Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
közeleg a tél
 
 
 
 

Orbán: nevetséges a civiltörvény miatti kötelezettségszegési eljárás

2017. október 6. 08:24

A miniszterelnök a Kossuth Rádió reggeli műsorának adott interjút.

A Magyarország ellen indított kötelezettségszegési eljárással a brüsszeli bürokraták politikai döntést akarnak ránk kényszeríteni"

– fogalmazott a péntek reggel sugárzott műsorban Orbán Viktor.

A kormányfő kifejtette, hogy Brüsszelben létezik egy jogvita-rendezési eljárás, melyre szükség van, mivel viták lehetnek arról, hogy az uniót megalapozó szerződések mit írnak elő. 

El kell valamivel foglalniuk magukat a képviselőknek, amíg mi védjük Európát"

– mondta az interjúban Orbán Viktor a 7. cikkely életbe léptetésével kapcsolatban, amely megfosztja a tagállamot szavazati jogától az európai döntési mechanizmusokban.

A miniszterelnök szerint a brüsszeli bürokraták erről szóló beadványa politikai megrendelésre készült dokumentum és az egész eljárás nevetséges.

A kormányfő kijelentette, hogy a nemzeti konzultációk segítségével a kormány iránytűt kap és eszerint végzi a munkáját. A Soros-tervről Orbán Viktor kifejtette, hogy a valóságban pont az történik, amit Soros György leírt. 

Brüsszel Soros befolyása alatt áll, és az ő tervét hajtja végre a brüsszeli gépezet. Aki nem engedelmeskedik, azt meg akarják büntetni"

– fogalmazott a kormányfő, aki a kampánnyal kapcsolatban leszögezte, hogy az választások előtt körülbelül három hónappal kezdődhet. A miniszterelnök szerint most még nem lehet erről beszélni.

Fotó: MTI Fotóbank

Majd ha véget ér a kormányzás, beszélhetünk versenyről, most még a munkára kell összpontosítani"

– közölte Orbán Viktor.

Az ukrán nyelvtörvénnyel kapcsolatban a miniszterelnök kifejtette, hogy jelenleg a kisebbségi jogsérelmet elszenvedett országok együttműködését próbálják tető alá hozni, amiből megértik az ukránok, hogy lehetetlen, hogy míg háborúban állnak Oroszországgal, a gazdaságuk bajban van, és a világon az unión kívül senkire nem számíthatnak, addig a kisebbségek esetében a már elért jogvédelmi szintből elvesznek.

Aki elvesz a kisebbségek jogaiból, az nem tud közelebb kerülni az unióhoz"

– húzta alá Orbán Viktor.

OLVASTAD MÁR?

közeleg a tél
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Az Iszlám Állam is beszállt a Jeruzsálemről szóló vitába

Az Iszlám Állam terrortámadásokkal fenyegette meg az Egyesült Államokat csütörtökön amiatt, hogy Donald Trump amerikai elnök kormánya elismerte Jeruzsálemet Izrael fővárosaként.

Juncker is fejet hajtott a V4-ek előtt

Juncker is fejet hajtott a V4-ek előtt

amerika, london, párizs

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke csütörtökön, a visegrádi országok vezetőivel közösen tartott brüsszeli megbeszélést követően kijelentette: az uniós határvédelem erősítését szolgáló, jelentős összegű felajánlás bizonyíték arra, hogy a visegrádi négyek szolidaritást mutatnak, és kiállnak Olaszország és más országok mellett.

EP-képviselő: a migránsokat még a kérelmük elbírálása előtt szétosztanák

EP-képviselő: a migránsokat még a kérelmük elbírálása előtt szétosztanák

amerika, london, párizs

A dublini rendszer reformjáról szóló európai parlamenti (EP) javaslat szerint az Európai Unióba (EU) érkező illegális bevándorlókat még azelőtt szétosztanák a tagállamok között, hogy a menekültkérelmüket elbírálnák - mondta el Jean Lambert brit zöldpárti EP-képviselő az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában.

Végre: alapítványt hoztak létre a szegedi papucs megmentésére

Alapítványt hoztak létre a szegedi papucs hagyományainak folytatására, a szervezet kezdeményezte, hogy a páratlan lábbeli felkerüljön az UNESCO Szellemi Kulturális Örökség listára.

A csehek 80 százaléka nem kér a brüsszeli kvótákból

A csehek 80 százaléka nem kér a brüsszeli kvótákból

amerika, london, párizs

A cseh állampolgárok négyötöde, 80 százaléka ellenzi, hogy Csehország elfogadja a Brüsszel által megállapított migrációs kvótákat - derült ki abból az országos felmérésből, amelynek eredményét csütörtökön hozták nyilvánosságra Prágában.

A svéd kormányfő csak most jött rá, az antiszemitizmus is a migráció velejárója

A svéd kormányfő csak most jött rá, az antiszemitizmus is a migráció velejárója

amerika, london, párizs

Stefan Löfven svéd miniszterelnöknek néhány év Svédországot megcélzó, masszív migrációs hullámokra volt szüksége ahhoz, hogy rájöjjön, a Közel-Keletről nemcsak bevándorlók érkeznek, hanem velük együtt az antiszemitizmus is.

Brüsszel nem tolhat ki a magyar gazdákkal

Brüsszel nem tolhat ki a magyar gazdákkal

közeleg a tél

Az Európai Unió Bírósága csütörtöki döntésében részben megsemmisítette azt az EB-határozatot, amely a magyar gazdák támogatását több millió euróval kurtította volna meg.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére