Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
889
 
 
 
 

Övék a mennyek országa

Olvasói vélemény | Szerző: Sirok Mihály

2017. szeptember 20. 16:28

Botka László húsz éve a magyar politikum részese. Azóta ismerjük úgy, hogy minden tény ellenére erő-emberként legalább retorikából a szigorlatait jelesre szokta abszolválni. Most azonban történt valami, ami látványos...

Botka nem ugrotta meg a lécet a múlt hétvégén. Eddig szálfaként retorizált, erős gyökérzettel állta a sarat. Mindig mutatott magából valamit, ami a sok esetben valóságot torzító és bugyuta szoci „handa-banda” sűrűjében erőt tudott mutatni. Most azonban történt valami, ami látványos. Bizonytalanul hebegett-habogott, kapkodott a levegő után, remegett a félelemtől és a bizonytalanságtól. Nemcsak neki, a hallgatóságnak is gyomoridege volt a látottak alapján. Tőle és általa. Felkészületlen, arcpirítóan közhelyes és félig kész csinálmány, amely lesugárzott a nézőtérre az MSZP őszi szezonnyitányán. De ha az eltévedt baloldalnak ez kell, hát legyenek boldogok vele.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Hová lett a vészcsengő a szocik táborában? Amikor a szegedi városvezető körül lángolnak a problémák, menekülni látszik a Parlamentbe, mentelmi jogával a mellényzsebében szeretne nyugodtan hátra dőlni. Nem csoda, hogy menekül, tucatnál több büntetőjogi vizsgálat kötődik közvetetten a nevéhez – mondják többen a dél-alföldi nagyvárosban. És tavaszig sok mindenki kezdhet még el beszélni Szegeden, ami nagyon-nagyon kínos lesz Botkának – szummázzák a helyzetet – ugyanis az, hogy ő beül a Parlamentbe, azzal még a haverok és városvezető munkatársak nincsenek kimentve az ügyekből. Senki sem fogja helyette vállalni a felelősséget, és a balhékat elvinni – rebesgetik a szegedi városházán.  Véleményük szerint, ami a következő hónapokban Botkára vár, így mondják: „az unokái is megemlegetik”.

Mintha a kergemarhakór tünetei jelentkeznének az MSZMP utódpártjának képviselőin. A valós helyzet ellenére Megváltónak állítják be a hebegő-habogó kampány-embert. Egyértelműek a jelek, hogy káder és tehetséghiány van a szegfűsöknél. A polgármester főminiszter-jelölti bejelentkezése óta nemhogy emelkedett, csökkent az „emeszpé” bázisa, a szavazók nagymértékben elfordulnak a sok esetben agresszívnek és összeférhetetlennek mutatkozó szegedi ember hangvételétől.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

"Ahhoz, hogy potenciális és hihető alternatívát mutassunk magunkról, összefogásra sarkalló, kohéziót teremtő kampányt kellett volna indítani már idén tavasszal, és nem egy „embékettes” jelölttel nekifutni a betonfalnak" – jegyezte meg egy beszélgetés alkalmával a szegedi MSZP egyik embere.

Botka nagyon elrontotta a bemutatkozóját. Súlytalan, futottak még embereket mutatott be szövetségeseiként. A legnagyobb baj egyébként a személyiségéhez köthető. Minden pillanatában zavar érzékelhető, talán ez abból fakad, hogy nagyon karizmatikusnak gondolja magát. De közben iszonyatosan negatív a létezése, és ez nem kell az embereknek.

"Nem értjük, mit akar az elnökség. Csak becsületből állnak a startvonalhoz, ímmel-ámmal. Reménytelenül tét nélküli a helyzetünk. Ha idő előtt Botka veszi a kalapját, vagy kilincset mutatnak neki, egy új és hiteles figura a maradék idő alatt már nem fogja tudni visszaépíteni azt, amit a Jeti lerombolt" - tette hozzá az emeszpés pártmunkás.

Így az SZDSZ sorsára fogunk jutni"

– zárta gondolatait.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

A Vörös Október Ruhagyár reklám-és marketingtevékenysége a hatvanas-hetvenes években. Így jellemezhető tehát a szoci propagandagyár választási felkészülése. Persze azon sem lepődnénk meg, ha heteken belül Botka többed magával fotóztatná magát a Jobbik elnökével, miközben a képen Gyurcsány Ferenc és Herényi Károly együtt köszörülik Vona Gábor szemöldökcsipeszét.

És vannak, akiknek ez kell? Egészségükre. Övék a Mennyek országa.

Ezt a cikket egy olvasónk írta. Amennyiben Te is kedvet kaptál, várjuk írásodat a velemeny@888.hu címre. A további részletekről itt olvashatsz.

OLVASTAD MÁR?

889
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Václav Klaus: "Európának szüksége van Orbán Viktorra"

Václav Klaus: "Európának szüksége van Orbán Viktorra"

Big pikcsör

Rendhagyó beszélgetés Václav Klaus egykori cseh államfővel, a cseh jobboldal ikonikus alakjával a migrációról, a nemzetállamokról, az Európai Unió és a V4-ek helyzetéről. Nemrég megjelent könyve, a "Népvándorlás - Útmutató a jelenlegi migrációs válság megértéséhez" budapesti bemutatója előtt beszélgettünk a cseh politikussal.

Kiderült: jobb, ha félünk a mesterséges intelligenciától

Kiderült: jobb, ha félünk a mesterséges intelligenciától

century-on

Amerikai egyetemi kutatók szerint az AI (artificial intelligence) gyors előretörése következtében ugrásszerűen megnőtt annak az esélye, hogy a technológiát rossz célra használják. Ha pedig ez megtörténik, az óriási károkat okozhat.

Próbára tették a dohánylobbit Hollandiában

Nem emelnek vádat emberölés és egyéb bűncselekmények miatt a nagyobb dohánycégek ellen Hollandiában, az ügyészség csütörtöki döntése szerint ugyanis az érintett vállalatok megfelelően tájékoztatták a fogyasztókat az egészségügyi kockázatokról.

Túlterheltek a svájci börtönök az észak-afrikai rabok miatt

Túlterheltek a svájci börtönök az észak-afrikai rabok miatt

amerika, london, párizs

Svájc francia többségű régiójában, Romandyban az elítéltek 80 százaléka külföldi. A statisztikák szerint elsősorban a Magreb országokból származók azok, akik ilyen magasra tornázták fel a számokat.

Hétéves fiúból próbált dzsihadistát faragni egy szíriai orvostanhallgató

Hétéves fiúból próbált dzsihadistát faragni egy szíriai orvostanhallgató

amerika, london, párizs

Bíróság elé került egy 30 éves szíriai orvostanhallgató Németországban, miután radikalizálni próbálta élettársa hétéves gyerekét. A férfi emellett egy berlini zsinagóga ellen tervezett robbantásos merényletet.

A V4-ek mostantól még jobban védelmezik Európát

A visegrádi országok védelmi együttműködésének további erősítéséről írtak alá közös nyilatkozatot Csehország, Szlovákia, Lengyelország és Magyarország képviselői csütörtökön Budapesten az Országházban.

Köves Slomó: attól, hogy valaki kritizálja Sorost, nem lesz antiszemita

Köves Slomó: attól, hogy valaki kritizálja Sorost, nem lesz antiszemita

spring is coming

Köves Slomó, az EMIH vezető rabbija a csütörtökön megjelent interjújában elmondta, hogy fenntartásai vannak a nyílt társadalom koncepciójával kapcsolatban és visszásnak tartja, hogy ha valaki kritizálja Sorost, akkor az már rögtön antiszemita.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére