Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Peking és Washington nem háborúzik tovább!

2018. május 20. 10:00

Kína és az Egyesült Államok megegyezett, lemondanak a kereskedelmi háborúról és nem emelnek további vámokat.

Vasárnap a kínai miniszterelnök-helyettes, Liu Ho bejelentette:

A két fél egyetértésre jutott. Nem bocsátkozunk kereskedelmi háborúba".

Peking azután jelentette be a "fegyverszünetet", hogy a miniszterelnök-helyettes által vezetett kínai delegáció Washingtonban tárgyalt Steven Mnuchin amerikai pénzügyminiszterrel.

Nem sokkal a kínai bejelentés után mindkét ország közös közleményben tudatta:

Megállapodás született arról, hogy intézkedéseket fognak hozni annak érdekében, hogy csökkenjen az USA külkereskedelmi mérlegének hiánya Kínával szemben.

Liu tudatta: Kína és az Egyesült Államok fokozza együttműködését a többi között az energia, az agrártermékek, az egészségügyi és pénzügyi szolgáltatások terén.

Kína és az Egyesült Államok külkereskedelmi mérlege amerikai szempontból nézve 375 milliárd dollárt meghaladó hiányt mutatott 2017-ben; Washington 130 milliárd dollár értékben exportált Kínába, míg Kínából csaknem négyszer annyi, 506 milliárd dollár értékben érkezett import az Egyesült Államokba.
Fotó: AFP

Az amerikai elnök, Donald Trump már a választási kampányában is arról beszélt, lezárja az amerikai piacot azon országok elől, amik kereskedelmi szempontból Amerikának árthatnak. Trump elsősorban Kínára és Németországra gondolt, az ő termékeiktől akarja megmenteni az amerikai ipart.

Márciusban Trump bejelentette: az acélimportra 25, az alumíniumimportra 10 százalékos védővámot vet ki, a külföldi konkurencia tisztességtelenül alacsony áron exportál acélt és alumíniumot az Egyesült Államokba, ezzel pedig elsorvasztja az amerikai acélipart. Azt is hozzátette: az amerikai acél- és alumíniumipar zsugorodása nemzetbiztonsági kockázatot jelent, hiszen így az Egyesült Államok kiszolgáltatottabbá válik a külföldi beszállítók felé, a külföldi beszállítók pedig egy konfliktus (diplomáciai, fegyveres) esetén beszüntethetik a szállítást. Kína erre válaszul áprilisban szintén pénzeszközöket vet be: nyolc amerikai importárura – köztük a disznóhúsra – 25 százalékos, további 120 termékre pedig – köztük gyümölcsökre – 15 százalékos vámot vet ki.

A mostani, vasárnapi közlemény arról nem szól, hogy ezzel felfüggesztik-e azoknak az amerikai, illetve kínai vámoknak a bevezetését, amiket korábban Washington és Peking beígért. Az USA 50 milliárd dollárnyi kínai árut sújtana ezzel, a kínai "válaszcsapás" a 20 milliárd dollárnyi amerikai élelmiszerexportot hozna "nehezebb helyzetbe".

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Észt belügyminiszter: Orbán Viktor megvédte Európát és Észtország is igyekszik követni őt ebben

Észt belügyminiszter: Orbán Viktor megvédte Európát és Észtország is igyekszik követni őt ebben

amerika, london, párizs

Andres Anvelt, észt belügyminiszter bejelentette, hogy nem hajlandó bevándorlókat betelepíteni és teljesen egyetért a magyar miniszterelnökkel abban, hogy le kell zárni a határokat, hogy megakadályozzák a harmadik világbeli bevándorlók áradatát.

Javarészt bevándorlók lakta dél-francia település lett Európa legveszélyesebb városa

A legveszélyesebb városok listájának első tíz helyén csak nyugat-európai városokat találni.

Elfogtak egy brit ISIS-terroristát Szíriában

A bevándorlókkal teli Birminghamből négy éve költözött Szíriába az a férfi, akinek az elfogásáról készült felvételt vasárnap hozták nyilvánosságra.

Megint át kell rajzolni Európa térképét?

Megint át kell rajzolni Európa térképét?

amerika, london, párizs

Svájcban van egy kis olasz exklávé. Úgy hívják: Campione d'Italia. A kaszinóváros eddig Olaszországhoz tartozott, ám nemrég csődöt jelentett a kaszinó, emiatt pedig felmerült, hogy csatlakoznának Svájchoz.

Ujhelyi István saját magát hazaárulózta le 2015-ös nyilatkozata alapján

Ujhelyi István saját magát hazaárulózta le 2015-ös nyilatkozata alapján

kinyílott a pitypang

A szocialista politikus a Soros-Sargentini-jelentés kapcsán azt hangoztatta, "hazafias" kötelességből védte meg a magyar embereket Orbánnal szemben, és ezért szavazta meg a jelentést. Fura, hogy 2015-ben még teljesen mást mondott, olyannyira, hogy három évvel ezelőtti nyilatkozatai alapján ma Ujhelyi István is hazaárulónak gondolná Ujhelyi Istvánt.

Durva lejtmenetben Merkelék hitelessége

Durva lejtmenetben Merkelék hitelessége

amerika, london, párizs

Már megbánhatták a kormánykoalíció vezetői, hogy kipaterolták Hans-Georg Maassent, a német belügyi hírszerzés (BfV) vezetőjét.

Így robbantja rá Orbán Viktor a valóságot Európára

A salzburgi találkozón kérdezték a magyar miniszterelnököt arról, mi a megoldás a bevándorlásra. Orbán Viktor nem futott fölösleges köröket a válasszal.

Szijjártó: Magyarország kemény, de arányos választ fog adni, ha az ukránok kiutasítják a beregszászi konzult

Szijjártó: Magyarország kemény, de arányos választ fog adni, ha az ukránok kiutasítják a beregszászi konzult

kétharmad

Ha az ukrán fél konzult utasít ki, az nem maradhat azonnali arányos válasz nélkül magyar részről, ezt azonban remélhetőleg el lehet kerülni - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter vasárnap Budapesten.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére