Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

"Orbán Viktor egyedül többet tesz az európai kontinens védelméért, mint Merkel, Macron, May vagy Mark Rutte"

2018. február 6. 16:38

A holland bevándorlásellenes politikus, Geert Wilders nemrégiben írt közép-európai tapasztalatairól. Benyomásait, gondolatait szemlézzük.

Geert Wilders az előző hétvégén járt Magyarországon (egészen pontosan Budapesten, Nyíregyházán, Debrecenben, Győrött és Sopronban), az utazásról írt tapasztalatait a Breitbarton osztotta meg. A holland közép-európai turnéja során könyvét mutatta be, mely Halállistán – Az iszlám háborúja a Nyugattal és velem címmel került a magyar könyvesboltok polcaira. Mint ahogy arra Wilders felhívta a figyelmet, eddig kizárólag magyar nyelvre fordították le a könyvét, mert a holland, német kiadók gyakorlatilag megrémültek az írásától.

Fotó: Kozma Zsuzsi

Egy német kiadó csak akkor volt hajlandó foglalkozni vele, ha a német törvényeknek eleget téve az iszlám szót kicserélem iszlamizmusra. Erre nem voltam hajlandó.”

Mint mondta ugyanis: nem az iszlamizmus, hanem az iszlám maga az, amely az egész világ politikai behódolását követeli Allah előtt. Mint mondta, a Korán is erre tanít.

Miben más Magyarország?

Mint nyugati politikus, Wilders azért csodálja Magyarországot, mert semmilyen jele nincs az iszlamizációnak. Elmondása szerint a magyarok (és általánosságban a közép-európaiak) nem csinálnak titkot abból, hogy ragaszkodnak saját nemzeti identitásukhoz, amely a zsidó-keresztény kultúrából gyökerezik. Ezt pedig határozottan meg akarják védeni.

A tény, hogy az emberek Közép-Európában, Magyarországon szabadon beszélhetnek az iszlámról, lehetővé teszi, hogy felismerjék az iszlamizáció okozta veszélyt – írja.

Fotó: Kozma Zsuzsi

Orbán Viktor egyedül többet tesz az európai kontinens védelméért, mint Angela Merkel, Macron, Theresa May vagy Mark Rutte.”

Álláspontja szerint Orbán Viktor a lengyel, cseh és szlovák vezetéshez hasonlóan világossá teszi, hogy országát keresztény nemzetnek kívánja megtartani, és nem akarja elkövetni a nyugat-európai vezetők hibáit. A holland politikus idézi a Pew Research Center egy kutatását, mely szerint 2050-re Franciaországot, Németországot, Belgiumot és Ausztriát mintegy 20 százalékban muszlimok fogják kitenni.

A legyengült európai immunrendszer

Geert Wilders leszögezi, hogy hiába „mérséklődnek” a muszlimok, az iszlám ideológia nem fog. Mindez pedig azért veszélyes, mert Nyugaton rengeteg ember fél attól, hogy elfogadja a kereszténység kulturális örökségét. Mint írja, ötven évvel ezelőtt a liberálisoknak egy gondolat vált központivá: "Le a Nyugattal". Ez pedig rövid úton egyfajta öngyűlölethez vezetett.

Többet nem mondhattuk ki azt, hogy a mi civilizációnk a legjobb, ehelyett azt sulykolták a fejünkbe, hogy az a legrosszabb. A kulturális relativizmus lett a térhódító.”

Mindazok a folyamatok, amik a Nyugatot jellemezték, keletebbre elmaradtak. Ez pedig hozzájárult ahhoz, hogy Magyarország, Lengyelország és Csehország még büszke lehet nemzeti identitására és kultúrájára.

Fotó: AFP

Ha pedig a Nyugat nem követi ebben a visegrádi országokat, akkor a túlélését kockáztatja – fogalmaz.

A visegrádi országok példáját kellene követnünk. Csak akkor éljük ezt túl, ha büszkék vagyunk magunkra, kultúránkra, múltunkra és nemzeti örökségünkre. Ezt taníthatja nekünk Közép-Európa.”

Geert Wilders turnéja során a 888-nak is beszélt iszlámról és a bevándorlásról, a politikai korrektség uralmáról, valamint Orbán Viktorral kapcsolatos álláspontjáról. Az interjút ITT olvashatjátok el.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Elutasították a MTVA székháznál botrányt okozó ellenzéki képviselők panaszát

Elutasították a MTVA székháznál botrányt okozó ellenzéki képviselők panaszát

kétharmad

A Legfőbb Ügyészséget sem hatotta meg az ellenzéki képviselők színjátéka.

Gál Kinga: "Soha nem volt még ekkora tétje az európai parlamenti választásoknak"

Gál Kinga: "Soha nem volt még ekkora tétje az európai parlamenti választásoknak"

csak neked, csak most

Rendhagyó interjú Gál Kinga EP-képviselővel Európa jelenéről és a májusi európai parlamenti választások tétjéről.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Erről szólhat a mai nap.

Bekérették a svédek a stockholmi magyar nagykövetet

A Magyar Hírlap a helyi közmédiára hivatkozva ír arról, hogy a múlt héten kirobbant diplomáciai botrány tovább eszkalálódott Svédország és Magyarország között.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek voltak a mai nap legfontosabb eseményei.

Több embert leszúrtak Marseilleben

A támadót a rendőrség végül lelőtte.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére