Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Segítsünk a mainstream médiának igazat mondani Trump "családszétszakítós" ügyéről!

2018. június 21. 12:00

Az elmúlt napokban a hazai és világsajtó nagy része azzal korbácsolta az indulatokat, hogy Trump bevándorláspolitikája az illegális bevándorlók családjainak a szétszakításához vezet. De mi is az igazság ebben a történetben?

A narratívájuk lényege abban foglalható össze, hogy Trump egy szörnyeteg, aki a gyerekek szenvedése árán szigorítana a bevándorláson, hiszen míg korábban csak adminisztratív őrizetbe, addig most már előzetes letartóztatásba helyezik az illegális bevándorlókat, akiktől így a gyerekeket el kell venni.

Nos, az áldozatkártya kijátszása már ismerős lehet a politikában jártasaknak, és ebben az esetben annyira jól működött, hogy a liberálisokhoz, demokratákhoz bekapcsolódtak a cuckonzervatívok is. Azonban mint minden esetben, itt is igaz az, hogy ha a kulisszák mögé tekintünk egy picit, és mondjuk kicsit tüzetesebben megvizsgáljuk a kontextust, akkor láthatjuk, hogy ennek a sajnáltatásnak van pár kiló porcukrozott hazugságtartalma.

Fotó: AFP

Gyakran idézett statisztika, hogy 2018. április 19-től május 31-ig a hivatalos adatok szerint 1995 kiskorút vettek el a szüleiktől. Nos, először is szögezzünk le valamit: a hivatalos statisztika arról is megemlékezik, hogy a határon elcsípett gyermekek döntő többségét (10-12 000 gyerekről van szó!) a saját szüleik küldik a határ felé – vagy teljesen egyedül, vagy vadidegenek kíséretében. Azt mindenki beláthatja, hogy a hatóságoknak ehhez vajmi kevés közük van.

De mi a helyzet akkor azokkal a gyermekekkel, akiket a hatóságok elválasztanak szüleiktől? Mert előfordul, ez kétségtelen. Itt azonban nem a hatóságok felelősségét kellene firtatni, hanem talán az illegális bevándorlókét. Ha ugyanis ezek az emberek a törvényes határátkelőhelyeken lépnének be az országba, nem követnének el bűncselekményt. Tehát az egész helyzet már azelőtt megoldódna, hogy egyáltalán felütné a fejét a bonyodalom. Miért veszi teljesen természetesnek valaki azt a gyakorlatot, hogy a törvényeket megkerülve egy idegen ország majd befogadja, és kötelezően biztosítja számára a földi paradicsomot? Ha a bevándorló tudja, hogy törvényeket be kell tartania, ha másik ország területére lép (ez lenne a természetes), akkor miért nem mérlegeli a lehetőségeit? Miért kockáztatja a gyermeke lelki és testi egészségét az illegális határátlépéssel?

Szóval azt már megcáfoltuk, hogy itt valamiféle bevándorlók ellen irányuló elnyomás érvényesülne. Akkor mi csípheti a mainstream sajtó csőrét? Valószínűsíthetően az, hogy Donald Trump hozta meg a szigorított intézkedéseket.

De miért baj ez, ha egyszer demokrata politikusok pont ugyanazt ismételték, mint Trump? Barack Obama például elhibázottnak nevezte az USA bevándorlási rendszerét. Hillary Clinton azt mondta,

világos üzenetet kell küldenünk: attól, hogy a gyermeked átlép a határon, még nem jelenti azt, hogy maradni is fog.”

De férje szavait is idézhetnénk, aki úgy fogalmazott, jogos azon amerikaiak félelme, akiket aggaszt az illegális bevándorlók magas száma az országban.

Obamáról külön érdemes megemlékeznünk, hiszen egy 2014-es interjújában pontosan ugyanazt az álláspontot ismételte meg, mint Trump:

Ne küldjék a gyermekeiket a határ felé! Ha át is érnek, visszatoloncolják őket. De ami fontosabb: lehet, hogy át sem érnek épségben.”

Az üzenet szinte ugyanaz, tehát jogos a kérdés: hol volt a mainstream sajtó, amikor a demokratákat kellett volna nyitottságra inteni?

Pedig lett volna dolga a sajtónak, hiszen a bevándorlással kapcsolatos horrorsztorik sokkal inkább köthetők Barack Obamához, mint Donald Trumphoz.

Obama volt ugyanis az, aki ketrecekben kezdte tartani az illegálisan országba lépő gyerekeket, gyakran hosszú hónapokon át. Ezenkívül Obama tudtával az MS-13 bűnbanda 16 tagját engedték be az USA-ba, és az ő bevándorláspolitikájához halálos esetek is köthetők: egy kettes típusú cukorbetegségtől szenvedő bevándorló életét vesztette a hatóságok gondatlansága miatt az ő adminisztrációja alatt, ami miatt a családtagok be is perelték az akkori elnököt.

Láthatjuk tehát, hogy a korábbi demokraták és Trump üzenete az illegális bevándorlásról végső soron megegyezik, kivitelezésben viszont ég és föld a különbség. Trump konkrétan azt csinálja, amit kampányában ígért, és sokkal jobban és hatékonyabban csinálja, mint demokrata elődjei a maguk mismásolásával.

Mindennek tudatában tehát: milyen jogon akarja bárki is erkölcsi alapon kritizálni a Trump-adminisztráció bevándorláspolitikáját? Mi jogosítja fel őket arra, hogy Teréz anya szerepében tetszelegjenek? A kérdés megválaszolását olvasóinkra bízzuk.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A britek tudják, hogy öngyilkosság kiengedni a terroristákat, mégis erre készülnek

A britek tudják, hogy öngyilkosság kiengedni a terroristákat, mégis erre készülnek

amerika, london, párizs

A túlterhelt titkosszolgálat nem tudja majd nyomon követni azokat az iszlamistákat, akiket a közeljövőben tervez szabadon engedni a szigetország.

Bezáratnák az ukrán nacionalisták a beregszászi magyar külképviseletet

Mintegy másfél tucat ukrán nacionalista tüntetett hétfő délelőtt Magyarország beregszászi konzulátusa előtt, követelve az összes magyar konzul kiutasítását és a konzulátus működésének beszüntetését, mert szerintük a képviselet "az ukránellenes politika eszközévé vált".

Műmájer vagy, Bono!

Műmájer vagy, Bono!

piszkostizenkettő

Bono nem politizáló zenész, hanem zenélő politikus (persze a gagyi kategóriából). Vagy hogy a politikus kifejezést fajsúlyosabb figuráknak tartogassuk, mondjuk azt, hogy közönséges küldönc, aki történetesen nem papírból olvassa fel a Szabad Nép vezércikkét, hanem merő véletlenségből egy basszusgitáros is álldogál mellette, a háta mögött pediglen egy dobos üldögél.

Románia mégiscsak a Tiszáig terjed?

Románia mégiscsak a Tiszáig terjed?

amerika, london, párizs

Románia egyesülésének századik évfordulója alkalmából a keleti szomszédunk már megint túltolja a biciklit, a románok most egy olyan térképpel házalnak, amelyen az országuk határa Debrecenig és Szolnokig, vagyis a Tisza vonaláig terjed.

Komolyabb büntetésre számíthatnak a szemetelők

Komolyabb büntetésre számíthatnak a szemetelők

kétharmad

Az illegális szemétlerakás már mindenkinek az agyára megy. Annak érdekében, hogy megfékezzék a szemetelőket, a kormány azt tervezi, bűncselekménnyé minősíti az illegális hulladéklerakást.

Csődbe mehet az MSZP: utolsó tartalékaikból vegetálnak

Csődbe mehet az MSZP: utolsó tartalékaikból vegetálnak

kétharmad

A párttagok Puch Lászlót és Gyurcsány Ferencet teszik felelőssé azért, mert teljesen eladósodott a szocialista párt.

Elvették az engedélyét a migránstaxiztató Aquariusnak

Elvették az engedélyét a migránstaxiztató Aquariusnak

amerika, london, párizs

A panamai hajózási hatóság visszavonta az Aquarius nevű civil mentőhajó regisztrációját, a legközelebbi kikötéskor el kell távolítani róla a panamai lobogót, és nem hajózhat ki új regisztráció nélkül - tudatták a hajót bérlő NGO-k.

Szijjártó: az ENSZ-nek jogi és biztonsági garanciákat kellene adnia az üldözött keresztények visszatéréséhez

Szijjártó: az ENSZ-nek jogi és biztonsági garanciákat kellene adnia az üldözött keresztények visszatéréséhez

kétharmad

A külgazdasági és külügyminiszter New Yorkban nyilatkozott a távirati irodának.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére