Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
889
 
 
 
 

Puzséri tévedés

Olvasói vélemény | szerző: T.T.

2018. augusztus 7. 21:00

Puzsér Róbert fontolgatja a főpolgármester-választáson való indulást, mert meg akarja valósítani a Sétáló Budapest elképzelését.

Egy újabb baloldali állatorvosi ló. Sokadik, eleddig mind megdöglött.

Hogy mi a hiba?

Puzsér azt a liberális toposzt tűzte zászlajára, ami oly nagyot megy a baloldalon, nevezetesen a jó állam a menedzserállam. Mert mit csinál egy menedzser? Projektekben gondolkodik. Munkában. Tervekben. Megalkot, ütemez, elkészít, továbbáll. Nincs üres járat, teljes a megtérülés, maximális a haszon. Ahogy az államnak is működnie kellene egyes baloldali gondolkodók szerint.

Na, ez úgy hülyeség, ahogy van.

Lássuk egy példán keresztül!

Megválasztják. Majd megvalósítja a projektjét. És utána? Lemond? Esetleg céltalanul továbbra is a székében marad? Vagy átengedi más projektmenedzsereknek a város vezetését? És akkor hol marad a demokratikus legitimáció?

Az a baj ezzel, hogy egy államot, várost nem lehet projektalapon vezetni. Ez nem vállalat és nem cég. Ezért (is) alkalmatlanok a ballibek a feladatra.

Közösséget csak valódi víziók és elvek mentén lehet vezetni. Mert először van az elv, aztán a konkrét terv.

Öt év hosszú idő. Kellenek konkrét tervek, de mindent nem lehet előre látni. Ha pedig eltérés, vagy új lépés szükséges, azt milyen megfontolás alapján teszi majd meg? Milyen elvek fogják vezérelni? Vagy csak tesz, ahogy kedve tartja?

Ha jobbra szavazol, tudod erre a választ. Isten, haza, család. Bármi is lesz, bármi is jön, minden kihívást és minden újratervezést ezek a szempontok kell, hogy meghatározzanak.

Öt évre az emberek átengedik a hatalmat. És csak egyetlen biztosíték adható ezért cserébe: az elv. Elv, ami kiszámítható, elv, ami előrelátható.

Budapest nem egy projekt. Magyarország sem egy projekt. A magyarság több, mint egy projekt.

Ha ez megvan, akkor talán életben marad a ló…

Ezt a cikket egy olvasónk írta. Amennyiben Te is kedvet kaptál, várjuk írásodat a velemeny@888.hu címre. A további részletekről itt olvashatsz.

OLVASTAD MÁR?

889
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A magyarok kétharmada büszke rendőreinkre

A magyarok kétharmada büszke rendőreinkre

kétharmad

A felnőtt magyar népesség 63 százaléka ért egyet azzal az állítással, hogy Magyarország büszke lehet a rendőreire, az ellenpólust mindössze a megkérdezettek 27 százaléka alkotja.

Soros után Brüsszel is lapátolta a Brexit-ellenes tüntetésbe a pénzt

Soros után Brüsszel is lapátolta a Brexit-ellenes tüntetésbe a pénzt

amerika, london, párizs

Az európaiak már megszokhatták: ha a népakarat tiszteletben tartása kerül szóba, akkor sem Soros Györgyre, sem pedig Brüsszelre nem számíthatnak.

Megemlékezések és ellenzéki tüntikézés is várható

Megemlékezések és ellenzéki tüntikézés is várható

kétharmad

Országszerte és a határokon túl is tartanak megemlékezéseket, koszorúzásokat az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 62. évfordulóján, ám az ellenzék jóvoltából tüntetés is lesz.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható ma.

Exit poll: Kaczynskiék állnak nyerésre

A kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) párt áll nyerésre országos szinten a vasárnap este befejezett lengyel helyhatósági választások első fordulójában, több helyi önkormányzatot viszont továbbá is kormányellenzéki koalíciók irányíthatnak.

Kilép az LMP-ből a sorosista EP-képviselő, Meszerics Tamás

Kilép az LMP-ből a sorosista EP-képviselő, Meszerics Tamás

kétharmad

Kisebb káosz az LMP háza táján. Nem sokkal az után, hogy Demeter Márta lett az LMP társelnöke, a párt egyetlen EP-képviselője közölte: kilép az LMP-ből. Véletlen? Aligha!

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére