Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Otthagyhatja a briteket az ötéves kislány, akit muszlim nevelőszülők sanyargattak

2017. augusztus 31. 23:38

LONDON, 23:38

A kerületi bíró úgy határozott, hogy az ötéves lányt, akinek a muszlim nevelőszülei kitépték a nyakából a keresztet, akár vissza is lehet helyezni hozzájuk. A kislány  nagyszülei kilátásba helyezték azt is, hogy elhagyják a szigetországot.

Napok óta foglalkoztatja a brit sajtót, hogy vajon mi lesz annak az ötéves kislánynak a sorsa, akit egy időre elvettek a muszlim nevelőszüleitől, akik egyrészt nem tudtak angolul és arra kötelezték a lányt, hogy arabul tanuljon, másrészt megtiltották neki, hogy a kedvenc ételét, carbonara spagettit egyen, mivel abban sonka van.

A kép csak illusztráció.

Fotó: AFP

Csütörtökre a The Times kiderítette, hogy a keresztény kislányt akkora trauma érte, hogy a nagyszülei – akikkel jelenleg lakik – azon gondolkodnak, hogy elhagyják a gyermekkel a szigetországot. Khatun Sapnara, az ügyben eljáró kerületi bíró úgy határozott, hogy amíg teljes mértékig ki nem vizsgálják az ügyet, a gyerek maradjon a nagyszüleinél.

A gyámhivatal jelenleg a nagymamát bízta meg azzal, hogy nevelje a traumán átesett gyermeket, akinek az édesanyja is bejelentkezett a gyermek felügyeletéért. Azonban az anyának kevés esélye van arra, hogy megszerezze a felügyeleti jogot, hiszen a szociális munkások egyszer már elvették tőle.

A kép csak illusztráció.

Fotó: AFP

A bíró által nyilvánosságra hozott dokumentum személyiségi okokból nem nevezi meg a kislányt, azonban annyit elárultak róla, hogy bonyolult családi háttérrel rendelkezik. Az ügy további érdekessége, hogy a bíró szerint a családban is van olyan, aki muszlim vallású. A gyermek márciusban került nevelőszülőkhöz.

Nem volt más alternatíva. Muszáj volt a muszlim nevelőszülőknél elhelyezni. Bár az anya jelezte, hogy a gyermek szempontjából nem jó, ha muszlim gyámjai lesznek, nem tudtunk mit tenni"

– közölte a bíró, majd hozzátette, hogy nem aggódtak a gyermek jóléte miatt.

A kislány közvetlen veszélyben volt, ezért kellett elvenni a fiatal anyától.

Khatun Sapnara szerint az ötéves gyermek biológiai apjáról alig tudni valamit, így ő nem kaphatta meg a felügyeleti jogot. Az anya azután, hogy elvették tőle a kislányt, egyből jelezte, hogy amint lehet, vissza szeretné kapni a gyermekét.

A bíró azt szeretné, ha egy megbízható rokonnál helyeznék el a gyereket. A nagymamában megbíznak, azonban ő bejelentette, hogy adott esetben akár külföldre költözne a gyerekkel, amit a londoni Tower Hamlets kerület önkormányzata és a helyi gyámügy is el akar kerülni. A tájékoztatás szerint az anya belement abba, hogy ideiglenesen a nagyszülőknél legyen a lánya. Az ügy október másodikán a meghallgatásokkal folytatódik.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Nemsokára kezdetét veheti a lézerforradalom Szegeden

Megérkeztek az első lézerberendezések a szegedi ELI-ALPS kutatóközpontba, az eszközök összeszerelése és beállítása után néhány hónap múlva a helyszínen is elkezdődnek a kísérletek - közölte Lehrner Lóránt, az ELI-HU Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Nem jött be az egyetemi migránssimogatás

Nem jött be az egyetemi migránssimogatás

amerika, london, párizs

Ahogy arról kedden beszámoltunk, pár túlbuzgó migránssimogató diák úgy gondolta, hogy illegális bevándorlókat telepít az egyetem campusára. Az "akció" olyannyira sikeres volt, hogy a tanárok egy napig kénytelenek voltak beszüntetni az oktatást az intézményben.

Migránsokat fogtak a Dunán

Migránsokat fogtak a Dunán

amerika, london, párizs

A bolgár embercsempész épp motorcsónakkal próbálta átszállítani a Dunán a migránsokat, de a román határrendészek észrevették őket.

Hollandia: nem vagyunk felelősek a srebrenicai mészárlásért

Hollandia: nem vagyunk felelősek a srebrenicai mészárlásért

amerika, london, párizs

A holland kormány fellebbez a legfelsőbb bíróságon, hogy helyezzék hatályon kívül azt a korábbi ítéletet, miszerint Hága is felelős a srebrenicai mészárlásért.

A pillanat, amikor Asszad és Putyin haragja egyszerre csapott le a terroristákra

Moszkvai jelentések szerint az orosz és a szíriai légierő közös akciójában 850 dzsihadistát sikerült likvidálni a polgárháború sújtotta közel-keleti országban.

Atomra atom a helyes válasz?

Atomra atom a helyes válasz?

amerika, london, párizs

Mintegy ötven ország kezdte meg szerdán az ENSZ-ben az atomfegyverek betiltásáról szóló egyezmény aláírását, amely azonban csak jelképes jelentőségű, mert a nukleáris nagyhatalmak nem vesznek részt benne. Nehéz kérdés továbbá ez ügyben, hogy mi lesz az immáron elképesztően veszélyessé váló Észak-Korea ügyével.

Alinda színháza

Alinda színháza

piszkostizenkettő

Simicska az első sorban bravózik.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Szijjártó: a magyar külpolitika kiáll a magyar érdekekért és a határon túli magyarokért; Egy zöldpárti politikus szerint unalmas lenne Németország az iszlám nélkül; Egyre elviselhetetlenebb a migránsáradat, ezért nagyobb kerítést építenek a spanyolok. Az este legfontosabb hírei a 888-on!

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére