Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Segítsünk a mainstream médiának igazat mondani Trump "családszétszakítós" ügyéről!

2018. június 21. 12:00

Az elmúlt napokban a hazai és világsajtó nagy része azzal korbácsolta az indulatokat, hogy Trump bevándorláspolitikája az illegális bevándorlók családjainak a szétszakításához vezet. De mi is az igazság ebben a történetben?

A narratívájuk lényege abban foglalható össze, hogy Trump egy szörnyeteg, aki a gyerekek szenvedése árán szigorítana a bevándorláson, hiszen míg korábban csak adminisztratív őrizetbe, addig most már előzetes letartóztatásba helyezik az illegális bevándorlókat, akiktől így a gyerekeket el kell venni.

Nos, az áldozatkártya kijátszása már ismerős lehet a politikában jártasaknak, és ebben az esetben annyira jól működött, hogy a liberálisokhoz, demokratákhoz bekapcsolódtak a cuckonzervatívok is. Azonban mint minden esetben, itt is igaz az, hogy ha a kulisszák mögé tekintünk egy picit, és mondjuk kicsit tüzetesebben megvizsgáljuk a kontextust, akkor láthatjuk, hogy ennek a sajnáltatásnak van pár kiló porcukrozott hazugságtartalma.

Fotó: AFP

Gyakran idézett statisztika, hogy 2018. április 19-től május 31-ig a hivatalos adatok szerint 1995 kiskorút vettek el a szüleiktől. Nos, először is szögezzünk le valamit: a hivatalos statisztika arról is megemlékezik, hogy a határon elcsípett gyermekek döntő többségét (10-12 000 gyerekről van szó!) a saját szüleik küldik a határ felé – vagy teljesen egyedül, vagy vadidegenek kíséretében. Azt mindenki beláthatja, hogy a hatóságoknak ehhez vajmi kevés közük van.

De mi a helyzet akkor azokkal a gyermekekkel, akiket a hatóságok elválasztanak szüleiktől? Mert előfordul, ez kétségtelen. Itt azonban nem a hatóságok felelősségét kellene firtatni, hanem talán az illegális bevándorlókét. Ha ugyanis ezek az emberek a törvényes határátkelőhelyeken lépnének be az országba, nem követnének el bűncselekményt. Tehát az egész helyzet már azelőtt megoldódna, hogy egyáltalán felütné a fejét a bonyodalom. Miért veszi teljesen természetesnek valaki azt a gyakorlatot, hogy a törvényeket megkerülve egy idegen ország majd befogadja, és kötelezően biztosítja számára a földi paradicsomot? Ha a bevándorló tudja, hogy törvényeket be kell tartania, ha másik ország területére lép (ez lenne a természetes), akkor miért nem mérlegeli a lehetőségeit? Miért kockáztatja a gyermeke lelki és testi egészségét az illegális határátlépéssel?

Szóval azt már megcáfoltuk, hogy itt valamiféle bevándorlók ellen irányuló elnyomás érvényesülne. Akkor mi csípheti a mainstream sajtó csőrét? Valószínűsíthetően az, hogy Donald Trump hozta meg a szigorított intézkedéseket.

De miért baj ez, ha egyszer demokrata politikusok pont ugyanazt ismételték, mint Trump? Barack Obama például elhibázottnak nevezte az USA bevándorlási rendszerét. Hillary Clinton azt mondta,

világos üzenetet kell küldenünk: attól, hogy a gyermeked átlép a határon, még nem jelenti azt, hogy maradni is fog.”

De férje szavait is idézhetnénk, aki úgy fogalmazott, jogos azon amerikaiak félelme, akiket aggaszt az illegális bevándorlók magas száma az országban.

Obamáról külön érdemes megemlékeznünk, hiszen egy 2014-es interjújában pontosan ugyanazt az álláspontot ismételte meg, mint Trump:

Ne küldjék a gyermekeiket a határ felé! Ha át is érnek, visszatoloncolják őket. De ami fontosabb: lehet, hogy át sem érnek épségben.”

Az üzenet szinte ugyanaz, tehát jogos a kérdés: hol volt a mainstream sajtó, amikor a demokratákat kellett volna nyitottságra inteni?

Pedig lett volna dolga a sajtónak, hiszen a bevándorlással kapcsolatos horrorsztorik sokkal inkább köthetők Barack Obamához, mint Donald Trumphoz.

Obama volt ugyanis az, aki ketrecekben kezdte tartani az illegálisan országba lépő gyerekeket, gyakran hosszú hónapokon át. Ezenkívül Obama tudtával az MS-13 bűnbanda 16 tagját engedték be az USA-ba, és az ő bevándorláspolitikájához halálos esetek is köthetők: egy kettes típusú cukorbetegségtől szenvedő bevándorló életét vesztette a hatóságok gondatlansága miatt az ő adminisztrációja alatt, ami miatt a családtagok be is perelték az akkori elnököt.

Láthatjuk tehát, hogy a korábbi demokraták és Trump üzenete az illegális bevándorlásról végső soron megegyezik, kivitelezésben viszont ég és föld a különbség. Trump konkrétan azt csinálja, amit kampányában ígért, és sokkal jobban és hatékonyabban csinálja, mint demokrata elődjei a maguk mismásolásával.

Mindennek tudatában tehát: milyen jogon akarja bárki is erkölcsi alapon kritizálni a Trump-adminisztráció bevándorláspolitikáját? Mi jogosítja fel őket arra, hogy Teréz anya szerepében tetszelegjenek? A kérdés megválaszolását olvasóinkra bízzuk.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Rangadókkal folytatódik a világ legizgalmasabb bajnoksága

Rangadókkal folytatódik a világ legizgalmasabb bajnoksága

hajrá, magyarok!

A Fradi Debrecenbe, a Honvéd Miskolcra utazik az NB I. 21. fordulójában.

Strache harcot hirdetett az iszlamista antiszemitizmus ellen

Strache harcot hirdetett az iszlamista antiszemitizmus ellen

amerika, london, párizs

A politikai iszlámmal és az ahhoz köthető antiszemitizmussal is leszámolna az osztrák alkancellár.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei.

Megfenyegetted a Facebookot? Tudnak róla és talán már rajta is vagy a listájukon

Megfenyegetted a Facebookot? Tudnak róla és talán már rajta is vagy a listájukon

century-on

A Facebook követi és listázza azokat a felhasználókat, akiket "kockázatosnak" ítél, különös tekintettel azokra, akik a cég valamely dolgozóját, vezetőjét fenyegették meg.

Rendkívüli állapotot hirdet ki Trump, hogy megépülhessen a fal a mexikói határon

Rendkívüli állapotot hirdet ki Trump, hogy megépülhessen a fal a mexikói határon

amerika, london, párizs

Rendkívüli állapotot hirdet ki Donald Trump amerikai elnök annak érdekében, hogy a kongresszus megkerülésével előteremthesse a mexikói határra ígért fal megépítéséhez szükséges pénzösszeget.

Így sivalkodtak a bevándorláspártiak a magyar gyermekekről szóló akcióterv miatt

Így sivalkodtak a bevándorláspártiak a magyar gyermekekről szóló akcióterv miatt

kétharmad

Szülesztő program, fércmű, szemétség, asszonyhitel - ilyen szavakkal illették az ellenzékiek a kormány által meghirdetett hétpontos családvédelmi akciótervet.

A bevándorlókat választaná az osztrák baloldal az emberek biztonsága helyett

A bevándorlókat választaná az osztrák baloldal az emberek biztonsága helyett

amerika, london, párizs

Herbert Kickl belügyminiszter biztonságpolitikai okokból módosítaná az osztrák alkotmányt, ám ehhez az ellenzéki képviselők szavazataira is szüksége lenne. A szocialisták és a liberálisok azonban egyelőre nem támogatják a szigorításokat.

Köves Slomó szerint nincs erkölcsi alapja a Jobbikkal való szövetségkötésnek

Köves Slomó szerint nincs erkölcsi alapja a Jobbikkal való szövetségkötésnek

kétharmad

Karácsony Gergelynek a zsidók listázását mentegető kijelentése után most nem az a kérdés, hogy bocsánatot kért vagy sem, hanem az a kérdés, hogy megvan-e az az erkölcsi alap, hogy együtt induljanak egy választáson vagy nincs - mondta Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbija az Echo TV G. Fodor Gábor által vezetett "A nyolcas" című műsorában.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére