Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

Orbán: Soros György nyíltan el akarja foglalni Brüsszelt

2019. január 25. 08:29

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának volt a vendége.

Az interjú első felében a nemzeti konzultációról volt szó. A miniszterelnök kiemelte, hogy a legnagyobb támogatottságot a gyerekek biztonságára vonatkozó állami kötelezettségről szóló kérdés kapta, azonban úgy fogalmazott, hogy nem mehetünk el amellett, hogy az 1,38 millió kitöltés milyen magas szám, ilyen sok családban ezzel foglalkoztak este, szabadidejükben.

Könnyen szoktunk átsiklani a nemzeti konzultáció körülményein, pedig ez egy magyar találmány, és nincs még egy ország, ahol ennyien válaszolnak a kormány kiküldött kérdéseire"

– mondta, majd hozzátette:

ha fontos ügyről van szó, ha kellő tisztelettel beszélnek az emberekkel, ha odafordulnak hozzájuk, és tényleg érdekli őket a kérdés, akkor ilyen sokan mozdulnak meg."

Orbán Viktor elmondta, hogy a politikáját arra építi, hogy legyenek egyetértési pontok. Azokat a kérdéseket szeretné a kormány felkutatni,  amik elvisznek minket a nemzeti egységhez.

Fotó: MTI Fotóbank

A miniszterelnök a nemzeti konzultációval kapcsolatban még kifejtette, hogy Európában az emberek ahhoz vannak szokva, hogy négyévente egyszer választanak.

Amíg jól mennek a dolgok, addig az emberek úgy gondolják, hogy ez működik. A 2008-as válság tanított meg arra, hogy nem fognak jól működni a dolgok, ezért alkottuk meg a nemzeti konzultációt, hogy bevonjuk az embereket a politikai döntéshozásba a választások között is."

Szerinte az uniós konzultáció azért volt sikertelen, mert átgondolatlan volt, míg a magyar konzultációk mögött komoly munka van.

A családvédelemmel és a demográfiával kapcsolatban Orbán Viktor kiemelte:

a magyarok azt mondják, hogy a demográfiai gondjainkat nem migrációval, nem bevándorlással, hanem családpolitikával kell orvosolni."

Európában sok helyen nem így tolják, hanem bevándorlással oldják meg a népesedési gondjaikat. A magyar emberek szerint erről szó sem lehet, ez a családpolitikánk kiindulópontja – tette hozzá.

A kormányfő elmondta, hogy a családtámogatás céljából elköltött állami pénzt megkétszerezték "a 2010-es alkotmányos forradalom óta". Ez még mindig kevés, még mindig kevesebb gyerek születik, mint amennyi kell a fennmaradáshoz, és az emberek is úgy gondolják, hogy erre több pénz kell. Konkrétumokról Orbán Viktor még nem beszélt, úgy vélte, ez még korai lenne.

Az Európai Parlamentben a jövő héten tartandó, Magyarországgal foglalkozó vitáról elmondta, hogy mindig elmegy oda, ahol magyar nemzeti érdekekért, vagy a magyarok becsületéért kell harcolni, miniszterelnökként ez a dolga.

Nem egyszer láttam már olyat, hogy 3-400 bevándorláspárti képviselő akart lehurrogni, de volt már ennél rosszabb a magyar történelemben, nem ijedek meg a saját árnyékomtól"

– fogalmazott, majd hozzátette:

szívesen megyek el újra, ha kell, de ez most egy olyan vita, aminek nincsen értelme, ebben nem akarok részt venni. Ez egy Soros György-féle szeánsz lesz, ahol majd jól elítélik Magyarországot a nyílt társadalomnak nem tetsző szempontok alapján. Ez egy kampányesemény, erre nincs értelme elmenni, öt hónap múlva ezen politikusok zöme úgyis lecserélődik."

Orbán Viktor szerint Soros Györgynek nagyon erős képviselete van az EP-ben, erre jó példa, hogy a bevándorláspárti baloldal csúcsjelöltje Frans Timmermans, aki nyíltan Soros embere.

Soros György nyíltan el akarja foglalni az európai intézményeket, eddig is erős volt a befolyása, de azzal, hogy Timmermans a csúcsjelölt, Soros György bejelentette az igényét az európai intézmények nyílt elfoglalására."

A miniszterelnök rámutatott, hogy egy ilyen, Soros-féle bizottság döntött Magyarország elítéléséről, a kötelezettségszegési eljárás kapcsolatban azt kell látni, hogy Soros befolyása óriási, és ezt akarja növelni, törvényesíteni.

Nekünk ezt kell megakadályozni az EP-választáson, nekünk azt kell megakadályozni, hogy a bevándorláspártiak legyenek többségben"

– emelte ki.

Orbán Viktor emlékeztetett rá, hogy az EP fél lábbal már az ajtón kívül hozott két jelentős döntést, amiket a Fidesz ellenzett, a magyar ellenzék viszont támogatott.

Arról van szó, hogy a következő időszakban háromszor annyi pénzt adjanak a Soros-féle NGO-knak. A Soros által közzétett Soros-terv hatodik pontja volt ez. A másik döntés pedig azt mondta ki, hogy a jövőben úgy kell szabályokat alkotni, hogy legyen egy testület, amiben kívülről bevont emberek is vannak, és ami azt dönti el, hogy hogyan áll a jogállam helyzete egy adott országban, és ez alapján megvonhatják a támogatásokat – magyarázta a kormányfő, de kiemelte azt is, hogy ez még csak egy kezdeményezés, ami elindult, de ebből nem lesz valóság, mert ellentétes az EU mai szabályaival, hiszen a költségvetést csak úgy lehet elfogadni, ha minden tagállam elfogadja.

A gazdasági helyzetre rátérve Orbán Viktor elmondta, hogy Magyarország nagyon messziről és mélyről indult.

Kevesen emlékeznek arra, milyen volt 2008-2009-ben. 2012-ig ezt a kuplerájt takarítottuk ki, ehhez óriási áldozatot hoztak a magyarok"

– mondta.

Kifejtette, hogy 2010 óta teljesen új gazdasági és társadalmi rendszert kezdett el építeni a magyar kormány a segélyalapú társadalomból munkaalapú gazdaság lett. A különböző gazdasági listákról pedig Orbán Viktor elmondta, hogy számára az a legfontosabb, hogy a befektetők hogyan ítélnek meg egy-egy országot.

Andy Vajna haláláról és bírálóiról is szó esett az interjú végén. A kormányfő rámutatott, hogy magyar közeg nem segíti azt, hogy valaki egyedül legyen sikeres, ám Andy Vajnának ez mégis sikerült.

Andy Vajna olyan ember volt, aki sikeres tudott lenni. Ő magasról tett a pártpolitikára, szerette a hazáját. A politika csak annyira érdekelte, hogy az alkotásnak legyen meg a feltételei"

– mondta, és hozzátette, hogy halála komoly veszteség az egész nemzet számára.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei!

Ez a hétvége megmutatta, miért a foci a világ legszebb sportága

Ez a hétvége megmutatta, miért a foci a világ legszebb sportága

hajrá, magyarok!

A Pörge szurkol sorozatunk legfrissebb része ugyan nem a válogatott győzelméről szól, de természetesen az is hatással volt rá.

A migránskvóta és a nyílt társadalom mellett tett hitet Weber pártja

A migránskvóta és a nyílt társadalom mellett tett hitet Weber pártja

amerika, london, párizs

Manfred Weber pártja, a CSU és testvérpártja, a CDU közös programmal készül az EP-választásra.

Orbán Viktor Yoram Hazony világhírű konzervatív írót fogadta

Orbán Viktor miniszterelnök hétfő délután a Karmelita kolostorban fogadta Yoram Hazony izraeli filozófust, a jeruzsálemi Herzl Intézet elnökét, akinek A nacionalizmus erénye című könyve elnyerte a 2019-es év Konzervatív Könyve díját - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Miért láthatatlan a balliberálisok hazafiassága?

Miért láthatatlan a balliberálisok hazafiassága?

piszkostizenkettő

A balliberálisok ma már annyira elleneznek mindent, ami a hazával, nemzettel és a nemzeti érzelmű gondolkodással hozható összefüggésbe, hogy minden alap nélkül képesek nacionalizmusnak meg sovinizmusnak minősíteni a legártatlanabb dolgokat is.

Mi történik a vízzel, miután elhagyja az otthonunkat?

Mi történik a vízzel, miután elhagyja az otthonunkat?

ökojobb

Magyarország egyik legkorszerűbb szennyvíztisztítója a Dél-pesti Szennyvíztisztító Telep, amely még európai szinten is az élvonalba tartozik. A telepen egy különleges magyar fejlesztés is helyet kapott. Megnéztük, hogyan tisztítják a bekerülő szennyvizet.

Egy humorista nyerheti az ukrán elnökválasztást

Tovább erősítette pozícióját Volodimir Zelenszkij humorista - derült ki egy friss közvélemény-kutatásból, melyet egy héttel a vasárnap esedékes ukrajnai elnökválasztás előtt készítettek.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére