Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Rég nem látott csúcson a Fidesz

2017. február 15. 09:58

Ezzel szemben katasztrofális mélyponton a Jobbik - derül ki a 2017-es év eleji közvélemény-kutatások átlagából.

Ha most tartanának országgyűlési választásokat, akkor a Fidesz-KDNP 6 százalékponttal jobb listás eredményt érne el, mint négy évvel ezelőtt a választások napján. Ezzel szemben a korábbi baloldali összefogás pártjai a három évvel ezelőtti szinten állnak, nem növekedtek, a Jobbik pedig jelentősen, 4 százalékponttal gyengült – derül ki a Közvéleménykutatók.hu Magyar Idők számára készített összesítéséből.


A 2017-ben először publikáló hat cég (Medián, Nézőpont Intézet, Századvég Alapítvány, Tárki, Publicus Intézet, Závecz Research) mérése azt mutatja, hogy a Fidesz-KDNP a teljes felnőtt népességen belül és a legvalószínűbb listás eredményeket nézve is rég nem látott fölénnyel vághat neki a parlamenti szezonkezdetnek.

Az idei első mérések átlagolt eredménye közel 31 százalékos Fidesz-KDNP tábort mutat a teljes felnőtt népességen belül. A Medián, a Nézőpont Intézet, a Századvég Alapítvány és a Tárki is jóval 30 százalék feletti eredményt mért a kormánypártoknak, míg a Závecz Research kutatásában 26 százalékon, a Publicus Intézet mérésében pedig 25 százalékon állt a Fidesz-KDNP. Érdekesség, hogy míg korábban egyértelműen a Jobbik volt a legerősebb ellenzéki párt, addig 2017 elejére szinte eltűnt a különbség a Jobbik és az MSZP között. Az összesített adatok alapján ugyanis a Jobbik 11, míg az MSZP 10 százalékon áll. Azonban ebben a tekintetében lényeges eltérés mutatkozik az egyes cégek méréseiben: míg a Publicus Intézet adatai szerint az MSZP erősebb a Jobbiknál, a Závecz Research és a Századvég Alapítvány szerint pedig mindkét párt ugyanakkora táborral rendelkezik, addig a Medián, a Nézőpont Intézet és a Tárki szerint még mindig a Jobbik az erősebb.

A Demokratikus Koalíció az adatok átlaga alapján 4, míg az LMP 3 százalékon áll, az Együtt 1-2 százalékos, míg a PM, a Liberálisok és a Kétfarkú Kutyapárt 0-1 százalékos táborral bírnak a teljes népességen belül.

Listák

A legvalószínűbb listás eredmények tekintetében, ha most vasárnap tartanák az országgyűlési választásokat, akkor a Fidesz-KDNP 6 százalékponttal jobb eredményt érne el, mint 2014 áprilisában. A Fidesz-KDNP ezen a bázison a legjobban – 60 százalékkal – a Mediánnál áll, a legrosszabb értéket pedig a Závecz Research mérte a kormánypártoknak. Az utóbbi cégnél 44 százalékon állnak, ami egyébként megegyezik a 2014-es eredményükkel. A Nézőpont Intézet októberi mérésében a Fidesz-KDNP ezen a bázison 47, a Századvég Alapítványnál 49, míg a Publicus Intézetnél 50, a Tárkinál pedig 52 százalékon áll.

Az MSZP a legvalószínűbb listás eredmények átlaga alapján majdnem beérte a Jobbikot, míg az egykori baloldali összefogás pártjai összesítve lényeges, 8 százalékpontos előnyben vannak Vona Gábor pártjával szemben. Az MSZP ebben a csoportban a legjobban – 19-19 százalék – a Publicus Intézetnél és a Závecz Researchnél áll, míg a Jobbik a Tárki mérésében a legerősebb, 20 százalékkal. A Demokratikus Koalíció átlagosan 7 százalékos szavazótáborral rendelkezik és mindegyik mérés alapján magabiztosan bejutna akár önállóan is az Országgyűlésbe, egyedül a Századvég Alapítvány mérésében súrolná a bejutási küszöbnek számító 5 százalékos határt. Az LMP kizárólag a Medián és a Tárki mérései alapján nem jutna be a parlamentbe, míg az Együtt, a Párbeszéd, a Liberálisok és a Kétfarkú Kutyapárt egyik cégnél sem közelítik meg a bejutási küszöböt.

A Medián személyes kérdezésen alapuló adatfelvétele 2017 januárjában 1200 fő megkérdezésével; a Nézőpont Intézet kutatása 2000 fő személyes megkérdezésével 2017. január 4-19. között; a Századvég Alapítvány telefonos közvélemény-kutatása 1000 fős mintán 2017. február 1–7. között; a Tárki kérdőíves vizsgálata 2017. január 13-23. között 999 fő megkérdezésével; a Publicus Intézet telefonos kérdezésen alapuló adatfelvétele 2017. január 13–18. között 900 fő megkérdezésével; a ZRI-Závecz Research felmérése pedig 2017. január 20-28. között 1000 fő megkérdezésével készült. A pártpreferenciák a prognosztizált választási eredményhez legközelebb eső szavazói bázisokon az egyes kutatócégeknél: Medián – biztos szavazó pártválasztó,, Nézőpont Intézet – legvalószínűbb listás eredmény (potenciális szavazók), Publicus Intézet – biztos szavazó pártválasztók, Tárki – pártválasztók, ZRI-Závecz Research – biztos pártválasztók, Századvég Alapítvány – biztos szavazó pártválasztó.

(Forrás: kozvelemenykutatok.hu)

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Orbán vezetésével nyert a magyar válogatott

Orbán vezetésével nyert a magyar válogatott

hajrá, magyarok!

A magyar labdarúgó-válogatott hozta a kötelezőt Észtország ellen.

A soron következő EP-választásnak minden korábbinál nagyobb hatása lehet

A jövő évi európai parlamenti (EP-) választások nagyobb hatással lehetnek az Európai Unió jövőjének alakulására, mint bármely másik korábbi EP-választás - jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke Pozsonyban, a V4-ek parlamenti elnökeinek találkozóján.

Iszlamizációellenes programmal állt elő egy svéd város önkormányzata

Többek között betiltják a halal ételeket az iskolai menzákon és az idősek otthonában.

Orbán: ez egy olyan este, ami okot ad a magyaroknak a büszkeségre

Orbán: ez egy olyan este, ami okot ad a magyaroknak a büszkeségre

kétharmad

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök este Milánóban a világhírű magyar zeneszerző, Kurtág György első operájának ősbemutatója előtt nyilatkozott az M5 kulturális csatornának.

A német balosok Trianonnal játszadoznak

A német balosok Trianonnal játszadoznak

kinyílott a pitypang

Ott tart ma a hazai és a nemzetközi baloldal, hogy Nagy-Magyarország feldarabolásáról szerveznek játékot Budapesten. Mindezt német pénzen, az első világháború lezárásának századik évfordulóján, s két évvel a gyalázatos békediktátum centenáriuma előtt.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Erről szólt a mai nap.

Román elemző: Csíkszereda Románia szívében van

Román elemző: Csíkszereda Románia szívében van

amerika, london, párizs

Egy befolyásos román szakértő azt kifogásolta bejegyzésében, hogy Magyarország két erdélyi focicsapatot is támogat. Írásának címében Csíkszeredát és Sepsiszentgyörgyöt Románia szívének nevezi.

A globalista Macron és Merkel páros semmibe veszi Európa történelmét

A globalista Macron és Merkel páros semmibe veszi Európa történelmét

piszkostizenkettő

Macron és Merkel "az örök világbéke" jegyében úgy emlékezett meg az első világháborúról, hogy az Osztrák-Magyar Monarchia, valamint Kelet- és Közép-Európa gyakorlatilag megemlítésre sem került. Az, hogy megemlítsék a trianoni békediktátumot és annak következményeit, természetesen egy pillanatra sem merült fel a globális világrendért aggódó, és ezért a nacionalizmus és a nemzetállamok ellen küzdő Merkel-Macron dream teamben.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére