Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

Orbán Viktor: Törökország stabilitása Magyarország biztonságát is garantálja

2018. október 8. 18:11

Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Recep Tayyip Erdogan török elnök sajtótájékoztatót tartott ma délután, amelyen értékelték a kétoldalú kapcsolatokat. A kereskedelem volumene sosem látott méreteket öltött, és tervben van egy katonai fejlesztési együttműködés is. A török elnök 2 napot tölt el Budapesten, Áder János köztársasági elnök meghívására érkezett.
Orbán Viktor: Törökország fontos partner, mert stabilitása Magyarország biztonságát garantálja

A sajtótájékoztatót Orbán Viktor kezdte. A miniszterelnök kiemelte, hogy nemcsak a közös NATO-tagság okán fontos ez a találkozó, a magyar nemzeti érdek azt kívánja, hogy a magyaroknak mindig figyelniük kell Moszkvára, Berlinre és Isztambulra.

A két ország kapcsolata a tiszteleten nyugszik"

– mondta Orbán Viktor. Hozzátette: az egyik legerősebb magyar nemzeti érdek, hogy Törökország olyan erős legyen, hogy képes legyen az illegális migrációt feltartani, illetve képes legyen fenntartani a békét a régióban.

A magyar miniszterelnök elmondta, hogy együttműködés várható a terrorelhárítás területén a két állam között, valamint az eddigi alacsony szintű katonai együttműködést kibővítik.

Magyarország célja egy modern, ütőképes nemzeti hadsereg létrehozása"

– mondta Orbán Viktor és kiemelte, hogy ebben Törökország is partner lesz.

A gazdasági együttműködést tovább kell folytatni, mert még nem sikerült elérni a kitűzött célt: nevezetesen, hogy 5 milliárd dollárra emelkedjen a két ország közötti kereskedelem értéke. Ettől még messze vagyunk a jelenlegi 3 milliárd dollárral, ám a növekedés üteme miatt reális célnak tűnik. A magyarországi üzletemberek főként a mezőgazdaság és a vízügyi technológia területén fektethetnek be Törökországban.

A miniszterelnök azzal zárta beszédét, hogy a legjobb reményekkel tekint a jövőbe a török-magyar viszonyt illetően.

Erdogan: sok megállapodást akarunk kötni

A török elnök először is megköszönte a meghívást Áder János köztársasági elnöknek. Örömét fejezte ki, hogy Gül Baba síremlékének restaurációja elkészült. Az első világháborúban a Dardanelláknál harcoló magyar katonákról külön meg fog emlékezni Törökország – mondta az elnök.

A közös kereskedelmi volument 6 milliárd dollárban határozták meg a jövőre nézve, ám a cél előbb az, hogy az 5 milliárdot átlépjék.

Erdogan elmondta, hogy ehhez jó úton járnak, ugyanis épp holnap lesz üzleti fórum török és magyar üzletemberek részvételével, ahol megbeszélik a befektetési lehetőségeket.

Egy nagy, népes delegációval érkeztünk Magyarországra azzal a szándékkal, hogy sok megállapodást kössünk"

– mondta Erdogan.

Hány migráns tartózkodik Törökországban?

Erdogan kérdésre válaszolva elmondta, hogy jelenleg Törökországban 3,5 millió szíriai migráns tartózkodik, valamint 500 ezer iraki és több százezer afgán és pakisztáni. Jelenleg már megindult a szírek visszatelepítése: eddig 360 ezren tértek haza Afrínba és környékére, valamint 60 ezren Idlíbbe.

Arra a kérdésre, hogy miért olyan népszerű a nyugat-európai törökök szemében, azt válaszolta Erdogan, hogy "a törökök tudják, hogy mi történik Törökországban. Eszerint ítélkeznek, eszerint adják le a szavazataikat".

Törökország EU-csatlakozásával kapcsolatban Orbán Viktor miniszterelnök kifejtette:

Magyarország eddig is támogatta Törökországot és ezután is támogatni fogja"

– majd hozzátette, hogy Európának el kell döntenie, hogy mit akar.

Ha a világpolitika meghatározó szereplőjévé akarunk válni, akkor meg kell találnunk az együttműködés kereteit Törökországgal. Amit most csinálunk, az méltatlan"

– mondta a miniszterelnök, majd kiemelte, hogy egyetlen másik tagállammal sem csináltak olyat, hogy megnyitnak bizonyos csatlakozási fejezeteket, majd sosem zárják le azokat.

Mi egy erős Európában vagyunk érdekeltek"

– zárta le mondandóját Orbán Viktor.

Erdogan elnök is elmondta, hogy 1963-ban kezdődött a csatlakozási folyamat és jelenleg 2018-at írunk. Az elnök szavai szerint ők csak őszinteséget várnak: ha nem akarják felvenni őket, akkor mondják meg.

Most a türelmünk hátárához érkeztünk"

– mondta.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Levelet küldtek a jobbikosoknak: hozzanak árpádsávos zászlót és ismételjék meg 2006-ot

Levelet küldtek a jobbikosoknak: hozzanak árpádsávos zászlót és ismételjék meg 2006-ot

kétharmad

Titkos levelet kaptak a jobbikosok. A 888.hu-hoz eljuttatott példányból kezd kirajzolódni a Jobbik valódi szándéka. Megpróbálja az eseményeket erőszakosabb irányba tolni. Vidéki aktivistákat rendeltek fel, hogy használják " a 2006-ban bevált felszereléseket." Ez Soros liberális anarchistái, és a jobbikos huligánok intézményes kapcsolatának első bizonyítéka.

Így provokálta a rendőröket az áldozatnak beállított gördeszkás hülyegyerek

Így provokálta a rendőröket az áldozatnak beállított gördeszkás hülyegyerek

kétharmad

Felkapta az ellenzéki média a gördeszkás gyerek történetét, aki egy hangfelvételt készített az intézkedő rendőrökről. Áldozat vagy provokátor? Itt egy videó ezzel kapcsolatban.

Petárdák durrantak a rendőrsorfal előtt, könnygáz volt a válasz

Nagyjából este 10 után 10 perccel elkezdődött balhé. Egyelőre még csak kisebb incidensek vannak.

Vajon megint lesz balhé a Kossuth téren?

Péntekre is jutott a be nem jelentett tüntetésekből. Este 10-ig a skandáláson és sétálgatáson kívül nem történt semmi jelentős.

A magyarok 66 százaléka elítéli a törvénysértésekkel politizáló ellenzéket

A magyarok 66 százaléka elítéli a törvénysértésekkel politizáló ellenzéket

kétharmad

A magyar választópolgároknak nem tetszik az ellenzéki képviselők parlamentben bemutatott szerdai botránykeltése, kétharmaduk (66 százalék) szerint nem viselkedhet így egy képviselő az Országházban - derül ki a Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatásából.

A csürhe kéttucatnyi, szegény gyerekeknek szánt szánkót lopott el a Parlament elől

A csürhe kéttucatnyi, szegény gyerekeknek szánt szánkót lopott el a Parlament elől

kinyílott a pitypang

A szerda esti és a csütörtöki zavargások legszégyenteljesebb pontja volt, amikor a Parlamentnél felállított 130 szánkóból többet elloptak, megrongáltak és felgyújtottak a provokátorok. A szánkókat az Országgyűlés Hivatala vásárolta és hátrányos helyzetű gyerekeknek ajándékozzák azokat.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Eseménydús nap a mai is. Nézzük a legfontosabb történéseket!

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére