Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

Orbán Viktor növekedést, demográfiai fordulatot vár, és a magyar vállalkozásokat segítené külföldön

2019. február 27. 13:45

Orbán Viktor részt vett a Magyar Gazdasági és Iparkamara gazdasági évnyitóján, ahol a miniszterelnök beszédet is mondott. A gazdasági témák mellett a demográfia és a migráció témájára is kitért. A miniszterelnök hat pontban foglalta össze azokat a célokat, amelyeket el szeretne érni a kormány 2030-ig.

A miniszterelnöki beszéddel induló évnyitónak immár többéves hagyománya van. Orbán Viktor mellett az eseményen részt vett Parragh László az Iparkamara elnökeként, házigazdaként, de ott volt még Varga Mihály pénzügyminiszter és Matolcsy György jegybankelnök is.

Orbán Viktor beszédének legfontosabb eleme az volt, hogy a kormány 6 olyan célt tűzött ki maga elé, amelyet 2030-ig el szeretnének érni. Ezek

  1. az EU öt legjobb állama közé kerüljön Magyarország abban a tekintetben, hogy itt legyen a legjobb élni, lakni, dolgozni;
  2. Magyarországnak ott kell lennie az öt legversenyképesebb ország között Európában;
  3. meg kell állítani a népességfogyást;
  4. újra kell építeni a Kárpát-medencét fizikai, strukturális és gazdasági értelemben is (autópályák, vasútvonalak építésével);
  5. el kell érni, hogy energiafüggetlenek legyünk, ebben fontos szerepe van Paksnak, a megújuló energiának, de a fosszilis energiahordozóknak is;
  6. valóságos gazdasági térséggé kell válnia Közép-Európának, és így ez a térség lesz az európai fejlődés motorja.
A beszéd

Orbán Viktor elsőként a jegybankról beszélt. A miniszterelnök szerint a jegybank független intézmény, amely azonban nem jelenti azt, hogy ne működne együtt a kormánnyal. A két szervezet külön van választva, de közös célok mentén működnek együtt. A miniszterelnök szerint a két szervezet gondolkodása is más: az MNB egy bátor, innovatív, nagy távlatokat megcélzó monetáris politika letéteményese, a kormány részéről pedig a pénzügyminiszter egy józan, a kasszát jól felügyelő minisztériumot irányít.

Fotó: MTI Fotóbank

Orbán Viktor szerint a 2008-as válságból való kilábalás annak köszönhető, hogy másként tekintett a válságra a magyar kormány, és másként látták azt globálisan. Ezért eleve más megoldásokat kerestünk a kilábalás érdekében – mondta a miniszterelnök. Ezért jött létre a magyar modell – vonta le a konklúziót.

A szabadságot és a közös felelősség egyensúlyát helyre kell állítani a miniszterelnök szerint, a keresztény kulturális alapokat pedig meg kell erősíteni. Ettől nem kell félni, mert a kiindulópont az, hogy hitbéli kérdésekben a kormány nem illetékes – mondta. Hangsúlyozta, hogy a kereszténydemokrácia lényege, hogy megvédje a keresztény kultúrából kinőtt létformákat és életmódokat, mint az egyéni méltóság, a tulajdon és szabad vállalkozások, a család, a nemzeti és világi, valamint az egyházi hitbéli közösségeket. 

A magyar modell azt jelenti, hogy a pénzügynek mindig rendben kell lennie. A jegybank elnökével és a pénzügyminiszterrel 100 százalékban egyetértek, hogy ez alapfeltétel"

– mondta Orbán Viktor.

Semmiféle kilengés nem megengedhető a választási években sem"

– tette hozzá.

Fontosnak nevezte az államadósság csökkentését, valamint az államadósságnak magyar kézben kell lennie, vagyis inkább a polgárai hitelezzenek az államnak. A segélyalapú gazdaság helyett a munkaalapú gazdaságra kellett átállni. A jövő feladata pedig a családbarát Magyarország megteremtése. A cél a 2,1-es termékenységi ráta.

A munkanélküliség tekintetében Orbán Viktor szerint azt kellene elérni, hogy 5 millióan dolgozzanak. Fontosnak nevezte még, hogy az ipari innováció területén fordulatot érjenek el. Ez azért fontos, mert ha a vállalkozások nem tartanak lépést a technológiai fejlődéssel, akkor könnyen csődbe mehetnek.

A kormányfő szerint erősíteni kell a mezőgazdaságot és az élelmiszeripart, mert ezekben jók vagyunk. A sport és a kultúra fejlesztését szintén fontosnak nevezte, a kultúra kapcsán megemlítette a nemrég elhunyt Andy Vajnát, aki 100 milliárd fölötti hasznot hajtó iparággá fejlesztette a filmipart a honi filmgyártásra alapozva.

Minden esély megvan az inkluzív fejlődésre, mindenki tehet egy lépést előre"

– mondta Orbán.

Ezután a kormányfő felvázolta a fentebb már leírt hat pontot.

Amit érdemes kiemelni, hogy Orbán Viktor szerint szükségesek a külföldi beruházások, de a profitkivitelt meg kell gátolni, ezért nekünk annyi forrást kell külföldről hazahozni, amennyit ők kivisznek. Ennek érdekében a kormány fokozottan támogatni fogja a magyar vállalkozások külföldi szerepvállalását.

Unokáink meg fogják élni jó eséllyel a következő századfordulót, tehát a mi személyes életünk dimenzióját ha kitágítjuk, felelősek vagyunk azért a világért, amely 2090-ben lesz"

– mondta a miniszterelnök a migráció kapcsán. A jövőben nem lesznek bal- és jobboldali pártok, csupán bevándorláspárti és bevándorlásellenes pártok lesznek. A miniszterelnök szerint az Európai Egyesült Államok víziója a megváltozott, a bevándorlókkal megváltoztatott Európa víziója.

Összegezve a demográfiai fordulat, a GDP-növekedés további növelése, a szakképzés átalakítása, és a "kifektetési" stratégia – a magyar vállatok nemzetközi szerepvállalása – jelenti azt a négy projektet, melyben a kormány stratégiai szintű döntésekre készül.

Extra erőfeszítés kell most, az összetartást is meg kell tartani. Mindenki mocorog és a felesleges konfliktusok rontják a teljesítményt, az elmúlt években elért siker jutalma, hogy még többet kell dolgozni, mert ha nem tekerünk, eldől a bicikli"

– mondta Orbán Viktor.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A spanyol bevándorlásellenesek is falat építenének a migránsok ellen

A spanyol bevándorlásellenesek is falat építenének a migránsok ellen

amerika, london, párizs

A spanyol belpolitikában egyre népszerűbbé váló VOX párt kijelentette, mit kezdene a bevándorlási válsággal: megmászhatatlan falat húznának a migránsok megállítására.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek voltak ma a legfontosabb hírek!

Csodák márpedig nincsenek - legalábbis a Magyar Kupában biztosan nem

Csodák márpedig nincsenek - legalábbis a Magyar Kupában biztosan nem

hajrá, magyarok!

A Magyar Kupa elődöntőjében lejátszott szerdai mérkőzéssel folytatódik a Pörge szurkol!

Szijjártó: elfogadhatatlan az ukrán nyelvtörvény, Porosenko szellemiségét idézi

Szijjártó: elfogadhatatlan az ukrán nyelvtörvény, Porosenko szellemiségét idézi

kétharmad

Elfogadhatatlannak nevezte a csütörtökön megszavazott ukrán nyelvtörvényt Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter a közmédiának úgy nyilatkozott: a magyar nemzeti közösség jogait sértő törvény Petro Porosenko távozófélben lévő elnök szellemiségét idézi, aki magyarellenes politikát folytatott.

A muszlimok miatt nem ünnepelhetnek mostantól pezsgővel az angol FA-kupa nyertesei

A muszlimok miatt nem ünnepelhetnek mostantól pezsgővel az angol FA-kupa nyertesei

amerika, london, párizs

A világ legrégebbi labdarúgó-versenysorozatának, az angol FA-kupának győztesei mostantól nem ünnepelhetnek többet pezsgővel, miután a muszlim focistákra való tekintettel az angol labdarúgó-szövetség (FA) az inkluzivitás jegyében betiltotta az évtizedek óta élő hagyományt.

Eldurvult a vita Rómában: hajléktalan kereszténynek vágta el a torkát a muszlim migráns

Eldurvult a vita Rómában: hajléktalan kereszténynek vágta el a torkát a muszlim migráns

amerika, london, párizs

Újabb "integrációs kísérlet" történt Nyugat-Európában - legalábbis ezeket az "eseteket" szokták annak titulálni a bevándorláspárti megmondóemberek.

Kaczynski: az egyház elleni támadás a lengyel állam fennmaradását fenyegeti

Jaroslaw Kaczynski szerda este egy, a lengyel függetlenség visszaszerzésének századik évfordulója alkalmából rendezett előadáson beszélt erről.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére