Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
szabadlábon
 
 
 
 

Rettegnek a börtönből szelfiző rabtól

2017. január 8. 11:58

Mint ismert, Pintér Sándor belügyminiszter indoklás nélkül leváltotta három börtön  -  a Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézet, a Budapesti Fegyház és Börtön, valamint a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet - vezetőjét, mert a tiszalöki rabok kitettek a Facebookra egy videót arról, hogy cellájukban buliznak szilveszterkor.

Két, kegyetlen elítélt a börtönből posztolt képeket a Facebookra, pedig a szabályok szerint nem lehet olyan mobiljuk, amivel lehet netezni.

Az egyik elítélt Facebook­-profillal rendelkezik, üzenget, képeket tesz közzé. A tanúk és sértettek pedig rettegnek: ha ezt a börtönben megteheti, mi lesz akkor, ha majd szabadul?

– írja a Vas Népe.

Pintér Sándor csütörtöki hatállyal, indokolás nélkül visszavonta vezetői kinevezését Mészáros Lászlónak, Széles Gábornak és Tóth Tamás Tibornak. A HVG által megszerzett bulis képek Szombathelyen készültek, vagyis pont az egyik olyan börtönben, ahol leváltották a parancsnokot. A korábbi ügyek miatt elrendelt belső vizsgálat ezt az esetet is vizsgálja.

A HVG megkereste a fegyházat, akik hangsúlyozták, a fogvatartottak nem rendelkezhetnek olyan eszközzel, amivel lehet internetezni. Ha tiltott tárgy kerül be az intézetbe, akkor minden esetben belső vizsgálat indul.

A vizsgálat eredményétől függően az esettel érintett személyi állomány tagjával és a fogvatartottal szemben is fegyelmi eljárás, esetleg büntetőeljárás indul. “

2016-ban összesen 1459 darab illegális mobiltelefont akartak bejuttatni a büntetés-végrehajtási intézetekbe – jegyzi meg az Origo.

A tanúk rettegnek, mert a börtönből is fenyegeti őket 

A Blikk információ alapján a szombathelyi börtönben nemcsak Qtya fér hozzá a Facebookhoz. Annak ellenére, hogy büntetését szigorított fokozatban tölti Cs. Sándor alias „Dinamó”, november óta rendszeresen posztol magáról képeket.

Dinamó, a rettegett Csonnó­-klán tagja, a Veszprém megyei Berhidán is kiskirályként élte életét. Többszörös visszaeső bűnöző, aki erőszakos bűncselekmények tucatjait követte el, sok sértett állítólag azért nem mert terhelő vallomást tenni ellene, mert féltek tőle. A klán tagjai 2004 és 2010 között "szociálisan hátrányos helyzetű embereket" tartottak fogva, dolgoztattak és kényszerítettek bűncselekmények elkövetésére, vagyis csicskáztattak.

A Veszprémi Törvényszék 2014. november 27­-én hozott ítéletet egy olyan ügyben, amelyben egy 18 év alatti személy sérelmére elkövetett kerítés bűntette és más bűncselekmények voltak a vádak. A bíróság Cs. S­.-t társtettesként elkövetett zsarolás miatt ­ mint többszörös visszaesőt ­ öt év fegyházbüntetésre és öt év közügyektől eltiltásra ítélte. Társai még rosszabbul jártak, volt, aki 13 évet kapott – írja a Vaol.

OLVASTAD MÁR?

szabadlábon
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Orbán: nincs egyetértés a migránsok elosztását illetően

Orbán: nincs egyetértés a migránsok elosztását illetően

közeleg a tél

Nincs egyetértés az uniós tagországok között a migránsok elosztását illetően, mivel a nyugatiak úgy akarnak megszabadulni az oktalanul beengedett migránsoktól, hogy szét akarják osztani azok között, akik megvédték magukat és nem engedték be őket a saját országunkba, mint például Magyarország - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben csütörtökön, az európai uniós tagállamok kétnapos csúcstalálkozójára érkezve, magyar újságíróknak nyilatkozva.

Terroristákat fogtak Brüsszelben

Négy embert őrizetbe vettek a belga hatóságok a két nappal ezelőtti brüsszeli merényletkísérlettel kapcsolatban.

A nap karikatúrája a 888-on

A nap karikatúrája a 888-on

8)8)8

Holnap előjönnek Lajos emberei

A Herzog-örökösök a magyar múzeumokat perelhetik a dollármilliókat érő gyűjteményért

A Herzog-örökösök a magyar múzeumokat perelhetik a dollármilliókat érő gyűjteményért

közeleg a tél

A Bloomberg közlése szerint megszületett az amerikai fellebbviteli bírósági ítélete, amely szerint a magyar állam a továbbiakban nem szerepelhet alperesként a Herzog-örökség ügyében. Az amerikai jogértelmezés szerint erre az ügyre nem vonatkozik a joghatósági mentesség az USA bíróságain, így a Herzog-örökösök ezután közvetlenül a gyűjteményt őrző magyarországi múzeumok ellen indíthatnak peres eljárásokat.

Nem tökölnek többet a hollandok a migránsokkal

Októbertől fel kell esküdniük a holland értékekre azoknak a migránsoknak, akik integrációs kurzusokon vesznek részt, illetve állampolgárságot kérelmeznek.

Az Europol kimutatása szerint 2016-ban több volt a baloldali terrorcselekmény, mint a jobboldali

Az Europol kimutatása szerint 2016-ban több volt a baloldali terrorcselekmény, mint a jobboldali

amerika, london, párizs

2016-ban mindössze egyetlenegy jobboldali terrortámadás történt. Baloldalon: huszonhét. Nahát-nahát, a baloldaliak mégsem annyira békés polgári elégedetlenkedők, mint ahogy állítják magukról?

Pert nyert egy magyar a román csendőrök ellen

Egy kicsit jobb lehet ma minden erdélyi magyarnak a hír hallatán, van még remény!

Vitás kérdés: szülés után 24 órával hazaküldhetik az anyákat a babákkal

Vitás kérdés: szülés után 24 órával hazaküldhetik az anyákat a babákkal

közeleg a tél

Akár már a szülést követően 24 órával elbocsáthatják a kórházból az anyát az újszülött babával egy friss rendeletmódosítás tervezete szerint - tudta meg a Magyar Nemzet.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére