Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Pattanásig feszültek az idegek az olasz-francia határon

2017. március 5. 20:28

VENTIMIGLIA, 20:28

Továbbra is naponta több százan várakoznak a határátkelésre az olasz-francia Ventimigliában, ahol francia önkéntesekkel együtt az olasz egyház segíti a szabad ég alatt táborozó afrikaiakat.

Fotó: AFP

A határ olasz oldalán kialakított ellenőrzési pont, amelyet eredetileg a migránsok számára állítottak fel, nem működik. A migránsok Ventimiglia vasútállomásán próbálnak felszállni a Franciaországba tartó vonatokra, de vagy az ott járőröző olasz rendőrök tartóztatják fel őket, vagy ha sikerül is felszállniuk a szerelvényre, a franciák fordítják őket vissza a határ túloldaláról.

A határátkelésre várók Ventimigliában, a Roja-folyó télen száraz medrében táboroztak le, itt töltik az éjszakákat. Máshol nincsen számukra szállás, a Vöröskereszt tavaly nyáron felállított migránstábora, amelyet éppen a folyómederben sátorozók számára alakítottak ki, már régóta megtelt.

Ventimiglia polgármestere közegészségügyi okokból betiltotta a migránsok köztéri etetését.

LaRepubblica.it olasz hírportál videója szerint a Roya Citoyenne francia egyesület önkéntesei úgy kerülik meg, hogy éjszakánként Franciaországból autóval Ventimigliába érkeznek, és mintegy ezer szendvicset és meleg italt osztanak szét a szabad ég alatt éjszakázók között. Az olasz rendőrök járműveik lefoglalásával és pénzügyi bírsággal fenyegetik az önkénteseket, de eddig nem léptek fel ellenük.

Rito Alvarez, a ventimigliai Szent Antal templom latin-amerikai származású plébánosa elmondta, az utóbbi két év alatt 15 ezer ember fordult meg nála, közöttük 3500 kiskorú, akiknek fele felnőtt kíséret nélkül érkezett. A plébánia udvarán ideiglenes szállást, élelmet, tisztálkodást biztosítottak számukra több-kevesebb időre. A plébános elpanaszolta, hogy a plébánia legutolsó vízszámlája több mint 5 ezer eurós volt, és ezt nem tudja kifizetni.

Az Északi Liga olasz párt aktivistái szombaton a migránsoknak a Roja medréből való eltávolításáért láncokkal a nyakukban tüntettek azzal vádolva Ventimiglia püspökét, Antonio Suettát, hogy a migránsokat jobban segíti, mint a munka nélkül maradt helyi lakosokat.

Ventimigliában 2015 júniusa óta feszült a helyzet, amióta Franciaország lezárta az Olaszországgal közös határátkelőket, és a többségében dokumentum nélküli illegális bevándorlók nem tudnak továbbmenni az olasz határvárosból – írja az MTI.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt ma.

Útmutatók kaptak az iszlamisták, hogyan vehetnek fegyvert illegálisan a hitetlenek gyilkolásához

Útmutatók kaptak az iszlamisták, hogyan vehetnek fegyvert illegálisan a hitetlenek gyilkolásához

amerika, london, párizs

A Telegramon egy, az Iszlám Államot éltető csatorna a muszlim felhasználókat tájékoztatta arról, hogy a Nyugat ellen tervezett terrortámadásokhoz hogyan tudnak fegyvereket vásárolni a dark weben.

Hollywoodban elgurult a gyógyszer

Hollywoodban elgurult a gyógyszer

amerika, london, párizs

A bevándorláspárti baloldal kedvenc vizsgálatának eredményét nem igazán tudták elviselni Kaliforniában.

Trippon a fűben: az MSZP politikusa fedezékből tüzel a munkásokra

Trippon Norbert, az MSZP budapesti elnökségének tagja a minap Facebook-oldalán kikelt magából amiatt, hogy a kormány munkásszállót hozna létre Újpesten, ahol egyébként Trippon a helyi MSZP elnöke. Ide jutottunk: egy magát szocialistának valló politikus a munkások és azok lakhatása ellen tiltakozik.

889
Az "Allahu akbar" kifejezés használata mellett állt ki egy német szociáldemokrata képviselő

Az "Allahu akbar" kifejezés használata mellett állt ki egy német szociáldemokrata képviselő

amerika, london, párizs

Sawsan Chebli, az SPD képviselője szerdán tweetelt arról, hogy ez egy teljesen hétköznapi kifejezés a muszlimok körében, és nem szabadna démonizálni.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére