Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

Orbán és Seehofer: bajor, magyar két jó barát

2016. március 4. 15:58

BUDAPEST, 15:58

Magyarország erős német kancellárban érdekelt – mondta Orbán Viktor a bajor miniszterelnökkel tartott közös budapesti sajtótájékoztatón.

Fotó: MTI Fotóbank

Pénteken Budapestre látogatott a bajor kormányfő, Horst Seehofer, hogy a magyar miniszterelnökkel, Orbán Viktorral tárgyaljon. A tárgyalóteremből kiérkezve megvitatták Dárdai Pál és a Hertha BSC helyzetét, majd kezdetét vette a sajtótájékoztató.

Ennek egyik legérdekesebb pontja az Európai Unió és a Törökország közötti megállapodás kérdése volt. Orbán Viktor elmondta, hogy a magyar külpolitika fontosnak tartja, hogy a két fél megállapodjon a migránsválság ügyében. A magyar miniszterelnök tisztában van azzal, hogy ez pénzbe fog kerülni, így Magyarország természetesen vállalja a rá eső részét. A magyar álláspont ugyanakkor az, hogy a törökökkel való megegyezés nem helyettesítheti

a saját határaink önerőből történő megvédésének képességét.”

Orbán Viktor kijelentette, hogy megértik, hogy a törökök szabadon szeretnének utazni az Európai Unióban, de ez csak akkor lehet tárgyalási alap, ha ezt Ukrajna már megkapta. A kormányfő megköszönte Horst Seehofernek, hogy a bajorok előítéletek nélkül, megértéssel fogadták Magyarország álláspontját a bevándorlási válságban.

Magyarországra egyetlen migráns sem jöhet

A magyar miniszterelnök megjegyezte, hogy Magyarország nem hajlandó olyan egyezményt aláírni, ami akár csak egyetlen migráns betelepítésével is járna, ugyanis álláspontja az, hogy a legjobb szám a nulla, amennyiben a migránsokról beszélünk. Magyarország önállóan akarja megkülönböztetni, hogy ki a menekült és ki a gazdasági bevándorló, ezért sem fogadható el a kötelező betelepítés – mondta Orbán. Szerinte Európában ma két kultúra létezik, az egyik a szerződések betartásának kultúrája, míg a másik a szerződések be nem tartásának a kultúrája, melyre több példát is felhozott a kormányfő, aki egyértelműen kijelentette, hogy Magyarország az előbbi állásponton helyezkedik el, mivel utóbbival „megássuk Európa sírját”.

Fotó: MTI Fotóbank

Orbán a találkozóval kapcsolatban kijelentette, hogy a tárgyalások célja nem az volt, hogy Angela Merkel ellen gyűljenek össze, és nem is az, hogy „gyengítsük a német kormányt”. Hiszen Magyarország erős német kormányban, valamint erős német kancellárban érdekelt, akárcsak Bajorország.

Horst Seehofer, a bajor miniszterelnök a sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a menekültek számát hosszú távon kell csökkenteni, illetve korlátozni, ehhez pedig nélkülözhetetlen az unió külső határainak megvédése. A bajor vezető leszögezte, hogy ameddig ez nem valósul meg, addig Bajorország teljes mellszélességgel támogatja a szigorú nemzeti ellenőrzéseket. Ezt képviselték eddig is, ezt fogják a jövőben is – mondta Seehofer, aki szerint remélhetőleg sikeres lesz a hétfői EU-török csúcs. Az ügyben Angela Merkellel is egyeztetett, de nyilvánvalóan nem könnyű a 28 tagállam és Törökország érdekeit összeegyeztetni.

A német politikus úgy véli, az alapvető cél az, hogy olyan szabályokat állítsanak fel a bevándorláshoz, amely valóban működőképes, amire mindkét fél – mi és a bevándorlók – is hagyatkozhatunk. Jelenleg a nyugat-balkáni országoknak köszönhető az, hogy csökkent a Bajorországba érkező migránsok száma. Horst Seehofer elmondta, hogy az Európai Unió régi mulasztása az, hogy magukra hagyták ezeket az országokat, holott ezeknek az államoknak jár igazán az EU szolidaritása és támogatása.

Bajor, magyar – két jó barát

Orbán Viktor és a bajor miniszterelnök is kiemelte, hogy Magyarország és Bajorország közötti kapcsolatoknak milyen évszázadokra visszanyúló gyökerei vannak. Ezt a baráti kapcsolatot pedig a jövőben is szeretnék tovább mélyíteni. Seehofer üdvözölte továbbá, hogy a magyar gazdaság helyzete jó, és igencsak kedvezőek a mutatói.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Orbán Viktor stratégiai csatát nyert a bevándorláspárti erőkkel szemben

Orbán Viktor stratégiai csatát nyert a bevándorláspárti erőkkel szemben

piszkostizenkettő

Hiába próbáltak meg mindent a bevándorláspárti globalista erők a nemzetállamok szuverenitásának védelmét és a kötelező migránsbetelepítés elutasítását képviselő Magyarország szankcionálására. A Fideszt és Orbán Viktort lejáratni akaró európai elit egyetlen politikai célja sem valósult meg. Magyarország viszont méltósággal, önálló európai tényezőként jött ki a vitából.

Timmermans Juncker védelmére kelt, Sargentini őrjöngött egy nagyot

Timmermans Juncker védelmére kelt, Sargentini őrjöngött egy nagyot

kinyílott a pitypang

Az Európai Bizottság első alelnöke megvédte Jean-Claude Junckert. Judith Sargentini szerint felháborító, hogy még mindig nem történt előrelépés a hetes cikkely szerinti eljárásban. Erről szólt a legújabb Soros-szeánsz Brüsszelben.

Az év meccse, a személyes "román-magyarom" jön ma este

Az év meccse, a személyes "román-magyarom" jön ma este

hajrá, magyarok!

Marco Rossi szerdai sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy élete meccsére készül. Ezzel nincs egyedül!

Nincsen jobb- vagy baloldali klímaváltozás

Nincsen jobb- vagy baloldali klímaváltozás

ökojobb

Felelős gondolkodásra van szükség a Föld megmentése érdekében.

Az EU vezetői támogatják a Brexit elhalasztását

Az Európai Tanács kétnapos ülésére érkező uniós tagországi vezetők Nagy-Britannia uniós tagságának megszűnése (Brexit) március 29-én esedékes határidejének meghosszabbításának lehetősége mellett foglaltak állást Brüsszelben csütörtökön. Theresa May brit miniszterelnök reményét fejezte ki, hogy Nagy-Britannia rendezett módon, az Európai Unióval kötött kilépési megállapodás elfogadásával hagyja el az EU-t.

A bevándorlásellenes erők sikerét hozta a holland helyhatósági választás

A bevándorlásellenes erők sikerét hozta a holland helyhatósági választás

amerika, london, párizs

Hollandiában szerdán tartották a tartományi választásokat, amin a bevándorlásellenes pártok kifejezetten jól szerepeltek.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére