Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

"Orbán Viktor egyedül többet tesz az európai kontinens védelméért, mint Merkel, Macron, May vagy Mark Rutte"

2018. február 6. 16:38

A holland bevándorlásellenes politikus, Geert Wilders nemrégiben írt közép-európai tapasztalatairól. Benyomásait, gondolatait szemlézzük.

Geert Wilders az előző hétvégén járt Magyarországon (egészen pontosan Budapesten, Nyíregyházán, Debrecenben, Győrött és Sopronban), az utazásról írt tapasztalatait a Breitbarton osztotta meg. A holland közép-európai turnéja során könyvét mutatta be, mely Halállistán – Az iszlám háborúja a Nyugattal és velem címmel került a magyar könyvesboltok polcaira. Mint ahogy arra Wilders felhívta a figyelmet, eddig kizárólag magyar nyelvre fordították le a könyvét, mert a holland, német kiadók gyakorlatilag megrémültek az írásától.

Fotó: Kozma Zsuzsi

Egy német kiadó csak akkor volt hajlandó foglalkozni vele, ha a német törvényeknek eleget téve az iszlám szót kicserélem iszlamizmusra. Erre nem voltam hajlandó.”

Mint mondta ugyanis: nem az iszlamizmus, hanem az iszlám maga az, amely az egész világ politikai behódolását követeli Allah előtt. Mint mondta, a Korán is erre tanít.

Miben más Magyarország?

Mint nyugati politikus, Wilders azért csodálja Magyarországot, mert semmilyen jele nincs az iszlamizációnak. Elmondása szerint a magyarok (és általánosságban a közép-európaiak) nem csinálnak titkot abból, hogy ragaszkodnak saját nemzeti identitásukhoz, amely a zsidó-keresztény kultúrából gyökerezik. Ezt pedig határozottan meg akarják védeni.

A tény, hogy az emberek Közép-Európában, Magyarországon szabadon beszélhetnek az iszlámról, lehetővé teszi, hogy felismerjék az iszlamizáció okozta veszélyt – írja.

Fotó: Kozma Zsuzsi

Orbán Viktor egyedül többet tesz az európai kontinens védelméért, mint Angela Merkel, Macron, Theresa May vagy Mark Rutte.”

Álláspontja szerint Orbán Viktor a lengyel, cseh és szlovák vezetéshez hasonlóan világossá teszi, hogy országát keresztény nemzetnek kívánja megtartani, és nem akarja elkövetni a nyugat-európai vezetők hibáit. A holland politikus idézi a Pew Research Center egy kutatását, mely szerint 2050-re Franciaországot, Németországot, Belgiumot és Ausztriát mintegy 20 százalékban muszlimok fogják kitenni.

A legyengült európai immunrendszer

Geert Wilders leszögezi, hogy hiába „mérséklődnek” a muszlimok, az iszlám ideológia nem fog. Mindez pedig azért veszélyes, mert Nyugaton rengeteg ember fél attól, hogy elfogadja a kereszténység kulturális örökségét. Mint írja, ötven évvel ezelőtt a liberálisoknak egy gondolat vált központivá: "Le a Nyugattal". Ez pedig rövid úton egyfajta öngyűlölethez vezetett.

Többet nem mondhattuk ki azt, hogy a mi civilizációnk a legjobb, ehelyett azt sulykolták a fejünkbe, hogy az a legrosszabb. A kulturális relativizmus lett a térhódító.”

Mindazok a folyamatok, amik a Nyugatot jellemezték, keletebbre elmaradtak. Ez pedig hozzájárult ahhoz, hogy Magyarország, Lengyelország és Csehország még büszke lehet nemzeti identitására és kultúrájára.

Fotó: AFP

Ha pedig a Nyugat nem követi ebben a visegrádi országokat, akkor a túlélését kockáztatja – fogalmaz.

A visegrádi országok példáját kellene követnünk. Csak akkor éljük ezt túl, ha büszkék vagyunk magunkra, kultúránkra, múltunkra és nemzeti örökségünkre. Ezt taníthatja nekünk Közép-Európa.”

Geert Wilders turnéja során a 888-nak is beszélt iszlámról és a bevándorlásról, a politikai korrektség uralmáról, valamint Orbán Viktorral kapcsolatos álláspontjáról. Az interjút ITT olvashatjátok el.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Bekérették az ukrán külügyminisztériumba az új, kinevezett magyar nagykövetet

Orbán Viktor miniszterelnök és Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes legutóbbi, Ukrajnával kapcsolatos kijelentései miatt problémáznak az ukránok.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt a mai nap.

Mesterséges intelligenciával cenzúrázzák a férfiak nyilatkozatait

Mesterséges intelligenciával cenzúrázzák a férfiak nyilatkozatait

fehér férfi

High-tech módszert talált a Financial Times, hogy kevesebb férfi nyilatkozzon a cikkeikben.

Munkatársunkat megbüntette a Facebook, amiért a homoszexuálisokról mert írni

Munkatársunkat megbüntette a Facebook, amiért a homoszexuálisokról mert írni

censored

A jobboldali véleményt tűzzel-vassal üldöző Facebook-cenzúra ismét lecsapott, ezúttal Horváth Zsófia munkatársunkat, a Pszicho sorozatunk arcát tiltotta a Facebook három napra.

Orbán: összefogásra van szükség a közép-európai országok között

Orbán: összefogásra van szükség a közép-európai országok között

kétharmad

A magyar kormányfő a dunaszerdahelyi Mol Labdarúgó Akadémia megnyitó ünnepségén hangsúlyozta a közép-európai országok együttműködésének fontosságát.

Románia 100 éve alatt Moldva csak még jobban leszakadt Erdélytől

100 év után is még mindig Erdély a legfejlettebb területe Romániának. Sőt, mostanra gazdaságilag még jobban leszakadt Erdélytől Moldva - mondja Lucian Boia román történész, aki szerint bár a területét az elmúlt évszázadban sikeresen megtartotta Románia, most mégis nagy gondban van az ország, mert a lakosai milliószámra költöznek el.

Soros György rajongója Svédország új miniszterelnök-jelöltje

Soros György rajongója Svédország új miniszterelnök-jelöltje

amerika, london, párizs

Újabb érdekes állomásához érkezett a svéd kormányalakítási procedúra.

Úgy be volt állva Juncker, hogy felemás cipőben ment tárgyalni

Úgy be volt állva Juncker, hogy felemás cipőben ment tárgyalni

amerika, london, párizs

Úgy tűnik, hogy az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker már olyan súlyos függőségi problémákkal küzd, hogy öltöztetni sem képes önmagát.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére