Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

Orbán Viktor: "keresztény kultúra nélkül nincs magyar szabadság"

2019. március 15. 12:24

Itt, a birodalmak árnyékában, a civilizációk útkereszteződésében a haza megmaradásáért, a nemzet megtartásáért és a keresztény kultúráért vívott háborúkat mi végül mindig megnyertük - jelentette ki március 15-i ünnepi beszédében a miniszterelnök.

Március 15-e alkalmából Mateusz Morawiecki a lengyel-magyar barátságot és összetartozást méltatta, majd Orbán Viktor ünnepi beszéde következett, melyben köszönetet mondott a lengyel kormányfőnek és valamennyi lengyelnek.

Mi, magyarok kalapunkat megemelve tisztelgünk a lengyel nép előtt!”

– mondta Orbán Viktor, majd kijelentette, hogy a lengyelek ma is itt vannak velünk, akárcsak 1848-ban, 1849-ben és a 20. században is.

Orbán Viktor

Fotó: MTI Fotóbank

A magyar miniszterelnök kijelentette, hogy látványos közép-európai felemelkedésre készülünk, hajdanvolt nagyságunk megismétlésére. Orbán Viktor Közép-Európa legnagyobb, vezető országának nevezte Lengyelországot, majd leszögezte, hogy

Amikor Brüsszelből Lengyelországot támadják, akkor egész Közép-Európát és bennünket, magyarokat is támadnak.”

Orbán Viktor a közelgő, sorsdöntő európai parlamenti választásokról is szót ejtett. A miniszterelnök kijelentette: azt kívánjuk Európa népeinek, hogy hulljon le a szemükről a hályog, hogy lássák és értsék

keresztény kultúra nélkül nem lesz szabad élet Európában, keresztény kultúránk megvédése nélkül elveszítjük Európát, és Európa nem lesz többé az európaiaké.”

Keresztény kultúra nélkül ugyanis nincs magyar szabadság, és nincs szabad Magyarország sem, és „ez így van függetlenül attól, hogy személyesen éppen hányadán állunk a Jóistennel”. Orbán Viktor hangsúlyozta:

azt kívánjuk Európa népeinek, hogy szabaduljanak meg a farkasvakságtól.”

A kormányfő leszögezte, hogy egy liberális európai birodalomban mindannyian elveszítjük a szabadságunkat, hiszen

szabad ember csak az lehet, aki egy szabad nemzet fia, és nem egy birodalom alattvalója. […] Az európai ember csak akkor lehet boldog, ha maga dönthet saját és nemzete sorsáról.”

A magyar kormányfő az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kapcsán elmondta, hogy március 15. a nemzeti egység ígérete, mely arra emlékeztet, hogy a hétköznapi csaták felett legyen egy közös cél, ami összetart minket. Orbán Viktor beszédében többször is idézett a Nemzeti dalból, melyet a tömeg is megismételt.

Az oly sokféle magyart, a milliónyi irányba húzó vágyakat ma is átkarolja az a közös akarat, hogy Magyarországon egy szabad nemzet élhessen a saját független államában”

– mondta a kormányfő, aki úgy fogalmazott, hogy 1848 óta az idő már eldöntötte, mi igaz, és mi nem az, „kiszórta, ami könnyűnek találtatott, és a rostán csak az igazság maradt fenn:

Az igazság az, hogy a magyaroknak joguk van a saját hazájukhoz, joguk van a saját magyar életükhöz, ahogyan a kedvük szerint való.”

Nem volt, nincs és nem lesz mégoly erős és agyafúrt birodalom sem, amely ezen változtatni tudna – tette hozzá.

Fotó: MTI Fotóbank

Orbán Viktor szerint hiába torkolltak a magyar szabadságharcok rendre újabb megszállásokba, valójában sohasem győztek le bennünket.

itt, a birodalmak árnyékában, a civilizációk útkereszteződésében a haza megmaradásáért, a nemzet megtartásáért és a keresztény kultúráért vívott háborúkat mi végül mindig megnyertük”

– mondta a miniszterelnök, majd így folytatta:

Voltunk, vagyunk és leszünk. A magyar név megint szép lesz, méltó régi nagy híréhez. És így lesz újra és újra, amíg világ a világ. Ez a legnagyobb diadal, amit egy magunkfajta európai nemzet arathat a birodalmak felett.”

Orbán Viktor a Múzeumkertben leszögezte, hogy meg kell állítani Európa hanyatlását, „új kezdetet akarunk”. A miniszterelnök kifejtette továbbá, hogy a magyarok voltak azok, akik 1848-ban a legtovább harcoltak, és azok is, akik 1956-ban szembefordultak a világ legnagyobb hadseregével, a szovjettel.

És azok is mi voltunk, akik az Európába indított migránsinváziót megállítottuk Magyarország déli határainál. És azok is mi vagyunk, akik erős Európát, erős nemzetállamokat és új, erős vezetőket akarunk látni Európa élén, akik nem a bajt hozzák ide, hanem a segítséget viszik oda”

– mondta a kormányfő, aki leszögezte, hogy véget kell vetnünk az Európai Egyesült Államokról szóló lázálmoknak, hogy Európa újra az európaiaké lehessen.

Magyarország mindenekelőtt, a Jóisten mindannyiunk fölött. Hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok!”

– zárta beszédét Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Nyugaton nagyobb eséllyel radikalizálódnak a muszlimok

Nyugaton nagyobb eséllyel radikalizálódnak a muszlimok

amerika, london, párizs

A Nyugaton - Nyugat-Európában és Észak-Amerikában - született muszlimok nagyobb fogékonyságot mutatnak a szélsőséges iszlám iránt, mint azok, akik például a Közel-Keleten vagy Afrikában születtek - állítja egy tanulmány, amelyet a svédországi Uppsalai Egyetemen készítettek.

Teljes fejetlenség uralkodik a német integrációs törekvések terén

Egyre több kritika éri a szövetségi bevándorlási és menekültügyi hatóságot (BAMF).

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei!

Az MLSZ vezetősége előbújhatna a csigaházából és körülnézhetne egy kicsit

Az MLSZ vezetősége előbújhatna a csigaházából és körülnézhetne egy kicsit

hajrá, magyarok!

Egészen elképesztő az, ahogy Magyarországon elherdáljuk a tehetséges labdarúgóinkat.

Összeomlás

Összeomlás

piszkostizenkettő

A szélsőbaloldali anarchista rabol és gyújtogat, a rendőr kínoz és fosztogat, a néppárti polgármester meg nem tehet semmiről, hiszen szexmániás.

Everything you need to know about the conflict between Fidesz and the European People's Party

Everything you need to know about the conflict between Fidesz and the European People's Party

amerika, london, párizs

On Wednesday, the European People's Party (EPP) held a meeting regarding the membership of its fourth strongest member party, Fidesz. The importance of this conference was paramount, considering the date of the elections to the European Parliament is closing in.

Orbán lázba hozta szerdán Európát, ezzel lenyomva a Brexit kapcsán Theresa Mayt

Orbán lázba hozta szerdán Európát, ezzel lenyomva a Brexit kapcsán Theresa Mayt

kétharmad

Hiába kavarta fel az álló vizet Európa egyik legnagyobb gazdasági és katonai ereje, Nagy-Britannia szerdán azzal, hogy Theresa May brit miniszterelnök halasztást kért az unióból való kilépésre, a Google Trends keresési adatokat elemző programja szerint Európa számos meghatározó országában sokkal többen érdeklődtek a magyar miniszterelnök, Orbán Viktor küzdelme iránt, melyet az Európai Néppárt bevándorláspárti szárnya ellen vívott.

Deutsch Tamás: az erős nemzetek Európája áll szemben a birodalmi Európai Egyesült Államokkal

Deutsch Tamás: az erős nemzetek Európája áll szemben a birodalmi Európai Egyesült Államokkal

kétharmad

A Fidesz a Néppártban azért dolgozik, hogy az EU jövőjéről szóló vitában a pártcsalád a bevándorlásellenes, erős nemzetállamokra építő uniót akaró javaslatot fogadja majd el, szemben a globalista birodalmi elképzelést megvalósító Európai Egyesült Államok emberkísérlete helyett - erről az Echo TV-n vasárnap adásba kerülő A nyolcas című műsorban beszél Deutsch Tamás. A Fidesz EP-képviselője szerint az EU nyugati politikusai azért nem gondolkodnak a nemzetállamok uniójában, mert jelentős részük a balliberális ideológiák fogságában vergődik.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére