Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
889
 
 
 
 

"Repül az MSZP, ki tudja hol áll meg..."

Olvasói vélemény | Szerző: Sirok Mihály

2017. október 2. 15:58

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Botka László lemondott a miniszterelnök-jelölti pozíciójáról. Tudjuk, hallottuk, láttuk. A kamerák előtt toporogva, egyik lábáról a másikra állva, szorongva, elfogódottan, gyomoridegtől fojtogatva, remegve mondta mikrofonba, amit megírt előre magának a hétvégén.

De nem ez a hír! Annál inkább az, ahogyan lekommunikálta a kudarcát, s amilyen perpatvart hagyott maga után. Nagy valószínűséggel a történelmi momentum súlyával még az MSZP tagsága sincs tisztában. De maguknak főzték… Botka László partra vetett hallá változott néhány nappal ezelőtt, ahogy megjelentek a páston a baloldali "nehézfiúk". A Progresszív Mozgalom ügyvivői, Tarjányi Péter, Lattmann Tamás, Bodnár Zoltán kimondták a titkot: az MSZP miniszterelnök-jelöltje rosszul szónokol a hordón, le kellene mondania. Addig, úgy látszik, titok volt az igazság a baloldalon, mert mindenki óvatoskodott az üzeneteivel.

Szegedi információk szerint múlt pénteken, a dél-alföldi városházán hajnalig tartó tárgyalást folytatott Botka az MSZP pesti delegációjával, hogy mi tévő legyen a kellemetlen, meg annál is keményebb helyzetben. Hétfő reggel pedig a szegedi Kárász utcán bejelentette, hogy elvonul. Láthatóan tervezetten, hiszen nem a megtörtség uralkodott rajta, hanem a bizonytalanság. Érthető, hiszen a 15 éves polgármestersége alatt még soha nem volt olyan helyzetben, hogy a lemondását kelljen bejelentenie. Nagyon izgult, de sikerült.

Úgy, hogy az egész „emeszpét” magával rántotta. Nyilván ezt ők még nem tudják.
Fotó: MTI Fotóbank

Nem ördögtől való gondolat, hogy a jövő tavaszi választásokra ezután még az ötszázalékos küszöböt sem éri el a most még nagyobbacskának tűnő baloldali párt. Gyakorlatilag Botka László „ripityára” verte szét az MSZMP utódpártját.  Akik még bíztak valamennyire a baloldali és szociáldemokrata értékrendben – miután a fő jelölt mindent besarazott maga körül, majd lemaffiázta az MSZP-t, ráadásul Újhelyi István puccsot emlegetve lemondott pártbéli alelnöki pozíciójáról, na meg ezek után „Szanyi kapitány” lehazaárulózta a két szegedi Lenin-fiút –, azoknak nem maradt más tavaszra, mint vagy otthon maradnak, vagy Gyurcsányt fogják erősíteni, a DK-ra voksolva. Pedig Botka éppen Gyurcsánytól akarta távol tartani a táborát.

És most mi lesz Botkával? Marad Szegeden vagy azért „listásan” felmegy a Parlamentbe? Esetleg Brüsszelben piheni ki a fáradalmait uniós képviselőként? Vagy újra indul polgármesternek 2019-ben? De most akkor álljunk meg egy szóra! Vagy inkább elég csak egy kérdés: Ezután hogy?!

Tehát nem az a baj, hogy Botka lemondott. Azt már sokan várták. Az „ahogy” a probléma. Botka veszíteni csak úgy tud, hogy mindenki veszít. Rombol maga körül.

Szóval nem több ez, mint egy rossz házibuli. Mindenki összeveszett mindenkivel. Csak a szereplők még nem tudják, hogy a baloldalt olyan mélyre süllyesztették evvel, amelyből aligha lehet majd kihozni az öt százalékot jövő áprilisra. És ebből tényleg csak Gyurcsány jön ki jól. 

Ez már nem a lejtmenet bizonyosan, hanem a repülés, a zuhanás. Ki tudja, hol áll meg az MSZP…

Ezt a cikket egy olvasónk írta. Amennyiben Te is kedvet kaptál, várjuk írásodat a velemeny@888.hu címre. A további részletekről itt olvashatsz.

OLVASTAD MÁR?

889
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Kurdok tüntettek Párizsban

Több ezer kurd tüntetett szombaton a kelet-franciaországi Strasbourgban az 1999-ben .

Világsztárral ünnepelte Koszovó a tizedik születésnapját

Világsztárral ünnepelte Koszovó a tizedik születésnapját

amerika, london, párizs

2008-ban ezen a napon kiáltotta ki függetlenségét Koszovó, melyet Szerbián kívül többek között Szlovákia, Románia és Görögország sem ismer el.

A migránsok miatt egyre több a poligámista Svédországban

A migránsok miatt egyre több a poligámista Svédországban

amerika, london, párizs

A Dagens Juridik svéd lap információi szerint legalább 307 poligámista él Svédországban.

Ukrán nacionalisták orosz gyerekek előtt vertek szét egy kiállítást

Bátor ukrán szélsőjobboldaliak egy orosz ügynökség épületére támadtak. Megrongálták az épületet, megbecstelenítették az orosz zászlót, és szétvertek egy kiállítást.

Szél Bernadett ismét bebizonyította, hogy a Soros-hálózat kezében van

Az LMP-s Szél Bernadett egyre több bizonyítékát adja annak, hogy ő is a "Soros-hálózat" zsebében van - így reagált a Fidesz Szél Bernadett évértékelő beszédére.

A migránsok miatt még mindig nem biztos a nagykoalíció Németországban

A migránsok miatt még mindig nem biztos a nagykoalíció Németországban

amerika, london, párizs

Sokan vannak az SPD-ben, akiknek nem tetszik, hogy korlátozni akarják a bevándorlást.

Hanyatlik a Nyugat, egyre több magyar tér vissza a hazájába

Hanyatlik a Nyugat, egyre több magyar tér vissza a hazájába

kinyílott a pitypang

Egyre több magyar tér haza külföldről, mert Magyarország ismét vonzó. Ezek az ő történeteik. Eszternek Karácsony Gergely megjelenése adott új reményt, Ágnes kiborult a franciaországi fenyegető légkörtől, Annamari a brit iskolarendszer és egészségügy miatt jött haza, Kálmán pedig úgy érezte, hogy kiölték belőle a hazafiasságot

Gyurcsány mindenben feladta a nemzeti szuverenitást

Gyurcsány mindenben feladta a nemzeti szuverenitást

spring is coming

Gyurcsány Ferenc mindenben feladta a nemzeti szuverenitást és a bevándorláspolitikában is feladná - így reagált a Fidesz Gyurcsány ígéreteire, melyeket egy esetleges kormányváltás utáni első napon valósítana meg.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére