Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Otthagyhatja a briteket az ötéves kislány, akit muszlim nevelőszülők sanyargattak

2017. augusztus 31. 23:38

LONDON, 23:38

A kerületi bíró úgy határozott, hogy az ötéves lányt, akinek a muszlim nevelőszülei kitépték a nyakából a keresztet, akár vissza is lehet helyezni hozzájuk. A kislány  nagyszülei kilátásba helyezték azt is, hogy elhagyják a szigetországot.

Napok óta foglalkoztatja a brit sajtót, hogy vajon mi lesz annak az ötéves kislánynak a sorsa, akit egy időre elvettek a muszlim nevelőszüleitől, akik egyrészt nem tudtak angolul és arra kötelezték a lányt, hogy arabul tanuljon, másrészt megtiltották neki, hogy a kedvenc ételét, carbonara spagettit egyen, mivel abban sonka van.

A kép csak illusztráció.

Fotó: AFP

Csütörtökre a The Times kiderítette, hogy a keresztény kislányt akkora trauma érte, hogy a nagyszülei – akikkel jelenleg lakik – azon gondolkodnak, hogy elhagyják a gyermekkel a szigetországot. Khatun Sapnara, az ügyben eljáró kerületi bíró úgy határozott, hogy amíg teljes mértékig ki nem vizsgálják az ügyet, a gyerek maradjon a nagyszüleinél.

A gyámhivatal jelenleg a nagymamát bízta meg azzal, hogy nevelje a traumán átesett gyermeket, akinek az édesanyja is bejelentkezett a gyermek felügyeletéért. Azonban az anyának kevés esélye van arra, hogy megszerezze a felügyeleti jogot, hiszen a szociális munkások egyszer már elvették tőle.

A kép csak illusztráció.

Fotó: AFP

A bíró által nyilvánosságra hozott dokumentum személyiségi okokból nem nevezi meg a kislányt, azonban annyit elárultak róla, hogy bonyolult családi háttérrel rendelkezik. Az ügy további érdekessége, hogy a bíró szerint a családban is van olyan, aki muszlim vallású. A gyermek márciusban került nevelőszülőkhöz.

Nem volt más alternatíva. Muszáj volt a muszlim nevelőszülőknél elhelyezni. Bár az anya jelezte, hogy a gyermek szempontjából nem jó, ha muszlim gyámjai lesznek, nem tudtunk mit tenni"

– közölte a bíró, majd hozzátette, hogy nem aggódtak a gyermek jóléte miatt.

A kislány közvetlen veszélyben volt, ezért kellett elvenni a fiatal anyától.

Khatun Sapnara szerint az ötéves gyermek biológiai apjáról alig tudni valamit, így ő nem kaphatta meg a felügyeleti jogot. Az anya azután, hogy elvették tőle a kislányt, egyből jelezte, hogy amint lehet, vissza szeretné kapni a gyermekét.

A bíró azt szeretné, ha egy megbízható rokonnál helyeznék el a gyereket. A nagymamában megbíznak, azonban ő bejelentette, hogy adott esetben akár külföldre költözne a gyerekkel, amit a londoni Tower Hamlets kerület önkormányzata és a helyi gyámügy is el akar kerülni. A tájékoztatás szerint az anya belement abba, hogy ideiglenesen a nagyszülőknél legyen a lánya. Az ügy október másodikán a meghallgatásokkal folytatódik.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Megmutatjuk nektek a nap legfontosabb híreit.

A Soros-hálózat speciális szótárral akadályozza meg a migránsok kitoloncolását

A Soros-hálózat speciális szótárral akadályozza meg a migránsok kitoloncolását

amerika, london, párizs

A Soros szervezetek készítettek egy szótárt, amelyben olyan szavak és javaslatok szerepelnek, amelyek hozzásegítik az illegális migránsokat ahhoz, hogy könnyedén megkapják a menekültstátuszt.

Kiderült, hogy honnan származnak az Árpád-házi királyok

Azonosította az Árpád-ház férfi tagjaira jellemző DNS-t III. Béla király csontmaradványaiból az Országos Onkológiai Intézet vezette nemzetközi kutatócsoport, s kiderült, hogy az Árpád-ház tagjai egészen biztosan eurázsiai, nem pedig finnugor eredetűek - nyilatkozta Kásler Miklós professzor, az intézet vezetője a szerdai Magyar Időkben.

Elkezdődtek a tárgyalások az egész világra kiterjedő migránspaktumról

Elkezdődtek a tárgyalások az egész világra kiterjedő migránspaktumról

amerika, london, párizs

Az Egyesült Államok kivételével a világszervezet tagállamai kedden megkezdték a tárgyalásokat az ENSZ migrációs egyezményének tervezetéről New Yorkban.

Svájcig rohanna az egyik katalán függetlenségi politikus

Svájcig rohanna az egyik katalán függetlenségi politikus

amerika, london, párizs

Anna Gabriel katalán függetlenségpárti politikus a svájci közszolgálati televíziónak, az RTS-nek kedden úgy fogalmazott, nem kizárt, hogy Svájcban beadja a politikai menedékjogi kérelmet, ugyanis ha visszautazna Spanyolországba, akkor a bíróság elé kellene állnia, amiért aktív szerepet vállalt a katalán népszavazás előkészítésében.

Több mint kétszázezer illegális bevándorló érkezett az Európai Unió területére tavaly

A Frontex uniós határvédelmi ügynökség keddi jelentése szerint 2017-ben összesen 205 ezer migráns lépett be illegálisan az Európai Unió területére.

Brüsszel úgy papol a szolidaritásról, hogy közben verik a migránsokat

Miközben Brüsszel kizárólag az európai szolidaritásról, a migránsok befogadásáról és korlátlan szétosztásáról papol, addig egyre több illegális bevándorló panaszkodik arról, hogy rendőri erőszak áldozataivá válnak a belga fővárosban.

A liberálisok szerint rasszizmus, hogy nincsenek fekete karakterek egy cseh játékban

A liberálisok szerint rasszizmus, hogy nincsenek fekete karakterek egy cseh játékban

kinyílott a pitypang

A balliberális politikai korrektség fasisztái fehér felsőbbrendűséggel vádolják a "Kingdom Come: Deliverance" című cseh számítógépes játékot, mert a XV. századi Cseh királyságban játszódó akció szerepjátékban nincsenek színes bőrű karakterek. A készítők szerint azonban csak azért nincsenek a középkor végén játszódó játékban fekete szereplők, mert a történelmi hűség ezt diktálja.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére