Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

Orbán Viktor: "keresztény kultúra nélkül nincs magyar szabadság"

2019. március 15. 12:24

Itt, a birodalmak árnyékában, a civilizációk útkereszteződésében a haza megmaradásáért, a nemzet megtartásáért és a keresztény kultúráért vívott háborúkat mi végül mindig megnyertük - jelentette ki március 15-i ünnepi beszédében a miniszterelnök.

Március 15-e alkalmából Mateusz Morawiecki a lengyel-magyar barátságot és összetartozást méltatta, majd Orbán Viktor ünnepi beszéde következett, melyben köszönetet mondott a lengyel kormányfőnek és valamennyi lengyelnek.

Mi, magyarok kalapunkat megemelve tisztelgünk a lengyel nép előtt!”

– mondta Orbán Viktor, majd kijelentette, hogy a lengyelek ma is itt vannak velünk, akárcsak 1848-ban, 1849-ben és a 20. században is.

Orbán Viktor

Fotó: MTI Fotóbank

A magyar miniszterelnök kijelentette, hogy látványos közép-európai felemelkedésre készülünk, hajdanvolt nagyságunk megismétlésére. Orbán Viktor Közép-Európa legnagyobb, vezető országának nevezte Lengyelországot, majd leszögezte, hogy

Amikor Brüsszelből Lengyelországot támadják, akkor egész Közép-Európát és bennünket, magyarokat is támadnak.”

Orbán Viktor a közelgő, sorsdöntő európai parlamenti választásokról is szót ejtett. A miniszterelnök kijelentette: azt kívánjuk Európa népeinek, hogy hulljon le a szemükről a hályog, hogy lássák és értsék

keresztény kultúra nélkül nem lesz szabad élet Európában, keresztény kultúránk megvédése nélkül elveszítjük Európát, és Európa nem lesz többé az európaiaké.”

Keresztény kultúra nélkül ugyanis nincs magyar szabadság, és nincs szabad Magyarország sem, és „ez így van függetlenül attól, hogy személyesen éppen hányadán állunk a Jóistennel”. Orbán Viktor hangsúlyozta:

azt kívánjuk Európa népeinek, hogy szabaduljanak meg a farkasvakságtól.”

A kormányfő leszögezte, hogy egy liberális európai birodalomban mindannyian elveszítjük a szabadságunkat, hiszen

szabad ember csak az lehet, aki egy szabad nemzet fia, és nem egy birodalom alattvalója. […] Az európai ember csak akkor lehet boldog, ha maga dönthet saját és nemzete sorsáról.”

A magyar kormányfő az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kapcsán elmondta, hogy március 15. a nemzeti egység ígérete, mely arra emlékeztet, hogy a hétköznapi csaták felett legyen egy közös cél, ami összetart minket. Orbán Viktor beszédében többször is idézett a Nemzeti dalból, melyet a tömeg is megismételt.

Az oly sokféle magyart, a milliónyi irányba húzó vágyakat ma is átkarolja az a közös akarat, hogy Magyarországon egy szabad nemzet élhessen a saját független államában”

– mondta a kormányfő, aki úgy fogalmazott, hogy 1848 óta az idő már eldöntötte, mi igaz, és mi nem az, „kiszórta, ami könnyűnek találtatott, és a rostán csak az igazság maradt fenn:

Az igazság az, hogy a magyaroknak joguk van a saját hazájukhoz, joguk van a saját magyar életükhöz, ahogyan a kedvük szerint való.”

Nem volt, nincs és nem lesz mégoly erős és agyafúrt birodalom sem, amely ezen változtatni tudna – tette hozzá.

Fotó: MTI Fotóbank

Orbán Viktor szerint hiába torkolltak a magyar szabadságharcok rendre újabb megszállásokba, valójában sohasem győztek le bennünket.

itt, a birodalmak árnyékában, a civilizációk útkereszteződésében a haza megmaradásáért, a nemzet megtartásáért és a keresztény kultúráért vívott háborúkat mi végül mindig megnyertük”

– mondta a miniszterelnök, majd így folytatta:

Voltunk, vagyunk és leszünk. A magyar név megint szép lesz, méltó régi nagy híréhez. És így lesz újra és újra, amíg világ a világ. Ez a legnagyobb diadal, amit egy magunkfajta európai nemzet arathat a birodalmak felett.”

Orbán Viktor a Múzeumkertben leszögezte, hogy meg kell állítani Európa hanyatlását, „új kezdetet akarunk”. A miniszterelnök kifejtette továbbá, hogy a magyarok voltak azok, akik 1848-ban a legtovább harcoltak, és azok is, akik 1956-ban szembefordultak a világ legnagyobb hadseregével, a szovjettel.

És azok is mi voltunk, akik az Európába indított migránsinváziót megállítottuk Magyarország déli határainál. És azok is mi vagyunk, akik erős Európát, erős nemzetállamokat és új, erős vezetőket akarunk látni Európa élén, akik nem a bajt hozzák ide, hanem a segítséget viszik oda”

– mondta a kormányfő, aki leszögezte, hogy véget kell vetnünk az Európai Egyesült Államokról szóló lázálmoknak, hogy Európa újra az európaiaké lehessen.

Magyarország mindenekelőtt, a Jóisten mindannyiunk fölött. Hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok!”

– zárta beszédét Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Vereséggel kezdte a magyar válogatott az Eb-selejtezőket

Vereséggel kezdte a magyar válogatott az Eb-selejtezőket

hajrá, magyarok!

Szlovákia 2-0-ra legyőzte Magyarországot a 2020-as Eb selejtezősorozatában.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Erről szólt a mai nap!

Orbán Viktor stratégiai csatát nyert a bevándorláspárti erőkkel szemben

Orbán Viktor stratégiai csatát nyert a bevándorláspárti erőkkel szemben

piszkostizenkettő

Hiába próbáltak meg mindent a bevándorláspárti globalista erők a nemzetállamok szuverenitásának védelmét és a kötelező migránsbetelepítés elutasítását képviselő Magyarország szankcionálására. A Fideszt és Orbán Viktort lejáratni akaró európai elit egyetlen politikai célja sem valósult meg. Magyarország viszont méltósággal, önálló európai tényezőként jött ki a vitából.

Timmermans Juncker védelmére kelt, Sargentini őrjöngött egy nagyot

Timmermans Juncker védelmére kelt, Sargentini őrjöngött egy nagyot

kinyílott a pitypang

Az Európai Bizottság első alelnöke megvédte Jean-Claude Junckert. Judith Sargentini szerint felháborító, hogy még mindig nem történt előrelépés a hetes cikkely szerinti eljárásban. Erről szólt a legújabb Soros-szeánsz Brüsszelben.

Az év meccse, a személyes "román-magyarom" jön ma este

Az év meccse, a személyes "román-magyarom" jön ma este

hajrá, magyarok!

Marco Rossi szerdai sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy élete meccsére készül. Ezzel nincs egyedül!

Nincsen jobb- vagy baloldali klímaváltozás

Nincsen jobb- vagy baloldali klímaváltozás

ökojobb

Felelős gondolkodásra van szükség a Föld megmentése érdekében.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére