Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

Simicskó: a liberálisok a nemzettudatot akarják eltüntetni

2018. július 2. 09:00

Simicskó István jelenleg kormánybiztosként tevékenykedik, a Magyar Időknek adott interjújában pedig többek között arról beszélt, hogy milyen feladattal bízta meg Orbán Viktor.

Orbán Viktor miniszterelnök úr a hazafias és honvédelmi nevelés megerősítését bízta rám"

mondta Simicskó István, majd hozzátette, hogy nagy kihívások elé állították, de örömmel vállalta a feladatot.

Ebben a globalizált, túlzott mértékben liberális elveket valló világunkban nagy erők ügyködnek azon, hogy ne a közösségeket, a nemzeti közösséget, a családokat és a nemzettudatot erősítsék"

– folytatta. Megjegyezte, hogy a gyerekeket alapvetően egészséges nemzettudatra kell nevelni, "ami azzal kezdődik hogy tisztában vagyunk a saját nemzeti közösségünk értékeivel, tehát értékrendet tudunk átadni nekik." Elgondolkodtatónak nevezte, hogy a legtöbb iskolás diák alig tud nemzeti értékeink vagy a hungarikumok közül valamit is megnevezni, pedig az ilyen típusú közismereti, értékalapú oktatásra is szükség van. A hazafias nevelés kulcsfontosságú a magyarság megmaradása szempontjából – tette hozzá.

A kormánybiztos egyik legnagyobb feladata, hogy az oktatásba integrálja a honvédelmet, a nemzettudatot. Hangsúlyozta, hogy mindez azért is fontos, mert a mai világban nagy problémát jelenthet, ha egy közösségnek nincs rendben az értékrendje, nincs kötődése a hazájához.

Elgondolkodtató, hogy ma, ha valaki nemzetben gondolkodik, akkor azonnal »lenacionalistázzák«. Ez a liberális folyamat a nemzettudatot akarja eltüntetni"

– mondta. Kiemelte, hogy "ha egészséges nemzettudatunk van, az nem azt jelenti, hogy mi nacionalisták vagyunk és másokat lenézünk, sőt éppen az ellenkezőjét, a kölcsönös tisztelet kultúráját erősítjük."

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Simicskó István honvédelmi miniszteri tevékenysége egybeesett az illegális migráció elleni küzdelemmel, a déli határzár megépítésével, ami jelenleg is Magyarország biztonságának forrása.

Olyan honvédséget kezdett el felépíteni, amely a jövő kihívásaira is válaszokat tud adni, ezért született meg a Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési program. Ez mindenképpen képességnövekedést, technikai modernizációt és nyilván a katonák megbecsülését, a honvédség megtartóképességét erősíti, amelynek köszönhetően növekszik Magyarország biztonsága – mesélte. Minisztersége során elkezdték kiépíteni a kadétrendszert, a tartalékosrendszert új alapokra helyezték, illetményt emeltek, és az életpályamodell kidolgozásán fáradoztak.

Nincs még egy olyan foglalkozás, ahol esküben fogadják meg: a hazájukért az életüket is képesek feláldozni"

– mondta a katonákról Simicskó István. Szerinte utódja, Benkő Tibor is remekül helyt fog állni honvédelmi miniszterként. Munkásságához sok sikert kívánt.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Századvég: a magyarok az erős nemzetállamok pártján állnak

Századvég: a magyarok az erős nemzetállamok pártján állnak

kétharmad

A magyarok jelentős többsége a nemzeti szuverenitás erősítése mellett áll és nem kér az erősebb európai integrációból. Az alapvetően az EU-tagság pártján álló közvélemény elégedetlen az Európai Unió jelenlegi vezetésével, változásokat akar - derült ki a Századvég legfrissebb felméréséből.

Kötelezettségszegési eljárás indul Ausztria ellen

Az Európai Bizottság csütörtökön úgy döntött, hogy felszólító levelet küld Ausztriának, amellyel hivatalosan elindítják a kötelezettségszegési eljárást az Ausztriában dolgozó uniós polgárok családi ellátásait és családi adókedvezményeit érintő jogszabály-módosítások miatt.

A kormány nem asszisztál a bevándorláspártiak hadjáratához

A kormány nem asszisztál a bevándorláspártiak hadjáratához

kétharmad

Elsőként Kovács Zoltán jelentette be, hogy a kormány nem vesz részt az EP azon brüsszeli ülésén, amelyen ismét Magyarországról vitáznak majd.

Egy afroamerikai férfi erőszakolta meg a kómában fekvő nőt

Egy afroamerikai férfi erőszakolta meg a kómában fekvő nőt

amerika, london, párizs

Egy több mint 20 éve kómában lévő nő december 29-én adott életet egy kisfiúnak. A rendőrség nyomozást indított az ügy kapcsán, DNS-mintát vettek a phoenixi ápolóotthon összes férfi alkalmazottjától. Kiderült, hogy egy 36 éves fekete férfi, nevezetesen Nathan Sutherland erőszakolhatta meg a kómában fekvő nőt, mivel az ő DNS-e egyezett a kisfiú DNS-ével.

Orbán: a kormány segítséget nyújt a kollégiumi tűzvész kárrendezéséhez

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök reggel felhívta és együttérzéséről, valamint támogatásáról biztosította Szabó István református püspököt az éjszaka tragédiába torkolló kollégiumi tűzeset kapcsán.

Ifj. Lomnici: érthetetlen a zöldpárti eljárás az Európai Parlamentben

A Századvég jogi szakértője szerint érthetetlen, hogy a jövő héten miért vitatják ismét a magyar demokráciát az Európai Parlamentben.

Hadházyék a rájuk vonatkozó jogszabályokat sem ismerik

Hadházyék a rájuk vonatkozó jogszabályokat sem ismerik

kétharmad

Az ellenzéki képviselők célja kezdettől fogva az volt, hogy megzavarják az intézmény működését, és beolvassák a követeléseiket - fogalmazott Kovács Katalin ügyészségi szóvivő.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Jó reggelt! Erről szólhat a mai nap.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére