Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kinyílott a pitypang
 
 
 
 

Parlamenti abszurd: Gyurcsány és a DK égett, mint a Reichstag

2018. május 8. 17:58

Gyurcsány Ferenc és a DK ki-be vonulósdit játszott a parlament alakuló ülésén a képviselők eskütétele előtt és után. Ezzel a teljesen értelmetlen és többszörösen tiszteletlen akcióval azonban csak azt értek el, hogy nem csak nevetségessé váltak, de végre ország világ előtt is kiderült: őket még a többi balliberális ellenzéki párt is megveti.

A DK a parlament alakuló ülésén is hozta a szokásos gusztustalan formáját.

A DK képviselői az előző parlamenti ciklusban úgy vették fel a fizetésüket, hogy tüntetőleg nem vettek részt egyáltalán az Országgyűlés munkájában. Most pedig azt találta ki Gyurcsány Ferenc pártja, hogy részt is vesz a parlament alakuló ülésén meg nem is. Illetve, hogy leteszik az esküt, de kicsit másként.

Fotó: MTI Fotóbank
       Amikor a történelmi zászlók előtt letették esküjüket az országgyűlési képviselők és ezzel megalakult az új parlament, akkor a Demokratikus Koalíció (DK) képviselői -  csak az eskütétel idejére jelentek meg az ülésteremben, azt követően pedig azonnal távoztak is. A tréfás kedvű - ki és bevonulgató - DK-s politikusok ráadásul még ki is egészítették a hivatalos esküszöveget, azzal a szöveggel, hogy minden törekvésükkel azon lesznek, hogy "helyreállítsák a köztársaságot, és új demokratikus alkotmányt adjanak a hazának".

Amit a DK tett (a kivonulósdi az eskü letétele előtt és után), az méltánytalan volt a választókkal és a legfőbb törvényhozói testülettel szemben is, de emellett ráadásul még  önpusztító módon nevetséges is. 

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Amikor ugyanis az eskütételt követően a korjegyző felolvasta a frakciók nevét, létszámát, illetve a frakcióvezető nevét, akkor a képviselők - a szokásnak megfelelően -  megtapsolták egymást, amikor azonban a jegyző Gyurcsány Ferenchez ért, akkor néma csend lett.

A DK-sok ugyanis ekkor már nem voltak az ülésteremben, mivel kivonultak, Gyurcsányt viszont még az ülésteremben jelen levő többi ellenzéki sem tapsolta meg (egyes beszámolók szerint egyedül Ungár Péter és Szél Bernadett tapsolta meg Gyurcsányt).

A kínos csenddel, ami a szemkilövető nevét fogadta parádésan bizonyítást nyert az elmúlt évek számtalan közvélemény kutatása, amelyek szerint a DK és Gyurcsány Ferenc Magyarország legelutasítottabb politikusa és politikai ereje. 

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap
Szomorú korrajzként, de volt még egy, a DK aberrált parlamenti eskütételi performanszánál is betegesebb akciózója a parlament alakuló ülésének. Ez pedig a napról napra egyre zavarodottabban viselkedő Hadházy Ákos értelmezhetetlen magánszáma volt, aki el sem ment az alakuló ülésre, mert ő úgymond nem volt hajlandó átvenni a mandátumát a Fidesszel és Orbán Viktorral együtt. Hadházy Ákos ezért azt mondta, hogy ő majd  később veszi át a mandátumát és írja alá az esküjét. Ez pedig finoman szólva is elég különös azt tekintve, hogy ő az az LMP-s politikus, aki a választások előtt még azt ígérte, hogy ha a Fidesz nyeri a választásokat, akkor ő nem lesz a tagja az új parlamentnek. Úgy látszik ennyit ér a szava.

OLVASTAD MÁR?

kinyílott a pitypang
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Elutasították a MTVA székháznál botrányt okozó ellenzéki képviselők panaszát

Elutasították a MTVA székháznál botrányt okozó ellenzéki képviselők panaszát

kétharmad

A Legfőbb Ügyészséget sem hatotta meg az ellenzéki képviselők színjátéka.

Gál Kinga: "Soha nem volt még ekkora tétje az európai parlamenti választásoknak"

Gál Kinga: "Soha nem volt még ekkora tétje az európai parlamenti választásoknak"

csak neked, csak most

Rendhagyó interjú Gál Kinga EP-képviselővel Európa jelenéről és a májusi európai parlamenti választások tétjéről.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Erről szólhat a mai nap.

Bekérették a svédek a stockholmi magyar nagykövetet

A Magyar Hírlap a helyi közmédiára hivatkozva ír arról, hogy a múlt héten kirobbant diplomáciai botrány tovább eszkalálódott Svédország és Magyarország között.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek voltak a mai nap legfontosabb eseményei.

Több embert leszúrtak Marseilleben

A támadót a rendőrség végül lelőtte.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére