Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Örökre eltűnhet a föld színéről a Magyar Munkáspárt

2017. november 18. 17:25

Ez a harc lesz a végső?

Thürmer Gyula, a Magyar Munkáspárt elnöke kétségbeesett levelet írt Áder János köztársasági elnöknek. A levélben az elnök arra kéri Ádert, hogy ne írja alá "az országgyűlési képviselők választása kampányköltségeinek átláthatóvá tételéről szóló 2013. évi LXXXVII. törvény módosításáról" szóló törvényt. 

Thürmer Gyula.

Fotó: Kozma Zsuzsi
A november 14-én elfogadott jogszabály szerint azoknak a pártoknak, amelyek nem érnek el 1 százalékos listás eredményt az országgyűlési választásokon, vissza kell fizetniük a kampányfinanszírozásra felvett összegeket. Mint ismert, az előző választáson az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) választási megfigyelői és az ellenzéki pártok is kritikaként fogalmazták meg a választási rendszerrel kapcsolatban, hogy a kisebb pártok visszaélnek a kampányolásra kapott állami pénzekkel. A törvény az ilyen, úgynevezett bizniszpártokkal akar leszámolni, így széles konszenzussal fogadták el: 184 szavazattal 2 ellenében és négy tartózkodás mellett, tehát az ellenzék is támogatta.

A törvény több pártot is kellemetlenül érint: egyrészt a Liberálisok nevű virtuális alakulatot, valamint Thürmer Gyula Magyar Munkáspártját is – és persze az egyszázalékos klubot, amelybe olyan magasröptű formációk találhatóak, mint a Momentum, az Együtt, a Párbeszéd, valamint a MoMa.

A Thürmer Gyula vezette kommunisták 2014-ben a listás szavazatok 0,5 %-át (gonosz módon lefelé kerekítettem) szerezték meg, és már az előző választásokon sem remekeltek, ugyanis még sosem jutottak be a parlamentbe a párt 1989-es létrejötte óta.

"A magyar állam illetékes szervei megfelelő jogi háttérrel rendelkeznek ahhoz, hogy az eddig érvényes törvények alapján biztosítsák a kampányköltségek átláthatóságát, és elejét vegyék a visszaéléseknek.

Meggyőződésünk, hogy a magyar társadalom előtt álló feladatok megoldásához politikai stabilitásra és széles nemzeti összefogásra van szükség. Ehhez elengedhetetlen, hogy minél szélesebb társadalmi rétegek érezzék magukénak az Országgyűlést, a demokrácia intézményeit"

– írta levelében Thürmer, amelyben arra kéri Ádert, hogy ne írja alá a törvényt.

A törvény megfosztja a Munkáspártot attól a lehetőségtől, hogy a 2018-as választásokon széles körben védje az emberek, a magyar nép, a magyar nemzet érdekeit."

Thürmer pártja támogatottság hiányában teljesen eltűnhet a színről, hiszen hiába állítanának jelölteket akár az összes egyéni választókerületben és kampányolnának állami milliókból, ha nem érik el az egy százalékot, akkor a pártelnök a saját vagyonából lenne kénytelen visszafizetni a pártnak juttatott támogatást. A kérdés, hogy mer-e kockáztatni Thürmer. Az Ádernek írt levele azt sugallja, hogy 2018-ban nem lesz a Munkáspárt a szavazólapokon.

Az biztos, hogy nem sokan fogják meggyászolni a pártot, ha végleg eltűnik a süllyesztőben.

Ha kíváncsi vagy egy régimódi kommunistára, itt olvashatod el a Thürmer Gyulával készült Big Pikcsört.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Orbán Vik­tor szín­padra lé­pett a Szig­li­geti Szín­ház­ban

Orbán Vik­tor szín­padra lé­pett a Szig­li­geti Szín­ház­ban

bulvár

A miniszterelnök gya­lo­go­san ér­ke­zett Szol­no­kon a Szig­li­geti Szín­ház­hoz, test­ő­rök­ és dísz­kí­sé­ret­ nélkül.

Ilyen, amikor egy demokratává vedlett kommunista aggódik a demokratikus alapelvekért

António Guterres ENSZ-főtitkár arról beszélt a világszervezet Közgyűlésének 73. ülésszakának általános vitáján, hogy ostrom alatt állnak a demokratikus alapelvek.

A CDU és CSU nyíltan felkelt Angela Merkel ellen

A CDU és CSU nyíltan felkelt Angela Merkel ellen

amerika, london, párizs

Meglepetésre elveszítette a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a testvérpárt bajor Keresztényszociális Unió (CSU) közös szövetségi parlamenti képviselőcsoportjában kedden tartott frakcióvezető-választást Volker Kauder. Az Angela Merkel kancellár bizalmasaként számon tartott politikusnak így 13 év után távoznia kell a tisztségből.

Orbán: Európa kiváló szakemberek képzésével dolgozhatja le a versenyhátrányát

Elkezdődött az EuroSkills 2018, a szakmák Európa-bajnoksága Budapesten.

Trump ismét kiállt a szuverenitás eszméje mellett, elítélve a globális kormányzást

Trump ismét kiállt a szuverenitás eszméje mellett, elítélve a globális kormányzást

amerika, london, párizs

Az Egyesült Államok szuverenitását hangsúlyozta Donald Trump amerikai elnök az ENSZ Közgyűlése 73. ülésszakának kedden kezdődött általános vitájában, és elutasította "a globális kormányzást, ellenőrzést és uralmat".

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt ma.

A Maldív-szigeteken leromboltak egy gyönyörű alkotást az iszlám nevében

A Maldív-szigeteken leromboltak egy gyönyörű alkotást az iszlám nevében

amerika, london, párizs

A világ első ár-apály galériáját a Maldív-szigeteken állították fel, azonban a rendőrség lebontotta, mert az alkotást iszlámellenesnek minősítették.

Az osztrák belügyminiszter arra kötelezné a rendőrséget, hogy írja meg, ha migráns az elkövető

Arra is felkérték őket, hogy ne nyilatkozzanak az elfogult, liberális újságíróknak, riportot és nagyívű beszámolót pedig csak akkor készíthetnek, ha az újságírók garantálják a semlegességet.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére