Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
piszkostizenkettő
 
 
 
 

Radikálisan semmitmondó

Megadja Gábor

2017. március 21. 15:28

Vona Gábor persze néhány éve még a kiváló iráni Forradalmi Gárdát akarta masíroztatni Budapest utcáin, úgy is mint választási megfigyelőket. Azóta rabbiknak próbál hízelegni, néppártosít, és beszállt a bullshit-bizniszbe is.

Vona Gábor nagy programadó esszéjét megírta Simics  a polgári-konzervatív, mindigellenzéki lapban. (A mindigellenzéki birodalom most már olyan, a polgári-konzervatív értékvilágban sokat bizonyított, veteránnak számító nagyágyúkkal büszkélkedhet, mint Kálmán Olga, aki annak idején a leghangosabb Jobbik-ellenes bojkottista mozgalmár volt az ATV-n, de hát, változnak az idők. Neki amúgy épp Gábor adta az első interjút megújult mindigellenzéki műsorában, ami legalább annyira cuki, mint Gábor vizslákkal.)

A jobbikos értelmiség egy része – és Vona közéjük tartozik, vagy szeretne közéjük tartozni, esetleg vívódik ezzel a kérdéssel – mindig is szórakoztató mutatványokat adott elő, hiszen nem tudta eldönteni, hogy a praxis, azaz a politikacsinálás világában szeretne sikereket elérni, avagy távolról szemlélődő értelmiségiként kíván metafizikázni.

Gábor, aki legalább havonta radikálisan megújul, szintén nem tudja ezt eldönteni.

A mindigellenzéki lapban elővezetett Gabi ante portas-írás ugyan messze van a korábbi, hüperiónos elmélkedésektől, melyek a modern demokrácia szükségszerű hanyatlásáról szóltak (a téma amúgy jó!), de még mindig nem tudja áthágni az elmélet és gyakorlat válaszfalát.

Gáborunk okfejtése  ugyanis a néplélek és nemzettudat mibenlétéről etimológiai, történeti, satöbbi szempontból elméletileg ugyan érdekes, ám egyszerre kevés akadémiai székfoglalónak és politikai programadásnak. A „haladjuk meg a XX. század meddő vitáit”, illetve a „tekintsünk végre a jövőbe” pedig olyannyira újrahasznosított, hogy már a csomagolás is messziről szaglik. Mifelénk mindenki meg akar haladni folyamatos jelleggel mindent, aztán csak nem sikerül – ahogy Gábor pártjának sem, hiszen akkor miért is lovagolnak az ügynökaktákon, meg a Zorbán nem létező aktáján, ha meg akadják mindezt haladni.

A radikális, de most már hídépítő (is!) pártelnök írása nem szól semmiről. Elméletileg egyesíteni kell a néplelket a nemzettudattal, Jancsit Juliskával, John Connort a Skynettel, a Sein-t a Seiende-vel, a tézist az antitézissel. Békének kell honolnia nemzetünkön, meg a szívcsakrán. Az árkos-átkos megosztottságon végre túl kell lépnünk, szól a jobbikos jóga-kurzus.

Ezen a ponton nyugodtan elindíthatják a nemzeti radikális Édesvíz Kiadót.

Jöhet – a tőlük amúgy sem idegen – ezotéria, csak most hippisebb, liberálisabb, populárisabb, mint a korábbi übermetafizikai locsifecsi. Gáborból pedig még lehet Coelhoba oltott Evola.

Gábor persze néhány éve még a kiváló iráni Forradalmi Gárdát akarta masíroztatni Budapest utcáin, úgyis mint választási megfigyelőket. Azóta sokat fordult a világ, rabbiknak próbál hízelegni, néppártosít, és úgy tűnik, beszállt a bullshit-bizniszbe is. Az a baj, hogy a pártelnök MLM-ügynökként kezeli a pártját. Terméket árul. Ha valamit nem vesznek, jön a rebranding, hátha úgy jobb lesz.

A probléma az, hogy a politikában számít a karakter, és ennyi rebrandinggel röhejessé válik a seftelés.

Nincs karakter, nincs meggyőzés, nincs hadba hívás, nincs az égető itt-és-most vitákra való reflexió, melyekről a politika szól. Épp ezért nem érdemes nagy tételben fogadni arra, hogy a projekt sikeres lesz azon túl, hogy leárazva megtalálhatjuk majd valamelyik alsó polcon az okfejtést a korszellemmel való metafizikai egyesülésről, amelyben tudat és lélek végre egymásra talál.

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Ismét választás lehet a briteknél, hogy megmentsék a Brexitet

Ismét választás lehet a briteknél, hogy megmentsék a Brexitet

amerika, london, párizs

Brüsszel addig keverte a lapokat, míg a sajtóhírek szerint Theresa May azt tervezi, hogy újabb választásokat ír ki Nagy-Britanniában.

Újabb svájci kantonban tiltották be a burkát

Újabb svájci kantonban tiltották be a burkát

amerika, london, párizs

Mától Sankt Gallen kanton területén sem lehet közterületen burkát, nikábot és egyéb, az egész arcot eltakaró öltözéket viselni.

Észt belügyminiszter: Orbán Viktor megvédte Európát és Észtország is igyekszik követni őt ebben

Észt belügyminiszter: Orbán Viktor megvédte Európát és Észtország is igyekszik követni őt ebben

amerika, london, párizs

Andres Anvelt, észt belügyminiszter bejelentette, hogy nem hajlandó bevándorlókat betelepíteni és teljesen egyetért a magyar miniszterelnökkel abban, hogy le kell zárni a határokat, hogy megakadályozzák a harmadik világbeli bevándorlók áradatát.

Javarészt bevándorlók lakta dél-francia település lett Európa legveszélyesebb városa

A legveszélyesebb városok listájának első tíz helyén csak nyugat-európai városokat találni.

Elfogtak egy brit ISIS-terroristát Szíriában

A bevándorlókkal teli Birminghamből négy éve költözött Szíriába az a férfi, akinek az elfogásáról készült felvételt vasárnap hozták nyilvánosságra.

Megint át kell rajzolni Európa térképét?

Megint át kell rajzolni Európa térképét?

amerika, london, párizs

Svájcban van egy kis olasz exklávé. Úgy hívják: Campione d'Italia. A kaszinóváros eddig Olaszországhoz tartozott, ám nemrég csődöt jelentett a kaszinó, emiatt pedig felmerült, hogy csatlakoznának Svájchoz.

Ujhelyi István saját magát hazaárulózta le 2015-ös nyilatkozata alapján

Ujhelyi István saját magát hazaárulózta le 2015-ös nyilatkozata alapján

kinyílott a pitypang

A szocialista politikus a Soros-Sargentini-jelentés kapcsán azt hangoztatta, "hazafias" kötelességből védte meg a magyar embereket Orbánnal szemben, és ezért szavazta meg a jelentést. Fura, hogy 2015-ben még teljesen mást mondott, olyannyira, hogy három évvel ezelőtti nyilatkozatai alapján ma Ujhelyi István is hazaárulónak gondolná Ujhelyi Istvánt.

Durva lejtmenetben Merkelék hitelessége

Durva lejtmenetben Merkelék hitelessége

amerika, london, párizs

Már megbánhatták a kormánykoalíció vezetői, hogy kipaterolták Hans-Georg Maassent, a német belügyi hírszerzés (BfV) vezetőjét.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére