Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

Pofára eshet az egyik legfőbb magyargyűlölő román

2018. december 13. 13:41

A magyar nyelvhasználat és szimbólumok ellen pereskedő Méltóságért Európában Polgári Egyesület (ADEC) feloszlatását kérte az egyesületet bejegyző bíróságtól Árus Zsolt, a Székely Figyelő Alapítvány elnöke.

A székelyföldi jogvédő egy gyergyószentmiklósi sajtótájékoztatón számolt be szerdán arról, hogy a bukaresti 3. kerületi bírósághoz fordult az ADEC feloszlatását kérve. Arra hivatkozott, hogy a Dan Tanasa blogger által létrehozott egyesület nem teljesíti az egyesületi kormányrendelet feltételeit és a saját alapszabályában rögzített kitételeket.

Árus Zsolt az MTI-nek elmondta: a 2014-ben bejegyzett ADEC alapszabályában az áll, hogy az egyesület igazgatótanácsának kétéves a mandátuma. Az egyesület azonban nem jegyzett be a bíróságon új igazgatótanácsi tagokat azóta, hogy 2016-ban lejárt a vezetőségi tagok mandátuma.

Dan Tanasa | Forrás: YouTube.

Árus azt is felrótta, hogy az egyesület alapszabályában nem szerepelnek azok a célok, amelyek az ADEC tevékenységében megmutatkoznak. Az egyesület alapszabálya szerint tagjai azért társultak, hogy

Romániát mint méltó nemzetállamot népszerűsítsék az állampolgárok összetartozásának, a kultúra és a hagyományok, a történelem és az igazságosság népszerűsítése által."

Az ADEC azt is céljának tartja, hogy harcoljon "az alapvető emberi jogok és szabadságjogok érvényesítéséért, különös tekintettel a romániai és külhoni román nemzetiségű román állampolgárok identitáshoz fűződő, kulturális szociális és más jellegű jogaira". Árus az egyesületekre vonatkozó 2000/26-os kormányrendelet cikkeit idézte, melyek szerint hivatalból megszűnik az az egyesület, amelynek igazgatótanácsa nem képes egy éven át a statútuma szerint megalakulni.

Megjegyezte: a jogszabály arról is rendelkezik, hogy egy érdekelt fél kérésére a bíróság feloszlathat egy szervezetet, ha a szervezet nem azt a tevékenységet folytatja, amelyért megalakult.

Fotó: AFP

Tanasa Árussal is pereskedik. A jogvédő az MTI-nek elmondta: ő maga is érdekelt fél, hiszen több peres ügye is van az egyesülettel. Az egyik ilyen perben nyújtotta be az ADEC az alapító okiratát és az alapszabályát, hogy bizonyítsa Dan Tanasa jogosultságát az egyesület képviseletére.

Árus Zsolt úgy vélte: ha sikerülne bírósági úton feloszlatni az ADEC-et, az perújrafelvételi ok lehetne minden olyan perben, amelyet az egyesület indított a magyar nyelv és a magyar szimbólumok ellen.

Az ADEC a bírósági adatok szerint több mint 160 pert indított elsősorban székelyföldi önkormányzatok és közintézmények ellen a székely vagy magyar zászló használatát, valamint a magyar nyelvű feliratokat kifogásolva.

A perek többségét megnyerte. Legutóbb például Sepsiszentgyörgy polgármesterét jelentette fel a szervezet, ugyanis a románok szerint a város nem rakott ki elég román zászlót, ezzel pedig meggyalázta a "nagy egyesülés" centenáriumát.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Hadházyék a rájuk vonatkozó jogszabályokat sem ismerik

Hadházyék a rájuk vonatkozó jogszabályokat sem ismerik

kétharmad

Az ellenzéki képviselők célja kezdettől fogva az volt, hogy megzavarják az intézmény működését, és beolvassák a követeléseiket - fogalmazott Kovács Katalin ügyészségi szóvivő.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Jó reggelt! Erről szólhat a mai nap.

Soros rákapcsolt: ismét brüsszeli vezetőkkel tárgyalt

Soros rákapcsolt: ismét brüsszeli vezetőkkel tárgyalt

amerika, london, párizs

Közeleg az EP-választás. A milliárdos rákapcsolt.

Homoszexuális kihívója lehet Trumpnak

A 37 éves Pete Buttigieg személyében újabb demokrata párti politikus jelentkezett be az elnökjelöltségért.

Csurom véresen ébredt fel a nő, miután elkábították és megerőszakolták a migránsok

Alig öt óra alatt meghozták az ítéletet az erőszakos migránsok ügyében, életfogytiglant kaptak.

A Fehér Házba is meghívták a fake news média áldozatául esett diákokat

A Fehér Házba is meghívták a fake news média áldozatául esett diákokat

amerika, london, párizs

A fiatal gimnazistákat aljas módon próbálták megszégyeníteni a Trump-ellenes liberálisok, azonban ez nem sikerült nekik. Most pedig Donald Trump meghívta őket a Fehér Házba.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt ma.

Súlyos vereséggel a tizedik helyen zárta a kézilabda-világbajnokságot Magyarország

Sajnos nem volt remény a helyosztóra, Norvégia sokkal jobban játszott, sokkal hatékonyabban használta ki a helyzeteit, mint Magyarország.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére