Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Orbán és Seehofer: bajor, magyar két jó barát

2016. március 4. 15:58

BUDAPEST, 15:58

Magyarország erős német kancellárban érdekelt – mondta Orbán Viktor a bajor miniszterelnökkel tartott közös budapesti sajtótájékoztatón.

Fotó: MTI Fotóbank

Pénteken Budapestre látogatott a bajor kormányfő, Horst Seehofer, hogy a magyar miniszterelnökkel, Orbán Viktorral tárgyaljon. A tárgyalóteremből kiérkezve megvitatták Dárdai Pál és a Hertha BSC helyzetét, majd kezdetét vette a sajtótájékoztató.

Ennek egyik legérdekesebb pontja az Európai Unió és a Törökország közötti megállapodás kérdése volt. Orbán Viktor elmondta, hogy a magyar külpolitika fontosnak tartja, hogy a két fél megállapodjon a migránsválság ügyében. A magyar miniszterelnök tisztában van azzal, hogy ez pénzbe fog kerülni, így Magyarország természetesen vállalja a rá eső részét. A magyar álláspont ugyanakkor az, hogy a törökökkel való megegyezés nem helyettesítheti

a saját határaink önerőből történő megvédésének képességét.”

Orbán Viktor kijelentette, hogy megértik, hogy a törökök szabadon szeretnének utazni az Európai Unióban, de ez csak akkor lehet tárgyalási alap, ha ezt Ukrajna már megkapta. A kormányfő megköszönte Horst Seehofernek, hogy a bajorok előítéletek nélkül, megértéssel fogadták Magyarország álláspontját a bevándorlási válságban.

Magyarországra egyetlen migráns sem jöhet

A magyar miniszterelnök megjegyezte, hogy Magyarország nem hajlandó olyan egyezményt aláírni, ami akár csak egyetlen migráns betelepítésével is járna, ugyanis álláspontja az, hogy a legjobb szám a nulla, amennyiben a migránsokról beszélünk. Magyarország önállóan akarja megkülönböztetni, hogy ki a menekült és ki a gazdasági bevándorló, ezért sem fogadható el a kötelező betelepítés – mondta Orbán. Szerinte Európában ma két kultúra létezik, az egyik a szerződések betartásának kultúrája, míg a másik a szerződések be nem tartásának a kultúrája, melyre több példát is felhozott a kormányfő, aki egyértelműen kijelentette, hogy Magyarország az előbbi állásponton helyezkedik el, mivel utóbbival „megássuk Európa sírját”.

Fotó: MTI Fotóbank

Orbán a találkozóval kapcsolatban kijelentette, hogy a tárgyalások célja nem az volt, hogy Angela Merkel ellen gyűljenek össze, és nem is az, hogy „gyengítsük a német kormányt”. Hiszen Magyarország erős német kormányban, valamint erős német kancellárban érdekelt, akárcsak Bajorország.

Horst Seehofer, a bajor miniszterelnök a sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a menekültek számát hosszú távon kell csökkenteni, illetve korlátozni, ehhez pedig nélkülözhetetlen az unió külső határainak megvédése. A bajor vezető leszögezte, hogy ameddig ez nem valósul meg, addig Bajorország teljes mellszélességgel támogatja a szigorú nemzeti ellenőrzéseket. Ezt képviselték eddig is, ezt fogják a jövőben is – mondta Seehofer, aki szerint remélhetőleg sikeres lesz a hétfői EU-török csúcs. Az ügyben Angela Merkellel is egyeztetett, de nyilvánvalóan nem könnyű a 28 tagállam és Törökország érdekeit összeegyeztetni.

A német politikus úgy véli, az alapvető cél az, hogy olyan szabályokat állítsanak fel a bevándorláshoz, amely valóban működőképes, amire mindkét fél – mi és a bevándorlók – is hagyatkozhatunk. Jelenleg a nyugat-balkáni országoknak köszönhető az, hogy csökkent a Bajorországba érkező migránsok száma. Horst Seehofer elmondta, hogy az Európai Unió régi mulasztása az, hogy magukra hagyták ezeket az országokat, holott ezeknek az államoknak jár igazán az EU szolidaritása és támogatása.

Bajor, magyar – két jó barát

Orbán Viktor és a bajor miniszterelnök is kiemelte, hogy Magyarország és Bajorország közötti kapcsolatoknak milyen évszázadokra visszanyúló gyökerei vannak. Ezt a baráti kapcsolatot pedig a jövőben is szeretnék tovább mélyíteni. Seehofer üdvözölte továbbá, hogy a magyar gazdaság helyzete jó, és igencsak kedvezőek a mutatói.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Pengeélen táncol az ország, miután el akarták venni a fehérek földjeit

Pengeélen táncol az ország, miután el akarták venni a fehérek földjeit

amerika, london, párizs

Cyril Ramaphosa, Dél-Afrika elnöke lényegében beismerte, hogy országa komoly bajban van, szavai szerint pengeélen táncol az afrikai állam azután, hogy erőszakkal, kompenzáció nélkül el akarták venni a fehér földművesek földjeit.

Libsi tempó: felelősségteljes egyéni döntés helyett hibáztassuk a kormányt

Libsi tempó: felelősségteljes egyéni döntés helyett hibáztassuk a kormányt

ökojobb

Szeptemberben robbant a hír, hogy a kormány betilthatja a műanyag zacskókat, majd az elmúlt hetekben azon ment a sírás, hogy a kormány visszatáncolt. Tisztázzunk néhány dolgot ezzel kapcsolatban.

Megtiltják a kereszt viselését az alsó-szászországi bíróságokon

Megtiltják a kereszt viselését az alsó-szászországi bíróságokon

amerika, london, párizs

Németország északnyugati tartományában minden bizonnyal ez a legégetőbb probléma.

Már az interneten is kitölthető a nemzeti konzultáció

Már az interneten is kitölthető a nemzeti konzultáció

kétharmad

Szerda reggeltől az interneten is ki lehet tölteni a családok védelméről szóló nemzeti konzultációs kérdőívet - jelentette be Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Facebookra feltöltött videójában.

Mindenkit szeretni

Mindenkit szeretni

piszkostizenkettő

Nem lehet mindenkit szeretni, de minek is, mert miféle szeretet az, amit az utolsó gyújtogató és az édesanyám egyformán megkap?

Demeter Márta továbbra is titkolózik

Demeter Márta továbbra is titkolózik

kétharmad

A bevándorláspárti LMP elnökét arról kérdezték, hogy kiket alkalmaz országgyűlési képviselői keretéből.

Szijjártó: erős és sikeres Európa a cél

A külgazdasági és külügyminiszter a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rendezvényén fejtette ki gondolatait.

"Magyarországra megbízható szövetségesként tekintenek Washingtonban"

Magyarországra megbízható és partneri viszonyt kínáló szövetségesként tekintenek Washingtonban - hangsúlyozta Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára az amerikai fővárosban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére