Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Rogán: a bevándorlás kérdésében nem hátrálunk

2018. április 19. 09:18

Interjút készített Rogán Antallal a PestiSrácok.hu. A Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője szerint várhatóan nőni fog a nyomás Magyarországon, hogy migránsokat fogadjon be, ám a kormány nem fog meghátrálni. A miniszter beszélt a kampányról, a Jobbikról és a Mazsihiszről, a Magyar Nemzetről és Simicska Lajosról, valamint arról is, hogy mikor derülhet ki az új kormány névsora.

A kampány jellegére vonatkozó kérdés kapcsán a miniszter elmondta, hogy a 2002-ben lefolytatott kampány alapvetően az eredményeket hangsúlyozta és utólag kiderült, hogy ez nem volt hatékony. Rogán Antal elmondta, hogy most az eredményeket is igyekeztek felmutatni, ám ezeknél sokkal fontosabb volt Magyarország jövőjének kérdése. A kérdés az volt, hogy

teret engednek-e Magyarországon Brüsszel – amúgy a Soros-tervvel megegyező – bevándorláspolitikájának vagy sem. Világos volt, hogy ha olyan kormány jön, amely kinyitja a határokat, amely nem tudja megvédeni az országot a kényszerbetelepítéstől, akkor az eddigi eredményeink mennek a kukába"

– mondta.

Fotó: Kozma Zsuzsi

A kampánycsapatról beszélve a miniszter elmondta, hogy óriási köszönettel tartoznak annak a százezer szimpatizánsnak, akik valamilyen formában segítették a kampányt. Rogán köszönetet mondott Orbán Viktor miniszterelnöknek is, aki igen aktív volt a kampány során.

Ilyen erőteljes, személyes miniszterelnök-jelölti kampánya még nem volt a Fidesznek"

– emelte ki.

Arra a kérdésre, hogy egy nyugodtabb vagy konfliktusos időszak következik-e, a miniszter elmondta, hogy a nemzetközi támadások folytatódására számít.

A tét nem kevesebb, minthogy megmarad-e Európa európainak vagy véglegesen vegyes népességű és vegyes kultúrájú bevándorlókontinens lesz belőle. Eddig erről az emberek feje fölött döntöttek, de most végre az európai polgárok maguk szavazhatnak a kontinens sorsáról. Ilyen óriási tét mellett nyilvánvaló, hogy a Soroshoz hasonló milliárdosok és a migrációt kiszolgáló politikusok szemében óriási gerenda Orbán Viktor"

– mondta. Hozzátette: "ágyútűz fog zúdulni ránk, de ez az ágyútűz hál’ Istennek egy olyan erődöt fog érni, amelyet a magyar emberek keményen megerősítettek április 8-án". A miniszter kiemelte, hogy a bevándorlás kérdésében nem fognak meghátrálni.

A jelenlegi tüntetésekről, és a demonstrálóknak a demokrácia és a szólásszabadság hiányáról szóló sirámairól feltett kérdés kapcsán Rogán Antal azt válaszolta, hogy az a tény, hogy szabadon lehet tüntetni és elmondani a véleményt, pont az ellenkezőjét bizonyítja ezen állításoknak.

Ha jól emlékszem, amikor 2006-ban kimentünk tüntetni, minket jól elvertek és senki nem tiltakozott értünk Európában, senki nem aggódott a magyar demokráciáért. Ebből is látszik, hogy eltérő a demokráciafelfogásunk"

– emelte ki.

Az indulatok szításával kapcsolatban Rogán Antal elmondta, hogy itt egy nemzetközi tendencia figyelhető meg: "ahol nem a kiszemelt pártok győznek egy választáson, ott diktatúrát, csalást kiáltanak és megpróbálnak bizonytalanságot gerjeszteni". Ezt a Soros-hálózat csinálja és a miniszter szerint mindez "szöges ellentétben áll a demokrácia és a jogállam alapelveivel".

Mi nem ijedünk meg, számítottunk erre"

– tette hozzá.

Simicska Lajos és a milliárdos által bezárásra ítélt Magyar Nemzet kapcsán elmondta, hogy

nem Simicska tette tönkre a Jobbikot vagy a Magyar Nemzetet, hanem azok a jobbikos vezetők és újságírók, akik a saját akaratukból és jószántukból összeálltak vele és elfogadták a pénzét, támogatását és cserébe véghez vitték utasításait. A bukásukat tehát saját maguknak köszönhetik."

"Volt egy kiváló lap, amit kiüresítettek, eltérítették az eredeti értékeitől, miközben a nagy politikai lapoknak mindenütt van egy vállalt világnézetük. Ezt a világnézetet a Magyar Nemzet – Simicska Lajos akaratából és utasítására – elárulta, a táborát, az olvasóit is elárulta és átállt egy másik politikai tábor mögé. Ennek meglett a következménye: elvesztette olvasóit, hitelét és most saját magát is. A tulajdonos addig finanszírozta, amíg érdekében állt, most meg eldobta, mint egy lerágott csutkát" – mondta még az egykor szebb napokat látott lappal kapcsolatban a miniszter.

Fotó: Kozma Zsuzsi

Az interjúban szóba került a Jobbik is, amelynek most Gyöngyösi Márton lehet a társelnöke, aki korábban a zsidó származású képviselők listázását javasolta, viszont a választási kampányban a Magyar Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) helyi vezetője pedig a Jobbik támogatására buzdított. "2012-ben én személyesen beszéltem a Fidesz nevében azon a tüntetésen, ahol tiltakoztunk Gyöngyösi Márton zsidó polgártársaink listázását célzó mondatai ellen" – mondta a miniszter.

A liberálisoknál úgy látom, az antiszemitizmus elleni küzdelem csak taktikai kérdés. Akik 2012-ben a leghangosabban fújtak a Jobbikra Gyöngyösi miatt, most ugyanolyan hangosan biztatták az embereket, hogy egyes választókörzetekben szavazzanak a Jobbikra. 2018-ban kiderült, hogy az antiszemitizmus elleni küzdelem még a Mazsihisznek is másodlagos. Ha a Fideszt kell ütni, akkor a Mazsihisz bátran összeáll az antiszemitákkal. Legjobb példa erre az, ami megtörtént Hódmezővásárhelyen, Lázár miniszter úrral szemben"

– fejtette ki. A témával kapcsolatban kiemelte, hogy "zsidó honfitársaink mindig számíthatnak a kormány védelmére, mert mi az antiszemitizmust elvi alapon utasítjuk el és nem közösködünk antiszemita nézeteket valló pártokkal és politikusokkal".

Az új kormány összetételével kapcsolatban Rogán elmondta, hogy a miniszterelnök még nem közölte a terveit. Annyit azonban tudni lehet, hogy

egy új kormányt szeretne, részben új szereplőkkel és új struktúrával [...] Várhatóan három-négy hét múlva válhat ismertté a kormánystruktúra és a kormánynévsor."

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Osztrák politikus: elítéljük a Soros-Sargentini-jelentést, Magyarország halad a helyes úton

Osztrák politikus: elítéljük a Soros-Sargentini-jelentést, Magyarország halad a helyes úton

amerika, london, párizs

Johann Gudenus, az osztrák Szabadságpárt, az FPÖ frakcióvezetője, az Osztrák-Magyar Barátságot ápoló bizottság elnöke elmondta, hogy el kellene ismerni a magyarországi folyamatokat. Kifejtette, hogy határozottan elítélik a Soros-Sargentini-jelentést és az Európai Parlament által alkalmazott eljárást.

A brit újszülöttek közt már a Muhammad a legnépszerűbb név

A brit újszülöttek közt már a Muhammad a legnépszerűbb név

amerika, london, párizs

Szépen lassan eltűnnek a hagyományos brit keresztnevek.

A migránsoknak duplán nagy buli az újév Németországban

A migránsoknak duplán nagy buli az újév Németországban

amerika, london, párizs

Az eddigi legnagyobb szilveszteri-szülinapi migránspartit Kölnben tartották 2015 és 2016 fordulóján.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez volt ma.

Kirúgtak egy egyetemista újságírót, mert szerinte a nőknek nincs pénisze

Kirúgtak egy egyetemista újságírót, mert szerinte a nőknek nincs pénisze

fehér férfi

Az egyetemi újságba író férfi annyira felháborította a transznemű közösséget, hogy ki kellett őt rúgni, pedig csak egy biológiai tényt közölt a Twitteren.

A liberalizmus mint imperializmus

A liberalizmus mint imperializmus

amerika, london, párizs

Dogmatikus utópizmussal vádolja meg a birodalmi terjeszkedésű liberalizmust legújabb könyvében Yoram Hazony, a jeruzsálemi Herzl Intézet vezetője, aki szerint a liberálisok bizonyos szempontból korántsem állnak távol a múlt század marxistáitól vagy éppen a középkori egyháztól.

Németország felügyelete alá vonhatja a legnagyobb török iszlamista szervezetet

A német titkosszolgálat megfigyelés alá helyezheti a török iszlamista ernyőszervezetet, a DITIB-et.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére