény.

Elhúzódó ügy

Az ügy az adóhiánybecslés miatt is húzódott el ennyire. Az egyik legfontosabb vád ugyanis Simon Gáborral kapcsolatban, hogy a külföldön bújtatott mesés vagyona után nem fizetett adót. Az adóhiány mértékének becslését a bíróság az adóhatóságra bízta, ám mint kiderült, a NAV nem járt el megfelelően.

Ebben az ügyben egy másik, közigazgatási per is indult, amely a sorozatos fellebbezések, értelmezési és jogi viták miatt több mint két év után – a Kú­riát is megjárva – jutott el az ítéletig. A Kúria szerint a határozatot nem az arra jogosult hozta meg, ezért az érvénytelen, és a közigazgatási eljárásban osztották ezt az álláspontot.

A másodfokú adóbecslés azóta sem történt meg – mondta Simon ügyvédje, aki szerint csak akkor lehet még idén elsőfokú ítélet, ha szeptembertől havonta tűznek ki tárgyalási napokat.

A vádirat szerint Simon rövid idő alatt 267 millió forint bevételt szerzett, ami után nem fizetett személyi jövedelemadót és egészségügyi hozzájárulást, ezzel 128 millió forint vagyoni hátrányt okozott a költségvetésnek. A vádhatóság letöltendő börtönbüntetés kiszabását indítványozta a volt politikusra, akit hamis magánokirat nyolcrendbeli felhasználásának vétségével, valamint felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítással is vádolnak.

Bissau-guineai kalandozások

Simon Gábor mesés vagyonának eredete máig tisztázatlan, a sajtóban megjelenő találgatások leginkább arról szólnak, hogy Simonra bízták a szocik pártvagyonának – legalábbis annak egy részének – külföldre menekítését.

Simon 2008 januárjától a következő év áprilisáig 570 ezer eurót és 160 ezer dollárt helyezett el egy grazi, illetve egy svájci bankban, amiről ott saját vagyonaként nyilatkozott. Márpedig ekkorra már igen valószínűvé vált, hogy az MSZP elbukja a következő választást.

Eközben a 2008 és 2012 közötti vagyonnyilatkozataiban, illetve adóbevallásaiban jövedelemként csak az országgyűlési képviselői, illetve államtitkári tisztségéért kapott bevételeket tüntette fel. A volt politikus az eljárás során befizette az adóhátralékot, azonban az nem derült ki, hogy ezek a pénzek honnan voltak.

Az ügy másik terheltjét, K. Józsefet felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítással vádolják. A férfit a Simon számára – anyja vezetéknevével – Gab­riel Derdák névre kiállított bissau-guineai útlevél és az ennek segítségével a MagNet Bankban elhelyezett 75 millió forint értékű deviza kapcsán állították bíróság elé. K. József a 2014 tavaszán gyanús körülmények között elhunyt Welsz Tamás barátja volt.

A Simonnak kiállított útlevél is a kiterjedt alvilági, titkosszolgálati és politikai kapcsolatokkal rendelkező kalandortól származhatott. A volt politikus – tagadva, hogy ilyen útlevele lett volna – azt mondta a perben, hogy Welsz csúnyán megvezette őt.

Welsz Tamás

Máig nem tudom eldönteni, hogy megbízást teljesítő fedett ügynök vagy kalandor volt, de jól kibabrált velem”

– vallotta Simon Gábor, a költségvetési csalásba keveredett volt MSZP-alelnök Welszről, aki letartóztatása során öngyilkosságot követett el: megmérgezte magát.

Welsz Tamás. Ügynök vagy kalandor?

Az, hogy Welsz Tamás ügynök volt-e, vagy beszervezte egy titkosszolgálat – mint ahogy azt az élettársa, Horthy Andrea írta a Welsz-rejtély című online könyvében –, nem tudható. Tény, hogy kiváló kapcsolatai voltak, amit kamatoztatott is. 2006-ban a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) „feldolgozta” őt, mivel nagy lábon élt, és túlságosan jóban volt az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) egyik akkori magas beosztású munkatársával. A vizsgálat szerint Welsz és az APEH-munkatárs adóelkerülésekhez és vagyonosodási vizsgálatok sikeres átvészeléséhez nyújtott segítséget, hogy kiknek, azt ma sem tudni.

Welsz ellen 2008-ban indult vagyonosodási vizsgálat, amelyet a külügyminisztérium kezdeményezett, mivel az a hír járta, hogy bissau-guineai állampolgárságot és útlevelet árult. Az APEH akkor több mint kétmilliárd forintnyi illegális jövedelmet tárt fel, ami a Népszabadság forrásai szerint akár 14-16 milliárdos legális jövedelemre is utalhatott. Az adóhivatal végül kétmilliárd forintos bírságot szabott ki, ám egy volt titkosszolgálati vezető az adóhatóságnál intézkedett, aminek nyomán a hatóság hirtelen „rájött, hogy adminisztrációs hibát követett el”, és egymilliárd forinttal csökkentette a bírságot.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Nyugaton nagyobb eséllyel radikalizálódnak a muszlimok

Nyugaton nagyobb eséllyel radikalizálódnak a muszlimok

amerika, london, párizs

A Nyugaton - Nyugat-Európában és Észak-Amerikában - született muszlimok nagyobb fogékonyságot mutatnak a szélsőséges iszlám iránt, mint azok, akik például a Közel-Keleten vagy Afrikában születtek - állítja egy tanulmány, amelyet a svédországi Uppsalai Egyetemen készítettek.

Teljes fejetlenség uralkodik a német integrációs törekvések terén

Egyre több kritika éri a szövetségi bevándorlási és menekültügyi hatóságot (BAMF).

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei!

Az MLSZ vezetősége előbújhatna a csigaházából és körülnézhetne egy kicsit

Az MLSZ vezetősége előbújhatna a csigaházából és körülnézhetne egy kicsit

hajrá, magyarok!

Egészen elképesztő az, ahogy Magyarországon elherdáljuk a tehetséges labdarúgóinkat.

Összeomlás

Összeomlás

piszkostizenkettő

A szélsőbaloldali anarchista rabol és gyújtogat, a rendőr kínoz és fosztogat, a néppárti polgármester meg nem tehet semmiről, hiszen szexmániás.

Everything you need to know about the conflict between Fidesz and the European People's Party

Everything you need to know about the conflict between Fidesz and the European People's Party

amerika, london, párizs

On Wednesday, the European People's Party (EPP) held a meeting regarding the membership of its fourth strongest member party, Fidesz. The importance of this conference was paramount, considering the date of the elections to the European Parliament is closing in.

Orbán lázba hozta szerdán Európát, ezzel lenyomva a Brexit kapcsán Theresa Mayt

Orbán lázba hozta szerdán Európát, ezzel lenyomva a Brexit kapcsán Theresa Mayt

kétharmad

Hiába kavarta fel az álló vizet Európa egyik legnagyobb gazdasági és katonai ereje, Nagy-Britannia szerdán azzal, hogy Theresa May brit miniszterelnök halasztást kért az unióból való kilépésre, a Google Trends keresési adatokat elemző programja szerint Európa számos meghatározó országában sokkal többen érdeklődtek a magyar miniszterelnök, Orbán Viktor küzdelme iránt, melyet az Európai Néppárt bevándorláspárti szárnya ellen vívott.

Deutsch Tamás: az erős nemzetek Európája áll szemben a birodalmi Európai Egyesült Államokkal

Deutsch Tamás: az erős nemzetek Európája áll szemben a birodalmi Európai Egyesült Államokkal

kétharmad

A Fidesz a Néppártban azért dolgozik, hogy az EU jövőjéről szóló vitában a pártcsalád a bevándorlásellenes, erős nemzetállamokra építő uniót akaró javaslatot fogadja majd el, szemben a globalista birodalmi elképzelést megvalósító Európai Egyesült Államok emberkísérlete helyett - erről az Echo TV-n vasárnap adásba kerülő A nyolcas című műsorban beszél Deutsch Tamás. A Fidesz EP-képviselője szerint az EU nyugati politikusai azért nem gondolkodnak a nemzetállamok uniójában, mert jelentős részük a balliberális ideológiák fogságában vergődik.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére