Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

Párizsban sivalkodnak a Magyarország ellen magyar állami pénzből kultúrharcolni akaró ballibek

2018. december 6. 17:04

Órisási ballib sivalkodás kezdődött miután törölt egy Spiró-bemutatót Havasi János, a Párizsi Magyar Intézet igazgatója, mert a darab rendezője, Gerzsenyi Bea Magyarországot gyalázó gyűlölködő kommentárral "reklámozta" az előadást.

Havasi János a Párizsi Magyar Intézet igazgatója közleményt adott ki, amelyben elmondja, hogy fontos és értékes műnek tartja Spiró György Csirkefej című művét, mely a magyar kormány Publishing Hungary programjának keretében és anyagi támogatásával került a műsortervükbe.

A három hónapos próbafolyamat során a rendező, Gerzsenyi Bea minden szakmai kívánságát teljesítették, egyebek között térítésmentes szállást biztosítottak számára.

A Párizsi Magyar Intézet Fotó: Facebook

Egy nappal Spiró művének bemutatója előtt azonban kiderült, hogy az előadás rendezője olyan provokatív meghívólevelet küldött szét az esemény kapcsán, mely Magyarországra vonatkozóan méltatlan, súlyosan sértő és valótlan megállapításokat tartalmazott. Ráadásul Gerzsenyi Bea rendező, a rágalmazó közleményét az intézet hivatalos programismertetőjének szövegkörnyezetében helyezte el, azt a látszatot keltve, mintha az a Párizsi Magyar Intézet álláspontja lett volna.

Az önmagát a balliberális politikai erők magyar kormány elleni harca mellett a végletekig elkötelező – és egyébként már hosszú ideje Franciaországban élő –  vérlibsi rendezőnő a HVG fordításában közölt francia nyelvű levelében azt írta, hogy szerinte harminc évvel a kommunizmus után a totalitárius gondolkodás még mindig működik a szabadnak mondott, de a Mástól (idegen, migráns) való félelem miatt soha nem látott módon megbénított világban.

A Csirkefej, amely nem sokkal a kommunista rezsim bukása előtt készült, kiábrándult darab, ma viszont még borúsabbnak és abszurdabbnak hat, mint korábban, mert ma Magyarországon az ostobaság vált államvallássá, és mivel Spiró György Orbanisztán nyilaira kárhoztatott, mint megint mások a karaktergyilkosság vagy számkivetettség áldozatai, az ő hangját hallatni még mindig a „mocsok ostobasággal szembeni” ellenállás egyik módja lehet." 

– állította a magyar állam által finanszírozott Csikefej című Spiró-darab bemutatójának a rendezője a "kedves és személyes" hangvételűnek szánt meghívó szövegében. 

A Párizsi Magyar Intézet tudta és hozzájárulása nélkül, de a nevében kiküldött meghívó szövegének a nyilvánosságra kerülését követően a magyar állam, a magyar adófizetők pénzéből fenntartott Párizsi Magyar Intézet számára a Gerzsenyi Bea által rendezett előadás megtartása már természetesen nem volt felvállalható többé.

Inkorrekt lépésével Gerzsenyi Bea olyan helyzetbe manőverezte intézetünket, magát és társulatát, amelyben nem dönthettem másként, mint hogy a rendezővel megszakítottam a munkakapcsolatot, és a bemutatót töröltem az intézet programjából”

– írta a darab bemutatójának elmaradásáról döntő határozatát ismertetve, Havasi János, a Párizsi Magyar Intézet igazgatója.

Érdekes módon az Orbánisztánról, abszurd Magyarországról, a korrupció államáról, meg a butaság államvallásáról hadováló Gerzsenyi Bea rendezőt a sziklaszilárd balliberális elvei nem akadályozták meg abban, hogy az általa  „korrupció államának” nevezett Magyarország által fenntartott Párizsi Magyar Intézet szolgáltatásait és pénzét azért igénybe vegye  az amúgy befuccsolt politikai akciójához. 

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Németország még több migránst toloncolhat ki az uniós tagországokba

Németország még több migránst toloncolhat ki az uniós tagországokba

amerika, london, párizs

Az Európai Bíróság kimondta, hogy Németországnak joga van kitoloncolni azokat a migránsokat, akiket egy szegényebb uniós tagországba szállítanának vissza. Mindez idáig vita tárgyát képezte, ezért számos kitoloncolás meghiúsult. Ennek azonban vége, az illegális bevándorlóknak vissza kell menniük oda, ahol elsőként léptek az Európai Unió területére.

Bolsonaro-Trump találkozó: hosszú idő után először érkezik Amerika-barát brazil elnök Washingtonba

Bolsonaro-Trump találkozó: hosszú idő után először érkezik Amerika-barát brazil elnök Washingtonba

amerika, london, párizs

Washingtonban találkozott egymással Donald Trump amerikai és Jair Bolsonaro, újévkor beiktatott brazil elnök.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez a nap is gyorsan eltelt, nézzük a legfontosabb híreket!

Az oltáselleneseknek is jár a szólásszabadság!

Az oltáselleneseknek is jár a szólásszabadság!

censored

Veszélyeztetik a gyerekeink életét, de attól még megilleti őket a szabad szólás joga.

Merkel belátta, a migránsokat a hazájukban kellett volna támogatni

Merkel belátta, a migránsokat a hazájukban kellett volna támogatni

amerika, london, párizs

A hazájukhoz minél közelebb, helyben kell segíteni a menekülteknek, ez a 2015-ös menekülthullám tanulsága - jelentette ki kedden Berlinben Angela Merkel német kancellár.

Bemutatjuk a bevándorláspárti politikusokat

Bemutatjuk a bevándorláspárti politikusokat

kétharmad

Közeleg a május, ideje közelebbről megismerni a bevándorláspártiakat.

Konok Péter, az építőtábor réme

Konok Péter, az építőtábor réme

piszkostizenkettő

Van abban valami egészen szürreális, ahogyan a nemzeti ünnep előtt összecsipegette kis gondolatait arról, hogy miért nincs Magyarország.

Sargentini etikai tisztogatást szeretne az Európai Néppártban

Sargentini etikai tisztogatást szeretne az Európai Néppártban

kétharmad

Nem elegendő, hogy az Európai Néppárt (EPP) foglalkozik a Fidesz tagságának kérdésével, meg kell kezdenie végre az etikai nagytakarítást, és kérdőre kell vonnia Orbán Viktort, hogy milyen viszonyt kíván ápolni a pártcsaláddal és hogyan viszonyul az EPP által képviselt politikához - jelentette ki Judith Sargentini holland zöldpárti képviselő Brüsszelben újságíróknak.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére