Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Putyin becsicskította a románokat

2017. január 18. 20:11

MOSZKVA, 20:10

A román külügyminisztérium szerint Igor Dodon moldovai elnök Moszkvában tett kijelentései nem felelnek meg a politikai realitásoknak – ez derül ki a tárca által a TASZSZ orosz állami hírügynökséghez eljuttatott közleményből. Putyin egy Kis-Románia térképet adományozott a moldáv elnöknek.

Moldávia elnöke, Igor Dodor látogatást tett Putyinnál. Meredek állításai kiverték a román külügy biztosítékát. 

Vlagyimir Putyin orosz elnökkel folytatott tárgyalásai után Igor Dodon kedden reményét fejezte ki, hogy a moldovai parlamenti választások után felmondják az EU-val kötött társulási szerződést. Hangoztatta, hogy az EU-moldovai társulási szerződés 2014-es megkötése óta a kétoldalú kereskedelem visszaesett. "Semmit sem nyertünk ettől a megállapodástól" – állította.

"Moldova kis ország, és a külpolitikai túlzások eredményezték függetlensége 25 éve alatt a mostani problémákat. Az elmúlt hét év alatt túlzottan az európai integrációra összpontosítottunk. Nem az EU ellen vagyunk, hiszen szomszédunk, vannak közös hagyományaink, de Chisinau nem alapozhatja az unióhoz fűződő viszonyát oroszellenes retorikára, nem barátkozhatunk a Nyugattal a Kelet rovására, ahogyan a Kelettel sem lehet a Nyugat kárára barátkozni" – mondta. 

Putyin Nagy-Moldova térképét ajándékozta Dodonnak

Az Igor Dodonnal folytatott tárgyaláson Putyin támogatásáról biztosította Moldova területi integritását és tömbön kívüli, semleges státusának fenntartását. Kijelentette, hogy Moszkva kész közvetítőként és kezesként fellépni a Dnyeszeren túli konfliktus rendezésében.

Az orosz elnök méltatta Dodont, amiért az felkereste a Dnyeszter menti szakadár köztársaságot, amivel tanúsította, hogy kész a konstruktív párbeszédre és az ország területi épségének helyreállítására. Putyin elégedettségét fejezte ki amiatt, hogy Kisjenő aktívabb szerepet akar vállalni a Független Államok Közösségében.

Ám a találkozó csúcspontjaként az orosz elnök egy, a XVIII. századi Moldva határait ábrázoló térképet ajándékozott Dodonnak, mely magába foglalja az egykori fejedelemség később Romániához került területeit is.   

A románok becsicskultak

"A román külügyminisztérium tudomásul vette Igor Dodon moldovai elnök moszkvai látogatása idején tett kijelentéseit, amelyek szerinte helytelenek és nem felelnek meg sem a politikai realitásoknak, sem a Románia és Moldova közötti különleges kapcsolatoknak" –áll a közleményben, amely szerint "a modernizálás és a reformfolyamat folytatása, valamint a moldovai állampolgárok törekvéseinek megvalósítása felelős lépéseket és álláspontokat követel meg"

A román külpolitika elsődleges céljai között szerepel a Moldovához fűződő kétoldalú kapcsolatok erősítése, valamint az, hogy szilárdan támogassa Chisinau (Kisjenő) közeledését az Európai Unióhoz az európai integrációra irányuló kétoldalú partneri viszony jegyében – mutat rá a dokumentum.

A hazájában novemberben elnökké választott politikus a kampánya során kilátásba helyezte, hogy népszavazást ír ki az EU-val fenntartott kapcsolatokról. Igor Dodon emellett kijelentette: Moldovának baráti kapcsolatokat kell ápolnia Ukrajnával, és hazájában "most senki sem vállalná annak kockázatát", hogy Oroszország részének ismerje el a Krímet.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Nyolc éve tart már a szíriai háború és messze még a vége

Nyolc éve tart már a szíriai háború és messze még a vége

amerika, london, párizs

A Szíria területén nyolc éve zajló fegyveres harc eddig közel 400 ezer halottal és több milliárd dolláros anyagi károkozással járt. Jelenleg nem lehet megjósolni, hogy mikor érhet véget a háború, mivel Idlíb tartományt továbbra is a dzsihadisták tartják megszállás alatt.

Így rontja el a szórakozásomat az MLSZ

Így rontja el a szórakozásomat az MLSZ

hajrá, magyarok!

Kicsit rendhagyó módon folytatódik a Pörge szurkol sorozatunk, ez a rész nem korlátozódik egy adott meccsre.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek voltak a mai nap legfontosabb hírei.

Elfogták az utrechti merénylőt

A török férfi három embert megölt, ötöt megsebesített egy villamoson.

Így mosta fel a padlót az ellenzékkel Orbán Viktor

Így mosta fel a padlót az ellenzékkel Orbán Viktor

kétharmad

Jakab Péter kommunistának nevezte a miniszterelnököt, de a válaszában a kormányfő megsemmisítette a jobbikos képviselőt.

A nap reggel fölkel, este lenyugszik, a 444 pedig hazudik

A nap reggel fölkel, este lenyugszik, a 444 pedig hazudik

piszkostizenkettő

Rekordokat döntenek felesék: egy nyúlfarknyi cikket is képesek úgy megírni, hogy szinte egy szava sem igaz.

Itt az iskolapéldája a bevándorláspártiak kettős mércéjének

Itt az iskolapéldája a bevándorláspártiak kettős mércéjének

amerika, london, párizs

Miért van az, hogyha egy iszlamista öngyilkos merényletet hajt végre, akkor a honi és nemzetközi liberális politikusok "incidenst" emlegetnek, amikor pedig egy szélsőséges idióta gyilkol, mindjárt terrortámadást sikoltanak?

Mégis eltörölné a múltat a spanyol baloldal

Mégis eltörölné a múltat a spanyol baloldal

amerika, london, párizs

Nemrég jelentette be a leköszönőben lévő spanyol kormány, hogy mégis kihantolják Francisco Franco volt spanyol diktátor hamvait.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére