Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Oroszországhoz közeledne a Dnyeszter Menti Köztársaság

2017. április 4. 23:28

TIRASZPOL, 23:28

A moldovai Dnyeszteren túli szakadár terület azzal a kéréssel fordult Oroszországhoz, hogy hivatalosan ismerje el a hatóságai által kiállított iratokat.

A dokumentumot a hivatalosan el nem ismert Dnyeszter-melléki Köztársaság (vagy más néven Dnyeszter Menti Köztársaság vagy Transznisztria) törvényhozásában fogadták el egy meghallgatás során, amelynek témája "Az Oroszországi Föderáció a Dnyeszter-melléken élő oroszokkal kapcsolatos politikája" volt.

Fotó: AFP

Az ülésen az orosz Állami Duma két képviselője, Artyjom Turov és Alekszej Szilanov is részt vett.

Határozatot fogadtunk el, amelynek értelmében javasoljuk az Oroszországi Föderációnak a Dnyeszter-melléki Moldovai Köztársaság által kiállított iratok elismerését"

— közölte újságírókkal Alekszandr Scserba, a szakadár terület parlamentjének házelnöke. Hozzáfűzte: a határozat emellett a szakadár területen tervezett közös moldovai-ukrán határátkelőhely létrehozásának előkészületeiről tájékoztatja Oroszországot, továbbá egy orosz tulajdonú áramszolgáltató vállalat politikailag motivált kiszorításáról.

Készek vagyunk kiállni a politikai, gazdasági nyomásgyakorlás bármely formája ellen, ugyanakkor ezzel összefüggésben megértjük, hogy hazai segítség nélkül, egy garantáló állam megértése és részvétele nélkül, amelyhez mi önakaratunkból szeretnénk csatlakozni, az Oroszországi Föderáció részvétele nélkül, a kor kihívásai előtt nem lehet megállni"

— hangoztatta Scserba.

A TASZSZ orosz hírügynökség szerint Pavel Filip moldovai miniszterelnök februárban, Kijevbe tett látogatásán az ukrán hatóságokkal megállapodott arról, hogy mielőbb helyreállítják a Dnyeszter-melléki területen futó határvonal feletti közös ellenőrzést. Várhatóan az év végén kezdi meg működését az első ilyen határátkelőhely a szakadár területtel határos ukrajnai Kucsurhan településén. A Dnyeszter-melléki Köztársaság mindezt gazdasági nyomásgyakorlásra tett próbálkozásként értékelte.

Az orosz többségű, a Dnyeszter folyótól keletre fekvő terület 1990-ben vált ki a többségében román nyelvű Moldovai Köztársaságból, és 1992-ben 15 ezer halottat követelő háborút is vívott vele. A nemzetközi elismeréssel nem rendelkező szakadár területen azóta is orosz csapatok állomásoznak. Moszkva a térséget katonai és gazdasági értelemben is támogatja.

(MTI)

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Öt EU-s tagállamba vándorolhatott Kadhafi titkos pénze

Öt EU-s tagállamba vándorolhatott Kadhafi titkos pénze

amerika, london, párizs

Moammer Kadhafi egykori líbiai diktátor pénzalapjait 2011-ben befagyasztotta az ENSZ. Vagyis azokhoz elvben nem lehetne hozzáférni, a közelmúltban azonban kiderült, hogy több százmillió euró hiányzik ezekről a számlákról. A legújabb információk alapján a líbiai pénzügyi alapokat összesen 5 EU-s ország csapolhatta meg. Belgium, Nagy-Britannia, Németország, Olaszország és Luxembourg érintett.

Bekérették az ukrán külügyminisztériumba az új, kinevezett magyar nagykövetet

Orbán Viktor miniszterelnök és Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes legutóbbi, Ukrajnával kapcsolatos kijelentései miatt problémáznak az ukránok.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt a mai nap.

Mesterséges intelligenciával cenzúrázzák a férfiak nyilatkozatait

Mesterséges intelligenciával cenzúrázzák a férfiak nyilatkozatait

fehér férfi

High-tech módszert talált a Financial Times, hogy kevesebb férfi nyilatkozzon a cikkeikben.

Munkatársunkat megbüntette a Facebook, amiért a homoszexuálisokról mert írni

Munkatársunkat megbüntette a Facebook, amiért a homoszexuálisokról mert írni

censored

A jobboldali véleményt tűzzel-vassal üldöző Facebook-cenzúra ismét lecsapott, ezúttal Horváth Zsófia munkatársunkat, a Pszicho sorozatunk arcát tiltotta a Facebook három napra.

Orbán: összefogásra van szükség a közép-európai országok között

Orbán: összefogásra van szükség a közép-európai országok között

kétharmad

A magyar kormányfő a dunaszerdahelyi Mol Labdarúgó Akadémia megnyitó ünnepségén hangsúlyozta a közép-európai országok együttműködésének fontosságát.

Románia 100 éve alatt Moldva csak még jobban leszakadt Erdélytől

100 év után is még mindig Erdély a legfejlettebb területe Romániának. Sőt, mostanra gazdaságilag még jobban leszakadt Erdélytől Moldva - mondja Lucian Boia román történész, aki szerint bár a területét az elmúlt évszázadban sikeresen megtartotta Románia, most mégis nagy gondban van az ország, mert a lakosai milliószámra költöznek el.

Soros György rajongója Svédország új miniszterelnök-jelöltje

Soros György rajongója Svédország új miniszterelnök-jelöltje

amerika, london, párizs

Újabb érdekes állomásához érkezett a svéd kormányalakítási procedúra.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére