Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

Ötmilliós bírságot kapott nyolc rendbontó ellenzéki képviselő

2019. március 5. 16:23

Az Országgyűlés keddi határozathozatalai között többek között csökkentette nyolc ellenzéki képviselő tiszteletdíját, valamint jogilag lehetővé tette alapítványoknak a vagyonkezelésre való létrehozását. Ezek mellett a parlament megvitatta az egyes nagyrendezvények, köztük a 2020-as dubaji világkiállítás sikeres lebonyolítását, illetve részvételét segítő törvényjavaslatot is.

A jövőben vagyonkezelésre is létrehozható alapítvány – döntött az Országgyűlés a kormány javaslatára. A parlament 124 igen, 50 nem szavazattal és 4 tartózkodás mellett fogadta el a Trócsányi László igazságügyi miniszter által beterjesztett, a vagyonkezelő alapítványokról szóló törvényjavaslatot. A jogszabály szerint vagyonkezelő alapítvány az alapító által rendelt vagyon kezelésére és az ebből származó jövedelemnek az alapító okiratban megjelölt célok és feladatok megvalósítására alapítható. Az alapítvány a javára rendelt vagyon kezelése mellett bizalmi vagyonkezelést is végezhet.

Az Országgyűlés emellett különböző fegyelmi ügyekben nyolc ellenzéki képviselő tiszteletdíját csökkentette, összesen több mint ötmillió forint értékben. A döntések indokolása szerint az ellenzéki képviselők tavaly december 10-én és 12-én zavarták, illetve akadályozták a parlament munkáját.

Az ellenzék képtelen komolyan venni a parlamenti munkát.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

A legkisebb, 445 ezer forintos büntetést a szocialista Kunhalmi Ágnes kapta, amiért tavaly december 10-én a napirend elfogadását füttyszóval, hangos bekiabálásokkal, majd folyamatos sípszóval nehezítette. Ugyanezen indokból a szintén MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó, Harangozó Tamás és Szabó Sándor, valamint a DK-s Varju László tiszteletdíját egyenként 505 ezer forinttal csökkentették. A szocialisták elnök-frakcióvezetője, Tóth Bertalan 594 ezer forintos büntetést kapott rendzavarásért.

Az elnöki pulpitus 2018. december 12-i elfoglalásában részt vevő független Székely Sándor tiszteletdíjából 891 ezer forintot vettek el, míg a szintén független Szabó Szabolcs büntetése közel 1 millió 70 ezer forint. A büntetések indoklása szerint a képviselők cselekményüket kifejezetten obstrukciós célzattal, fizikai erő alkalmazásával valósították meg.

Ugyanakkor szó volt még a parlamentben az egyes nagyrendezvények, köztük a 2020-as dubaji világkiállítás sikeres lebonyolítását segítő törvényjavaslatról is, amelyet az Országgyűlés kivételes eljárásban tárgyalt meg. A 2020-as dubaji világkiállításon történő magyar megjelenés sikeres megvalósításához, továbbá egyes nemzetközi nagyeseményekhez kapcsolódó rendelkezésekről szóló törvényjavaslat összevont vitájában Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség európai uniós politikák kialakításáért felelős államtitkára közölte, az előterjesztés a 2019 szeptemberi, budapesti városi világjátékok (World Urban Games), a 2020-as dubaji világkiállítás, valamint a 2022-es magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda-Európa-bajnokság sikeres lebonyolítását, a tervezett beruházások egyszerűbb megvalósítását segíti.

Elmondta, a sikeres lebonyolítás csak akkor garantálható, ha a három esemény előkészítése a törvényjavaslat szerinti egyszerűsített és gyorsított jogi feltételekkel bonyolítható le. Az előterjesztés lehetővé teszi a leggyorsabban lebonyolítható közbeszerzési eljárásforma alkalmazását – tette hozzá. Az államtitkár azt mondta, a transzparencia és a verseny érdekében előírják, hogy minden esetben legalább három ajánlattevőt kell ajánlattételre felhívni. A versenyt szolgálja, hogy az ajánlatok értékelési szempontja kizárólag a legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatás lehet – részletezte.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Takács Szabolcs ismertetése szerint a 2020. október 20. és 2021. április 10. közötti dubaji világkiállítás témája: "összekötni az elméket, megteremteni a jövőt a mobilitás, a fenntarthatóság jegyében". Megjegyezte, az expó szervezői 25 millió látogatóval számolnak, a magyar pavilonba kétmillió látogatót várnak. A magyar pavilon központi témája a víz lesz; a magyar megjelenés célja az országimázs építése, Magyarország és Budapest turisztikai promóciója. A magyar gyógyvíz és a balneológiai adottságok bemutatása jól tudja az országot pozicionálni az erre a témára kiemelten fogékony arab térségben – magyarázta. Az ötévente megrendezendő expón a magyar pavilon újfent Makovecz Imre építész szellemiségét idézi majd – mondta.

Takács Szabolcs beszámolt arról is, hogy a világon először rendezik meg a World Urban Gamest, amelynek legfőbb célja a fiatalok bevonása a sportba. Budapest Tokiót és Los Angelest utasította maga mögé a pályázaton – tette hozzá. Elmondta, olyan sportágakban szerveznek versenyt, mint a BMX freestyle, a parkour és a break tánc.

A politikus azt is elmondta, hogy a 2022. január 14-29. közötti férfi kézilabda-Eb miatt Magyarországon négy helyszínen – Budapesten, Szegeden, Tatabányán és Veszprémben – kell időben megvalósítani a szükséges beruházásokat. A törvényjavaslat ezért meghatározza azokat a városokat, ahol létesítményfejlesztés szükséges, míg a beruházások helyszínéül szolgáló ingatlanok kijelölését a kormány hatáskörébe utalja. A beruházások megvalósítása 26 hónapot vesz igénybe – mondta.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Trippon a fűben: az MSZP politikusa fedezékből tüzel a munkásokra

Trippon Norbert, az MSZP budapesti elnökségének tagja a minap Facebook-oldalán kikelt magából amiatt, hogy a kormány munkásszállót hozna létre Újpesten, ahol egyébként Trippon a helyi MSZP elnöke. Ide jutottunk: egy magát szocialistának valló politikus a munkások és azok lakhatása ellen tiltakozik.

889
Az "Allahu akbar" kifejezés használata mellett állt ki egy német szociáldemokrata képviselő

Az "Allahu akbar" kifejezés használata mellett állt ki egy német szociáldemokrata képviselő

amerika, london, párizs

Sawsan Chebli, az SPD képviselője szerdán tweetelt arról, hogy ez egy teljesen hétköznapi kifejezés a muszlimok körében, és nem szabadna démonizálni.

Brüsszelben mi sem természetesebb a korrupciónál

Ezért is kell lecserélni a bevándorláspárti brüsszeli elitet.

Ilyen az igazi haladó sajtószabadság: azon elmélkedik a brit baloldali sajtó, hogy hogyan tiltsák ki a TV-ből Farage pártját

Ilyen az igazi haladó sajtószabadság: azon elmélkedik a brit baloldali sajtó, hogy hogyan tiltsák ki a TV-ből Farage pártját

kinyílott a pitypang

Megint kimutatta foga fehérjét a liberális sajtó: szerintük az a kívánatos, ha a bevándorlásellenes hangokat elhallgattatják, hogy minél kevesebb emberhez jussanak el a migrációt ellenző üzenetek.

Magyarország olyan csatákat tudott megnyerni, amikről sokan álmodni sem mernek

Ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég Alapítvány jogi szakértője és a 888.hu publicistája értékelte hazánk teljesítményét a köztévében.

Menczer: Sargentini semmit nem tud Magyarországról

Menczer: Sargentini semmit nem tud Magyarországról

kétharmad

Menczer Tamás tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár egy videóban reagált Judith Sargentini 15 perces videóüzenetére.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható ma!

Migránsoknak állítottak emléket egy német városban

Migránsoknak állítottak emléket egy német városban

amerika, london, párizs

Migránsoknak emléket állító obeliszket állítottak fel Kasselben.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére