Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Ősszel folytatódhat a vörösiszapper

2017. március 26. 11:20

A Győri Törvényszéken kezdik újratárgyalni a vörösiszappert, erről tegnap született döntés a Győri Ítélőtáblán.

Az ipari katasztrófa 2010. október 4-én történt, amikor is átszakadt a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt. iszaptárolójának fala.

Ezzel több százezer köbméter vörösiszap öntött el három magyar települést is: Kolontárt, Devecsert és Somlóvásárhelyet.

A vörösiszap-katasztrófa során tízen életüket vesztették, és további 227 ember megsebesült. A tragédia másnapján, október 5-én Orbán Viktor miniszterelnök meglátogatta a térséget, és úgy vélekedett, emberi mulasztásról lehet szó, a katasztrófának nincsenek természeti okai.

Hatvanezer oldalas nyomozati anyag birtokában végül 2012 őszén kezdődött meg a Veszprémi Törvényszéken a tárgyalás arról, hogy a vádlottak felelősek-e.

A tizenöt vádlott a bauxitfeldolgozót üzemeltető társaság vezetője, vagy alkalmazottja volt, akiket végül tavaly felmentettek minden vádpont alól, azzal a magyarázattal, hogy a tragédia oka "altalaj-eredetű stabilitásvesztés" volt.

A másodfokú bíróság, a Győri Ítélőtábla azonban idén februárban hatályon kívül helyezte a felmentő ítéletet, álláspontjuk szerint ugyanis követhetetlen a logikája. Ezért a másodfokú ítélet új eljárás lefolytatására kötelezte a veszprémi bíróságot.

Ferenczy Tamás bíró, a táblabíróság szóvivője arról nem nyilatkozott, pontosan mikor kezdődik a tárgyalás. Azonban a nyomozati anyag terjedelme miatt (kiegészülve mintegy tízezer oldalas jegyzőkönyvvel) a tárgyalásra kijelölt bíró csak hónapok alatt tud az ügy részleteivel megismerkedni. Várhatóan ezért őszre fog tolódni a vörösiszapper újabb fejezete.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Az ellenzék rárontott a hazájára

Deák Dániel politológus szerint óriási a tétje a 2019-es EP-választásnak, az Európa jövőjét féltő tömegeknek utolsó lehetőségük lesz arra, hogy változást érjenek el a brüsszeli testületekben.

Ismét választás lehet a briteknél, hogy megmentsék a Brexitet

Ismét választás lehet a briteknél, hogy megmentsék a Brexitet

amerika, london, párizs

Brüsszel addig keverte a lapokat, míg a sajtóhírek szerint Theresa May azt tervezi, hogy újabb választásokat ír ki Nagy-Britanniában.

Újabb svájci kantonban tiltották be a burkát

Újabb svájci kantonban tiltották be a burkát

amerika, london, párizs

Mától Sankt Gallen kanton területén sem lehet közterületen burkát, nikábot és egyéb, az egész arcot eltakaró öltözéket viselni.

Észt belügyminiszter: Orbán Viktor megvédte Európát és Észtország is igyekszik követni őt ebben

Észt belügyminiszter: Orbán Viktor megvédte Európát és Észtország is igyekszik követni őt ebben

amerika, london, párizs

Andres Anvelt, észt belügyminiszter bejelentette, hogy nem hajlandó bevándorlókat betelepíteni és teljesen egyetért a magyar miniszterelnökkel abban, hogy le kell zárni a határokat, hogy megakadályozzák a harmadik világbeli bevándorlók áradatát.

Javarészt bevándorlók lakta dél-francia település lett Európa legveszélyesebb városa

A legveszélyesebb városok listájának első tíz helyén csak nyugat-európai városokat találni.

Elfogtak egy brit ISIS-terroristát Szíriában

A bevándorlókkal teli Birminghamből négy éve költözött Szíriába az a férfi, akinek az elfogásáról készült felvételt vasárnap hozták nyilvánosságra.

Megint át kell rajzolni Európa térképét?

Megint át kell rajzolni Európa térképét?

amerika, london, párizs

Svájcban van egy kis olasz exklávé. Úgy hívják: Campione d'Italia. A kaszinóváros eddig Olaszországhoz tartozott, ám nemrég csődöt jelentett a kaszinó, emiatt pedig felmerült, hogy csatlakoznának Svájchoz.

Ujhelyi István saját magát hazaárulózta le 2015-ös nyilatkozata alapján

Ujhelyi István saját magát hazaárulózta le 2015-ös nyilatkozata alapján

kinyílott a pitypang

A szocialista politikus a Soros-Sargentini-jelentés kapcsán azt hangoztatta, "hazafias" kötelességből védte meg a magyar embereket Orbánnal szemben, és ezért szavazta meg a jelentést. Fura, hogy 2015-ben még teljesen mást mondott, olyannyira, hogy három évvel ezelőtti nyilatkozatai alapján ma Ujhelyi István is hazaárulónak gondolná Ujhelyi Istvánt.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére