Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Simicskó: a liberálisok a nemzettudatot akarják eltüntetni

2018. július 2. 09:00

Simicskó István jelenleg kormánybiztosként tevékenykedik, a Magyar Időknek adott interjújában pedig többek között arról beszélt, hogy milyen feladattal bízta meg Orbán Viktor.

Orbán Viktor miniszterelnök úr a hazafias és honvédelmi nevelés megerősítését bízta rám"

mondta Simicskó István, majd hozzátette, hogy nagy kihívások elé állították, de örömmel vállalta a feladatot.

Ebben a globalizált, túlzott mértékben liberális elveket valló világunkban nagy erők ügyködnek azon, hogy ne a közösségeket, a nemzeti közösséget, a családokat és a nemzettudatot erősítsék"

– folytatta. Megjegyezte, hogy a gyerekeket alapvetően egészséges nemzettudatra kell nevelni, "ami azzal kezdődik hogy tisztában vagyunk a saját nemzeti közösségünk értékeivel, tehát értékrendet tudunk átadni nekik." Elgondolkodtatónak nevezte, hogy a legtöbb iskolás diák alig tud nemzeti értékeink vagy a hungarikumok közül valamit is megnevezni, pedig az ilyen típusú közismereti, értékalapú oktatásra is szükség van. A hazafias nevelés kulcsfontosságú a magyarság megmaradása szempontjából – tette hozzá.

A kormánybiztos egyik legnagyobb feladata, hogy az oktatásba integrálja a honvédelmet, a nemzettudatot. Hangsúlyozta, hogy mindez azért is fontos, mert a mai világban nagy problémát jelenthet, ha egy közösségnek nincs rendben az értékrendje, nincs kötődése a hazájához.

Elgondolkodtató, hogy ma, ha valaki nemzetben gondolkodik, akkor azonnal »lenacionalistázzák«. Ez a liberális folyamat a nemzettudatot akarja eltüntetni"

– mondta. Kiemelte, hogy "ha egészséges nemzettudatunk van, az nem azt jelenti, hogy mi nacionalisták vagyunk és másokat lenézünk, sőt éppen az ellenkezőjét, a kölcsönös tisztelet kultúráját erősítjük."

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Simicskó István honvédelmi miniszteri tevékenysége egybeesett az illegális migráció elleni küzdelemmel, a déli határzár megépítésével, ami jelenleg is Magyarország biztonságának forrása.

Olyan honvédséget kezdett el felépíteni, amely a jövő kihívásaira is válaszokat tud adni, ezért született meg a Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési program. Ez mindenképpen képességnövekedést, technikai modernizációt és nyilván a katonák megbecsülését, a honvédség megtartóképességét erősíti, amelynek köszönhetően növekszik Magyarország biztonsága – mesélte. Minisztersége során elkezdték kiépíteni a kadétrendszert, a tartalékosrendszert új alapokra helyezték, illetményt emeltek, és az életpályamodell kidolgozásán fáradoztak.

Nincs még egy olyan foglalkozás, ahol esküben fogadják meg: a hazájukért az életüket is képesek feláldozni"

– mondta a katonákról Simicskó István. Szerinte utódja, Benkő Tibor is remekül helyt fog állni honvédelmi miniszterként. Munkásságához sok sikert kívánt.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Műmájer vagy, Bono!

Műmájer vagy, Bono!

piszkostizenkettő

Bono nem politizáló zenész, hanem zenélő politikus (persze a gagyi kategóriából). Vagy hogy a politikus kifejezést fajsúlyosabb figuráknak tartogassuk, mondjuk azt, hogy közönséges küldönc, aki történetesen nem papírból olvassa fel a Szabad Nép vezércikkét, hanem merő véletlenségből egy basszusgitáros is álldogál mellette, a háta mögött pediglen egy dobos üldögél.

Románia mégiscsak a Tiszáig terjed?

Románia mégiscsak a Tiszáig terjed?

amerika, london, párizs

Románia egyesülésének századik évfordulója alkalmából a keleti szomszédunk már megint túltolja a biciklit, a románok most egy olyan térképpel házalnak, amelyen az országuk határa Debrecenig és Szolnokig, vagyis a Tisza vonaláig terjed.

Komolyabb büntetésre számíthatnak a szemetelők

Komolyabb büntetésre számíthatnak a szemetelők

kétharmad

Az illegális szemétlerakás már mindenkinek az agyára megy. Annak érdekében, hogy megfékezzék a szemetelőket, a kormány azt tervezi, bűncselekménnyé minősíti az illegális hulladéklerakást.

Csődbe mehet az MSZP: utolsó tartalékaikból vegetálnak

Csődbe mehet az MSZP: utolsó tartalékaikból vegetálnak

kétharmad

A párttagok Puch Lászlót és Gyurcsány Ferencet teszik felelőssé azért, mert teljesen eladósodott a szocialista párt.

Elvették az engedélyét a migránstaxiztató Aquariusnak

Elvették az engedélyét a migránstaxiztató Aquariusnak

amerika, london, párizs

A panamai hajózási hatóság visszavonta az Aquarius nevű civil mentőhajó regisztrációját, a legközelebbi kikötéskor el kell távolítani róla a panamai lobogót, és nem hajózhat ki új regisztráció nélkül - tudatták a hajót bérlő NGO-k.

Szijjártó: az ENSZ-nek jogi és biztonsági garanciákat kellene adnia az üldözött keresztények visszatéréséhez

Szijjártó: az ENSZ-nek jogi és biztonsági garanciákat kellene adnia az üldözött keresztények visszatéréséhez

kétharmad

A külgazdasági és külügyminiszter New Yorkban nyilatkozott a távirati irodának.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez lesz ma.

Az ellenzék rárontott a hazájára

Deák Dániel politológus szerint óriási a tétje a 2019-es EP-választásnak, az Európa jövőjét féltő tömegeknek ez lesz az utolsó lehetőségük arra, hogy változást érjenek el a brüsszeli testületekben.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére