Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

Románia leköröz minket? Ne dőlj be a nyilvánvaló kamunak!

2019. február 5. 14:20

A balliberális sajtótermékek már-már versenyt űznek abból, melyikük tud nagyobb "bezzeg Romániát" tolni az olvasók elé, bemutatva, hogy míg itthon minden szar, keleti szomszédunknál virágzik a gazdaság és mennyivel jobb az élet. A baj csak az, hogy a számok teljesen mást mutatnak.

A honi liberális sajtó korábban rengeteget cikkezett arról, hogy mennyire pörög a román gazdaság, már lehagytak minket, sőt az egész EU-t is, annyira fejlettek, hogy ez az új mennyország. Nos, a Societe Generale nevű francia kutatócsoport rámutatott, hogy bár a románok valóban erőn felül teljesítettek, az igazi lejtmenet most jön majd, főként a bukaresti vezetés rossz döntései és a lelassuló gazdaság miatt. 

Romániának nagy kihívásokkal kell megküzdenie a következő időszakban, ami elengedhetetlenül a gazdaság erőteljes fékezésével fog együtt járni"

– írja elemzésében az intézet, mely megjegyzi, hogy a román adatokkal ellentétben a magyar GDP-növekedés üteme idén is viszonylag gyors maradhat, ezért tovább nőhet a különbség a magyar és a román GDP-növekedés között – a mi javunkra. 

Fotó: AFP

Az intézet szakértői elmentek Romániába, hogy részletes képet kapjanak az ottani helyzetről. Tárgyaltak a román jegybank szakembereivel, a pénzügyminisztérium illetékeseivel, illetve intézményi befektetőkkel és piaci szereplőkkel, ezek alapján elkészítették rövid országelemzésüket, hogy mi vár Romániára a következő években. Megállapították, hogy nem sok jó.

Ez azt jelenti, hogy már tavaly gyorsabban bővülhetett a magyar gazdaság, mint a román, ez a különbség pedig idén tovább nőhet, a hazai növekedési dinamika ugyanis a várakozások szerint nem fog olyan jelentősen lassulni az idén. A Portfólió szerint a helyzetet súlyosbítja, hogy a román kormány már 2018-ban is túllőhetett a megengedett 3%-os GDP-arányos hiányon.

A helyzet annyira leromlott tavaly év végén, hogy a román pénzügyminisztérium rendkívüli költségvetési intézkedések bevezetését jelentette be, hogy a 2019-es államháztartási deficitet 3% alatt tartsa. Ha ez még nem lenne elég aggasztó: a románok előtt idén lesz még egy EP-, majd egy elnökválasztás, jövőre pedig helyhatósági választásokat tartanak, ami nagyon rizikós egy ingatag pénzügyi helyzetben.

További bevételnövelő intézkedések nélkül könnyen kicsúszhat a költségvetési gyeplő a kormány kezéből"

– írták a francia elemzők.

Angliában vécét pucol, de Romániában ő a falu bikája

A honi baloldali média szerint Románia már mindenben lekörözött bennünket, az alábbi cikkben tényszerűen bebizonyítjuk, hogy ez egyáltalán nincs így. Sőt, kísérletet teszünk annak a bemutatására, hogy miként élnek külföldön a román vendégmunkások, miközben otthon egy teljesen más képet mutatnak önmagukról. Statisztikai adatok szerint Románia nagyot veszített az uniós csatlakozással.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Csinálhat-e jó kézműves sört egy multi?

Csinálhat-e jó kézműves sört egy multi?

szabad vasárnap

Elsőre egy nagyon egyszerű és határozott "nem" a válasz a címben feltett kérdésre, azonban most nem egy nagyüzemi sörgyár próbálkozásáról lesz szó, hanem egy ténylegesen kisebb manufaktúrában készült sörről, amit viszont egy multi készíttetett.

Nem gondoltuk volna, de íme itt egy valódi bevándorlásellenes sci-fi

Nem gondoltuk volna, de íme itt egy valódi bevándorlásellenes sci-fi

szabad vasárnap

Egy nemzet sem szeret egy számára idegen civilizáció csicskása lenni. Elrabolt világ-kritika.

Deutsch Tamás: "Ha van elhatározás, ha megtaláljuk a szövetségeseinket, akkor meg lehet csinálni!"

Deutsch Tamás: "Ha van elhatározás, ha megtaláljuk a szövetségeseinket, akkor meg lehet csinálni!"

Maccabi

Sporttörténeti konferenciát rendezett az Európai Maccabi Szövetség.

Monológ a Brexit megértéséhez

Monológ a Brexit megértéséhez

amerika, london, párizs

Egy beszéd, amely közelebb visz minket a Brexit okainak megértéséhez, és azoknak a briteknek az elnyomott haragjához, akiket sose hallgattak meg, és akiket sosem kérdeztek meg semmiről.

A Magyarországon elfogott iszlamista még idegenrendészeti őrizetben is verekedett

A Magyarországon elfogott iszlamista még idegenrendészeti őrizetben is verekedett

kétharmad

A Terrorelhárítási Központhoz (TEK) a napokban rengeteg megkeresés érkezett F. Haszan, a Magyarországon elfogott iszlamista ügyével kapcsolatban. A TEK ezért kiadott egy részletes közleményt. Mint kiderült, F. Haszan az idegenrendészeti őrizet alatt is fekete ruhában járt, akárcsak az ISIS harcosai, és a többi fogvatartottal is összeverekedett.

Az európaiak többsége szerint a brüsszeli vezetés már nem az emberek érdekeit képviseli

Az európaiak többsége szerint a brüsszeli vezetés már nem az emberek érdekeit képviseli

amerika, london, párizs

Az EU-ban élő emberek döntő többsége azt állítja, hogy az unió vezetése már nem az állampolgárok érdekeit képviseli és totálisan kifulladt.

A hét karikatúrája a 888-on

A hét karikatúrája a 888-on

8)8)8

Párhuzamos valóságok

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére