Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
century-on
 
 
 
 

Pert nyert a Google, továbbra is korlátlanul gyűjtheti a személyes adatainkat

2019. január 2. 06:58

Az Egyesült Államokban egy szövetségi bíró a Google javára döntött abban a perben, amelyet egy magánszemély indított a techóriás ellen, és amely arról szól, hogy a Google arcfelismerő technológiája megsértette a felhasználók jogait a személyes adataik gyűjtésével és tárolásával.

A 2016-ban kezdődött perben a keresetet Illinois államban nyújtották be. Ebben a felperes szerint a jogai sérültek azáltal, hogy a Google a hozzájárulása ellenére a biometrikus, vagyis a testére jellemző, egyedi adatokat gyűjtötte. Az adatokat egy különleges arcfelismerő program segítségével szerezte a Google, amelyet a cég ráeresztett a Google Photos fényképtároló és -kezelő alkalmazás segítségével kezelt privát fényképekre – írja a The Verge.

A felperes 5 millió dollárnyi kártérítést szeretett volna kapni, mivel véleménye szerint saját maga mellett még több százezer felhasználót érint negatívan a Google adatgyűjtése. A felperes azzal érvelt, hogy az adatgyűjtés törvénybe ütközik, méghozzá az illinois-i biometrikus információvédelmi törvény miatt, amely szerint külön hozzájárulás nélkül nem lehet senkiről ilyen információt szerezni vagy tárolni.

A Google szerint a felperes nem jogosult semmilyen kompenzációra, ugyanis a felperes nem szenvedett joghátrányt az adatgyűjtésből következően.

Fotó: AFP

Edmond E. Chang szövetségi bíró a Google javára döntött, mondván, hogy a felpereseknek nem keletkezett konkrét kára.

Amellett, hogy ezáltal a Google folytathatja azon fotókon az adatgyűjtést, amelyet a Google Photos nevű alkalmazásban tárolunk, még más ügyekre is hatással lehet a döntés, ugyanis hasonló perek folynak a Facebook és a Snapchat ellen. Mindkét techcéget az Illinois állambeli, korábban említett információvédelmi törvény alapján perlik.

Az arcfelismerő rendszerek terjedőben vannak, számos országban már tömegesen alkalmazzák a technológiát, így például az amerikai reptereken, de az orosz metrókban is hasonló rendszerek működnek.

Az arcfelismerő programokat arra lehet használni, hogy felismerjenek keresett személyeket köztéri kamerafelvételeken. A technológiát éveken át fejlesztették, jelenleg arra is van lehetőség, hogy valós időben beazonosítsanak embereket a tömegben. Vannak barátibb felhasználási formák is, így például Írországban arra is használják a rendszert, hogy egyes farmokon nyomon kövessék a tehenek mozgását és az egyedi mintázatuk alapján beazonosíthassanak minden egyedet.

OLVASTAD MÁR?

century-on
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Két nap alatt majdnem kipusztult egy állatfaj

Elképesztő hőhullám vonul végig Ausztrálián. A gyümölcsök a fán megfőnek, de a vadvilág sem képes elviselni a hihetetlenül magas hőmérsékletet, ami egyes helyeken eléri a 49 Celsius-fokot. A hőhullám már napok óta tart.

Ide vezet a multikulti: a fiatal svéd nők közel fele fél attól, hogy bűncselekmény áldozatává válik

Ide vezet a multikulti: a fiatal svéd nők közel fele fél attól, hogy bűncselekmény áldozatává válik

amerika, london, párizs

A migránsok miatt a nemi erőszak fellegvárává váló országban ez nem is meglepő.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt ma.

A magyar válogatott bejutott a középdöntőbe a kézilabda-világbajnokságon

A magyar férfi kézilabda-válogatott továbbra is veretlen a tornán.

Nemi erőszak miatt körözték az egyik migránskaraván szervezőjét

Mint korábban megírtuk, újabb migránskaraván indult el az Egyesült Államok déli határa felé. A legújabb hírek szerint a rendőrség letartóztatta az egyik olyan személyt Hondurasban, aki a karaván szervezésében jeleskedett. A férfinak nemi erőszak vádjáért kell felelnie.

A magyarok döntő többsége elutasítja az illegális bevándorlást

A magyarok döntő többsége elutasítja az illegális bevándorlást

kétharmad

A magyarok kétharmada aggasztónak ítéli a hazánkat célzó illegális bevándorlást, tízből négyen pedig kifejezetten súlyos problémának tartják azt - derült ki a Századvég Alapítvány közvélemény-kutatásából.

A Momentum Mozgalom nem tud elszámolni félmilliárd forinttal

A Momentum Mozgalom nem tud elszámolni félmilliárd forinttal

kétharmad

Hiába cirkuszolt Hajnal Miklós az Echo TV-ben, a párt nem tudott elszámolni az államtól kapott támogatásával. Megdöbbentő, hogy a Momentum még számlákkal sem tudta igazolni költéseit.

A forradalmárnak is alkalmatlan idiótákról

Ezek a mai forradalmárok nem értik a forradalmat. Alkalmatlanok rá. Még erre is alkalmatlanok!

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére