Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
889
 
 
 
 

"Repül az MSZP, ki tudja hol áll meg..."

Olvasói vélemény | Szerző: Sirok Mihály

2017. október 2. 15:58

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Botka László lemondott a miniszterelnök-jelölti pozíciójáról. Tudjuk, hallottuk, láttuk. A kamerák előtt toporogva, egyik lábáról a másikra állva, szorongva, elfogódottan, gyomoridegtől fojtogatva, remegve mondta mikrofonba, amit megírt előre magának a hétvégén.

De nem ez a hír! Annál inkább az, ahogyan lekommunikálta a kudarcát, s amilyen perpatvart hagyott maga után. Nagy valószínűséggel a történelmi momentum súlyával még az MSZP tagsága sincs tisztában. De maguknak főzték… Botka László partra vetett hallá változott néhány nappal ezelőtt, ahogy megjelentek a páston a baloldali "nehézfiúk". A Progresszív Mozgalom ügyvivői, Tarjányi Péter, Lattmann Tamás, Bodnár Zoltán kimondták a titkot: az MSZP miniszterelnök-jelöltje rosszul szónokol a hordón, le kellene mondania. Addig, úgy látszik, titok volt az igazság a baloldalon, mert mindenki óvatoskodott az üzeneteivel.

Szegedi információk szerint múlt pénteken, a dél-alföldi városházán hajnalig tartó tárgyalást folytatott Botka az MSZP pesti delegációjával, hogy mi tévő legyen a kellemetlen, meg annál is keményebb helyzetben. Hétfő reggel pedig a szegedi Kárász utcán bejelentette, hogy elvonul. Láthatóan tervezetten, hiszen nem a megtörtség uralkodott rajta, hanem a bizonytalanság. Érthető, hiszen a 15 éves polgármestersége alatt még soha nem volt olyan helyzetben, hogy a lemondását kelljen bejelentenie. Nagyon izgult, de sikerült.

Úgy, hogy az egész „emeszpét” magával rántotta. Nyilván ezt ők még nem tudják.
Fotó: MTI Fotóbank

Nem ördögtől való gondolat, hogy a jövő tavaszi választásokra ezután még az ötszázalékos küszöböt sem éri el a most még nagyobbacskának tűnő baloldali párt. Gyakorlatilag Botka László „ripityára” verte szét az MSZMP utódpártját.  Akik még bíztak valamennyire a baloldali és szociáldemokrata értékrendben – miután a fő jelölt mindent besarazott maga körül, majd lemaffiázta az MSZP-t, ráadásul Újhelyi István puccsot emlegetve lemondott pártbéli alelnöki pozíciójáról, na meg ezek után „Szanyi kapitány” lehazaárulózta a két szegedi Lenin-fiút –, azoknak nem maradt más tavaszra, mint vagy otthon maradnak, vagy Gyurcsányt fogják erősíteni, a DK-ra voksolva. Pedig Botka éppen Gyurcsánytól akarta távol tartani a táborát.

És most mi lesz Botkával? Marad Szegeden vagy azért „listásan” felmegy a Parlamentbe? Esetleg Brüsszelben piheni ki a fáradalmait uniós képviselőként? Vagy újra indul polgármesternek 2019-ben? De most akkor álljunk meg egy szóra! Vagy inkább elég csak egy kérdés: Ezután hogy?!

Tehát nem az a baj, hogy Botka lemondott. Azt már sokan várták. Az „ahogy” a probléma. Botka veszíteni csak úgy tud, hogy mindenki veszít. Rombol maga körül.

Szóval nem több ez, mint egy rossz házibuli. Mindenki összeveszett mindenkivel. Csak a szereplők még nem tudják, hogy a baloldalt olyan mélyre süllyesztették evvel, amelyből aligha lehet majd kihozni az öt százalékot jövő áprilisra. És ebből tényleg csak Gyurcsány jön ki jól. 

Ez már nem a lejtmenet bizonyosan, hanem a repülés, a zuhanás. Ki tudja, hol áll meg az MSZP…

Ezt a cikket egy olvasónk írta. Amennyiben Te is kedvet kaptál, várjuk írásodat a velemeny@888.hu címre. A további részletekről itt olvashatsz.

OLVASTAD MÁR?

889
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

A drezdai bombázásokhoz hasonlít a Rakkát ért koalíciós légicsapások pusztítása

A drezdai bombázásokhoz hasonlít a Rakkát ért koalíciós légicsapások pusztítása

amerika, london, párizs

Legalábbis ezt állította az orosz védelmi minisztérium szóvivője vasárnap amikor hangsúlyozta: az Egyesült Államok vezette nemzetközi koalíció légiereje több ezer civil életét kioltva úgy szétbombázta az Iszlám Állam terrorszervezet egykori fellegvárának számító szíriai Rakkát, mint a németországi Drezdát érő második világháborús légicsapások.

A rendőrök lecsaptak egy szerb embercsempészre

A rendőrök lecsaptak egy szerb embercsempészre

közeleg a tél

A rendőrök embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indítottak eljárást egy 22 éves szerb férfival szemben.

Deák Dániel: az ellenzékiek fele is Orbán Viktor újraválasztására számít

Deák Dániel: az ellenzékiek fele is Orbán Viktor újraválasztására számít

közeleg a tél

Az ellenzéki szimpatizánsok fele is Orbán Viktor újraválasztására számít, mivel a gazdasági mutatók kiemelkedőek, az ellenzéki oldalon pedig nincs valós, jobb teljesítményt felmutatni képes alternatíva - mondta Deák Dániel, a Nézőpont Intézet elemzője az M1 aktuális csatornán vasárnap.

Ideje megismerni a csehek Donald Trumpját

Ideje megismerni a csehek Donald Trumpját

amerika, london, párizs

Elutasítja az európai integráció mélyítését és az illegális bevándorlást, Csehországot pedig egy nagyvállalat mintájára szeretné irányítani Andrej Babis, a hétvégi képviselőházi választásokon győztes jobbközép ANO mozgalom elnöke, a cseh kormányfői tisztség valószínű várományosa.

Szanyi Tiborból előbújt a kommunista ÁVÓ-s szelleme

Szanyi Tiborból előbújt a kommunista ÁVÓ-s szelleme

kinyílott a pitypang

1956 októberéhez közeledve az MSZ(M)P-sekből előbújt a mélyre eltemetett kommunista.

Észak-Olaszországban is függetlenedési szavazásokat tartanak

Észak-Olaszországban is függetlenedési szavazásokat tartanak

amerika, london, párizs

Olaszország gazdasági, politikai és társadalmi szembeállását az észak-dél közti ellentét mindig is meghatározta. Az olasz gazdaság 30 százalékát adó Lombardia és Velence vasárnap szavaz a nagyobb autonómiáról.

Elkezdték szűrni a reptéri dolgozókat Ausztráliában

Elkezdték szűrni a reptéri dolgozókat Ausztráliában

amerika, london, párizs

Az ausztrál kormány vasárnapi bejelentése szerint megszigorítják a repülőtéri dolgozók biztonsági ellenőrzését.

Informatikusokat képez ki az állam

Informatikusokat képez ki az állam

közeleg a tél

Négy év alatt legalább 4 ezer informatikai fejlesztő állhat munkába a most induló Informatikai fejlesztői karrier start programnak köszönhetően, mondta Varga Mihály az MTI-nek.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére