Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#focivébé
#Orbán Viktor
#bevándorlás
#belföld
#Soros György
#külföld
#demográfia
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
kétharmad
 
 
 
 

Orbán Viktor: Mi vagyunk Európa jövője

2018. május 18. 11:50

Átadta a kinevezéseit Orbán Viktor negyedik kormánya minisztereinek Áder János köztársasági elnök. Ezt követően a miniszterek letették az esküjüket az Országgyűlésben. Az eskük előtt Orbán Viktor kormányfő a minisztereit bemutató beszédet mondott a parlamentben, amelyben Magyarországról szólva azt emelte ki, hogy most mi vagyunk Európa jövője. Az eskütételről a balliberális ellenzéki pártok távol maradtak.

Az ünnepélyes parlamenti miniszteri eskütételek országgyűlési ülésének elején Kövér László házelnök ismertette az államfő átiratát a miniszterek kinevezéséről. Ezt követte Orbán Viktor beszéde, melyben a kormányfő bemutatta minisztereit. Ezután pedig letették az esküt a tárcavezetők.

Az ülésen az ellenzéki frakciók közül csak a Jobbik vett részt, az MSZP-Párbeszéd frakciószövetség tagjai, valamint a DK és az LMP képviselőcsoportja nem jelent meg.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

A köztársasági elnök Bártfai-Mager Andreát tárca nélküli miniszternek, Benkő Tibort honvédelmi miniszternek, Gulyás Gergelyt Miniszterelnökséget vezető miniszternek, Kásler Miklóst emberi erőforrásokért felelős miniszternek, Nagy Istvánt agrárminiszternek, Palkovics Lászlót innovációs és technológiai miniszternek nevezte ki. Pintér Sándor vezeti a belügyi tárcát, Rogán Antal pedig a Miniszterelnöki Kabinetirodát. Semjén Zsolt és Süli János tárca nélküli miniszterként vesz részt a kormány munkájában, Szijjártó Péter a Külgazdasági és Külügyminisztériumot, Trócsányi László az igazságügyi tárcát vezeti, a pénzügyminiszter Varga Mihály.

Magyarország és Közép-Európa országai adják az unió leggyorsabban fejlődő régióját. Európa gazdasági súlypontja fokozatosan keletre tolódik. Ma mi vagyunk Európa jövője"

– jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Parlamentben, amikor bemutatta kormányának tagjait.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Az új kormány nagy lehetőséget kapott, amit nagy alázattal is kell fogadnia - hangoztatta Orbán Viktor.

A kormány tagjának lenni egyszerre küldetés és szolgálat"

– mondta Orbán Viktor, azt ígérve kormánya nevében, hogy hűséggel szolgálják a nemzetet, és a nehéz időkben is fenntartás nélkül szeretik majd Magyarországot.

A kormányfő hangsúlyozta, hogy ő egy egységnek látja a 2010 és 2030 közötti időszakot, nem pedig „négy évekre szabdaltan”.

Egy országot csak úgy lehet vezetni, ha a tervek hosszú távra szólnak”

– fogalmazott.

Orbán Viktor köszönetet mondott a magyar választóknak, akik újító kedvvel vágtak bele az új korszakba 2010-ben, valamint köszönetet mondott a magyar vállalkozóknak az új munkahelyek teremtéséért.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

A kormányfő elismerését fejezte ki azoknak a fiataloknak, akik családalapításba kezdtek, illetve köszönetet mondott az idősebb korosztálynak is.

Régen álltak olyan jól a csillagok hazánk felett, mint most. A biztató első 8 év után is csak a munka felénél tartunk. Bár szívós munka van mögöttünk, a világban új technológiai korszak kezdődött el, ami még több változtatást követel meg tőlünk. Ehhez kellett igazítanom az új kormány személyi összetételét is”

– tette hozzá Orbán Viktor.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

A miniszterelnök szólt a migrációs válsághelyzetről is. 

Biztonsági és szellemi természetű fenyegetettséggel is szembe kell néznünk, Európát még hosszú ideig fogja fenyegetni a népvándorlás. Tízmilliók állnak készen, hogy Európa felé induljanak, ezért a határok szilárd védelmére van szükség"

– közölte a kormányfő.

Orbán Viktor szólt arról is, hogy kormánya azokat a létformákat, az emberi méltóságot, a családot, a hitbéli közösségeket és a nemzetet fogja oltalmazni, amelyek a keresztény hitelvekből sarjadtak ki.

A kormány nem hitelveket védelmez, az a mi dolgunk, hogy oltalmazzuk azokat a létformákat, amelyek a keresztény gyökerekből kisarjadtak. Felfogásunk szerint az új korszak küszöbén is kötelességünk, hogy a keresztény kultúránkat megőrizzük

– jelentette ki Orbán Viktor, majd pedig annak felidézésével folytatta, hogy április 8-án a Fidesz-KDNP szövetsége nyerte el a választók bizalmát.

1998-ban több mint másfél millió, míg idén 2 millió 800 ezer szavazatot kaptunk. Az új kormány tagjaiként most 14-en állunk önök előtt. Kellő szerénység mellett elmondhatom, hogy akár több kormányra való, szolgálatkész emberekkel rendelkezünk"

– mondta a miniszterelnök.

Európai horizontúnak is nevezte új kormányát Orbán Viktor miniszterelnök, amikor a kabinet bemutatásakor azt mondta:

A nemzetet szolgáljuk, de a helyünk Európában van”.

A kormányfő hangsúlyozta, hogy olyan embereket kért fel miniszternek, akiknek közös szenvedélye Magyarország, akik azt gondolják, hogy a mi életünkben a legnagyobb dolog, hogy magyarnak születtünk.

Leszögezte azt is, hogy politikai közösségének tagjai bajtársi politikai közösséget alkotnak, és nem egymással versengő politikusok.

Bár minden kormányban különböző képzettségű és karakterű emberek szolgálnak, mindig arra törekedtem, hogy a minisztereknek legyen egy közös szenvedélyük, ami Magyarország

– mondta a miniszterelnök, hozzátéve, hogy a minisztereknek minden támadást állniuk kell. .

A támadásokat állni kell, de észben kell tartani, hogy a vita sohasem lehet öncélú. A mi kormányunk európai horizontú, a nemzetet szolgáljuk, de a helyünk Európában van"

– monda a kormányfő, majd arra kérte a minisztereit, hogy törekedjenek jó kapcsolatot ápolni Európa többi országával.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

A miniszterelnök röviden ismertette miniszterei feladatait is. Bártfai-Mager Andrea feladata lesz a stratégiai vagyon megtartása. Pintér Sándor felelős mindnyájunk biztonságáért - mondta a kormányfő. Kásler professzor úr vállát különös felelősség nyomja majd - mondta Orbán, aki szerint az Emmi vezetése egy reneszánsz embert követel. Benkő Tibornak évtizedes elmaradást kell pótolnia a hadsereg fejlesztése területén - mondta a kormányfő, aki szerint a tiszti állományban még óriási tartalékok rejlenek. Orbán Viktor elmondta, azt is, hogy a Süli János felelősségi körébe tartozó atomerőmű bővítése nélkül nem lehet megőrizni a rezsicsökkentést. Trócsányi László feladata az ország jogi szuverenitásának a megőrzése lesz - tette hozzá Orbán Viktor, majd elmondta, hogy Semjén Zsolt feladata a magyar nemzet határokon átívelő egyesítésének a megőrzése lesz. Varga Mihály pénzügyminiszterként és miniszterelnök-helyettesként szolgál majd, hogy mindig emlékeztessen arra: csak addig nyújtózkodjunk, amíg a takarónk ér. Palkovics László az újítás feladatát kapta az új kormányban. Ilyen még nem volt a magyar gazdaság történetében - hívta fel a figyelmet Orbán. Nagy Istvánra bíztuk a legfontosabb stratégiai ágazatot, olyan politikát várunk, ami megbecsüli a gazdákat, megvédi érdekeinket Brüsszelben - tette hozzá a kormányfő.  Rogán Antal feladatairól szólva azt emelte ki a miniszterelnök, hogy kitartóan keresse az emberek és a kormány közötti egyetértési pontokat. Szijjártó Péterről pedig azt mondta, hogy a nemzetközi kapcsolatokban a folyamatosság és a terepismeret a legfontosabb, és ezt hosszú évek óta bizonyítja. Gulyás Gergely feladata a stratégiai tervezés, és ezért egy országot kell látnia, ez a minisztérium a kormány villámhárítója - mondta Orbán Viktor.

A miniszterelnök végül a Soli Deo Gloria (Egyedül Istené a Dicsőség) mondattal zárta le beszédét.

A miniszterelnök beszédét követően ünnepélyes esküt tettek Orbán Viktor negyedik kormányának miniszterei, majd ellátták kézjegyükkel az esküokmányt.

Kövér László a minisztereknek eredményes munkát, sok sikert, egészséget és Isten áldását kívánta, majd a képviselők elénekelték a Himnuszt.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Toroczkai a 888-nak: Vona kész bárkinek eladni a Jobbikot

Toroczkai a 888-nak: Vona kész bárkinek eladni a Jobbikot

csak neked, csak most

Ásotthalom polgármesterével, Toroczkai Lászlóval beszélgettünk a Mi Hazánk Mozgalom zászlóbontásáról, a Jobbikkal való együttműködés kérdéséről és arról, hogy Vona Gábor és a Jobbik vezetősége bárkinek kész eladni a pártot.

Jean-Claude Juncker: "nem vagyok részeg"

Jean-Claude Juncker: "nem vagyok részeg"

amerika, london, párizs

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke nem kis meglepetést okozott az ír parlamentben, amikor anélkül, hogy bárki erről kérdezte volna, mégis azzal kezdte a beszédét, hogy közölte: ő nem részeg, csak isiásza van, de egyébként szívesen lenne inkább részeg.

Orbán: "Mi nem engedünk be senkit, ezért támadnak minket"

Orbán: "Mi nem engedünk be senkit, ezért támadnak minket"

kétharmad

Soha korábban nem voltak ilyen erősek a V4-ek - mondta a Kossuth Rádióban Orbán Viktor. A miniszterelnök rávilágított arra is, hogy a tagállamok vezetői rájöttek arra: együtt sokkal többet tudnak elérni, mint külön-külön.

Europol: 2017-ben több mint a duplájára nőtt az iszlamista terrortámadások száma az EU-ban

Europol: 2017-ben több mint a duplájára nőtt az iszlamista terrortámadások száma az EU-ban

amerika, london, párizs

2016-hoz képest 2017-re 45 százalékkal nőtt Európában a megvalósított terrorcselekmények és a merényletkísérletek összesített száma, 142-ről 205-re növekedve. Tavaly 68-an haltak meg, 844-en pedig megsérültek az európai terrortámadásokban. A terrortámadások között az iszlamista terrorcselekmények száma a 2016-os 13-ról tavalyra már 33-ra nőtt, azaz több, mint a duplájára emelkedett.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható ma.

Salvini újabb migránshajótól tagadta meg a kikötést

Salvini újabb migránshajótól tagadta meg a kikötést

amerika, london, párizs

Matteo Salvini olasz belügyminiszter csütörtökön egy újabb civil szervezet által működtetett migránshajónak tiltotta meg a kikötést Olaszországban. A holland zászló alatt hajózó vízi jármű fedélzetén 224 migránst szállít.

Ez történt a V4-ek és Ausztria budapesti csúcstalálkozóján

Ez történt a V4-ek és Ausztria budapesti csúcstalálkozóján

amerika, london, párizs

Egyetértésüket hangsúlyozták - a többi közt migrációs ügyekben - a visegrádi négyek (V4 - Magyarország, Csehország, Lengyelország, Szlovákia) kormányfői és az osztrák kancellár az öt ország vezetőinek részvételével tartott csütörtöki budapesti csúcstalálkozó utáni közös nemzetközi sajtótájékoztatón. A nap folyamán Magyarország átadta a visegrádi együttműködés elnökségét Szlovákiának.

Horvátország megalázta Argentínát és továbbjutott a csoportból

Horvátország megalázta Argentínát és továbbjutott a csoportból

focivébé

Argentína hatalmas bajban, nem rajtuk fog múlni, hogy továbbjutnak-e.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére