Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Simicska pártja, a Jobbik a kisgazdákat is lefizette volna a jelöltjei visszaléptetéséért

2018. március 22. 15:10

Annak fejében, hogy a Független Kisgazdapárt jelöltjei visszalépjenek a helyi jobbikos jelöltek javára, a Jobbik különféle anyagi ajánlatokat tett - ezt állítja Paulina László, az FKgP alelnöke egy birtokában levő szerződésre hivatkozva, amit Szabó Gábor, a Jobbik pártigazgatója, valamint Staudt Gábor jobbikos országgyűlési képviselő is aláírt.

A valasztas.hu adatbázisa szerint az FKgP-nek 12 jelöltje került nyilvántartásba vételre, azaz ennyien indulnának egyéni képviselőjelöltként április 8-án. A jelenleg némiképpen még ellentmondásos hírek szerint azonban úgy tűnik, hogy egy kisgazda jelölt sem indul el a voksoláson.

Bár egyelőre nincs nyoma, hogy hivatalosan visszaléptek volna, azonban a Jobbik ennek ellenére is bejelentette, hogy a kisgazda jelöltek visszalépnek a jobbikos egyéni képviselőjelöltek javára. 

Ezzel összefüggésben Paulina László, az FKgP alelnöke a TV2 Tényeknek nyilatkozva dokumentumokat mutatott meg arról, hogy a visszalépések mögött valójában az áll, hogy a Jobbik különféle anyagi juttatásokat ajánlott fel a jelöltek visszalépéséért cserébe.

A Tényeknek kitálaló kisgazda politikus szerint mindkét párt „illegálisan" járt el.

A Jobbik-FKgP közötti titkos szerződés szerint:

  1. A Jobbik a választás eredményétől függetlenül vállalja, hogy az FKgP budapesti irodájának működési költéségét kifizetik.
  2. A Jobbik átvállalja a Független Kisgazdapárt peres ügyeinek költségét és jogászainak a munkadíját.
  3. A Jobbik anyagilag segíti a párt vidéki programját.
  4. A Jobbik és a Független Kisgazdapárt közösen indul a 2019-es önkormányzati választáson.

Cserébe az FKgP visszalépteti jelöltjeit az országgyűlési választáson.

Ezt a megállapodást még egy záradékkal is megerősítették a felek.

A vállalások akkor lépnek hatályba, amikor az FKgP hivatalosan és sajtónyilvánosság előtt is bejelenti, hogy a 2018-as országgyűlési választásokon a Jobbik Magyarországért Mozgalmat támogassák tagjaik, szavazóik, és ezzel párhuzamosan visszalépteti a nyilvántartásba vett kisgazda jelölteket a jobbikos jelöltek javára"

– olvasható a záradékban.

Paulina László elmondta azt is a Tényeknek, hogy a szerződés szerint a Jobbik fizeti a Független Kisgazdapárt különféle személyeinek az igényeit, a bérét és a járandóságaikat, emellett a párt székházának rezsijét és az irodavezető munkadíját is fizetni kívánják.

A Jobbik és az FKgP közötti megállapodást magában foglaló szerződést Szabó Gábor, a Jobbik pártigazgatója és Staudt Gábor, a Jobbik parlamenti képviselője írta alá Simicska Lajos pártja nevében. Az FKgP részéről pedig Balogh Károly elnök írta alá a visszalépésekről rendelkező megállapodást. 

Simicska Lajos pártja, a Jobbik nem csak az FKgP egyéni képviselőjelöltjeit akarja kivásárolni. A Jobbik a napokban már megbukott azzal, hogy a kiskunhalasi LMP-s képviselőjelöltnek tett törvénysértő ajánlatot a visszalépésért cserébe. A jobbikos Farkas Gergely 600 ezer forintot ajánlott Midi Melánia LMP-s képviselőjelöltnek, ha visszalép a javára a kiskunhalasi választókörzetben. 

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A liberalizmus mint imperializmus

A liberalizmus mint imperializmus

amerika, london, párizs

Dogmatikus utópizmussal vádolja meg a birodalmi terjeszkedésű liberalizmust legújabb könyvében Yoram Hazony, a jeruzsálemi Herzl Intézet vezetője, aki szerint a liberálisok bizonyos szempontból korántsem állnak távol a múlt század marxistáitól vagy éppen a középkori egyháztól.

Németország felügyelete alá vonhatja a legnagyobb török iszlamista szervezetet

A német titkosszolgálat megfigyelés alá helyezheti a török iszlamista ernyőszervezetet, a DITIB-et.

A salzburgi csúcson is felkapták Orbán Viktor javaslatait

A salzburgi csúcson is felkapták Orbán Viktor javaslatait

amerika, london, párizs

A salzburgi csúcstalálkozón minden szem a migrációra figyelt. Az uniós vezetők már idén megkezdenék a tárgyalásokat az arab, észak-afrikai és közel-keleti államokkal. Eközben egyre inkább előtérbe kerülnek Orbán Viktor korábbi javaslatai a migrációs krízis hosszú távú kezelését illetően.

Lelassul a Csillagok háborúja multikulturális világa

Lelassul a Csillagok háborúja multikulturális világa

szabad vasárnap

A Star Wars-univerzum kétségkívül generációkat meghatározó világ a filmtörténelemben. Az első trilógia klasszisra sikeredett, a folytatások viszont már hagytak némi kívánnivalót maguk után.

Több ezer felhasználó személyes adatát adta ki a Google

Több ezer felhasználó személyes adatát adta ki a Google

amerika, london, párizs

A techóriás több száz appnak továbbítja a Gmail-felhasználók adatait, pedig ezen gyakorlatát a tavalyi évben elvileg befejezte. Ismét megkérdőjeleződik ezzel a techóriások megbízhatósága.

Cseh lap: kettős mércét alkalmaz az EU Magyarország esetében

A Mladá Fronta Dnes című cseh liberális napilap pénteki jegyzetében írt Magyarországról.

Soros keze is benne van a legújabb MeToo-botrányban

Soros keze is benne van a legújabb MeToo-botrányban

amerika, london, párizs

Folytatódik Trump főbírójelöltjének állítólagos zaklatási botránya. Brett Kavanaugh vádlója feltételeket szab a szenátusi meghallgatásához, közben pedig újabb részletek derültek ki az ügyről.

Amikor már egy szocinak is ciki az MSZP

Amikor már egy szocinak is ciki az MSZP

kétharmad

Bombaként robbant a hír még a hét közepén, hogy az MSZP győri erős embere bejelentette: otthagyja a pártot. Németh Árpádnál az tette be végleg a kaput, hogy a szocialisták EP-képviselői megszavazták a Soros-féle Sargentini-jelentést Strasbourgban. A volt MSZP-s politikus az Echo TV Informátor című műsorának beszélt csalódottságáról.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére