Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Otthagyhatja a briteket az ötéves kislány, akit muszlim nevelőszülők sanyargattak

2017. augusztus 31. 23:38

LONDON, 23:38

A kerületi bíró úgy határozott, hogy az ötéves lányt, akinek a muszlim nevelőszülei kitépték a nyakából a keresztet, akár vissza is lehet helyezni hozzájuk. A kislány  nagyszülei kilátásba helyezték azt is, hogy elhagyják a szigetországot.

Napok óta foglalkoztatja a brit sajtót, hogy vajon mi lesz annak az ötéves kislánynak a sorsa, akit egy időre elvettek a muszlim nevelőszüleitől, akik egyrészt nem tudtak angolul és arra kötelezték a lányt, hogy arabul tanuljon, másrészt megtiltották neki, hogy a kedvenc ételét, carbonara spagettit egyen, mivel abban sonka van.

A kép csak illusztráció.

Fotó: AFP

Csütörtökre a The Times kiderítette, hogy a keresztény kislányt akkora trauma érte, hogy a nagyszülei – akikkel jelenleg lakik – azon gondolkodnak, hogy elhagyják a gyermekkel a szigetországot. Khatun Sapnara, az ügyben eljáró kerületi bíró úgy határozott, hogy amíg teljes mértékig ki nem vizsgálják az ügyet, a gyerek maradjon a nagyszüleinél.

A gyámhivatal jelenleg a nagymamát bízta meg azzal, hogy nevelje a traumán átesett gyermeket, akinek az édesanyja is bejelentkezett a gyermek felügyeletéért. Azonban az anyának kevés esélye van arra, hogy megszerezze a felügyeleti jogot, hiszen a szociális munkások egyszer már elvették tőle.

A kép csak illusztráció.

Fotó: AFP

A bíró által nyilvánosságra hozott dokumentum személyiségi okokból nem nevezi meg a kislányt, azonban annyit elárultak róla, hogy bonyolult családi háttérrel rendelkezik. Az ügy további érdekessége, hogy a bíró szerint a családban is van olyan, aki muszlim vallású. A gyermek márciusban került nevelőszülőkhöz.

Nem volt más alternatíva. Muszáj volt a muszlim nevelőszülőknél elhelyezni. Bár az anya jelezte, hogy a gyermek szempontjából nem jó, ha muszlim gyámjai lesznek, nem tudtunk mit tenni"

– közölte a bíró, majd hozzátette, hogy nem aggódtak a gyermek jóléte miatt.

A kislány közvetlen veszélyben volt, ezért kellett elvenni a fiatal anyától.

Khatun Sapnara szerint az ötéves gyermek biológiai apjáról alig tudni valamit, így ő nem kaphatta meg a felügyeleti jogot. Az anya azután, hogy elvették tőle a kislányt, egyből jelezte, hogy amint lehet, vissza szeretné kapni a gyermekét.

A bíró azt szeretné, ha egy megbízható rokonnál helyeznék el a gyereket. A nagymamában megbíznak, azonban ő bejelentette, hogy adott esetben akár külföldre költözne a gyerekkel, amit a londoni Tower Hamlets kerület önkormányzata és a helyi gyámügy is el akar kerülni. A tájékoztatás szerint az anya belement abba, hogy ideiglenesen a nagyszülőknél legyen a lánya. Az ügy október másodikán a meghallgatásokkal folytatódik.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Kisfilm arról, hogy miként árulta el a Jobbik és a baloldal Magyarországot

Kisfilm arról, hogy miként árulta el a Jobbik és a baloldal Magyarországot

közeleg a tél

Simicska Lajos pénze annyira megtetszett Havas Henriknek, Heller Ágnesnek, Magyar Györgynek és a balliberális értelmiség viperafészkeként elkönyvelt Spinoza Ház tagságának, hogy beálltak a sorba és elkezdték tolni a Jobbik szekerét.

Az amerikai hadsereg nehezen szabadul az elavult Humvee terepjáróktól

Az amerikai hadsereg nehezen szabadul az elavult Humvee terepjáróktól

amerika, london, párizs

A Humveek a technikai fejlődés miatt napról napra egyre sebezhetőbbek. Ezért az amerikaiaknak egyre sürgetőbb lenne a több tízezer Humveet egy korszerűbb, új járműre lecserélni. Az amerikai katonai szaksajtó szerint a teljes cserére azonban nincs esély, még a világ legnagyobb és legtöbb pénzből működő hadseregében sem - részben pénzügyi, részben pedig logisztikai okok miatt. A tengerészgyalogsághoz a Humveek helyére 2019-től érkeznek majd új járművek.

Már megvan a Soros-birodalom örököse

Már megvan a Soros-birodalom örököse

közeleg a tél

A világ 29. leggazdagabb emberének számító Soros György már készül az utódlásra, fokozatosan adja át hálózatának működtetését fiának, Alexander Sorosnak. Miután Alexander 2012-ben megtartotta "bemutatkozó partiját" New Yorkban, azonnal belevetette magát apja birodalmának működtetésébe, az elmúlt években már a világ számos befolyásos vezetőjével négyszemközt tárgyalt, és egyedül intézte az Open Society Foundations ügyeit.

Megduplázták a barátnőjét lemészároló sportoló büntetését

Tizenhárom év és öt hónapra, vagyis több mint duplájára növelte a szándékos emberölésért elítélt Oscar Pistorius paralimpiai bajnok futó büntetését a dél-afrikai legfelsőbb fellebbviteli bíróság.

Trump, a konzervatív nacionalista

Trump, a konzervatív nacionalista

amerika, london, párizs

F. H. Buckley amerikai jogászprofesszor arra figyelmeztet, hogy az amerikai történelem fényében Trump populistaként való leírása nemcsak téves, hanem rossz szándékú is, az amerikai elnök ugyanis Benjamin Disraelihez és más - jóléti szociális politikát folytató, minden társadalmi rétegre figyelő - angolszász politikusokhoz hasonlóan konzervatív nacionalista.

Az SPD már tárgyalna a nagykoalícióról

Az SPD már tárgyalna a nagykoalícióról

amerika, london, párizs

Továbbra sem dőlt el, mi lesz Németországban, de könnyen lehet, hogy semmi újdonságra nem számíthatunk.

Szél Bernadett rendesen elhajtotta a lejmoló Vona Gábort

Szél Bernadett rendesen elhajtotta a lejmoló Vona Gábort

közeleg a tél

"Én nem szeretnék vele koalícióba kerülni" - utalt az egyre hiteltelenebb Vona Gábor vezette Jobbikra tegnap este Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje a Simicska TV esti műsorában.

Fodor Csaba: antiszolidaritás, hogy mindenkit be kell fogadni

A Nézőpont Intézet ügyvezetője szerint antiszolidarizmus az, hogy minden menedékkérőt be kell fogadni, szolidárisnak a jogrenddel kell lenni.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére