Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
7:59
 
 
 
 

Reggel 7:59

2018. május 11. 07:59

Szabó László, Magyarország washingtoni nagykövete helyi idő szerint szerda este a virginiai McLeanben lévő konzervatív Westminster Intézetben tartott előadást Európai identitás és migráció címmel. Ezen elmondta: a bevándorlás ügyében Magyarország gyakran úgy érzi magát Európában, mint a tréfabeli autós, aki szembemegy a forgalommal. A nagykövet ismertette, az alkotmány kifejezi, amit a magyarok gondolnak, amiben hisznek, hogy Magyarország keresztény állam ezer éve. Szabó László hangsúlyozta, hogy az alkotmány megfogalmazása a keresztény országról nem kirekesztő, nem irányul senki ellen, ez az önmeghatározás kifejezése. Emlékeztetett, mióta 2015-ben elkezdődött a migrációs válság, az európai kontinensen megduplázódott a terrortámadások száma.

Milos Zeman cseh elnök csütörtökön Varsóban, a lengyel elnökkel közösen tartott sajtóértekezleten kijelentette, a visegrádi csoport (V4) a közös érdekeket képviselő oszthatatlan egységet kell, hogy képezzen az Európai Unióban. Zemannak januári, újbóli megválasztását követően ez a második külföldi útja Szlovákia után. Az elnök Andrzej Dudával tartott közös sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a V4-en belüli nézetazonosság szétbomlasztását célzó próbálkozásokról tárgyaltak. Véleménye szerint a V4-re megpróbálják rákényszeríteni az Európai Bizottság bizonyos nézeteit, amelyek sértik a szuverén döntéshozatal elvét. Úgy fogalmazott, hogy Lengyelországnak, Csehországnak, Magyarországnak és Szlovákiának oszthatatlan egységet kell képeznie az EU-n belül, amely egység képes lesz a közös érdekek érvényesítésére. Zeman beszéde után Andrzej Duda lengyel elnök úgy fogalmazott, hogy a visegrádi tagországok csak így tölthetnek be számottevő szerepet az EU-ban.

A felújítás alatt álló 3-as metróvonal húsz állomásából tizennyolc lesz akadálymentesen megközelíthető, a tervek szerint öt állomáson úgynevezett ferdepályás lifteket építenek. Az erről szóló megállapodást Tarlós István főpolgármester és Kovács Ágnes, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége elnöke írta alá. Az Arany János utcai megállónál, valamint a Ferenciek tere, a Kálvin tér, a Corvin-negyed és a Klinikák állomáson fogják alkalmazni a kabinfelvonókat. Tarlós István szerint a Klinikák állomásnál a peronszint és a felszín között épülne úgynevezett ferdepályás felvonó, a becslések szerint nettó 640 millió forintból. A Corvin-negyednél a peronszint és az aluljárószint között ferdepályás felvonó, az aluljáró és a felszín között hagyományos felvonó épülne nettó 929 millió forintból. Kovács Ágnes leszögezte, hogy a megállapodás megkötése mérföldkő a mozgássérültek számára. Elmondása szerint a közösségi közlekedés akadálymentes használata talán az egyik kulcs ahhoz, hogy az élet minden területe hozzáférhetővé váljon valamennyi mozgássérült ember számára.

OLVASTAD MÁR?

7:59
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A brit újszülöttek közt már a Muhammad a legnépszerűbb név

A brit újszülöttek közt már a Muhammad a legnépszerűbb név

amerika, london, párizs

Szépen lassan eltűnnek a hagyományos brit keresztnevek.

A migránsoknak duplán nagy buli az újév Németországban

A migránsoknak duplán nagy buli az újév Németországban

amerika, london, párizs

Az eddigi legnagyobb szilveszteri-szülinapi migránspartit Kölnben tartották 2015 és 2016 fordulóján.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez volt ma.

Kirúgtak egy egyetemista újságírót, mert szerinte a nőknek nincs pénisze

Kirúgtak egy egyetemista újságírót, mert szerinte a nőknek nincs pénisze

fehér férfi

Az egyetemi újságba író férfi annyira felháborította a transznemű közösséget, hogy ki kellett őt rúgni, pedig csak egy biológiai tényt közölt a Twitteren.

A liberalizmus mint imperializmus

A liberalizmus mint imperializmus

amerika, london, párizs

Dogmatikus utópizmussal vádolja meg a birodalmi terjeszkedésű liberalizmust legújabb könyvében Yoram Hazony, a jeruzsálemi Herzl Intézet vezetője, aki szerint a liberálisok bizonyos szempontból korántsem állnak távol a múlt század marxistáitól vagy éppen a középkori egyháztól.

Németország felügyelete alá vonhatja a legnagyobb török iszlamista szervezetet

A német titkosszolgálat megfigyelés alá helyezheti a török iszlamista ernyőszervezetet, a DITIB-et.

A salzburgi csúcson is felkapták Orbán Viktor javaslatait

A salzburgi csúcson is felkapták Orbán Viktor javaslatait

amerika, london, párizs

A salzburgi csúcstalálkozón minden szem a migrációra figyelt. Az uniós vezetők már idén megkezdenék a tárgyalásokat az arab, észak-afrikai és közel-keleti államokkal. Eközben egyre inkább előtérbe kerülnek Orbán Viktor korábbi javaslatai a migrációs krízis hosszú távú kezelését illetően.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére