Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
közeleg a tél
 
 
 
 

Orbán: nevetséges a civiltörvény miatti kötelezettségszegési eljárás

2017. október 6. 08:24

A miniszterelnök a Kossuth Rádió reggeli műsorának adott interjút.

A Magyarország ellen indított kötelezettségszegési eljárással a brüsszeli bürokraták politikai döntést akarnak ránk kényszeríteni"

– fogalmazott a péntek reggel sugárzott műsorban Orbán Viktor.

A kormányfő kifejtette, hogy Brüsszelben létezik egy jogvita-rendezési eljárás, melyre szükség van, mivel viták lehetnek arról, hogy az uniót megalapozó szerződések mit írnak elő. 

El kell valamivel foglalniuk magukat a képviselőknek, amíg mi védjük Európát"

– mondta az interjúban Orbán Viktor a 7. cikkely életbe léptetésével kapcsolatban, amely megfosztja a tagállamot szavazati jogától az európai döntési mechanizmusokban.

A miniszterelnök szerint a brüsszeli bürokraták erről szóló beadványa politikai megrendelésre készült dokumentum és az egész eljárás nevetséges.

A kormányfő kijelentette, hogy a nemzeti konzultációk segítségével a kormány iránytűt kap és eszerint végzi a munkáját. A Soros-tervről Orbán Viktor kifejtette, hogy a valóságban pont az történik, amit Soros György leírt. 

Brüsszel Soros befolyása alatt áll, és az ő tervét hajtja végre a brüsszeli gépezet. Aki nem engedelmeskedik, azt meg akarják büntetni"

– fogalmazott a kormányfő, aki a kampánnyal kapcsolatban leszögezte, hogy az választások előtt körülbelül három hónappal kezdődhet. A miniszterelnök szerint most még nem lehet erről beszélni.

Fotó: MTI Fotóbank

Majd ha véget ér a kormányzás, beszélhetünk versenyről, most még a munkára kell összpontosítani"

– közölte Orbán Viktor.

Az ukrán nyelvtörvénnyel kapcsolatban a miniszterelnök kifejtette, hogy jelenleg a kisebbségi jogsérelmet elszenvedett országok együttműködését próbálják tető alá hozni, amiből megértik az ukránok, hogy lehetetlen, hogy míg háborúban állnak Oroszországgal, a gazdaságuk bajban van, és a világon az unión kívül senkire nem számíthatnak, addig a kisebbségek esetében a már elért jogvédelmi szintből elvesznek.

Aki elvesz a kisebbségek jogaiból, az nem tud közelebb kerülni az unióhoz"

– húzta alá Orbán Viktor.

OLVASTAD MÁR?

közeleg a tél
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Terroristát fogtak a görögök

A görög rendőrség csütörtökön elfogott egy 32 éves szíriai állampolgárt, akit azzal gyanúsítanak, hogy az Iszlám Állam nevű terrorszervezet tagja - közölték a helyi hatóságok pénteken.

A muszlimok mellett tüntetettek Svájcban

A muszlimok mellett tüntetettek Svájcban

amerika, london, párizs

A demonstrációt a baloldal szervezte, és csak néhány száz ember vett részt rajta.

1956 alapfogalmai máig érvényes értékek, ahogy a magyar-lengyel barátság is az

1956 alapfogalmai máig érvényes értékek, ahogy a magyar-lengyel barátság is az

közeleg a tél

Az 1956-os forradalom alapfogalmai még mindig érvényes értékek, ahogyan a magyar-lengyel barátság is az - hangsúlyozta Trócsányi László igazságügyi miniszter pénteken Varsóban, a forradalom és szabadságharc 61. évfordulója alkalmából, a varsói Királyi Várban rendezett fogadáson mondott köszöntőjében.

Szabadon engedtek félezer rabot a románok az EU miatt

Szabadon engedtek félezer rabot a románok az EU miatt

amerika, london, párizs

Több mint ötszáz elítélt került szabadlábra Romániában csütörtökön, a börtönbüntetéseket lerövidítő törvény hatálybalépésének napján, és további mintegy másfél ezer fogvatartott szabadulása várható a következő napokban.

Tovább bonyolódik Marton László szexuális zaklatási ügye

Tovább bonyolódik Marton László szexuális zaklatási ügye

bulvár

Állítólag vannak más áldozatok is, de Marton László továbbra is tagad. Azért egy időre felfüggesztette oktatói státuszát.

Hivatalos: az Iszlám Állam fővárosa elesett

Hivatalos: az Iszlám Állam fővárosa elesett

amerika, london, párizs

A kurd és arab milíciák alkotta Szíriai Demokratikus Erők (SDF) felszabadították a Szíria északi részén fekvő Rakkát.

Kiderült: Brüsszel képtelen bánni a pénzünkkel

Kiderült: Brüsszel képtelen bánni a pénzünkkel

amerika, london, párizs

Kezd kevés lenni az a pénz, amit Brüsszel afrikai országoknak fizet a migráció "enyhítéséért", és ezért európai diplomaták szerint még nagyobb anyagi hozzájárulásra lesz szükség a tagállamok részéről a jövőben.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei a 888-on!

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére