Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kinyílott a pitypang
 
 
 
 

Parlamenti abszurd: Gyurcsány és a DK égett, mint a Reichstag

2018. május 8. 17:58

Gyurcsány Ferenc és a DK ki-be vonulósdit játszott a parlament alakuló ülésén a képviselők eskütétele előtt és után. Ezzel a teljesen értelmetlen és többszörösen tiszteletlen akcióval azonban csak azt értek el, hogy nem csak nevetségessé váltak, de végre ország világ előtt is kiderült: őket még a többi balliberális ellenzéki párt is megveti.

A DK a parlament alakuló ülésén is hozta a szokásos gusztustalan formáját.

A DK képviselői az előző parlamenti ciklusban úgy vették fel a fizetésüket, hogy tüntetőleg nem vettek részt egyáltalán az Országgyűlés munkájában. Most pedig azt találta ki Gyurcsány Ferenc pártja, hogy részt is vesz a parlament alakuló ülésén meg nem is. Illetve, hogy leteszik az esküt, de kicsit másként.

Fotó: MTI Fotóbank
       Amikor a történelmi zászlók előtt letették esküjüket az országgyűlési képviselők és ezzel megalakult az új parlament, akkor a Demokratikus Koalíció (DK) képviselői -  csak az eskütétel idejére jelentek meg az ülésteremben, azt követően pedig azonnal távoztak is. A tréfás kedvű - ki és bevonulgató - DK-s politikusok ráadásul még ki is egészítették a hivatalos esküszöveget, azzal a szöveggel, hogy minden törekvésükkel azon lesznek, hogy "helyreállítsák a köztársaságot, és új demokratikus alkotmányt adjanak a hazának".

Amit a DK tett (a kivonulósdi az eskü letétele előtt és után), az méltánytalan volt a választókkal és a legfőbb törvényhozói testülettel szemben is, de emellett ráadásul még  önpusztító módon nevetséges is. 

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Amikor ugyanis az eskütételt követően a korjegyző felolvasta a frakciók nevét, létszámát, illetve a frakcióvezető nevét, akkor a képviselők - a szokásnak megfelelően -  megtapsolták egymást, amikor azonban a jegyző Gyurcsány Ferenchez ért, akkor néma csend lett.

A DK-sok ugyanis ekkor már nem voltak az ülésteremben, mivel kivonultak, Gyurcsányt viszont még az ülésteremben jelen levő többi ellenzéki sem tapsolta meg (egyes beszámolók szerint egyedül Ungár Péter és Szél Bernadett tapsolta meg Gyurcsányt).

A kínos csenddel, ami a szemkilövető nevét fogadta parádésan bizonyítást nyert az elmúlt évek számtalan közvélemény kutatása, amelyek szerint a DK és Gyurcsány Ferenc Magyarország legelutasítottabb politikusa és politikai ereje. 

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap
Szomorú korrajzként, de volt még egy, a DK aberrált parlamenti eskütételi performanszánál is betegesebb akciózója a parlament alakuló ülésének. Ez pedig a napról napra egyre zavarodottabban viselkedő Hadházy Ákos értelmezhetetlen magánszáma volt, aki el sem ment az alakuló ülésre, mert ő úgymond nem volt hajlandó átvenni a mandátumát a Fidesszel és Orbán Viktorral együtt. Hadházy Ákos ezért azt mondta, hogy ő majd  később veszi át a mandátumát és írja alá az esküjét. Ez pedig finoman szólva is elég különös azt tekintve, hogy ő az az LMP-s politikus, aki a választások előtt még azt ígérte, hogy ha a Fidesz nyeri a választásokat, akkor ő nem lesz a tagja az új parlamentnek. Úgy látszik ennyit ér a szava.

OLVASTAD MÁR?

kinyílott a pitypang
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Öt EU-s tagállamba vándorolhatott Kadhafi titkos pénze

Öt EU-s tagállamba vándorolhatott Kadhafi titkos pénze

amerika, london, párizs

Moammer Kadhafi egykori líbiai diktátor pénzalapjait 2011-ben befagyasztotta az ENSZ. Vagyis azokhoz elvben nem lehetne hozzáférni, a közelmúltban azonban kiderült, hogy több százmillió euró hiányzik ezekről a számlákról. A legújabb információk alapján a líbiai pénzügyi alapokat összesen 5 EU-s ország csapolhatta meg. Belgium, Nagy-Britannia, Németország, Olaszország és Luxembourg érintett.

Bekérették az ukrán külügyminisztériumba az új, kinevezett magyar nagykövetet

Orbán Viktor miniszterelnök és Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes legutóbbi, Ukrajnával kapcsolatos kijelentései miatt problémáznak az ukránok.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt a mai nap.

Mesterséges intelligenciával cenzúrázzák a férfiak nyilatkozatait

Mesterséges intelligenciával cenzúrázzák a férfiak nyilatkozatait

fehér férfi

High-tech módszert talált a Financial Times, hogy kevesebb férfi nyilatkozzon a cikkeikben.

Munkatársunkat megbüntette a Facebook, amiért a homoszexuálisokról mert írni

Munkatársunkat megbüntette a Facebook, amiért a homoszexuálisokról mert írni

censored

A jobboldali véleményt tűzzel-vassal üldöző Facebook-cenzúra ismét lecsapott, ezúttal Horváth Zsófia munkatársunkat, a Pszicho sorozatunk arcát tiltotta a Facebook három napra.

Orbán: összefogásra van szükség a közép-európai országok között

Orbán: összefogásra van szükség a közép-európai országok között

kétharmad

A magyar kormányfő a dunaszerdahelyi Mol Labdarúgó Akadémia megnyitó ünnepségén hangsúlyozta a közép-európai országok együttműködésének fontosságát.

Románia 100 éve alatt Moldva csak még jobban leszakadt Erdélytől

100 év után is még mindig Erdély a legfejlettebb területe Romániának. Sőt, mostanra gazdaságilag még jobban leszakadt Erdélytől Moldva - mondja Lucian Boia román történész, aki szerint bár a területét az elmúlt évszázadban sikeresen megtartotta Románia, most mégis nagy gondban van az ország, mert a lakosai milliószámra költöznek el.

Soros György rajongója Svédország új miniszterelnök-jelöltje

Soros György rajongója Svédország új miniszterelnök-jelöltje

amerika, london, párizs

Újabb érdekes állomásához érkezett a svéd kormányalakítási procedúra.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére