Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

Párizsban sivalkodnak a Magyarország ellen magyar állami pénzből kultúrharcolni akaró ballibek

2018. december 6. 17:04

Órisási ballib sivalkodás kezdődött miután törölt egy Spiró-bemutatót Havasi János, a Párizsi Magyar Intézet igazgatója, mert a darab rendezője, Gerzsenyi Bea Magyarországot gyalázó gyűlölködő kommentárral "reklámozta" az előadást.

Havasi János a Párizsi Magyar Intézet igazgatója közleményt adott ki, amelyben elmondja, hogy fontos és értékes műnek tartja Spiró György Csirkefej című művét, mely a magyar kormány Publishing Hungary programjának keretében és anyagi támogatásával került a műsortervükbe.

A három hónapos próbafolyamat során a rendező, Gerzsenyi Bea minden szakmai kívánságát teljesítették, egyebek között térítésmentes szállást biztosítottak számára.

A Párizsi Magyar Intézet Fotó: Facebook

Egy nappal Spiró művének bemutatója előtt azonban kiderült, hogy az előadás rendezője olyan provokatív meghívólevelet küldött szét az esemény kapcsán, mely Magyarországra vonatkozóan méltatlan, súlyosan sértő és valótlan megállapításokat tartalmazott. Ráadásul Gerzsenyi Bea rendező, a rágalmazó közleményét az intézet hivatalos programismertetőjének szövegkörnyezetében helyezte el, azt a látszatot keltve, mintha az a Párizsi Magyar Intézet álláspontja lett volna.

Az önmagát a balliberális politikai erők magyar kormány elleni harca mellett a végletekig elkötelező – és egyébként már hosszú ideje Franciaországban élő –  vérlibsi rendezőnő a HVG fordításában közölt francia nyelvű levelében azt írta, hogy szerinte harminc évvel a kommunizmus után a totalitárius gondolkodás még mindig működik a szabadnak mondott, de a Mástól (idegen, migráns) való félelem miatt soha nem látott módon megbénított világban.

A Csirkefej, amely nem sokkal a kommunista rezsim bukása előtt készült, kiábrándult darab, ma viszont még borúsabbnak és abszurdabbnak hat, mint korábban, mert ma Magyarországon az ostobaság vált államvallássá, és mivel Spiró György Orbanisztán nyilaira kárhoztatott, mint megint mások a karaktergyilkosság vagy számkivetettség áldozatai, az ő hangját hallatni még mindig a „mocsok ostobasággal szembeni” ellenállás egyik módja lehet." 

– állította a magyar állam által finanszírozott Csikefej című Spiró-darab bemutatójának a rendezője a "kedves és személyes" hangvételűnek szánt meghívó szövegében. 

A Párizsi Magyar Intézet tudta és hozzájárulása nélkül, de a nevében kiküldött meghívó szövegének a nyilvánosságra kerülését követően a magyar állam, a magyar adófizetők pénzéből fenntartott Párizsi Magyar Intézet számára a Gerzsenyi Bea által rendezett előadás megtartása már természetesen nem volt felvállalható többé.

Inkorrekt lépésével Gerzsenyi Bea olyan helyzetbe manőverezte intézetünket, magát és társulatát, amelyben nem dönthettem másként, mint hogy a rendezővel megszakítottam a munkakapcsolatot, és a bemutatót töröltem az intézet programjából”

– írta a darab bemutatójának elmaradásáról döntő határozatát ismertetve, Havasi János, a Párizsi Magyar Intézet igazgatója.

Érdekes módon az Orbánisztánról, abszurd Magyarországról, a korrupció államáról, meg a butaság államvallásáról hadováló Gerzsenyi Bea rendezőt a sziklaszilárd balliberális elvei nem akadályozták meg abban, hogy az általa  „korrupció államának” nevezett Magyarország által fenntartott Párizsi Magyar Intézet szolgáltatásait és pénzét azért igénybe vegye  az amúgy befuccsolt politikai akciójához. 

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Gyurcsányék tüntetés helyett wellnessezni mentek péntek este

Gyurcsányék tüntetés helyett wellnessezni mentek péntek este

kinyílott a pitypang

Pénteken biztosan nem túlóráztak a Demokratikus Koalíció (DK) politikusai.

Budapestből nem lesz Majdan!

Budapestből nem lesz Majdan!

kétharmad

Sérült rendőrök, lángoló kukák, agresszív tömeg, puccsra készülő ellenzék, külföldi zsoldban szolgáló tüntetők és ködös célok. Így lehetne leírni az elmúlt napok történéseit és azok mozgatórugóit. A Budapesten kibontakozó "demonstrációk" kísértetiesen emlékeztetnek minket valamire: így kezdődött a gyarmati státuszba taszított ukrajnai forradalom is. Ott is látszólag spontán szerveződő csoportok provokálták az állami szerveket, hogy aztán a nyugati média és a külföldi titkosszolgálatok segítségével megdöntsék az államrendet. Meg is lett az eredménye: káosz, területi veszteség, nyomor.

Soros bűnözőket fizet le, hogy Budapesten vandálkodjanak

A fővárosi megmozdulásokon a rendőrség szombatig 57 embert állított elő. Jelentős részük büntetett előéletű.

Az ellenzék "mártírja", Mohácsi Márk már a Soros-egyetem tüntetésén is balhézott

Az ellenzék "mártírja", Mohácsi Márk már a Soros-egyetem tüntetésén is balhézott

kétharmad

A Soros Györgyhöz köthető 444 és társai elképesztő propagandagyártásra adták a fejüket az elmúlt napokban.

Saját dolgozóit sem fizette ki a Jobbik

Saját dolgozóit sem fizette ki a Jobbik

kétharmad

Az EchoTV Informátor című műsorához került dokumentumok szerint a párt tévéjének számító N1TV készítői a választások előtti három hónapban több esetben is napi 18-19 órákat dolgoztak a párt sikerességéért, mint kiderült ingyen. Az N1TV, a Kiegyensúlyozott Médiáért Alapítvány tulajdona, amely a Jobbik pártalapítványa.

A nyugati demokráciákban súlyosan büntetik a képviselői rendbontást

Egyre inkább úgy tűnik, hogy társadalmi tömegbázis híján a frusztrált ellenzék nem lát más lehetőséget, mint a nyílt erőszak bevetését: a parlamentarizmus demokratikus szabályainak durva megsértésével próbálják támadni a fennálló alkotmányos rendet - áll a Századvég Alapítvány legfrissebb elemzésében.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére