Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
889
 
 
 
 

Övék a mennyek országa

Olvasói vélemény | Szerző: Sirok Mihály

2017. szeptember 20. 16:28

Botka László húsz éve a magyar politikum részese. Azóta ismerjük úgy, hogy minden tény ellenére erő-emberként legalább retorikából a szigorlatait jelesre szokta abszolválni. Most azonban történt valami, ami látványos...

Botka nem ugrotta meg a lécet a múlt hétvégén. Eddig szálfaként retorizált, erős gyökérzettel állta a sarat. Mindig mutatott magából valamit, ami a sok esetben valóságot torzító és bugyuta szoci „handa-banda” sűrűjében erőt tudott mutatni. Most azonban történt valami, ami látványos. Bizonytalanul hebegett-habogott, kapkodott a levegő után, remegett a félelemtől és a bizonytalanságtól. Nemcsak neki, a hallgatóságnak is gyomoridege volt a látottak alapján. Tőle és általa. Felkészületlen, arcpirítóan közhelyes és félig kész csinálmány, amely lesugárzott a nézőtérre az MSZP őszi szezonnyitányán. De ha az eltévedt baloldalnak ez kell, hát legyenek boldogok vele.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Hová lett a vészcsengő a szocik táborában? Amikor a szegedi városvezető körül lángolnak a problémák, menekülni látszik a Parlamentbe, mentelmi jogával a mellényzsebében szeretne nyugodtan hátra dőlni. Nem csoda, hogy menekül, tucatnál több büntetőjogi vizsgálat kötődik közvetetten a nevéhez – mondják többen a dél-alföldi nagyvárosban. És tavaszig sok mindenki kezdhet még el beszélni Szegeden, ami nagyon-nagyon kínos lesz Botkának – szummázzák a helyzetet – ugyanis az, hogy ő beül a Parlamentbe, azzal még a haverok és városvezető munkatársak nincsenek kimentve az ügyekből. Senki sem fogja helyette vállalni a felelősséget, és a balhékat elvinni – rebesgetik a szegedi városházán.  Véleményük szerint, ami a következő hónapokban Botkára vár, így mondják: „az unokái is megemlegetik”.

Mintha a kergemarhakór tünetei jelentkeznének az MSZMP utódpártjának képviselőin. A valós helyzet ellenére Megváltónak állítják be a hebegő-habogó kampány-embert. Egyértelműek a jelek, hogy káder és tehetséghiány van a szegfűsöknél. A polgármester főminiszter-jelölti bejelentkezése óta nemhogy emelkedett, csökkent az „emeszpé” bázisa, a szavazók nagymértékben elfordulnak a sok esetben agresszívnek és összeférhetetlennek mutatkozó szegedi ember hangvételétől.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

"Ahhoz, hogy potenciális és hihető alternatívát mutassunk magunkról, összefogásra sarkalló, kohéziót teremtő kampányt kellett volna indítani már idén tavasszal, és nem egy „embékettes” jelölttel nekifutni a betonfalnak" – jegyezte meg egy beszélgetés alkalmával a szegedi MSZP egyik embere.

Botka nagyon elrontotta a bemutatkozóját. Súlytalan, futottak még embereket mutatott be szövetségeseiként. A legnagyobb baj egyébként a személyiségéhez köthető. Minden pillanatában zavar érzékelhető, talán ez abból fakad, hogy nagyon karizmatikusnak gondolja magát. De közben iszonyatosan negatív a létezése, és ez nem kell az embereknek.

"Nem értjük, mit akar az elnökség. Csak becsületből állnak a startvonalhoz, ímmel-ámmal. Reménytelenül tét nélküli a helyzetünk. Ha idő előtt Botka veszi a kalapját, vagy kilincset mutatnak neki, egy új és hiteles figura a maradék idő alatt már nem fogja tudni visszaépíteni azt, amit a Jeti lerombolt" - tette hozzá az emeszpés pártmunkás.

Így az SZDSZ sorsára fogunk jutni"

– zárta gondolatait.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

A Vörös Október Ruhagyár reklám-és marketingtevékenysége a hatvanas-hetvenes években. Így jellemezhető tehát a szoci propagandagyár választási felkészülése. Persze azon sem lepődnénk meg, ha heteken belül Botka többed magával fotóztatná magát a Jobbik elnökével, miközben a képen Gyurcsány Ferenc és Herényi Károly együtt köszörülik Vona Gábor szemöldökcsipeszét.

És vannak, akiknek ez kell? Egészségükre. Övék a Mennyek országa.

Ezt a cikket egy olvasónk írta. Amennyiben Te is kedvet kaptál, várjuk írásodat a velemeny@888.hu címre. A további részletekről itt olvashatsz.

OLVASTAD MÁR?

889
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

A drezdai bombázásokhoz hasonlít a Rakkát ért koalíciós légicsapások pusztítása

A drezdai bombázásokhoz hasonlít a Rakkát ért koalíciós légicsapások pusztítása

amerika, london, párizs

Legalábbis ezt állította az orosz védelmi minisztérium szóvivője vasárnap amikor hangsúlyozta: az Egyesült Államok vezette nemzetközi koalíció légiereje több ezer civil életét kioltva úgy szétbombázta az Iszlám Állam terrorszervezet egykori fellegvárának számító szíriai Rakkát, mint a németországi Drezdát érő második világháborús légicsapások.

A rendőrök lecsaptak egy szerb embercsempészre

A rendőrök lecsaptak egy szerb embercsempészre

közeleg a tél

A rendőrök embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indítottak eljárást egy 22 éves szerb férfival szemben.

Deák Dániel: az ellenzékiek fele is Orbán Viktor újraválasztására számít

Deák Dániel: az ellenzékiek fele is Orbán Viktor újraválasztására számít

közeleg a tél

Az ellenzéki szimpatizánsok fele is Orbán Viktor újraválasztására számít, mivel a gazdasági mutatók kiemelkedőek, az ellenzéki oldalon pedig nincs valós, jobb teljesítményt felmutatni képes alternatíva - mondta Deák Dániel, a Nézőpont Intézet elemzője az M1 aktuális csatornán vasárnap.

Ideje megismerni a csehek Donald Trumpját

Ideje megismerni a csehek Donald Trumpját

amerika, london, párizs

Elutasítja az európai integráció mélyítését és az illegális bevándorlást, Csehországot pedig egy nagyvállalat mintájára szeretné irányítani Andrej Babis, a hétvégi képviselőházi választásokon győztes jobbközép ANO mozgalom elnöke, a cseh kormányfői tisztség valószínű várományosa.

Szanyi Tiborból előbújt a kommunista ÁVÓ-s szelleme

Szanyi Tiborból előbújt a kommunista ÁVÓ-s szelleme

kinyílott a pitypang

1956 októberéhez közeledve az MSZ(M)P-sekből előbújt a mélyre eltemetett kommunista.

Észak-Olaszországban is függetlenedési szavazásokat tartanak

Észak-Olaszországban is függetlenedési szavazásokat tartanak

amerika, london, párizs

Olaszország gazdasági, politikai és társadalmi szembeállását az észak-dél közti ellentét mindig is meghatározta. Az olasz gazdaság 30 százalékát adó Lombardia és Velence vasárnap szavaz a nagyobb autonómiáról.

Elkezdték szűrni a reptéri dolgozókat Ausztráliában

Elkezdték szűrni a reptéri dolgozókat Ausztráliában

amerika, london, párizs

Az ausztrál kormány vasárnapi bejelentése szerint megszigorítják a repülőtéri dolgozók biztonsági ellenőrzését.

Informatikusokat képez ki az állam

Informatikusokat képez ki az állam

közeleg a tél

Négy év alatt legalább 4 ezer informatikai fejlesztő állhat munkába a most induló Informatikai fejlesztői karrier start programnak köszönhetően, mondta Varga Mihály az MTI-nek.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére