Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

Romániában gyakran állami intézmények járulnak hozzá a magyarellenes médiamanipulációhoz

2019. január 27. 14:40

Interjút adott a Maszolnak Adrian Szelmenczi újságíró, aktivista, amelyben főként a romániai magyar kisebbséget érintő kamuhírekről, gyűlöletkampányról beszélt.

Adrian Szelmenczi igen sötét képet fest a magyar kisebbséggel kapcsolatos médiabeszámolókról. Mint mondja,

legtöbbször ezek, a nemzeti kisebbségekről szóló negatív vagy éppen hamis hírek annyira elburjánzanak, hogy egyszerűen már az sincs, hogy leellenőrizhetnénk.”

Példaként említi azt az esetet, amikor Sepsiszentgyörgyön az egyik kulturális intézményre kikerült a magyar zászló. Erről a bukaresti sajtó úgy számolt be, hogy elhallgatták: ez az épület a székhelye Magyarország Kulturális Intézete sepsiszentgyörgyi fiókjának. Ennek eredménye az újságíró szerint az, hogy a legtöbb román olvasónak az a benyomása támad, hogy a kisebbségek illegális tevékenységekben vesznek részt.

Az írott sajtónál is rosszabb a helyzet a televíziózásban. A vitaműsorok, azok moderátorai és meghívottjai a gyűlölet ösztönzik, leggyakrabban a magyar közösség ellen. A kisebbségi törekvéseket természetellenes, jogtalan dolgoknak fogják fel, és veszélyként tüntetik fel őket.

Adrian Szelmenczi beszélt továbbá a nemzeti kisebbségvédelmi keretegyezmény előírásainak romániai alkalmazásáról, és ebben egyértelműen kitűnik a visszaesés Románia részéről. A kétnyelvű feliratok, a magyar nyelv alkalmazása ügyében például számos olyan bírósági döntés született, ami nemes egyszerűséggel ezt a keretegyezményt figyelmen kívül hagyja.

Gond volt például a Székelyföld megnevezés használatával, és bizonyára az olvasók ismerik is annak a szervezetnek a történetét, amelyet amiatt nem jegyeztek be, mert a megnevezése tartalmazta ezt a fogalmat. Tehát nyilvánvaló, hogy ilyen tekintetben a magyar közösség célpont.”

Összességében tehát Szelmenczi szerint az állami intézmények gyakorta aktív résztvevői a magyar közösséget kipécéző médiamanipulációnak, pedig nekik a méltányosság elvét kellene alkalmazniuk a kisebbségi ügyekben.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Szijjártó Péter: a kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon

Szijjártó Péter: a kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon

kétharmad

A külgazdasági és külügyminiszter a húsvétvasárnap Srí Lankán elkövetett, több mint kétszáz halálos áldozatot követelő merényletsorozattal kapcsolatban nyilatkozott az M1 aktuális csatornának.

Kétszáz fölé emelkedett a halálos áldozatok száma Srí Lankán

Kétszáz fölé emelkedett a halálos áldozatok száma Srí Lankán

amerika, london, párizs

Mindeközben őrizetbe vettek hét embert, három rendőr meghalt.

Szélsebesen emelkedik az antiszemita támadások száma Berlinben

Szélsebesen emelkedik az antiszemita támadások száma Berlinben

amerika, london, párizs

A statisztikák szerint amellett, hogy egyre több a támadás, azok egyre erőszakosabbak is.

Újabb robbanás történt Srí Lankán

Ez már a nyolcadik robbanás a fővárosban, sajnos ennek is vannak halálos áldozatai.

Németh Szilárd húsvéti receptje a 888.hu olvasóinak

Németh Szilárd húsvéti receptje a 888.hu olvasóinak

szabad vasárnap

Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke, a Honvédelmi Minisztérium (HM) parlamenti államtitkára elárulta a 888-nak, mi kerül húsvétkor az asztalra. Sőt, egy exkluzív recepttel is meglepte az olvasókat. Jó étvágyat kívánunk!

A Külgazdasági és Külügyminisztérium elítéli a Srí Lanka-i támadásokat

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) a leghatározottabban elítéli a keresztény közösséget sújtó, Srí Lanka-i aljas támadásokat - közölte a KKM vasárnap.

Orbán Viktor: és feltámadott harmadnapon

Orbán Viktor: és feltámadott harmadnapon

kétharmad

Húsvétvasárnapot ünnepli ma a keresztény világ, az eseményről a magyar kormányfő is megemlékezett hivatalos Facebook-oldalán.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére