Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Összevissza hadoválva próbál Volner János kampányolni

2018. március 19. 18:58

Kampánycéljai érdekében ismét valótlanságokat híresztelt a Jobbik Magyarországért Mozgalom frakcióvezetője, Volner János, aki ezúttal az Állami Számvevőszéket rágalmazta meg. A szervezet közleményben reagált a nevetséges és egyben érthetetlen hazugságokra.

Az ÁSZ nyomatékosan hangsúlyozza: a Jobbik ellenőrzése során a vonatkozó törvényi előírások maradéktalan betartásával járt el. Volner János kijelentése azért is érthetetlen, mert a Jobbik elnöke határidőben megküldte intézkedési tervét az ÁSZ részére.

Mint ismert, az Állami Számvevőszék 2018. január 8-án hozta nyilvánosságra a Jobbik Magyarországért Mozgalom ellenőrzéséről szóló jelentését. Az ÁSZ akkor megállapította, hogy a párt a 2015-2016. évek vonatkozásában

nem biztosította a számvevőszéki ellenőrzés program szerinti lefolytatását, ezáltal nem igazolta a közpénzekkel való átlátható és elszámoltatható gazdálkodását."

Az ÁSZ hatósági kockázatjelzés alapján feltárta továbbá, hogy

a Jobbik 2017 első félévében működéséhez a jogszabályt megsértve, tiltott vagyoni hozzájárulást fogadott el."

A szervezet egyúttal jelezte azt is, hogy az ÁSZ nem hatóság, nem rendelkezik szankcionálási jogkörrel, ezért nem szab ki semmilyen büntetést. Jogosítványai arra terjednek ki, hogy a párttörvény – 2014. január 1-től egyébként szigorított – előírásai alapján, amennyiben a pártok tiltott támogatást fogadtak el, akkor megállapítsa annak értékét.

Volner felesége összeomlott?

A Jobbik családos frakcióvezetőjéről egy egész fotósorozat készült, miközben egy titokzatos nővel a bokrok között tartózkodott.

Hangsúlyozta, a megállapított tiltott támogatás jogkövetkezményeit nem az ÁSZ, hanem a vonatkozó törvényi előírások határozzák meg, annak érvényesítése pedig a törvényben meghatározott hatóságok kizárólagos jogköre. Az ÁSZ kiemeli: mindent megtett annak érdekében, hogy az ellenőrzés a program szerint lefolytatható legyen, az adatszolgáltatás tekintetében pedig a vonatkozó törvényi előírások szerint járt el.Csakhogy

a Jobbik a bekért dokumentumok teljességét és hitelességét bizonyító nyilatkozatot sem adta át, az ÁSZ az ellenőrzés akadályozása mellett készítette el a jelentését."

Az ÁSZ arra is emlékeztet, hogy az ellenőrzés időszakában a pártnak lett volna lehetősége bármilyen a gazdálkodását érintő dokumentum hivatalos formában történő átadásra, ám ezt a Jobbik nem tette meg. Mindezek alapján

az ÁSZ határozottan visszautasítja Volner János, a Jobbik parlamenti frakcióvezetőjének újabb vádaskodásait, amelyek azért is érthetetlenek, mivel a Jobbik elnöke határidőben megküldte intézkedési tervét az ÁSZ részére."

Az ÁSZ felszólítja a Jobbik képviselőit és tisztségviselőit, hogy ne használják kampánycéljaikra a független Állami Számvevőszéket, valamint tartózkodjanak az ÁSZ alaptalan rágalmazásától.

Az Állami Számvevőszék nyomatékosan hangsúlyozza, hogy független a politikától, nem vesz részt a politikai kampányküzdelmekben, ellenőrzési tevékenysége során nem mérlegel politikai szempontokat. Az ÁSZ számára nem léteznek ellenzéki vagy kormánypártok, kizárólag ellenőrzött szervezetek vannak, amelyek gazdálkodását a törvényi előírások szerint ellenőriznie kell. Az ÁSZ minden párt ellenőrzését elvégezte a múltban, és elvégzi a jövőben is a mindenkor hatályos törvényi előírások szerint.

Az ÁSZ a magyar jogállamiság egyik legfontosabb garanciális intézménye, így a minden alapot nélkülöző, de az Állami Számvevőszékkel szembeni közbizalom aláásására alkalmas kijelentések, az ÁSZ jó hírnevét sértő politikai nyilatkozatok és valótlanságokat tartalmazó közlések a magyar demokratikus jogállam alapjait veszélyeztetik – zárja közleményét a szervezet.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Emberi beavatkozás nélkül lett rasszista és szexista a mesterséges intelligencia

Emberi beavatkozás nélkül lett rasszista és szexista a mesterséges intelligencia

century-on

A mesterséges intelligenciával való kísérletezés közben a kutatók azt találták, hogy robotok ugyanolyan előítéletesek lehetnek, mint az emberek.

"Bukik az Orbán": visszatér Demszky

"Bukik az Orbán": visszatér Demszky

kinyílott a pitypang

Demszky Gábor a 24.hu-nak adott veretes interjújában brékingel egyet, és bejelenti, hogy tervezi a politikába való visszatérését. Tudja. Meri. Teszi.

Kegyetlen erdőtűz pusztít Toszkánában

Mintegy ötszáz lakosnak kellett eddig elhagynia otthonát az olaszországi Pisa térségében hétfő este óta tomboló erdőtűz miatt. Az oltás nehezen halad, főleg az erős szél miatt.

Ukrajna nemzetközi értelemben egyre demokratikusabb

Ukrajna nemzetközi értelemben egyre demokratikusabb

piszkostizenkettő

Álljunk hozzá empatikusan. Kurva szar lehet ukrán nacionalistának lenni. A hozzánk közel eső végeken kétségeid vannak, hogy nem vagy-e inkább lengyel, a nyelved pedig nem orosz-e. És ha mélyre ásol, nem enyhülnek a kétségek.

Sokkal több az illegális bevándorló az USA-ban, mint azt korábban gondolták

Sokkal több az illegális bevándorló az USA-ban, mint azt korábban gondolták

amerika, london, párizs

Kétszer annyi illegális bevándorló élhet az Egyesült Államokban, mint azt korábban hitték.

Megbukott Svédország baloldali miniszterelnöke

Nem szavazott bizalmat Stefan Löfven szociáldemokrata miniszterelnöknek hétfőn a svéd törvényhozás többsége, így a kormányfő kénytelen távozni posztjáról.

Az MLSZ döntésének hála futballünnep volt a hétvégén

Az MLSZ döntésének hála futballünnep volt a hétvégén

hajrá, magyarok!

Két igazi kupameccs beszámolójával folytatódik a Pörge szurkol!

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére