Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Salvini: Moszkva a biztonság tekintetében jó példát mutatott a világnak

2018. július 16. 15:55

MOSZKVA, 15:55

Olaszország és Oroszország bővíteni akarja együttműködését a terrorizmus, valamint az illegális kábítószer- és fegyverkereskedelem elleni küzdelemben - jelentette ki Matteo Salvini olasz belügyminiszter, miniszterelnök-helyettes hétfői moszkvai sajtóértekezletén.

Tárgyalásaim orosz kollégámmal (Vlagyimir Kolokolcev belügyminiszterrel) nagyon hasznosak voltak. Ki fogjuk bővíteni Olaszország és Oroszország együttműködését a biztonság, a terrorizmus, az illegális kábítószer- és fegyverkereskedelem elleni küzdelem terén"

– jelentette ki Salvini.

Emlékeztetett arra, hogy ősszel Rómában konferenciát rendeznek a terrorizmus elleni harcról.

Azzal a kéréssel fordultunk az Európai Unióhoz, hogy folyósítson pénzt Európa déli határainak védelmére"

– tette hozzá az olasz belügyminiszter.

Matteo Salvini Moszkvában, 2018. július 16-án.

Fotó: AFP

Salvini az Oroszországban megrendezett labdarúgó-világbajnoksággal összefüggésben kiemelte: Moszkva a biztonság tekintetében jó példát mutatott a világnak.

A bevándorlásellenes Liga pártvezetője foglalkozott az illegális bevándorlás kérdésével is. Ezzel összefüggésben felszólította az Európai Uniót, hogy ismerje el Líbiát biztonságos származási országnak, ahová a migránsok visszaszállíthatóak lennének. "Meg kell változtatnunk a játékszabályokat" - hangoztatta Salvini. Úgy fogalmazott: Európa alapvetően képmutató abban, hogy a líbiaiaknak pénzt ad és kiképzi a parti őrséget, az észak-afrikai országot azonban nem ismeri el biztonságos kikötőnek.

Mint mondta, az embercsempészek elleni küzdelem egyetlen járható útja, hogy megállítsák az Európába útra kelő migránsokat.

Támogatnunk kell Tunéziát, Marokkót, Líbiát és Egyiptomot a tengerek, kikötők és határok ellenőrzésében"

– jelentette ki az olasz miniszter.

Európának meg kell mentenie a migránsokat, de rögtön vissza is kell szállítani őket oda, ahonnan elindultak. Lehetőséget kell teremteni, hogy Afrikában lehessen Európába szóló politikai menedékkérelmet benyújtani. A célunk az, hogy egyetlen személy se kelhessen útra, illetve érkezhessen meg Olaszországba, tehát Európába. Az EU-nak be kell látnia, hogy ez az egyetlen megoldása a menekültügyi problémának"

– szögezte le Salvini.

Megerősítette, hogy az olasz kikötők továbbra is zárva maradnak a civil szervezetek mentőhajói előtt.

Nyilvánvaló, hogy cinkosai az embercsempészek üzelmeinek. Ezek a hajók nem fognak Olaszországba jutni"

– jelentette ki.

Az euroszkeptikus Liga vezetője gazdasági kérdésekről is szót ejtett. Mint mondta, az euró egy olyan "kísérlet, amely rosszul kezdődött", ennek ellenére a mostani olasz kormány programjában nem szerepel az eurózóna elhagyása.

Salvini emellett hangsúlyozta: Róma az idei év végéig kezdeményezni fogja Brüsszelben az Oroszország ellen elrendelt uniós szankciók eltörlését.

Meglátásunk szerint a büntetőintézkedések nem válnak hasznára senkinek, a többi között az olasz gazdaságnak sem. Még az idén indítványozni fogjuk Brüsszelben, hogy vizsgálják felül ezt a hatástalan politikát"

– emelte ki.

Az olasz tárcavezető emlékeztetett: Róma már visszatért a Moszkvával folytatott jó kapcsolatokhoz a kulturális, kereskedelmi, termelési és biztonsági szférákban.

Olaszország egy olyan európai ország, amely a legtöbbet vesztette a szankciók miatt. Világos, hogy ott, ahol Olaszország vesztett, más államok, köztük az óceánon túliak is nyerészkedtek. Ezeknek a szankcióknak hasznuk nincs, de napi hétmillió euró veszteség már komoly dolog. Mert pontosan ekkora összeget veszít az olasz gazdaság ma és holnap is, míg a szankciókon nyerészkedő más államok növelik bevételeiket"

– sérelmezte Salvini. A miniszter jelezte, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök és Giuseppe Conte olasz kormányfő októberre tervezett találkozójának egyik fő témája a gazdasági együttműködés lesz.

Olaszország el akarja törölni a büntetőintézkedéseket, s megnyitni a párbeszéd csatornáit. Egyes döntéseket azonnal meg lehet hozni. Például meg lehet nyitni a hitelezést: az európai bankok fejlesztési kölcsönöket nyújthatnak az orosz kis- és középvállalkozásoknak. Ebben a kérdésben a párbeszéd a kereskedelmi szervezetek szintjén is lehetséges"

– mondta Salvini.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A migránsoknak duplán nagy buli az újév Németországban

A migránsoknak duplán nagy buli az újév Németországban

amerika, london, párizs

Az eddigi legnagyobb szilveszteri-szülinapi migránspartit Kölnben tartották 2015 és 2016 fordulóján.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez volt ma.

Kirúgtak egy egyetemista újságírót, mert szerinte a nőknek nincs pénisze

Kirúgtak egy egyetemista újságírót, mert szerinte a nőknek nincs pénisze

fehér férfi

Az egyetemi újságba író férfi annyira felháborította a transznemű közösséget, hogy ki kellett őt rúgni, pedig csak egy biológiai tényt közölt a Twitteren.

A liberalizmus mint imperializmus

A liberalizmus mint imperializmus

amerika, london, párizs

Dogmatikus utópizmussal vádolja meg a birodalmi terjeszkedésű liberalizmust legújabb könyvében Yoram Hazony, a jeruzsálemi Herzl Intézet vezetője, aki szerint a liberálisok bizonyos szempontból korántsem állnak távol a múlt század marxistáitól vagy éppen a középkori egyháztól.

Németország felügyelete alá vonhatja a legnagyobb török iszlamista szervezetet

A német titkosszolgálat megfigyelés alá helyezheti a török iszlamista ernyőszervezetet, a DITIB-et.

A salzburgi csúcson is felkapták Orbán Viktor javaslatait

A salzburgi csúcson is felkapták Orbán Viktor javaslatait

amerika, london, párizs

A salzburgi csúcstalálkozón minden szem a migrációra figyelt. Az uniós vezetők már idén megkezdenék a tárgyalásokat az arab, észak-afrikai és közel-keleti államokkal. Eközben egyre inkább előtérbe kerülnek Orbán Viktor korábbi javaslatai a migrációs krízis hosszú távú kezelését illetően.

Lelassul a Csillagok háborúja multikulturális világa

Lelassul a Csillagok háborúja multikulturális világa

szabad vasárnap

A Star Wars-univerzum kétségkívül generációkat meghatározó világ a filmtörténelemben. Az első trilógia klasszisra sikeredett, a folytatások viszont már hagytak némi kívánnivalót maguk után.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére