Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Simicska helyett Nyergesnek fizethet a Jobbik

2018. július 25. 07:08

Persze, ha egyáltalán tudnak fizetni, a pártnak ugyanis újabb tartozása van.

A Magyar Idők arról ír, hogy a Jobbiknak mostanában, ezen a nyáron kellene kifizetnie a plakátok árait Simicska Lajosnak. A lap úgy tudja, hogy még a piaci árnál jóval alacsonyabb összeget sem fizette ki a Jobbik.

Mirkóczki Ádám nemrégiben az ATV-ben beismerte, hogy a pártnak csak a kampány után kell fizetnie a plakátokért. Kitért arra is, hogy akkor úgy szerződtek, hogy számoltak állami támogatással is.

A szolgáltatás utólagos megtérítésének formája nem új a Jobbik és Simicska Lajos között — írja a Magyar Idők. Decemberben kerül nyilvánosságra az az adásvételi szerződés, amely szerint az üzletember kevesebb mint 130 millió forintért játszott át 1019 plakáthelyet a Jobbiknak úgy, hogy nekik csak 27,5 millió forintot kellett kifizetniük szeptember végéig, míg a fennmaradó 101,9 milliót elég lett volna a választások után, 2018. május 31-ig utalniuk.

A trükk az egészben az volt, hogy amennyiben a Jobbik nyolc napon túli fizetési késedelembe esne, akkor a plakátok visszakerülnek Simicska cégeihez. Schön Péter, a Jobbik gazdasági igazgatója, aki a párt képviseletében szerződött Simicska cégeivel, akkor közleményben tudatta: a megvett reklámberendezések tulajdonjogát az Állami Számvevőszék által kiszabott 331 millió forint bírság miatt a Jobbik a héten eladni kényszerült. Ez persze újabb jogi aggályokat vet fel, hiszen a Simicska-cégekkel kötött szerződés része, hogy 2020-ig a párt nem adhatja el a reklámhordozókat.

További árnyékot vet a Jobbik pénzügyeire, hogy az ÁSZ által megállapított 331 millió forintos bírsággal megegyező összeget kell a pártnak a Magyar Államkincstárnak is befizetnie.

A lap felhívja a figyelmet arra is, hogy az eddigi tartozásokon túl nagy pofon lehet a Jobbik számára, hogy jövő áprilisban – éppen amikor a párt teljes költségvetési támogatást kaphat – lesz nyilvános az ÁSZ azon jelentése, amely a pártok kampánybeszámolóinak ellenőrzéséről szól. A Jobbik beszámolójáról annyit lehet tudni, hogy az adományok felhasználásánál, valamint a hiteltételnél valami nem stimmel. Előbbinél minimum nyolcvanmillió forint hiányzik, miután az ÁSZ-bírságra összegyűjtött százmillió forintot a párt vezetői szerint kampánycélokra költötték, a beszámolóban viszont csak ennek töredékét tüntették fel. Kétséges egy 84 millió forintos hitel eredete is, hiszen Sneider Tamás pártelnök pár hete arról beszélt, egy banktól sem kaptak kölcsönt. Vagyis, nem kizárt, hogy mire a Jobbik kilábal az anyagi csődből, minden kezdődik elölről.

Az ügyben hab a tortán, hogy bármekkora összeggel is tartozott a Jobbik Simicska Lajosnak, a pénzt már Nyerges Zsoltnak kell megfizetniük.

Az oligarcha ugyanis minden érdekeltségétől megválik, azokat Nyerges vette meg, az üzletre kedden áldását adta a Gazdasági Versenyhivatal, amely közleményben tudatta, végrehajtható Nyerges Zsolt irányítás­szerzése Simicska Lajos üzleti érdekeltségei felett.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A brit újszülöttek közt már a Muhammad a legnépszerűbb név

A brit újszülöttek közt már a Muhammad a legnépszerűbb név

amerika, london, párizs

Szépen lassan eltűnnek a hagyományos brit keresztnevek.

A migránsoknak duplán nagy buli az újév Németországban

A migránsoknak duplán nagy buli az újév Németországban

amerika, london, párizs

Az eddigi legnagyobb szilveszteri-szülinapi migránspartit Kölnben tartották 2015 és 2016 fordulóján.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez volt ma.

Kirúgtak egy egyetemista újságírót, mert szerinte a nőknek nincs pénisze

Kirúgtak egy egyetemista újságírót, mert szerinte a nőknek nincs pénisze

fehér férfi

Az egyetemi újságba író férfi annyira felháborította a transznemű közösséget, hogy ki kellett őt rúgni, pedig csak egy biológiai tényt közölt a Twitteren.

A liberalizmus mint imperializmus

A liberalizmus mint imperializmus

amerika, london, párizs

Dogmatikus utópizmussal vádolja meg a birodalmi terjeszkedésű liberalizmust legújabb könyvében Yoram Hazony, a jeruzsálemi Herzl Intézet vezetője, aki szerint a liberálisok bizonyos szempontból korántsem állnak távol a múlt század marxistáitól vagy éppen a középkori egyháztól.

Németország felügyelete alá vonhatja a legnagyobb török iszlamista szervezetet

A német titkosszolgálat megfigyelés alá helyezheti a török iszlamista ernyőszervezetet, a DITIB-et.

A salzburgi csúcson is felkapták Orbán Viktor javaslatait

A salzburgi csúcson is felkapták Orbán Viktor javaslatait

amerika, london, párizs

A salzburgi csúcstalálkozón minden szem a migrációra figyelt. Az uniós vezetők már idén megkezdenék a tárgyalásokat az arab, észak-afrikai és közel-keleti államokkal. Eközben egyre inkább előtérbe kerülnek Orbán Viktor korábbi javaslatai a migrációs krízis hosszú távú kezelését illetően.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére