Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Putyin kiállt Trump mellett

2018. július 19. 21:00

Összességében sikeresnek nevezte a Donald Trump amerikai elnökkel tartott csúcstalálkozóját Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön, hozzátette ugyanakkor, hogy az egyeztetések eredményeit Washingtonban "bizonyos erők" igyekeznek aláásni.

Az orosz nagykövetek moszkvai értekezletén mondott beszédében Putyin úgy értékelte első találkozóját Trumppal, hogy az "hasznos megállapodásokat eredményezett". "Meglátjuk persze, hogyan alakul a helyzet a továbbiakban, különös tekintettel arra - tette hozzá -, hogy bizonyos erők az Egyesült Államokban azon fáradoznak, hogy gyengítsék és helytelenítsék a helsinki találkozó eredményeit".

Az orosz államfő szerint az orosz-amerikai viszony rendezésének befolyásos ellenzői azon fáradoznak, hogy saját oroszellenes álláspontjukat úgymond "bevéssék" az amerikaiakba, s eközben saját belpolitikai érdekeik oltárán könnyelműen feláldozzák a két ország kapcsolatait.

Putyin szerint az eltérő nézőpontok ellenére az amerikai elnökkel egyetértett abban, hogy az orosz-amerikai kapcsolatok rendkívül rossz állapotban vannak, több tekintetben még annál is rosszabb helyzetben, mint a hidegháború alatt voltak.

Természetesen naiv lenne feltételezni, hogy az évek óta felgyülemlett problémákat néhány óra alatt meg lehet oldani, de erre nem is számított senki, ugyanakkor úgy vélem, elindultunk a pozitív változásokhoz vezető úton"

- fogalmazott az orosz elnök.

Fotó: AFP

Putyin mindemellett hangsúlyozta: országa kész a kölcsönösen előnyös, egyenrangú alapon folytatott párbeszédre az Egyesült Államokkal.

"A legnagyobb atomhatalmakként különös felelősséggel tartozunk a stratégiai stabilitás és biztonság szavatolásáért" - mutatott rá az orosz elnök.

A hadászati támadó fegyvereket korlátozó és csökkentő START III. egyezményről szólva Putyin elmondta: a meghosszabbítására vonatkozó munkálatokat már most meg kell kezdeni, különben meg fog szűnni a 2021-ben lejáró szerződés. Az orosz-amerikai közeledés ellenzőinek ezzel kapcsolatban szemére vetette, hogy azok akár az Egyesült Államok biztonságának szavatolását is képesek feláldozni.

Putyin reményét fejezte ki, hogy sikerül előrelépést elérni az észak-koreai válság rendezésében, s ezzel összefüggésben nem utolsó sorban Trump erőfeszítéseit méltatta ismételten. Megelégedéssel fogadta, hogy Moszkvának és Pekingnek a helyzet fokozatos enyhítésére szolgáló javaslatait is hasznosították a tárgyaló felek.

Fotó: AFP
Donald Trump türelmetlenül várja, hogy újra találkozzon Putyinnal

Az amerikai elnök csütörtöki Twitter-bejegyzésében kitartott amellett, hogy a Helsinkiben hétfőn tartott amerikai-orosz csúcstalálkozó sikeres volt, s ezt csak a megfogalmazásában a "nép ellenségének" nevezett média nem tartotta annak. A médiát Trump ismét "hamis hírek" publikálásával vádolta meg.

Trump ezt követően leszögezte, "türelmetlenül" várja a második találkozót Vlagyimir Putyinnal, hogy megkezdhesse mindannak valóra váltását, amiről Helsinkiben beszéltek.

A főbb tárgyalási pontoknak nevezte: a terrorizmust, Izrael biztonságát, az atomfegyverek elterjedésének megakadályozását, a kereskedelmet, Ukrajnát, a Közel-Keletet, és Észak-Koreát. Trump szerint sokféle válasz van ezekre, némelyikük könnyű, némelyikük nehéz, de mindegyikük megoldható.
Fotó: AFP
Az amerikai sajtó munkatársai a Twitter-bejegyzés közzététele után azonnal keresték a Fehér Házat, megerősítendő vagy cáfolandó egy újabb találkozó előkészítését, ám az elnöki hivatal egyelőre nem kívánt reagálni a bejegyzésben megfogalmazottakra.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Öt EU-s tagállamba vándorolhatott Kadhafi titkos pénze

Öt EU-s tagállamba vándorolhatott Kadhafi titkos pénze

amerika, london, párizs

Moammer Kadhafi egykori líbiai diktátor pénzalapjait 2011-ben befagyasztotta az ENSZ. Vagyis azokhoz elvben nem lehetne hozzáférni, a közelmúltban azonban kiderült, hogy több százmillió euró hiányzik ezekről a számlákról. A legújabb információk alapján a líbiai pénzügyi alapokat összesen 5 EU-s ország csapolhatta meg. Belgium, Nagy-Britannia, Németország, Olaszország és Luxembourg érintett.

Bekérették az ukrán külügyminisztériumba az új, kinevezett magyar nagykövetet

Orbán Viktor miniszterelnök és Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes legutóbbi, Ukrajnával kapcsolatos kijelentései miatt problémáznak az ukránok.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt a mai nap.

Mesterséges intelligenciával cenzúrázzák a férfiak nyilatkozatait

Mesterséges intelligenciával cenzúrázzák a férfiak nyilatkozatait

fehér férfi

High-tech módszert talált a Financial Times, hogy kevesebb férfi nyilatkozzon a cikkeikben.

Munkatársunkat megbüntette a Facebook, amiért a homoszexuálisokról mert írni

Munkatársunkat megbüntette a Facebook, amiért a homoszexuálisokról mert írni

censored

A jobboldali véleményt tűzzel-vassal üldöző Facebook-cenzúra ismét lecsapott, ezúttal Horváth Zsófia munkatársunkat, a Pszicho sorozatunk arcát tiltotta a Facebook három napra.

Orbán: összefogásra van szükség a közép-európai országok között

Orbán: összefogásra van szükség a közép-európai országok között

kétharmad

A magyar kormányfő a dunaszerdahelyi Mol Labdarúgó Akadémia megnyitó ünnepségén hangsúlyozta a közép-európai országok együttműködésének fontosságát.

Románia 100 éve alatt Moldva csak még jobban leszakadt Erdélytől

100 év után is még mindig Erdély a legfejlettebb területe Romániának. Sőt, mostanra gazdaságilag még jobban leszakadt Erdélytől Moldva - mondja Lucian Boia román történész, aki szerint bár a területét az elmúlt évszázadban sikeresen megtartotta Románia, most mégis nagy gondban van az ország, mert a lakosai milliószámra költöznek el.

Soros György rajongója Svédország új miniszterelnök-jelöltje

Soros György rajongója Svédország új miniszterelnök-jelöltje

amerika, london, párizs

Újabb érdekes állomásához érkezett a svéd kormányalakítási procedúra.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére