Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
szabadlábon
 
 
 
 

Rettegnek a börtönből szelfiző rabtól

2017. január 8. 11:58

Mint ismert, Pintér Sándor belügyminiszter indoklás nélkül leváltotta három börtön  -  a Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézet, a Budapesti Fegyház és Börtön, valamint a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet - vezetőjét, mert a tiszalöki rabok kitettek a Facebookra egy videót arról, hogy cellájukban buliznak szilveszterkor.

Két, kegyetlen elítélt a börtönből posztolt képeket a Facebookra, pedig a szabályok szerint nem lehet olyan mobiljuk, amivel lehet netezni.

Az egyik elítélt Facebook­-profillal rendelkezik, üzenget, képeket tesz közzé. A tanúk és sértettek pedig rettegnek: ha ezt a börtönben megteheti, mi lesz akkor, ha majd szabadul?

– írja a Vas Népe.

Pintér Sándor csütörtöki hatállyal, indokolás nélkül visszavonta vezetői kinevezését Mészáros Lászlónak, Széles Gábornak és Tóth Tamás Tibornak. A HVG által megszerzett bulis képek Szombathelyen készültek, vagyis pont az egyik olyan börtönben, ahol leváltották a parancsnokot. A korábbi ügyek miatt elrendelt belső vizsgálat ezt az esetet is vizsgálja.

A HVG megkereste a fegyházat, akik hangsúlyozták, a fogvatartottak nem rendelkezhetnek olyan eszközzel, amivel lehet internetezni. Ha tiltott tárgy kerül be az intézetbe, akkor minden esetben belső vizsgálat indul.

A vizsgálat eredményétől függően az esettel érintett személyi állomány tagjával és a fogvatartottal szemben is fegyelmi eljárás, esetleg büntetőeljárás indul. “

2016-ban összesen 1459 darab illegális mobiltelefont akartak bejuttatni a büntetés-végrehajtási intézetekbe – jegyzi meg az Origo.

A tanúk rettegnek, mert a börtönből is fenyegeti őket 

A Blikk információ alapján a szombathelyi börtönben nemcsak Qtya fér hozzá a Facebookhoz. Annak ellenére, hogy büntetését szigorított fokozatban tölti Cs. Sándor alias „Dinamó”, november óta rendszeresen posztol magáról képeket.

Dinamó, a rettegett Csonnó­-klán tagja, a Veszprém megyei Berhidán is kiskirályként élte életét. Többszörös visszaeső bűnöző, aki erőszakos bűncselekmények tucatjait követte el, sok sértett állítólag azért nem mert terhelő vallomást tenni ellene, mert féltek tőle. A klán tagjai 2004 és 2010 között "szociálisan hátrányos helyzetű embereket" tartottak fogva, dolgoztattak és kényszerítettek bűncselekmények elkövetésére, vagyis csicskáztattak.

A Veszprémi Törvényszék 2014. november 27­-én hozott ítéletet egy olyan ügyben, amelyben egy 18 év alatti személy sérelmére elkövetett kerítés bűntette és más bűncselekmények voltak a vádak. A bíróság Cs. S­.-t társtettesként elkövetett zsarolás miatt ­ mint többszörös visszaesőt ­ öt év fegyházbüntetésre és öt év közügyektől eltiltásra ítélte. Társai még rosszabbul jártak, volt, aki 13 évet kapott – írja a Vaol.

OLVASTAD MÁR?

szabadlábon
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Egy hatalmas villanás szelte át az űr sötétjét

Két neutroncsillag ütközése során keletkezett gravitációs hullámokat figyeltek meg a LIGO-Virgo tudományos együttműködés kutatói. A legújabb felfedezéssel a gravitációs hullámok mellett már optikailag megfigyelhető jeleket is sikerült detektálni, ami a "többcsatornás csillagászat" megszületéséhez vezetett.

Újabb mozgolódás a balkáni migránsútvonalon

Újabb mozgolódás a balkáni migránsútvonalon

amerika, london, párizs

Növekedett a migránsok száma Bosznia-Hercegovinában.

Így búcsúzott Bernd Storck

Így búcsúzott Bernd Storck

hajrá, magyarok!

A labdarúgó-válogatott volt edzője búcsúzóul elmondta, hogy a fejlődés már elindult a magyar labdarúgásban, és további alázatos munkával fenn is tartható.

Vajon a liberális kanadai kormány engedi majd, hogy Québec betiltsa a burkát?

Vajon a liberális kanadai kormány engedi majd, hogy Québec betiltsa a burkát?

amerika, london, párizs

Bár nagyon kicsi az esély arra, hogy engedélyezzék a teljes testet elfedő, a muszlim nők számára kötelezően hordandó ruhadarab betiltását, Québec mégis szigorítana.

Afrikában legyenek a hotspotok, ne Európában!

A Migrációkutató Intézet szerint afrikai hotspotok létrehozása jelentősen csökkentené a Földközi-tengernél tapasztalható migrációs nyomást, orvosolná a katasztrofális líbiai humanitárius helyzetet, és apasztaná az embercsempész és dzsihadista csoportok bevételeit.

A rendőrök hétvégén és ünnepnapokon nem figyelték meg Anis Amrit, a berlini terroristát

A rendőrök hétvégén és ünnepnapokon nem figyelték meg Anis Amrit, a berlini terroristát

amerika, london, párizs

Bruno Jost különleges nyomozó lezárta a berlini terrortámadással kapcsolatos vizsgálatát. Az eredményekből kiderült, hogy a rendőröknek lehetősége volt még időben elkapni Amrit.

Bannon: a lázadás tovább folytatódik 2018-ban

Bannon: a lázadás tovább folytatódik 2018-ban

amerika, london, párizs

Steve Bannon, Donald Trump elnök egykori tanácsadója és a Breitbart News ügyvezető elnöke arra figyelmeztetett, hogy hiba megbízni a Szilícium-völgy uraiban és a washingtoni elitben.

Szabadon bűnözhetsz két hétig Budapesten

Van egy felfestett buszsáv, amit büntetlenül lehet használni, csak épp senki sem tud róla.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére