Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
century-on
 
 
 
 

Robotok fogják kitúrni a hallgatókat, a tanárokat az egyetemekről?

2018. október 25. 21:30

Nemcsak a "munkát veszik el", de a felsőoktatásba is "beteszik a lábukat".

Breakthrough Intelligence via Neural Architecutre 48, vagyis Bina48 egy mesterséges intelligenciával rendelkező robot, amely szóban, valós időben is képes kommunikálni az emberekkel. Érzelmeket tud kifejezni, mi több: mozgó arcizmai vannak, így mimikára, vagyis az arckifejezések útján történő nonverbális kommunikációra is képes.

Épp ezért Bina48-at sokan nemcsak robotként, androidként, gynoidként, hanem kibernetikus társként is számontartják.

Az ipari forradalmak egyik „veszélyének” eddig azt tartották, hogy a gépek, a robotok elveszik az emberektől a fizikai munka lehetőségét. Automatizálják a gyártási folyamatokat, gépesítenek minden olyan termelési ágazatot, ahol az emberi munkaerő nem, vagy csak ritkán szükséges. Most meg már az ajtónkon kopogtat az ipari forradalom negyedik hulláma, mely a gépeket, robotokat információs hálózatba fogja majd kapcsolni, hogy azok kommunikálhassanak egymással, tanulhassanak egymástól. Ezáltal egy olyan globális információs rendszer fog kialakulni, amibe amúgy már most szörnyű belegondolni.

Ennek az új hullámnak az egyik előszele Bina48, az úgynevezett kibernetikus társ, amely „valamiért” afroamerikai külsőt kapott a fejlesztőktől.

Forrás: Facebook

Bina48-at a mérnökök azért hozták létre, hogy teszteljék: le tudják-e tölteni egy ember személyiségét egy nem biológiai, nanotechnológiai testbe, illetve ezt a már „telepített jellemet” tudják-e használni, hasznosítani.

Az androidot 2005 óta folyamatosan fejlesztik az USA-ban, de most mérföldkőhöz érkeztek a mérnökök.

A robotot szűk egy éve beíratták a kaliforniai Belmontban található Notre Dame de Namur Egyetemre, ahol – harmincegy egyetemistával egyetemben – „részt vett” egy filozófiai kurzuson. Az órák úgy zajlottak, hogy az android Skype-on keresztül „hallgatta” a kurzusokat, s amikor kellett, válaszolt a feltett kérdésekre. Sőt, Bina48 az olyan beszélgetésekbe is bele tudott szólni az órán, melyek – mondhatni – spontán módon alakultak ki. Vagyis szó sem volt arról, hogy a robot előre betanult, vagy már „elolvasott” szövegeket mondott volna vissza. A belmonti egyetem mellett Bina48 szintén „részt vett” az amerikai hadsereg West Point-i kurzusain is, ahol – többek között – fegyvermentességről és a háborúkról is volt szó.

Időközben Bina48 letudta a filozófiai kurzust, október közepén pedig a West Point katonai akadémián is végzett: ez a robot lett az első gép, amely „szakképesítése” miatt immár taníthat egy egyetemen.

Félelmetes.

Egyrészt: az úgynevezett mesterséges intelligencia (AI) „végérvényesen betette a lábát” a felsőoktatásba. Ráadásul mindezt nem úgy, ahogy eddig megszokhattuk, vagyis: a hallgatók, mérnökök, kurzusok alkalmával fejlesztik, programozzák az AI-t. Hanem úgy, hogy most már egy AI tart órákat a hallgatóknak, mérnököknek.

Másrészt: igencsak ingoványos talajon építették be ezt az androidot az oktatási rendszerbe, nem véletlenül szentelnek annyi időt arra, hogy Bina48 a filozófiáról, a békéről, a fegyvermentességről „tanuljon” a legtöbbet.

Nagyon úgy néz ki: az emberiség útelágazódáshoz érkezett.

OLVASTAD MÁR?

century-on
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Egy illegális bevándorló fejszével támadt a migránsszálló munkatársaira

Egy illegális bevándorló fejszével támadt a migránsszálló munkatársaira

amerika, london, párizs

A németországi Gubenben egy illegális bevándorló fejszével támadt a migránsszálló munkatársaira. Két embert kórházba szállítottak.

Elkapták az "ISIS hangját"

Elkapták az "ISIS hangját"

amerika, london, párizs

Egy kanadai állampolgársággal rendelkező dzsihadistát fogtak el a kurdok. Minden bizonnyal azt a terroristát kapták el, aki az ISIS propagandavideóinak narrátora volt.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek voltak a nap legfontosabb hírei.

Soros György birodalma Izraelt is folyamatosan támadja

Úgy tűnik, Soros György továbbra sem áll le Izrael-ellenes támadásaival. Már korábban is lehetett tudni, hogy a milliárdos tőzsdespekuláns feketelistáján ott szerepel a zsidó állam, épp ezért Soros György minden követ megmozgat Izrael ellehetetlenítése érdekében.

Különleges koncert ünnepelte meg a Bem rakparti Mini klub 50. évfordulóját

Különleges koncert ünnepelte meg a Bem rakparti Mini klub 50. évfordulóját

kétharmad

Különleges Mini-koncerttel tisztelegtek a legendás Bem rakparti művelődési ház (Budavári Művelődési Ház) és annak közönsége előtt a Mini klub fennállásának 50. évfordulója alkalmából Török Ádám és zenészbarátai január 20-án. Igazi sztárparádé volt az ünnepi koncert, hiszen Török Ádámmal együtt zenélt többek között Leslie Mandoki, Szakcsi-Lakatos Béla és Horváth Charlie is. A koncert megemlékezett az aznap elhunyt Andy Vajna filmproducerről is.

A gyász mocskolói

A gyász mocskolói

pszicho

Miért nem tisztelik a halottakat az ellenzékiek?

Szijjártó: Brüsszel vissza akarja hozni az elbukott bevándorlási politikát

Szijjártó: Brüsszel vissza akarja hozni az elbukott bevándorlási politikát

kétharmad

Lopakodó kísérlet zajlik arra, hogy az egyszer már megbukott uniós bevándorlási politikát Brüsszel visszahozza - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az európai uniós tagországok külügyminiszterei hétfői brüsszeli tanácskozásának szünetében.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére