Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
889
 
 
 
 

"Repül az MSZP, ki tudja hol áll meg..."

Olvasói vélemény | Szerző: Sirok Mihály

2017. október 2. 15:58

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Botka László lemondott a miniszterelnök-jelölti pozíciójáról. Tudjuk, hallottuk, láttuk. A kamerák előtt toporogva, egyik lábáról a másikra állva, szorongva, elfogódottan, gyomoridegtől fojtogatva, remegve mondta mikrofonba, amit megírt előre magának a hétvégén.

De nem ez a hír! Annál inkább az, ahogyan lekommunikálta a kudarcát, s amilyen perpatvart hagyott maga után. Nagy valószínűséggel a történelmi momentum súlyával még az MSZP tagsága sincs tisztában. De maguknak főzték… Botka László partra vetett hallá változott néhány nappal ezelőtt, ahogy megjelentek a páston a baloldali "nehézfiúk". A Progresszív Mozgalom ügyvivői, Tarjányi Péter, Lattmann Tamás, Bodnár Zoltán kimondták a titkot: az MSZP miniszterelnök-jelöltje rosszul szónokol a hordón, le kellene mondania. Addig, úgy látszik, titok volt az igazság a baloldalon, mert mindenki óvatoskodott az üzeneteivel.

Szegedi információk szerint múlt pénteken, a dél-alföldi városházán hajnalig tartó tárgyalást folytatott Botka az MSZP pesti delegációjával, hogy mi tévő legyen a kellemetlen, meg annál is keményebb helyzetben. Hétfő reggel pedig a szegedi Kárász utcán bejelentette, hogy elvonul. Láthatóan tervezetten, hiszen nem a megtörtség uralkodott rajta, hanem a bizonytalanság. Érthető, hiszen a 15 éves polgármestersége alatt még soha nem volt olyan helyzetben, hogy a lemondását kelljen bejelentenie. Nagyon izgult, de sikerült.

Úgy, hogy az egész „emeszpét” magával rántotta. Nyilván ezt ők még nem tudják.
Fotó: MTI Fotóbank

Nem ördögtől való gondolat, hogy a jövő tavaszi választásokra ezután még az ötszázalékos küszöböt sem éri el a most még nagyobbacskának tűnő baloldali párt. Gyakorlatilag Botka László „ripityára” verte szét az MSZMP utódpártját.  Akik még bíztak valamennyire a baloldali és szociáldemokrata értékrendben – miután a fő jelölt mindent besarazott maga körül, majd lemaffiázta az MSZP-t, ráadásul Újhelyi István puccsot emlegetve lemondott pártbéli alelnöki pozíciójáról, na meg ezek után „Szanyi kapitány” lehazaárulózta a két szegedi Lenin-fiút –, azoknak nem maradt más tavaszra, mint vagy otthon maradnak, vagy Gyurcsányt fogják erősíteni, a DK-ra voksolva. Pedig Botka éppen Gyurcsánytól akarta távol tartani a táborát.

És most mi lesz Botkával? Marad Szegeden vagy azért „listásan” felmegy a Parlamentbe? Esetleg Brüsszelben piheni ki a fáradalmait uniós képviselőként? Vagy újra indul polgármesternek 2019-ben? De most akkor álljunk meg egy szóra! Vagy inkább elég csak egy kérdés: Ezután hogy?!

Tehát nem az a baj, hogy Botka lemondott. Azt már sokan várták. Az „ahogy” a probléma. Botka veszíteni csak úgy tud, hogy mindenki veszít. Rombol maga körül.

Szóval nem több ez, mint egy rossz házibuli. Mindenki összeveszett mindenkivel. Csak a szereplők még nem tudják, hogy a baloldalt olyan mélyre süllyesztették evvel, amelyből aligha lehet majd kihozni az öt százalékot jövő áprilisra. És ebből tényleg csak Gyurcsány jön ki jól. 

Ez már nem a lejtmenet bizonyosan, hanem a repülés, a zuhanás. Ki tudja, hol áll meg az MSZP…

Ezt a cikket egy olvasónk írta. Amennyiben Te is kedvet kaptál, várjuk írásodat a velemeny@888.hu címre. A további részletekről itt olvashatsz.

OLVASTAD MÁR?

889
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Idegen technológiára bukkant az emberiség?

Az Oumuamua névre keresztelt objektum októberben lépett be naprendszerünkbe. Formája és pályája eddig eltér a szokványostól, néhány kutató pedig hajmeresztő teóriával állt elő.

Európa-ellenesnek nevezte Tusk szavait az uniós biztos

Európa-ellenesnek nevezte Tusk szavait az uniós biztos

amerika, london, párizs

Elfogadhatatlannak nevezte kedd délután Dimitrisz Avramopulosz uniós migrációügyi biztos, hogy Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke egy frissen közzétett dokumentumban "hatástalannak" és "rendkívül megosztónak" minősítette a kötelező menekültügyi kvótákat.

"A képmutató német politikusok semmit nem tesznek az antiszemitizmus megállításáért"

"A képmutató német politikusok semmit nem tesznek az antiszemitizmus megállításáért"

amerika, london, párizs

Rainer Wendt, a német rendőrségi szakszervezet vezetője elmondta, hogy súlyos hibája a német politikusoknak, hogy nem tesznek semmit a migránsok miatt Németországban rekordmértékben növekvő antiszemitizmus miatt.

Kapaszkodj meg: a feminizmus lett az év szava

Kapaszkodj meg: a feminizmus lett az év szava

szabad vasárnap

A Merriam-Webster amerikai angol értelmező szótár szerkesztői szerint ez lett a 2017-es év szava.

Mi a baj a liberalizmussal?

Létezik egy zavaros fogalom, amelyet a médiában a szabadság, a tolerancia és az egyenlőség szinonimájaként használják. Talán még azt is tudjuk, hogy Orbán Viktornak nincs különösebben jó véleménye a liberalizmusról. De ha az valóban ennyire pozitív tartalommal bíró ideológia, akkor vajon mi baja lehet vele a miniszterelnöknek? Vagy másképp állva a kérdéshez: mi a baj a liberalizmussal?

889
Morawiecki: Európának vissza kell térnie a valódi értékekhez

Morawiecki: Európának vissza kell térnie a valódi értékekhez

amerika, london, párizs

Európának arra van szüksége, hogy visszatérjen a valódi értékekhez, mert azok az értékek, amelyekről ma beszélnek, egyre gyakrabban a hagyományos értékek, a természetjog tagadását jelentik - hangsúlyozta keddi parlamenti programbeszédében Mateusz Morawiecki kinevezett lengyel miniszterelnök.

Egy szám, amit szeretnénk a ballibek figyelmébe ajánlani

Sok szeretettel, minden jót kívánva, őszinte jóindulattal és baráti üdvözlettel, csak nektek, csak most.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Közjegyző hitelesítette a konzultációs összesítéseket; Orbán Viktor az erdélyi magyarságról tárgyalt; Videó bizonyítja, hogy Havas Görög Zitát is zaklatta.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére