Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Rétvári: a migráció nem más, mint Európa iszlamizációjának kezdete

2016. augusztus 8. 08:48

BUDAPEST, 08:48

Ha nincs észnél Európa, ha nincs valóság- és veszélyérzet, akkor igen szomorú a lehetséges jövőképe is – mondta a Magyar Hírlapnak Rétvári Bence parlamenti államtitkár.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Rétvári Bence szerint a muszlim narratívában a migráció nem más, mint Európa iszlamizációjának kezdete, így „a fő kérdés most az, hogy ki integrál kit”. A kereszténydemokrata politikus elmondta, hogy az október 2-i kvótaellenes népszavazásnak gigantikus hatása lehet az európai politikai elitre, az ezzel kapcsolatos brüsszeli fenyegetések viszont „értelmezhetetlenek egy demokrata számára”.

Természetesen, aki békés szándékkal érkezik vagy üldöztetés elől menekül, annak segítséget és menedéket kell nyújtani, azilumot, ahogy a középkori kánonjog írta. Amikor viszont valakik országról országra mennek a jobb élet reményében, azt már másképp kell kezelni, mert láthatóan nincs közvetlen veszélynek kitéve az életük.”

– mondta a parlamenti államtitkár.

Rétvári leszögezte, hogy alapvetően rosszul tekint a bevándorlás kérdésére az, aki kihagyja belőle a vallási dimenziót. A muzulmán hitnek ugyanis szerepe van abban, hogy Európában eluralkodott a feszültség. Az ideérkező bevándorlóknak más a társadalomról alkotott képe, sokkal erősebb a vallási identitása, mint egy átlag európainak – tette hozzá a politikus.

Egyes számítások szerint, ha minden így folytatódik, akkor 2070-re a világban élő muzulmánok száma meghaladja majd a keresztényekét, ami egyrészt a hittérítés, másrészt a demográfiai okok következménye lehet. Emiatt pedig nem járható út az identitás elfedése, vagy tagadása.

A kereszténységünkre büszkének kellene lennünk.”

– jelentette ki Rétvári Bence, és hozzátette, hogy a népszavazás nemzedékekre befolyásolja az emberek jövőjét.

(Magyar Hírlap, MTI)


OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Orbán: ragaszkodunk a határvédelem jogához

Orbán: ragaszkodunk a határvédelem jogához

kétharmad

Magyarország ragaszkodik azon jogához, hogy az ő feladata megvédeni határait - jelentette ki újságíróknak Orbán Viktor szerdán Salzburgban, az európai uniós állam-, illetve kormányfők informális találkozója előtt, a néppárti miniszterelnökök tanácskozására érkezve.

Miért Magyarország? Miért Debrecen?

A BMW és Gyurcsány beszéde.

889
Cseh lap: az EU liberális demokráciája pont olyan, mint a szovjet népi demokrácia volt

Cseh lap: az EU liberális demokráciája pont olyan, mint a szovjet népi demokrácia volt

amerika, london, párizs

Magyarország és az Európai Unió vitájában Csehországnak a saját érdekében ki kell állnia Magyarország mellett - írta szerdán a Lidové Noviny című cseh konzervatív napilap.

Rögtön az első meccs sorsdöntő lehet a Vidinek az El-ben

Rögtön az első meccs sorsdöntő lehet a Vidinek az El-ben

hajrá, magyarok!

Csütörtökön a BATE Boriszov ellen kezdi meg szereplését a magyar csapat az Európa-liga csoportkörében.

Évek óta azon dolgoznak Merkelék, hogy átvegyék a határőrizetet

Évek óta azon dolgoznak Merkelék, hogy átvegyék a határőrizetet

amerika, london, párizs

A brüsszeli elit már évek óta arra készül, hogy ők mondják meg a nemzetállamoknak, ki léphet be Európába, így Magyarország területére is, és ki nem.

Elmarad az apokalipszis: közel a Brexit-megállapodás

Az EU bejelentette, hogy tud megoldást az észak-írországi határ kérdésére, vagyis arra a problémakörre, amely a leginkább foglalkoztatja a briteket a Brexit kapcsán. Eközben Theresa May brit miniszterelnök levelet írt az egyik legnagyobb német lapba, a Die Weltbe. A Brexit kérdése az uniós állam- és kormányfők ma kezdődő, informális találkozóján is szóba kerül.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére