Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Össze-vissza mismásol a Jobbik a képviselői fizetések kapcsán

2018. július 18. 16:00

A Jobbik hivatalos kommunikációja lázasan próbálja magát tisztára mosni a 2019. költségvetésről történt szavazás kapcsán, arra hegyezve ki a dolgot, hogy a jobbikosok nemet mondtak a képviselői fizetésemelésre. Egy gond van: teljesen félrevezetik még megmaradt szimpatizánsaikat is.

A 2019-es költségvetés bizonyos pontjairól a tegnapi napon, azaz kedden szavaztak az Országgyűlésben. A törvénytervezet szerint az oktatásra 15 milliárd forinttal, az egészségügyre 101 milliárd forinttal, míg a közbiztonságra és a honvédelemre 156 milliárd forinttal többet biztosítana a 2019-es költségvetés. De ki kell emelnünk a családok támogatására jutó forrásokat, amelyek 2019-ben meghaladják a 2000 milliárd forintot.

A költségvetés az országgyűlési képviselők javadalmazását is érinti, mégpedig egy módosító javaslat következtében. Ezt a Törvényalkotási bizottság nyújtotta be.

Ez az a pont, ahol a Jobbik kommunikációja érezte, hogy rezeg a léc. Mirkóczki Ádám sajtószóvivő a közvélemény felé azt próbálta vetíteni, hogy a Jobbik voltaképpen nem szavazta meg a képviselői javadalmazásokat is érintő törvényt. A párt háziblogja öles betűkkel hozta címlapon, hogy „A Jobbik nem támogatta a képviselők fizetésemelését”.

Van azonban egy aprócska tény, amit nagyon elhallgat a párt

Ugyanis nem másra hivatkozik ebben az esetben, mint a végszavazás eredményére, amit az Aljahír is csak a legutolsó mondatban mert megemlíteni. Az Országgyűlés honlapján lekérdezhető szavazási eredményeknél ugyanis valóban az áll, hogy a frakció tagjai nemmel szavaztak. Csakhogy ez a törvény rendkívül szerteágazó, összesen 62 oldalas dokumentumról van szó.

A csavar a dologban az, hogy magára a fizetésemelésre vonatkozó módosító javaslatot nagyon is megszavazták.

Az Országgyűlés honlapján olvasható az, hogy javadalmazásokat érintő javaslatot az összes jelen lévő jobbikos képviselő megszavazta. A két távol maradt képviselőjükön kívül a frakció összes tagja igennel szavazott.

Mindezt figyelembe véve két lehetőség képzelhető el: a Jobbik kommunikációja vagy végleg bekrepált, vagy teljesen hülyének nézi a megmaradt szimpatizánsokat. Csoda-e, ha ennyien hagyták ott az erkölcsileg és politikailag is padlóra került "néppártot"?

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A Maldív-szigeteken leromboltak egy gyönyörű alkotást az iszlám nevében

A Maldív-szigeteken leromboltak egy gyönyörű alkotást az iszlám nevében

amerika, london, párizs

A világ első ár-apály galériáját a Maldív-szigeteken állították fel, azonban a rendőrség lebontotta, mert az alkotást iszlámellenesnek minősítették.

Az osztrák belügyminiszter arra kötelezné a rendőrséget, hogy írja meg, ha migráns az elkövető

Arra is felkérték őket, hogy ne nyilatkozzanak az elfogult, liberális újságíróknak, riportot és nagyívű beszámolót pedig csak akkor készíthetnek, ha az újságírók garantálják a semlegességet.

Egyre több amerikai templomban lehet gluténmentes ostyával áldozni

Egyre több amerikai templomban lehet gluténmentes ostyával áldozni

szabad vasárnap

Az amerikai katolikus egyház egyelőre ellenáll az új trendnek.

Orbán: "Az országépítés korszaka köszöntött be a gazdaságban is"

Orbán: "Az országépítés korszaka köszöntött be a gazdaságban is"

kétharmad

A gyógyszeripar a magyar gazdaság húzóágazata és leginnovatívabb területe, cél a további növekedés és az, hogy az ágazat részesedése a nemzeti összterméken belüli jelenlegi 6 százalékról 8 százalékra nőjön - mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden, a magyar tulajdonú Béres Gyógyszergyár Zrt. szolnoki gyárában létesült új épület avatásán.

Emberi beavatkozás nélkül lett rasszista és szexista a mesterséges intelligencia

Emberi beavatkozás nélkül lett rasszista és szexista a mesterséges intelligencia

century-on

A mesterséges intelligenciával való kísérletezés közben a kutatók azt találták, hogy robotok ugyanolyan előítéletesek lehetnek, mint az emberek.

"Bukik az Orbán": visszatér Demszky

"Bukik az Orbán": visszatér Demszky

kinyílott a pitypang

Demszky Gábor a 24.hu-nak adott veretes interjújában brékingel egyet, és bejelenti, hogy tervezi a politikába való visszatérését. Tudja. Meri. Teszi.

Kegyetlen erdőtűz pusztít Toszkánában

Mintegy ötszáz lakosnak kellett eddig elhagynia otthonát az olaszországi Pisa térségében hétfő este óta tomboló erdőtűz miatt. Az oltás nehezen halad, főleg az erős szél miatt.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére