Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Sargentini olyan intézményre hivatkozik jelentésében, amely szóba sem állt vele

2018. szeptember 11. 10:00

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Karának dékánja levélben szólította fel Sargentinit, hogy ne hivatkozzon rájuk, hiszen sem információt, sem észrevételt nem adtak a jelentéshez. Sargentini a Pécsi Tudományegyetem (PTE) nevével is visszaélt.

A magyar jogállamiság helyzetével foglalkozó tanulmány végén található mellékletben azon szervezetek között sorolják fel a Pécsi Tudományegyetemet és az ELTE Állam- és Jogtudományi Karát, amelyektől a jelentés előadója – Judith Sargentini európai parlamenti képviselő – észrevételeket és hozzájárulásokat kapott.

A Precedens birtokába jutott az a levél, amelyet Prof. Dr. Menyhárd Attila, az ELTE Állam- és Jogtudományi Karának dékánja írt Judith Sargentininek arról, hogy „meglepődött” azon, hogy ők is szerepelnek a jelentés mellékletében – írja a Mandiner.

A PTE sajtóreferense, Kottász Gergely elmondta, hogy megdöbbenéssel látták az egyetem nevét a felsorolásban, hiszen az intézmény vezetése nem nyújtott adat- vagy információszolgáltatást semmilyen jelentéshez, és nem is rendelkezik ezzel kapcsolatos információval.

A lista a jelentés szövege szerint szigorúan önkéntes alapon készült, az előadó kizárólagos felelőssége mellett.

Az ELTE jogi karának dékánja pedig a következőket írta levelében Sargentininek:

2018. április 12-én az Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottság közzétette jelentéstervezetét egy olyan javaslattal kapcsolatban, amely annak megállapítására hívja fel a Tanácsot, hogy az Európai Unióról szóló szerződés 7. cikkének (1) bekezdése alapján fennáll az egyértelmű kockázata annak, hogy Magyarország súlyosan megsértette az Unió alapját képező értékeket.

Meglepődve láttam, hogy a jelentéstervezet melléklete az ELTE Állam- és Jogtudományi Karára úgy hivatkozik, mint amely intézménytől az előadó észrevételeket kapott a jelentéstervezet elkészítéséhez.

Mivel az ELTE Állam- és Jogtudományi Kara nem adott sem információt, sem észrevételt a jelentéstervezethez, valamint az intézményünk sem volt semmilyen kapcsolatban az előadóval, kérem Önt, hogy orvosolja ezt az adminisztratív hibát, és ne hivatkozzon semmilyen módon az ELTE Állam és Jogtudományi Karára e dokumentum későbbi változataiban.

Sargentinit azonban nem érdekelte a dékán kérése, a jelentés végső, szavazásra előterjesztett változatában is hivatkozik az ELTE Állam- és Jogtudományi Karára.

A Magyarországról szóló jelentéshez egyébként a melléklet szerint többek között a 444.hu, az atlatszo.hu, az RTL Csoport, a Népszabadság, az Amnesty International, A Város Mindenkié, a Közép-európai Egyetem, a Magyar Helsinki Bizottság, a Társaság a Szabadságjogokért, a Háttértársaság, a MigSzol Migráns Szolidaritás Csoport, az Open Society European Policy Institute, a Riporterek Határok Nélkül, a Transparency International, valamint a Transvanilla Transznemű Egyesület szervezetek szolgáltattak észrevételeket. Azért, hogy ne legyen túl feltűnő a baloldali túlsúly, a melléklet szerint állítólag megkérdezte az Alapjogokért Központot, a Magyar Külgazdasági és Külügyminisztériumot, valamint a röszkei tranzitzóna magyar kormánytisztviselőit is.

Az elmúlt napokban sorra láttak napvilágot a Sargentini-jelentéssel kapcsolatos problémák. Rengeteg pontatlanságot és jogi tévedést tartalmaz.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Orbán: semmi szükség arra, hogy más védje helyettünk a magyar határt

Orbán: semmi szükség arra, hogy más védje helyettünk a magyar határt

kétharmad

Semmi szükség arra, hogy a Frontex védje meg helyettünk a magyar határt, nem beszélve a szuverenitás elvi kérdéseiről - jelentette ki a miniszterelnök.

Fordulat a dán kultúrharcban: több kereszténység, kevesebb integráció

Fordulat a dán kultúrharcban: több kereszténység, kevesebb integráció

amerika, london, párizs

A dán kulturális minisztérium és a közszolgálati műsorközlő között kötött új szerződés értelmében utóbbinak ezentúl erőteljesebben kell hangsúlyoznia a dán társadalom keresztény gyökereit. Az integráció propagálása viszont kikerült a dokumentumból.

A szlovák miniszterelnök is kiállt a Brüsszeltől független határőrizet mellett

A szlovák miniszterelnök is kiállt a Brüsszeltől független határőrizet mellett

amerika, london, párizs

A Frontexnek kiegészítő megoldásként kellene működnie, nem pedig olyanként, amely helyettesíti a független határőrségeket és a tagállamok ilyen egységeit - jelentette ki Peter Pellegrini szlovák kormányfő a visegrádi négyek miniszterelnökeinek - az informális EU-csúcsot közvetlenül megelőző - találkozója után újságíróknak nyilatkozva Salzburgban szerdán.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható ma.

Az Európai Néppárt nem zárja ki a Fideszt

Az Európai Néppárt nem zárja ki a Fideszt

kétharmad

Az uniós alapszerződés hetes cikke szerinti, előző héten kezdeményezett jogállamisági eljárás lezárultáig semmiképp sem zárja ki soraiból a Fideszt az Európai Néppárt (EPP) - jelentette ki Joseph Daul pártelnök szerda este az informális salzburgi EU-csúcs margóján.

Dzsudzsák, az antipéldakép

Dzsudzsák, az antipéldakép

hajrá, magyarok!

Dzsudzsák Balázs az Egyesült Arab Emírségekben folytatja pályafutását, és az Al-Ittihad Kalba labdarúgója lesz. Ezzel a lépésével megkoronázta "nagyszerű" pályafutását. Vélemény.

A bevándorlásellenes svéd párt kormányzó erővé válhat

A választásokon második legerősebb parlamenti erővé váló Mérsékelt Párt politikusai egyáltalán nem zárkóznak el attól, hogy együttműködjenek a kormányzás érdekében a bevándorlásellenes Svéd Demokratákkal.

Megbüntetnének a románok egy iskolát, amiért annak diákjai egészben ábrázolták Magyarországot

Megbüntetnének a románok egy iskolát, amiért annak diákjai egészben ábrázolták Magyarországot

amerika, london, párizs

A románoknak nem tetszik, hogy a székelyudvarhelyi iskola tanulói június 4-én felrajzolták Nagy-Magyarországot az udvarra.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére