Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
piszkostizenkettő
 
 
 
 

Radikálisan semmitmondó

Megadja Gábor

2017. március 21. 15:28

Vona Gábor persze néhány éve még a kiváló iráni Forradalmi Gárdát akarta masíroztatni Budapest utcáin, úgy is mint választási megfigyelőket. Azóta rabbiknak próbál hízelegni, néppártosít, és beszállt a bullshit-bizniszbe is.

Vona Gábor nagy programadó esszéjét megírta Simics  a polgári-konzervatív, mindigellenzéki lapban. (A mindigellenzéki birodalom most már olyan, a polgári-konzervatív értékvilágban sokat bizonyított, veteránnak számító nagyágyúkkal büszkélkedhet, mint Kálmán Olga, aki annak idején a leghangosabb Jobbik-ellenes bojkottista mozgalmár volt az ATV-n, de hát, változnak az idők. Neki amúgy épp Gábor adta az első interjút megújult mindigellenzéki műsorában, ami legalább annyira cuki, mint Gábor vizslákkal.)

A jobbikos értelmiség egy része – és Vona közéjük tartozik, vagy szeretne közéjük tartozni, esetleg vívódik ezzel a kérdéssel – mindig is szórakoztató mutatványokat adott elő, hiszen nem tudta eldönteni, hogy a praxis, azaz a politikacsinálás világában szeretne sikereket elérni, avagy távolról szemlélődő értelmiségiként kíván metafizikázni.

Gábor, aki legalább havonta radikálisan megújul, szintén nem tudja ezt eldönteni.

A mindigellenzéki lapban elővezetett Gabi ante portas-írás ugyan messze van a korábbi, hüperiónos elmélkedésektől, melyek a modern demokrácia szükségszerű hanyatlásáról szóltak (a téma amúgy jó!), de még mindig nem tudja áthágni az elmélet és gyakorlat válaszfalát.

Gáborunk okfejtése  ugyanis a néplélek és nemzettudat mibenlétéről etimológiai, történeti, satöbbi szempontból elméletileg ugyan érdekes, ám egyszerre kevés akadémiai székfoglalónak és politikai programadásnak. A „haladjuk meg a XX. század meddő vitáit”, illetve a „tekintsünk végre a jövőbe” pedig olyannyira újrahasznosított, hogy már a csomagolás is messziről szaglik. Mifelénk mindenki meg akar haladni folyamatos jelleggel mindent, aztán csak nem sikerül – ahogy Gábor pártjának sem, hiszen akkor miért is lovagolnak az ügynökaktákon, meg a Zorbán nem létező aktáján, ha meg akadják mindezt haladni.

A radikális, de most már hídépítő (is!) pártelnök írása nem szól semmiről. Elméletileg egyesíteni kell a néplelket a nemzettudattal, Jancsit Juliskával, John Connort a Skynettel, a Sein-t a Seiende-vel, a tézist az antitézissel. Békének kell honolnia nemzetünkön, meg a szívcsakrán. Az árkos-átkos megosztottságon végre túl kell lépnünk, szól a jobbikos jóga-kurzus.

Ezen a ponton nyugodtan elindíthatják a nemzeti radikális Édesvíz Kiadót.

Jöhet – a tőlük amúgy sem idegen – ezotéria, csak most hippisebb, liberálisabb, populárisabb, mint a korábbi übermetafizikai locsifecsi. Gáborból pedig még lehet Coelhoba oltott Evola.

Gábor persze néhány éve még a kiváló iráni Forradalmi Gárdát akarta masíroztatni Budapest utcáin, úgyis mint választási megfigyelőket. Azóta sokat fordult a világ, rabbiknak próbál hízelegni, néppártosít, és úgy tűnik, beszállt a bullshit-bizniszbe is. Az a baj, hogy a pártelnök MLM-ügynökként kezeli a pártját. Terméket árul. Ha valamit nem vesznek, jön a rebranding, hátha úgy jobb lesz.

A probléma az, hogy a politikában számít a karakter, és ennyi rebrandinggel röhejessé válik a seftelés.

Nincs karakter, nincs meggyőzés, nincs hadba hívás, nincs az égető itt-és-most vitákra való reflexió, melyekről a politika szól. Épp ezért nem érdemes nagy tételben fogadni arra, hogy a projekt sikeres lesz azon túl, hogy leárazva megtalálhatjuk majd valamelyik alsó polcon az okfejtést a korszellemmel való metafizikai egyesülésről, amelyben tudat és lélek végre egymásra talál.

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Észtországot is megosztja az ENSZ migrációs paktuma

A baloldali külügyminiszter támogatja, a jobboldali ellenzék aláírásokat gyűjt ellene. A bolgárok kilépnek.

Salvini: elegem van a szarakodásból

Salvini: elegem van a szarakodásból

amerika, london, párizs

Egyre fokozódik a vita az olasz, a máltai és a francia hatóságok között a migráció kérdésében. Matteo Salvini hangot is adott felháborodásának.

Őszintén a hajléktalanokról

Őszintén a hajléktalanokról

piszkostizenkettő

Volt egy nekem egy barátom, aki mérhetetlenül sokat ivott. Egyszer megmondtam neki, hogy ne igyon annyit, mert nem lesz ennek jó vége, teljesen leépül, elveszíti a maradék kapcsolatait, a munkáját, végül az életét is. Igazad van - sóhajtott az én barátom, és mintha egyet is értett volna velem. Aztán másnap ugyanott folytatta, ahol abbahagyta.

Fekete-Győr András nem mert az ukrán és román barátaival a kisebbségi magyarok helyzetéről beszélni

Fekete-Győr András amerikai kiképzése során egy ukrán politikussal meg egy román "civillel" találkozott, akikkel nem mert a kárpátaljai és az erdélyi magyarok helyzetéről beszélni, mert érezte, hogy érzékeny a téma, amivel megsértené a román és az ukrán kollégáinak a lelkivilágát.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei.

A cenzorok nem pihennek: a Facebook leszedte Megadja 888-as oldalát

A cenzorok nem pihennek: a Facebook leszedte Megadja 888-as oldalát

censored

Ismét lesújtott a Facebook-diktatúra az egyik három nyolcas aloldalra. Megadja Gábor 888-as publicista Facebook-oldalát indoklás nélkül szedte le a Zuckerberg-kommandó. UPDATE: Gellértet három napra kitiltotta a Facebook, mert oldalán megosztotta, hogy cenzúrázták Megadját.

Ilyen egy igazán jó meccsélmény

Ilyen egy igazán jó meccsélmény

hajrá, magyarok!

Ismét magyar meccsel, újra a harmadosztállyal folytatódik a Pörge szurkol!

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére