Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

Simlis jobbikosok ügyében is nyomoznak a hatóságok

2016. október 11. 11:18

Az európai csalás elleni hivatal mellet már a magyar vádhatóság is nyomoz a volt jobbikos európai parlamenti képviselő, Szegedi Csanád ügyében. A Magyar Idők értesülései szerint a képviselő által alkalmazott gyakornokok és asszisztensek szerződéseit vizsgálja az ügyészség. Gyanúsított ebben az ügyben jelenleg nincs. Egy másik jobbikos EP-képviselő, Kovács Béla (nickname: KGBéla) ügyében azonban költségvetési csalás bűntette és hamis magánokirat felhasználásának gyanúja miatt nyomoz az ügyészség és kérték a politikus mentelmi jogának felfüggesztését.

Folyamatosan zajlanak a tanúmeghallgatások Szegedi Csanád exjobbikos EP-képviselő ügyében, aki ellen már az európai csalás elleni hivatal (OLAF) mellett már a magyar főügyészség is nyomoz költségvetési csalás gyanúja miatt.

Az OLAF Kovács Béla és Szegedi Csanád ellen indított tavaly vizsgálatot kémkedés ügyében. Molnár Zsolt, Kovács Béla egykori gyakornoka – aki az egyik feljelentést tette – azt állította, hogy brüsszeli munkája során több korrupciógyanús ügyre is felfigyelt az európai parlamenti képviselőnél. Más feljelentők szerint a jobbikos képviselők pedig fantomalkalmazottakat vettek fel.

Fotó: MTI Fotóbank

Idén szeptemberben az ügyészség jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétsége megalapozott gyanúja miatt kérte Kovács Béla mentelmi jogának felfüggesztését. Döntés az ügyben egyelőre nincs. A nyomozást 2017 januárjáig meghosszabbította szeptemberben a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF). Kovács mentelmi jogát a kémügyében már felfüggesztette az EP tavaly október 14-én.

A Magyar Idők Szegedi Csanád ügyében megkereste az OLAF-ot is, azonban tőlük csak azt a választ kaptuk, hogy személyiségi jogi és adatvédelmi okokból nincs módjuk információkat közölni „esetlegesen folyamatban lévő vizsgálatokról.” Nagy Andrea, a KNYF szóvivője pedig mindössze annyit közölt lapnak: Szegedi Csanád nem gyanúsítottja az OLAF által vizsgált ügyeknek.

A Magyar Idők információi szerint a tanúmeghallgatások kapcsán kiderült, hogy a kérdéskörök egyike például a látogatói csoportok után járó pénzek ügye volt.

Van olyan tanúvallomás, amely szerint a látogatási utak idején Szegedi Csanád felvette a fejpénzt például a Kárpátaljáról érkező diákok után. Ebből az EU-s pénzből gazdálkodhatnak a képviselők, amikor néhány napra vendégül látják Brüsszelben az EU-parlament iránt érdeklődőket – évente megközelítőleg száz embert. Egyes állítások szerint Szegedi néha még a helyi menzára sem fizette be a diákokat, akiket a legolcsóbb ifjúsági hotelekben szállásolt el.

Az ügyészség állítólag a tanúkat Szegedi Csanád és a neki dolgozó gyakornokok brüsszeli lakóhelyeiről is kérdezte. A Magyar Idők informátora szerint több fiktív gyakornok is Szegedi Csanád kinti otthonának lakcímére volt bejelentve. Ezeket az asszisztenseket az EU fizeti, azonban a képviselő hívhatja le a fizetésüket, amit ezek után eloszthattak egymás között. Az OLAF és az ügyészség vizsgálja azt is, hogy valóban dolgoztak-e a gyakornokok.

Fotó: MTI Fotóbank

Az MTI 2012-ben azt írta, hogy gyakornoki szerződése volt például Szabó Andreának is, aki Szabó Gábornak, a Jobbik pártigazgatójának a húga. Szabó Andrea 2012 márciusában kapott felkérést Szegedi Csanádtól, hogy segítse a képviselői munkáját, majd – mivel a Jobbik és az EP-képviselő között szakítás történt – kezdeményezte a gyakornoki szerződés felmondását.

A hvg.hu ugyanekkor arról írt, hogy Novák Előd, a Jobbik korábbi alelnöke is hónapokon át kapott fizetést Brüsszelből Szegedi Csanád pénzügyi keretéből. Novák Előd a portálnak akkoriban megerősítette, hogy Szegedi asszisztenseként valóban kapott uniós pénzt, amit ő „klasszikus munkabérnek” tekintett.

Az akkreditált asszisztensek minimum nettó 1600-1800 eurót, azaz több mint ötszázezer forintot vihettek haza havonta. Az ügyészség rákérdezett a tanúknál Szegedi utazási költségeinek elszámolására is. Vizsgálják egyebek mellett az akkreditált gyakornokok utaztatását, az ezekkel összefüggő repülőjegy- és üzemanyag-elszámolásokat.

A közelmúltban Szegedi – aki alapításától a tagja, majd alelnöke, illetve elnökhelyettese volt a Jobbiknak – a Cionista Világszövetség budapesti konferenciáján bejelentette: alijakérelmet nyújtott be, azaz Izraelbe költözne.


Szegedi Csanád a cikkünk megjelenése után a következőt írta:

Tisztelt Szerkesztőség,    

A mai napon megjelentettek egy cikket "Simlis jobbikosok ügyében is nyomoznak a hatóságok" címmel, amelyre érintettként szeretnék reagálni többek között azért, mert több valótlanságot állít megjelentetett írásuk.  

1. A Magyar Idők "informátorának" értesüléseivel ellentétben az a valóság, hogy európai parlamenti munkám során soha nem alkalmaztam gyakornokokat, ebből kifolyólag a gyakornokok alkalmazásával kapcsolatos esetleges visszaélések gyanúja is képtelenség.  

2. Cikkük "tanúvallomásra" hivatkozva kárpátaljai látogatói csoportot említ, amelyek költségtérítésével esetlegesen visszaélés történhetett. Ezzel szemben a valóság az, hogy európai parlamenti munkám során egyetlen alkalommal sem fogadtam kárpátaljai látogatói csoportot és egyetlen látogatói csoport után sem vettem fel pénzügyi költségtérítést.  

3.Személyes, képviselői utazási költségtérítési igényeim hitelességét az Európai Parlament illetékes gazdasági osztálya minden kifizetés előtt átvizsgálta és szabályszerűnek találta.    

4. Az OLAF-nál bejelentést tett, és a magyar ügyészségen tanúvallomást tett Molnár Balázzsal Brüsszelben nem voltam szoros munkakapcsolatban. Nem dolgoztunk egy irodában, sem velem, sem munkatársaimmal nem tartotta rendszeresen a kapcsolatot, így nem is volt rálátása európai parlamenti képviselői munkámra.  

Európai parlamenti munkám során minden esetben az Európai Parlament szabályzatának betartásával jártam el.  

Tisztelettel: Szegedi Csanád

(Magyar Idők)

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Halálos fenyegetés az ellenzéki "tüntetőktől"

Halálos fenyegetés az ellenzéki "tüntetőktől"

pszicho

A sorosista csürhének semmi sem szent, az otthonom kapualjában fenyegettek akasztással.

Ők azok

Ők azok

kétharmad

Az elmúlt napokban előkerültek a Soros-hálózathoz tartozó figurák, provokátorok, politikusok, propagandisták.

A baloldal ismét a magyarok ellen fordult

Erről Deutsch Tamás beszélt vasárnap Budapesten.

Milo: csak a kereszténység mentheti meg a nyugati civilizációt

Milo: csak a kereszténység mentheti meg a nyugati civilizációt

piszkostizenkettő

Furcsa idők furcsa hírnököket hoznak. A világ olyannyira a feje tetejére állt, hogy a hagyományos, keményvonalas kereszténységet épp egy magamutogató homoszexuálisnak kell védelmébe vennie - ha már más erre nem képes, vagy kevésbé hatékonyan.

Orbán adventi koszorújáról osztott meg egy képet

Advent harmadik vasárnapja van ma. A kormányfő erről posztolt a Facebookon.

Juncker, a kvótakirály ismét beégette magát

Juncker, a kvótakirály ismét beégette magát

amerika, london, párizs

Mondhatni: most is hozta "szokásos formáját" az Európai Bizottság (EB) vezetője.

Kikiáltották rasszistának, mert elmondta, hogy szereti a fehér embereket

A hallgató felfokozott hangulatban méltatta a fehér embereket, akiknek - állítása szerint - sokat köszönhet a világ. Mindezért az internet "elfogadó" népe rögtön rasszistának kiáltotta ki az egyetemistát.

Egyre több gyermek születik Magyarországon

Egyre több gyermek születik Magyarországon

Az egész Európai Unióban jellemző demográfiai válság leküzdésére az egyes tagországok más-más módszert alkalmaznak: hazánk a családok biztonságának megteremtését, illetve a gyermekvállalás ösztönzését tűzte ki célul. Az elmúlt években kedvező változások kezdődtek Magyarországon a házasságkötések és gyerekvállalási kedv terén is. Mindeközben arról sem szabad megfeledkezni, hogy a gyerekekre milyen veszélyek leselkednek az online térben, éppen ezért az Emberi Erőforrások Minisztériuma digitális immunerősítő programot dolgozott ki.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére