Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a Lázadókhoz!”
szabadlábon
 
 
 
 

Rettegnek a börtönből szelfiző rabtól

2017. január 8. 11:58

Mint ismert, Pintér Sándor belügyminiszter indoklás nélkül leváltotta három börtön  -  a Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézet, a Budapesti Fegyház és Börtön, valamint a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet - vezetőjét, mert a tiszalöki rabok kitettek a Facebookra egy videót arról, hogy cellájukban buliznak szilveszterkor.

Két, kegyetlen elítélt a börtönből posztolt képeket a Facebookra, pedig a szabályok szerint nem lehet olyan mobiljuk, amivel lehet netezni.

Az egyik elítélt Facebook­-profillal rendelkezik, üzenget, képeket tesz közzé. A tanúk és sértettek pedig rettegnek: ha ezt a börtönben megteheti, mi lesz akkor, ha majd szabadul?

– írja a Vas Népe.

Pintér Sándor csütörtöki hatállyal, indokolás nélkül visszavonta vezetői kinevezését Mészáros Lászlónak, Széles Gábornak és Tóth Tamás Tibornak. A HVG által megszerzett bulis képek Szombathelyen készültek, vagyis pont az egyik olyan börtönben, ahol leváltották a parancsnokot. A korábbi ügyek miatt elrendelt belső vizsgálat ezt az esetet is vizsgálja.

A HVG megkereste a fegyházat, akik hangsúlyozták, a fogvatartottak nem rendelkezhetnek olyan eszközzel, amivel lehet internetezni. Ha tiltott tárgy kerül be az intézetbe, akkor minden esetben belső vizsgálat indul.

A vizsgálat eredményétől függően az esettel érintett személyi állomány tagjával és a fogvatartottal szemben is fegyelmi eljárás, esetleg büntetőeljárás indul. “

2016-ban összesen 1459 darab illegális mobiltelefont akartak bejuttatni a büntetés-végrehajtási intézetekbe – jegyzi meg az Origo.

A tanúk rettegnek, mert a börtönből is fenyegeti őket 

A Blikk információ alapján a szombathelyi börtönben nemcsak Qtya fér hozzá a Facebookhoz. Annak ellenére, hogy büntetését szigorított fokozatban tölti Cs. Sándor alias „Dinamó”, november óta rendszeresen posztol magáról képeket.

Dinamó, a rettegett Csonnó­-klán tagja, a Veszprém megyei Berhidán is kiskirályként élte életét. Többszörös visszaeső bűnöző, aki erőszakos bűncselekmények tucatjait követte el, sok sértett állítólag azért nem mert terhelő vallomást tenni ellene, mert féltek tőle. A klán tagjai 2004 és 2010 között "szociálisan hátrányos helyzetű embereket" tartottak fogva, dolgoztattak és kényszerítettek bűncselekmények elkövetésére, vagyis csicskáztattak.

A Veszprémi Törvényszék 2014. november 27­-én hozott ítéletet egy olyan ügyben, amelyben egy 18 év alatti személy sérelmére elkövetett kerítés bűntette és más bűncselekmények voltak a vádak. A bíróság Cs. S­.-t társtettesként elkövetett zsarolás miatt ­ mint többszörös visszaesőt ­ öt év fegyházbüntetésre és öt év közügyektől eltiltásra ítélte. Társai még rosszabbul jártak, volt, aki 13 évet kapott – írja a Vaol.

OLVASTAD MÁR?

szabadlábon
 
 
 
 
Az EB alelnöke Magyarország és Lengyelország elleni fellépésre buzdítja a tagállamokat

Az EB alelnöke Magyarország és Lengyelország elleni fellépésre buzdítja a tagállamokat

amerika, london, párizs

Frans Timmermans nem adja alább egy jó kis jogállami sivalkodásnál. A holland szociáldemokrata politikus meg is mutatta, hogyan kell ezt csinálni egy jó kis német lapinterjúban.

Pornót nézetett a 10 éves áldozatával a migráns, majd megerőszakolta

Pornót nézetett a 10 éves áldozatával a migráns, majd megerőszakolta

amerika, london, párizs

Az erőszakoló migráns most azért könyörög, hogy a svéd kormány ne toloncolja vissza Irakba.

Magyarországon fogták el korábban a londoni merénylőt

Magyarországon fogták el korábban a londoni merénylőt

amerika, london, párizs

Az idő haladtával egyre többet tudni a londoni merénylőről. Abu Izzadeen jamaicai származású brit iszlamista hitszónokot 2015. novemberében Lőkösházán is elfogták.

Az ISIS radikális hitszónoka volt a londoni terrorista

A brit Channel 4 úgy tudja, hogy a szerdai merénylő a terrorszervezet brit toborzója és radikális térítője, Abu Izzadeen volt.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Terror Londonban; A francia muszlim fiatalok elfogadják a terrorizmust; Brüsszelben tárgyalják a vérlázító Benes-dekrétumok ügyét. A nap legfontosabb hírei, szerintünk.

Szijjártó adna egy pofont a terrorizmusnak

A külgazdasági és külügyminiszter a szerdán Washingtonban megrendezett terrorellenes nemzetközi konferencián felajánlotta a magyar katonai részvétel növelését és meghosszabbítását Irakban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére