Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
889
 
 
 
 

"Repül az MSZP, ki tudja hol áll meg..."

Olvasói vélemény | Szerző: Sirok Mihály

2017. október 2. 15:58

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Botka László lemondott a miniszterelnök-jelölti pozíciójáról. Tudjuk, hallottuk, láttuk. A kamerák előtt toporogva, egyik lábáról a másikra állva, szorongva, elfogódottan, gyomoridegtől fojtogatva, remegve mondta mikrofonba, amit megírt előre magának a hétvégén.

De nem ez a hír! Annál inkább az, ahogyan lekommunikálta a kudarcát, s amilyen perpatvart hagyott maga után. Nagy valószínűséggel a történelmi momentum súlyával még az MSZP tagsága sincs tisztában. De maguknak főzték… Botka László partra vetett hallá változott néhány nappal ezelőtt, ahogy megjelentek a páston a baloldali "nehézfiúk". A Progresszív Mozgalom ügyvivői, Tarjányi Péter, Lattmann Tamás, Bodnár Zoltán kimondták a titkot: az MSZP miniszterelnök-jelöltje rosszul szónokol a hordón, le kellene mondania. Addig, úgy látszik, titok volt az igazság a baloldalon, mert mindenki óvatoskodott az üzeneteivel.

Szegedi információk szerint múlt pénteken, a dél-alföldi városházán hajnalig tartó tárgyalást folytatott Botka az MSZP pesti delegációjával, hogy mi tévő legyen a kellemetlen, meg annál is keményebb helyzetben. Hétfő reggel pedig a szegedi Kárász utcán bejelentette, hogy elvonul. Láthatóan tervezetten, hiszen nem a megtörtség uralkodott rajta, hanem a bizonytalanság. Érthető, hiszen a 15 éves polgármestersége alatt még soha nem volt olyan helyzetben, hogy a lemondását kelljen bejelentenie. Nagyon izgult, de sikerült.

Úgy, hogy az egész „emeszpét” magával rántotta. Nyilván ezt ők még nem tudják.
Fotó: MTI Fotóbank

Nem ördögtől való gondolat, hogy a jövő tavaszi választásokra ezután még az ötszázalékos küszöböt sem éri el a most még nagyobbacskának tűnő baloldali párt. Gyakorlatilag Botka László „ripityára” verte szét az MSZMP utódpártját.  Akik még bíztak valamennyire a baloldali és szociáldemokrata értékrendben – miután a fő jelölt mindent besarazott maga körül, majd lemaffiázta az MSZP-t, ráadásul Újhelyi István puccsot emlegetve lemondott pártbéli alelnöki pozíciójáról, na meg ezek után „Szanyi kapitány” lehazaárulózta a két szegedi Lenin-fiút –, azoknak nem maradt más tavaszra, mint vagy otthon maradnak, vagy Gyurcsányt fogják erősíteni, a DK-ra voksolva. Pedig Botka éppen Gyurcsánytól akarta távol tartani a táborát.

És most mi lesz Botkával? Marad Szegeden vagy azért „listásan” felmegy a Parlamentbe? Esetleg Brüsszelben piheni ki a fáradalmait uniós képviselőként? Vagy újra indul polgármesternek 2019-ben? De most akkor álljunk meg egy szóra! Vagy inkább elég csak egy kérdés: Ezután hogy?!

Tehát nem az a baj, hogy Botka lemondott. Azt már sokan várták. Az „ahogy” a probléma. Botka veszíteni csak úgy tud, hogy mindenki veszít. Rombol maga körül.

Szóval nem több ez, mint egy rossz házibuli. Mindenki összeveszett mindenkivel. Csak a szereplők még nem tudják, hogy a baloldalt olyan mélyre süllyesztették evvel, amelyből aligha lehet majd kihozni az öt százalékot jövő áprilisra. És ebből tényleg csak Gyurcsány jön ki jól. 

Ez már nem a lejtmenet bizonyosan, hanem a repülés, a zuhanás. Ki tudja, hol áll meg az MSZP…

Ezt a cikket egy olvasónk írta. Amennyiben Te is kedvet kaptál, várjuk írásodat a velemeny@888.hu címre. A további részletekről itt olvashatsz.

OLVASTAD MÁR?

889
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

A Párbeszéd szerint a kormány hibája, hogy szopófantom kísértett Kőbányán

A baloldallal és az MSZP-vel kapcsolatban már megszokhattuk a csúsztatások, ferdítések és hazugságok áradatát a párt kommunikációjában. Azért időről időre még mindig sikerül meglepetést okozniuk. Ezúttal Burány Sándor értelmezte sajátosan a valóságot.

Levélben köszönte meg Orbán Viktor a Magyarország melletti kiállást

Levélben köszönte meg Orbán Viktor a Magyarország melletti kiállást

kétharmad

A magyar kormányfő azon képviselőknek küldött levelet, akik leszavazták a Soros-Sargentini-jelentést az Európai Parlamentben.

Olaszország is szigorítja a menekültügyi rendszerét

Olaszország is szigorítja a menekültügyi rendszerét

amerika, london, párizs

Az érkezők azonosítási idejének meghosszabbítását, a humanitárius menedékjog kérelmezésének szigorítását, valamint a bűncselekményt elkövető emberek kiutasítását is tartalmazza az olasz kormány új biztonsági és migrációs törvényerejű rendelete, amelyet Giuseppe Conte miniszterelnök és Matteo Salvini belügyminiszter mutatott be hétfőn Rómában.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei egy helyen.

It­ta­san oko­zott bal­ese­tet egy ukrán dip­lo­mata Bu­da­pes­ten

It­ta­san oko­zott bal­ese­tet egy ukrán dip­lo­mata Bu­da­pes­ten

kinyílott a pitypang

Az il­lető bár dip­lo­mata-ko­csi­val köz­le­ke­dett, de nem tudta vagy nem akarta iga­zolni, hogy dip­lo­mata. Szon­dát fújni sem volt haj­landó. A rend­őr­ség a za­var­tan vi­sel­kedő férfit be­vitte a János kór­házba.

Soros alapítványa bíróságon veszi célba a bevándorlás megállításáért felelős törvényt

A strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához (EJEB) fordult a "Stop Soros" törvénycsomag miatt a Nyílt Társadalom Alapítvány (Open Society Foundations) - jelentette be honlapján hétfőn a szervezet.

A britek tudják, hogy öngyilkosság kiengedni a terroristákat, mégis erre készülnek

A britek tudják, hogy öngyilkosság kiengedni a terroristákat, mégis erre készülnek

amerika, london, párizs

A túlterhelt titkosszolgálat nem tudja majd nyomon követni azokat az iszlamistákat, akiket a közeljövőben tervez szabadon engedni a szigetország.

Bezáratnák az ukrán nacionalisták a beregszászi magyar külképviseletet

Mintegy másfél tucat ukrán nacionalista tüntetett hétfő délelőtt Magyarország beregszászi konzulátusa előtt, követelve az összes magyar konzul kiutasítását és a konzulátus működésének beszüntetését, mert szerintük a képviselet "az ukránellenes politika eszközévé vált".

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére