Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
közeleg a tél
 
 
 
 

Óriásit sivalkodott Norvégia Magyarországgal kapcsolatban

2017. május 8. 21:58

Erna Solberg norvég miniszterelnök úgy fogalmazott, Magyarországnak és Lengyelországnak engedélyeznie kell a civil szervezetek "független" finanszírozását - írja az MTI az EUObserverre hivatkozva.

Lengyelország és Magyarország civil szervezetek finanszírozásáról szóló törvényjavaslatai késztették a norvég miniszterelnököt egy nagy volumenű sivalkodásra:

Nem engedhetjük meg Lengyelországnak és Magyarországnak, hogy felügyelje a civil társadalomnak szánt pénzeket. Független szervezeteknek kell ezzel foglalkozniuk”

– fogalmazott a miniszterelnök az NTB norvég tévébe, figyelmeztetve az „illiberális hatalmak” ellen.

Fotó: AFP

Az ügy háttere az úgynevezett EGT Alap, melyet a szociális és gazdasági egyenlőtlenség csökkenése érdekében hoztak létre. A kezdeményezést az egyébként nem EU-tag Izland, Liechtenstein és Norvégia hozta létre, hogy így az EU egységes piacához hozzáférhessen.

A következő, 2021-ig szóló program keretében Lengyelország 809 millió, míg Magyarország pedig 215 millió eurós segítséget kapna. A pénzek tíz százalékát civil szervezetek kapnák, melyek kötelezően a támogatási program kedvezményezettjei.

A norvég miniszterelnök szerint a "civil szférát államilag nem kontrollálhatják." 

Ezzel csak egy gond van: kontrollálásról soha nem is volt szó.

A jogszabály értelmében a magyarországi civil szervezetnek 15 napon belül be kell jelenteniük az évi 7,2 millió forintos, külföldről érkező támogatásról szóló tranzakciót a bíróságon, ami később megjelenik majd a mindenki által elérhető Civil Információs Portálon. Amennyiben ennek nem tesznek eleget, büntetést kaphatnak a civil szervezetek. Ennyiről van szó, ez azonban nem tartotta vissza Solberget: az EUObserver szerint Brüsszelben tárgyalt Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság elnökével a kérdésről.

Az EGT Alapokról szóló tárgyalások Norvégia és Lengyelország között holtpontra jutottak, a Magyarországgal folytatott megbeszélések május végén folytatódnak.

OLVASTAD MÁR?

közeleg a tél
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Így lehet megszökni Észak-Koreából

Így lehet megszökni Észak-Koreából

amerika, london, párizs

Felkerült az internetre egy videofelvétel arról az észak-koreai katonáról, aki a múlt héten szökött át Dél-Koreába. A dezertőrről azóta több dolog is kiderült.

Jugoszláviának nyoma sincs - a szerb elnök örül Mladic büntetésének

Jugoszláviának nyoma sincs - a szerb elnök örül Mladic büntetésének

amerika, london, párizs

Nem sokkal a hágai Nemzetközi Törvényszék (NT) ítélete után Aleksandar Vucic szerb államfő is megszólalt.

Távirat Vonának

Távirat Vonának

piszkostizenkettő

Az elmúlt napok eseményeit elnézve...

Az intellektuális deficit Európa hanyatlásának elsődleges oka

Immáron 100 év telik el az I. és 72 év a II. világháború óta. A Szovjetunió 27 évvel ezelőtti összeomlásától kezdve olyan időben élünk, amikor lehetőség kínálkozna Európa számára, hogy a 72 éve kialakult status quót újragondolja, újra szuverén alakítója lehessen saját sorsának. Másként fogalmazva, hogy Európa és benne a magyarság újrapozicionálja helyét a világban. Láthatólag ezen a téren feladatunk van nekünk, magyaroknak, de elsősorban is Magyarország miniszterelnökének. Óriási teher és felelősség nyomja az ő vállait e keskeny úton futó kihívásban.

889
Izraeli külügy a Soros-álcivileknek: "mindannyian árulók vagytok!"

Izraeli külügy a Soros-álcivileknek: "mindannyian árulók vagytok!"

amerika, london, párizs

Izraelben is teljes gőzzel zajlik az élet. Az ország külügyminiszter-helyettese kemény szavakkal bírálta a Soros György által pénzelt migránsbarát izraeli "civileket". Ezek ugyanazok a Soros-aktivisták, akiket nemrég idehaza a 444 próbált mosdatni a magyar médiában.

A 444-nél a Vajdaság csak Észak-Szerbia

Ez a haladó, liberális, függetlenobjektív tempó!

Élete végéig börtönben marad a Balkán mészárosa

Élete végéig börtönben marad a Balkán mészárosa

amerika, london, párizs

Ratko Mladic pere nem volt zökkenőmentes. A most elítélt korábbi vezérezredes és ügyvédje mindent elkövetett, hogy elnapolják a tárgyalását.

A bankokon keresztül próbálják ellehetetleníteni a Nemzeti Frontot

Az egyik legnagyobb francia bank a Nemzeti Front számláinak megszüntetését kezdeményezte.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére