Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Saját EP-képviselője támadta meg Magyarországot

2015. november 19. 17:25

Az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indít Magyarország ellen.

Most éppen az a problémájuk, hogy a kormány nem írt ki közbeszerzést, amikor a Roszatommal megegyeztek Paks2 megépítéséről.

Fotó: MTI Fotóbank
De mi is történt pontosan?

2014. januárjában állapodott meg Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin arról, hogy az oroszok építik meg a kettes számú atomerőművet, ami 5-6 év múlva átveszi az energiatermelést az eddig működő egyes blokktól. Az oroszok erre 3000 milliárd forint kölcsönt adnak 30 évre.

A végleges megállapodás előtt José Manuel Barrosso, az Európai Bizottság akkori elnöke egy levélben engedélyezte a megállapodás megkötését. Bár már a projekt kitalálása óta többen temették a magyarországi építkezést, mondván, hogy az EU úgyis blokkolni fogja,

áprilisban az Euratom Ellátási Ügynökség aláírta az üzemanyag-szerződést.

A következő mérföldkövet akkor érte el a projekt, amikor szeptemberben az Európai Bizottság biztosa úgy ítélte meg, hogy Paks2 összhangban van az Euratom célkitűzéseivel, és minden a legnagyobb rendben.

Fotó: MTI Fotóbank
Most minden rosszra fordul?

Csütörtökön az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen, mert szerintünk nem tartottuk be a közbeszerzési szabályokat. Közleményük szerint hazánk versenyeztetés nélkül ítélte oda a megbízást a Roszatomnak.

Azt azonban még nem tudni, hogy ezzel egy időben a projekthez kapcsolódó közbeszerzéseket is felfüggesztette-e a testület.

Lázár: Magyarország ezt visszautasítja

Magyarországnak joga van unión kívüli országgal megállapodni a paksi bővítésről - Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter szerint. Hozzátette:

akár bíróság elé is vihetik az ügyet

vagy tovább egyeztetnek az Unióval. Magyarország garantálja, hogy a projekt 60 százalékának erejéig magyar és más uniós vállalkozások is bekapcsolódhassanak verseny keretében.

A miniszter szerint eddig egyik európai atomreaktort sem tendereztették.

A PM saját sikerének tekinti hazánk büntetését

A Fidesz szerint Brüsszel döntése újabb támadás a rezsicsökkentés ellen.

A zöld politikát folytató LMP azonnal leállítana minden előkészületet. Az LMP-ből kiszakadt Párbeszéd Magyarországért pedig elégedetten dől hátra: Jávor Benedek európai parlamenti képviselő közleményében azt írták:

A létező legkeményebb jelzést adta az Európai Bizottság az Orbán-kormánynak, amikor Jávor Benedek, a PM európai parlamenti képviselőjének beadványa nyomán"

jogsértőnek minősítette a megállapodást.

(MTI)

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
"Orbán az, aki megvédi a nemzeti szuverenitást"

"Orbán az, aki megvédi a nemzeti szuverenitást"

kétharmad

Nem sokkal azután, hogy az Európai Parlamentben elfogadták a Soros-Sargentini-jelentést, Nadine Morano francia jobboldali politikus kitett egy posztot az Instagram-oldalára, melyben hosszasan méltatta a magyar miniszterelnököt, amiért megvédi a nemzeti szuverenitást.

Nem hagyja szó nélkül a Soros-Sargentini-jelentés hazugságait a kormány

Széles körű tájékoztató kampányt indít a kormány, hogy mindenki előtt világossá tegye: a Sargentini-jelentés hazugságokon alapul, és politikai nyomásgyakorlás céljából, a szabályokat felrúgva szavazta meg az Európai Parlament.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható ma.

Hé, EU! Lógtok egy csomó pénzzel!

Hé, EU! Lógtok egy csomó pénzzel!

kétharmad

Brüsszel "elfelejtette" elküldeni azt a pénzt, amelyet a magyar határvédelemre szántak.

Agyrém: abortuszellenes kiállása miatt akarják megbuktatni a finn külügyminisztert

Agyrém: abortuszellenes kiállása miatt akarják megbuktatni a finn külügyminisztert

amerika, london, párizs

Úgy tűnik, hogy a haladó Finnországban a lelkiismereti és vallásszabadság mindenkit megillet, kivéve azt, aki katolikus meggyőződése alapján elutasítja a magzatgyilkosságokat.

"Radikális ideológia húzódik a Sargentini-jelentés hátterében"

A Sargentini-jelentés hátterében egy olyan radikális ideológia húzódik meg, amelyet uniós politikai nyomásgyakorlással akarnak érvényesíteni, s amelynek célja a régi európai nemzeti identitások felbomlasztása, és helyettük egy új páneurópai identitás kialakítása a migráció révén - írta keddi kommentárjában Pawel Lisicki, a DoRzeczy című lengyel konzervatív hetilap főszerkesztője.

Vége lehet a boros estéknek

Vége lehet a boros estéknek

century-on

A szőlőt megviseli a klímaváltozás. Kevesebb terem és más a minősége.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei!

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére