Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
bulvár
 
 
 
 

Pénzért és szexért osztották a segélyeket Haitin

2018. február 18. 11:50

Rettenetes visszaélésekre derült fény azon karitatív szervezetek háza táján, melyek a 2010-es haiti földrengés után segítettek a helyieknek az ország újjáépítésében.

A Daily Mail beszámolója szerint a 2010-es földrengés után a segélyszervezetek dolgozóinak egy része csak pénzért vagy szexért cserébe nyújtott segítséget Haiti lakóinak. A botrányban több brit szervezet is érintett, például a World Vision, amely tavaly 17 millió fontot kapott a brit kormánytól a működésére.

A kép illusztráció.

Fotó: AFP

Nigel Evans konzervatív képviselő pénteken megdöbbentőnek és sokkolónak nevezte, hogy ennyire sebezhető embereket használtak ki.

A visszaélések 2012 tavasza után szaporodtak el, amikor a segély elosztására az ENSZ szervezetei helyi képviselőket neveztek ki. Ezek a helyiek jelentették a kapcsolatot a bajba jutottak és a segélyszervezetek munkatársai között. Ez a helyzet teremtett lehetőséget a segélyekkel való visszaélésekre.

A szexuális visszaélések mellett a korrupció is komoly gondot jelentett. A WFP munkatársai elismerték, hogy baljós jeleket fedeztek fel.

A The Mail on Sunday brit lap oknyomozó anyagából az is kiderül, hogy sokszor 12 éves árva kislányokkal létesítettek szexuális kapcsolatot a segélyszervezetek dolgozói. Haitin a prostitúció és természetesen a kiskorúakkal való szex is illegális.

A lap megszólaltatott olyan nőket is, akik elismerték, hogy javakért cserébe aktust létesítettek az Oxfam helyi embereivel.

Renan Hedouville, a helyi kormány egyik képviselője szerint a botrányt túl sokáig hallgatták el, és túl sokan érintettek benne.

OLVASTAD MÁR?

bulvár
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
24 órán át erőszakoltak fiatalkorú lányokat a migránsok Spanyolországban

24 órán át erőszakoltak fiatalkorú lányokat a migránsok Spanyolországban

amerika, london, párizs

Spanyolországban történt a döbbenetes eset, az Algériából származó migránsokat a héten tartóztatták le.

12 ezer veszélyes radikálist tartanak nyilván Franciaországban

12 ezer veszélyes radikálist tartanak nyilván Franciaországban

amerika, london, párizs

Mintegy 12 ezer veszélyes radikális embert tartanak nyilván a francia hatóságok - mondta Soós Eszter Petronella politológus, Franciaország-szakértő szombat reggel az M1 aktuális csatornán az előző napi túszdrámával kapcsolatban.

Budapest az e-sport fővárosa

Életünk jelentős, és egyre nagyobb részét töltjük online: hálózatfüggő a munkánk, neten tartunk kapcsolatot, intézzük ügyeinket. Így
természetes, hogy a kikapcsolódást is ezen a platformon keressük. Ez felértékeli az e-sport jelentőségét, amely a legnagyobb ütemben fejlődő sporttevékenység. Drasztikusan nő a piacban lehetőséget látó vállalatok száma, ezáltal a szektor jelentős gazdasági hatással is bír. Talán ennek köszönhető, hogy idén márciusban Magyarország megrendezi első nemzetközi e-sport tornáját. A V4 FutureSportsFestivalt az Egymillióan a magyar esportért Egyesület szervezésében követhetjük nyomon.

Juncker kiborult, belengette a távozását

Juncker kiborult, belengette a távozását

amerika, london, párizs

Nagyon komolyan elkezdett rezegni a léc az Európai Bizottság elnöke alatt, brüsszeli források szerint Juncker dühöng a kabinetfőnöke körül kirobbant botrány miatt.

Megálljt parancsolt Trump a transznemű lobbinak

Megálljt parancsolt Trump a transznemű lobbinak

amerika, london, párizs

Donald Trump amerikai elnök erősen korlátozta a transzneműek szolgálatát a hadseregben.

Volt jobbikos képviselő: a Jobbik pálfordulása segíti a Fidesz kormányra kerülését

Volt jobbikos képviselő: a Jobbik pálfordulása segíti a Fidesz kormányra kerülését

spring is coming

Mirkóczki Ádám Jobbik-szóvivő szerdai beismerő interjúja, miszerint a 2010 előtti retorikájukban hazudtak szavazóiknak arról, hogy valójában mit képviselnek, igencsak nagy felháborodást keltett még a saját köreikben is.

Varga Mihály: nem kell sietni az euróval

Amíg nem közelítünk az eurót használó országok gazdasági teljesítményének átlagához, vagy a német gazdaság teljesítményéhez, addig nem kell erőltetni az euró bevezetését - jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a szombati Magyar Hírlapban megjelent interjúban.

Részeg pilótát tartóztattak fel a stuttgarti repülőtéren

A stuttgarti repülőtér egyik alkalmazottja péntek este még a felszállás előtt feltartóztatott egy ittas állapotban lévő másodpilótát a Lisszabonba tartó járaton - közölte a német rendőrség és vádhatóság.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére